Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καταρχάς καλησπέρα,βρήκα κάποια link σχετικά με το radeon vii LC vs 2080ti άλλα δεν βρήκα το link από έναν  που δείχνει ότι η vega2 δεν πρέπει να πάει πάνω από 70c το junction temp γιατί χάνεις 200mhz όταν κάνεις overclock τέλος πάντων δείτε αυτό  και σκεφτείτε ότι ο άνθρωπος είχε 2062mhz και εγώ μιλάω για 2200 θα ψάξω και άλλο πιο μετά μπας και βρω το link.

• Απαντ. 1,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
49 λεπτά πριν, rofl είπε

τους καλυψαμε ολους τους τιτλους του 19 με καποιο ενδιαφερον ως προς το performance. αν εσυ δεν βλεπεις να ειναι περιπου στα ισα, ok. σιγουρα παντως δεν ειναι στο 10%

Το 9% είναι το μέσο όρο των παιχνιδιών 

Ο Steve δεν μετράει μόνο τα παιχνίδια του 2019 αλλά και πιο παλιά, γενικά παιχνίδια που παίζει πολύς κόσμος 

Τέλος πάντων μικρή σημασία έχει αν είναι 5% η 9% ,στο gaming είναι χειρότερη της 2080 

Τα πράγματα μόνο χειρότερα μπορεί να πάνε για την Radeon vii αφού χωρίς dedicated hardware για machine learning και Ray tracing η ψαλίδα θα ανοίξει ακόμα περισσότερο στο μέλλον 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, nikos5800 είπε

Το 9% είναι το μέσο όρο των παιχνιδιών 

Ο Steve δεν μετράει μόνο τα παιχνίδια του 2019 αλλά και πιο παλιά, γενικά παιχνίδια που παίζει πολύς κόσμος 

Τέλος πάντων μικρή σημασία έχει αν είναι 5% η 9% ,στο gaming είναι χειρότερη της 2080 

Τα πράγματα μόνο χειρότερα μπορεί να πάνε για την Radeon vii αφού χωρίς dedicated hardware για machine learning και Ray tracing η ψαλίδα θα ανοίξει ακόμα περισσότερο στο μέλλον 

ναι δεν εκρινα τα benchmarks του τυπου, και δεν με ενδιαφερει τι κανει.

για το 2019 γινοταν η συζητηση.

οσο για το ποια απο τις 2 θα παει καλυτερα στο μελλον, ο χρονος θα δειξει:P

παντως ξερω οτι ακομα οι drivers της vii σηκωνουν βελτιωση. για το ray tracing 3 παιχνιδια,  και απο αυτα στο ΒF V αχρηστο, ενα 8μηνο μετα, εχω εκφρασει τις επιφυλαξεις μου κατα ποσο θα πιασει σα hw υλοποιηση. προς το παρον factor δεν το θεωρω σε καμια περιπτωση. και η 2080 ποιο rt να δωσει, χωρις dlss της προκοπης?

Επεξ/σία από rofl
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, rofl είπε

ναι δεν εκρινα τα benchmarks του τυπου, και δεν με ενδιαφερει τι κανει.

για το 2019 γινοταν η συζητηση.

οσο για το ποια απο τις 2 θα παει καλυτερα στο μελλον, ο χρονος θα δειξει:P

παντως ξερω οτι ακομα οι drivers της vii σηκωνουν βελτιωση. για το ray tracing 3 παιχνιδια,  και απο αυτα στο ΒF V αχρηστο, ενα 8μηνο μετα, εχω εκφρασει τις επιφυλαξεις μου κατα ποσο θα πιασει σα hw υλοποιηση. προς το παρον factor δεν το θεωρω σε καμια περιπτωση. και η 2080 ποιο rt να δωσει, χωρις dlss της προκοπης?

Δεν γινοταν καμια συζητηση για 2019 4κ συγκεκριμενα.Η αρχικη κουβεντα εγινε για την συμπεριφορα της καρτας σε ενα πληθος παιχνιδιων γενικα με βαση τα δεδομενα(και drivers)του σημερα σε σχεση με τον ανταγωνισμο.

Για το 2019  και για 4κ ενα μελος το ανεφερε και αυτο γιατι οπως βλεπεις αν παρουμε συνολικα απο την πλειοψηφια πολλων γνωστων ως τωρα τιτλων,η ψαλιδα μεγαλωνει και αρα δεν συμφερει καποιους μιας και δείχνει χειροτερη σαν αγορα.

Και δεν ειναι φυσικα μονο αυτα ολα τα παιχνιδια που υπαρχουν ή ενδιαφερουν τον κοσμο.

Δες πχ απο το αλλο site πως τα παει η Radeon 7 σε παιχνιδια οπως

• Divinity Original Sin 2
  • Civilization 6
  • Dragon Quest XI
  • Hellblade
  • Darksiders 3

Και βαλε τα μαζι με τα παραπανω παιχνιδια που αναφερθηκαν στο πινακακι.

Εκτος αν παρουμε τωρα σαν δεδομενο οτι οποιος αγοραζει rtx 2080 ή radeon 7 για παιχνιδια,μονο αυτα του 2019 τον ενδιαφερουν να παιξει(που φυσικα δεν προκυπτει απο πουθενα).

Βαλε τελος στην εξισωση και την παραπανω καταναλωση και θερμοκρασιες της reference radeon 7 stock σε σχεση με custom 2080(θα μου πεις γιατι stock?Γιατι η πλειοψηφια τις καρτες της λειτουργει plug and play φαση,δεν ασχολειται με overclock και undervolt) και θα δεις γιατι γενικα δεν υπαρχει μεγαλος ενθουσιασμος για την εν λογω καρτα,παρολη την μεγαλη μνημη που εχει και το ομορφο(για μενα)design.

Δεν ειναι κακη σαν καρτα overall και εχει περιθώρια βελτιωσης πραγμα που ειναι προφανως καλο,αλλα δυστηχως δεν ειναι καρτα που την προτεινεις δεξια και αριστερα με κλειστα ματια οπως στις φθηνοτερες RX καρτες(τουλαχιστον παλιοτερα που ειχαν και αλλες τιμες),οτι εν μερη ισχυε και με τις προηγουμενες Vega 56/64.

Ειναι που λεμε για συγκεκριμενο κοινο που ξερει τι θελει αυτες οι καρτες. 

Επεξ/σία από Fulgore
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κάποιος θίχτηκε που βγάλαμε την Radeon Vii στα ίσια με την RTX2080 σε παιχνίδια του 2019 και μας έφερε παράδειγμα το Τurn Based Civilization που έτσι και αλλιώς η Radeon Vii βγάζει πάνω από 60fps σε 4Κ που όλα τα μόνιτορ είναι 60hz.   😂

Επεξ/σία από Aten-Ra
  • Confused 1
Δημοσ.

Παιδια συγγνωμη επειδη δεν εχω καταλαβει. Πιο ειναι το νοημα εδω? Αν ειναι καλυτερη η 2080 εναντι της VII? Και σε τι ακριβως? Ο καθενας εδω εχει διαφορετικες αναγκες. Δεν ειναι εφικτο να υπαρχει απολυτο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, Fulgore είπε

Περαν του Far Cry New DawN και του Rage 2σε ποιο αλλο παιχνιδι του 2019 ειναι ιδια με την 2080 με βαση και το παραπανω ?

• Resident evil 2(αυτο το αναφερω περισσοτερο επειδη ειναι amd sponsored τιτλος που ηταν και στο bundle),
  • division 2(το ιδιο και αυτο)
  • ace combat 7,
  • metro exodus,
  • dirt rally 2.0,
  • anthem

Αυτη ειναι η πλειοψηφια των τιτλων που ειναι στα ισια?

Που μεχρι και στο Resident evil 2 που ειναι Amd sponsored ή στο division 2 ειναι πισω απο την κουτση 2080 η οποια εχει επιδοσεις 2017(1080ti)?

51 λεπτά πριν, Fulgore είπε

• Divinity Original Sin 2
  • Civilization 6
  • Dragon Quest XI
  • Hellblade
  • Darksiders 3

Επισης ειμαι χαρουμενος που απο ολα αυτα τα παιχνιδια εσυ ξεχωρισες μονο το Civilization 6 ολως τυχαιως και τα αλλα τα προσπερασες.

Δεν το καταλαβαινετε ορισμενοι οτι μονο κακο κανετε με τετοια σχολια?

Δηλαδη οτι οτι η Radeon 7 προσπαθει να ειναι στα ισια με μια καρτα επιδοσεων του 2017 που καιει λιγοτερο και εχει καλυτερες θερμοκρασιες και θορυβο(λογω custom υλοποιησεων)και δεν χρειαζεται το παραμικρο πείραγμα,θεωρειται επιτευγμα που πρεπει να ειναι περήφανος καποιος? 

Τετοια ανταγωνιστικη Amd δηλαδη θελει ο κοσμος?

16 λεπτά πριν, tsoukalasKaminia είπε

Παιδια συγγνωμη επειδη δεν εχω καταλαβει. Πιο ειναι το νοημα εδω? Αν ειναι καλυτερη η 2080 εναντι της VII? Και σε τι ακριβως? Ο καθενας εδω εχει διαφορετικες αναγκες. Δεν ειναι εφικτο να υπαρχει απολυτο.

Οταν μιλαμε για καρτες γραφικων και κυριως στην Ελλαδα,η πλειοψηφια τις αγοραζει με βασικο σκοπο τα παιχνιδια.

Αλλα η πλειοψηφια αφου αγοραζει τις καρτες με κυριο σκοπο τα παιχνιδια,ειναι λογικο να θελει να σχολιαζει κυριως με βαση την αποδοση αυτων σε αυτα.

Φυσικα αυτο δεν σημαινει οτι δεν υπαρχουν και αυτοι που θα αγορασουν μια καρτα για mining,για επαγγελματικη χρηση ή γιατι θελουν να ασχοληθουν με το overclock/undervolt περισσοτερο(καλη ωρα τα νερα),και οτι αν θελει καποιος να σχολιασει/αναφερει κατι να μην το κανει.

Επεξ/σία από Fulgore
Δημοσ.

Κάρτες 700+€, δεν τις προτείνεις πουθενά με κλειστά μάτια.

Τις συγκεκριμένες που συζητάμε (VII, 2080/Ti), δεν τις προτείνεις έτσι κι αλλιώς, αφού αντικειμενικά προσφέρουν λίγα σε σχέση με το κόστος τους (εκτός κι αν ξαφνικά έγιναν καρτάρες) σε σύγκριση με την ακριβώς προηγούμενη γενιά.

Η μόνη περίπτωση που προτείνονται είναι να ρωτήσει κάποιος "ποιό είναι το ισχυρότερο αυτή τη στιγμή, δεν με νοιάζει το κόστος" ή αν και εφόσον ρωτήσει κάποιος αυστηρά για μία εκ των 2080-VII.

Βλέπω βάλαμε και RPG στο μίγμα, isometric κιόλας...και έχουμε πρόβλημα με κάρτες που ένα 60ρι σε 4Κ το έχουν...μάλλον φτάσαμε σε εποχή που θέλουμε κι εκεί 4Κ/120fps για να αξίζει η κάρτα.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, Fulgore είπε

Οταν μιλαμε για καρτες γραφικων και κυριως στην Ελλαδα,η πλειοψηφια τις αγοραζει με βασικο σκοπο τα παιχνιδια.

Προσωπική μου γνώμη είναι ότι η πλειοψηφία στην Ελλάδα αγοράζει με σκοπό ποιος την "έχει πιο μεγάλη" με αποτέλεσμα να μην αξιοποιείται η κάρτα στο έπακρο. Αν κρίνω βέβαια και από ένα σχεδιάγραμμα που είχε βάλει ένας φίλος πριν μερικές σελίδες ο περισσότερος κόσμος έχει nvidia 1050. Επίσης όταν σκάει κάποιος πάνω από 1000 ευρώ είναι λογικό να υποστηρίζει τυφλά την αγορά του.

Επεξ/σία από tsoukalasKaminia
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Fulgore είπε

Δηλαδη οτι οτι η Radeon 7 προσπαθει να ειναι στα ισια με μια καρτα επιδοσεων του 2017

Γιατί η RTX2080 επιδόσεις 2017 δεν έχει ???    εκτός αν τα εχτρα 1-2fps κάνουν την διαφορά  😂

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Fulgore είπε

Ειναι που λεμε για συγκεκριμενο κοινο που ξερει τι θελει αυτες οι καρτες. 

το βασικο point  του Aten-Ra και δικο μου, ειναι οτι στους major τιτλους του τελευταιου 6μηνου+ οι καρτες ειναι πανω κατω στα ιδια, και αυτο το trend θα συνεχιστει για δεν θα δεις πλεον πολλα major AAA να μην ειναι σε dx 12. και οι amd σε dx 12 + vulkan πανε εξαιρετικα.

σε dx 11 ευχαριστω το ξερω οτι η nvidia εχει πλεονεκτημα, οπως και στην πλειοψηφια  των παιχνιδιων μεχρι τα μεσα του 18 ειναι μπροστα.

το αν αυτο αφορα ενα υποψηφιο αγοραστη η οχι, ειναι δικο του θεμα.

για μενα ολα τα επιπλεον παιχνιδια που ανεφερες ειναι τοσο δυνατα που τα τρεχει εξαιρετικα και μια 2070 πιστευω.

εγω   θεωρω οτι επιδοσεις σε dx 11 σε παιχνιδια  1ετους + σε καποια indies που αλιμονο αν ψαχνουμε 144Hz σε παιχνιδια οπως ds 2 civ 6 και original sin και DQ δεν εχουν ιδιαιτερο ενδιαφερον και  ειναι λαθος το να μπαινουν στην εξισωση.
και αυτο το πιστευω για οποιαδηπωτε καρτα.

τουλαχιστον εγω αν ηταν να δωσω 600 ευρω για καρτα, δε θα τα εβαζα στην εξισωση γιατι θολωνουν το "raw" potential... μια τετοια καρτα την παιρνεις για το μελλον οχι για το παρελθον.

Επεξ/σία από rofl
  • Like 3
Δημοσ.

Mελοντικα η vii οταν η nvidia βγαλει την επομενη γενια θα ειναι απο πανω απο την 2080. Παραδειγμα δικο μου , 9 μηνες πριν ειμουν αναμεσα στην 1080 και vega64, τοτε η 1080 στην πλειοψηφια ειτε ηταν στα ιδια ειτε ηταν απο πανω απο την vega. Σε συνδιασμο οτι βρηκα και την asus strix ενα 50αρικο πιο κατω πηγα σε αυτην . Ε απο κει και επειτα στο 90% των παιχνιδιων η vega ειναι απο πανω . Η nvidia εχει το κακο οτι οταν βγαλει την επομενη γενια σταματαει να κανει optimization για την προηγουμενη . 

• Like 1
Δημοσ.
28 λεπτά πριν, rofl είπε

εγω   θεωρω οτι επιδοσεις σε dx 11 σε παιχνιδια  1ετους + σε καποια indies που αλιμονο αν ψαχνουμε 144Hz σε παιχνιδια οπως ds 2 civ 6 και original sin και DQ δεν εχουν ιδιαιτερο ενδιαφερον και  ειναι λαθος το να μπαινουν στην εξισωση.
και αυτο το πιστευω για οποιαδηπωτε καρτα.

τουλαχιστον εγω αν ηταν να δωσω 600 ευρω για καρτα, δε θα τα εβαζα στην εξισωση γιατι θολωνουν το "raw" potential... μια τετοια καρτα την παιρνεις για το μελλον οχι για το παρελθον.

Μα δεν παει ετσι ομως.

Rage 2 44fps πχ και οι δυο καρτες.Ξερεις τι εμπειρια ειναι τα 44fps average σε 1ου προσωπου παιχνιδι,ειδικα οταν σε καποια σημεια θα πεφτουν και κατω απο τα 40?Τρελη εμπειρια....

Αυτο ξερεις τι σημαινει?Οτι το παιχνιδι ειναι σχεδον unplayable και οτι πρεπει να ριξεις ρυθμισεις.

Metro Exodus μια απο τα ιδια.40fps average επισης ειναι unplayable σε 4κ.

Αυτα δεν τα κοιταζει κανεις?

Τι καθομαστε τοτε και λεμε για 4κ οταν η ιδια η καρτα δεν μπορει να βγαλει εστω 60fps σε πολλους τιτλους?

Εδω ακομα και η ακριβοτερη 2080ti δεν μπορει σε 4κ να μαξαρει ολους τους τωρινους τιτλους.

Αρα τι μου βγαινει ο Aten Ra και μου κοκορευεται οτι η Radeon 7 με την 2080 σε 4κ σε παιχνιδια του 2019 ειναι στα ιδια?Αφου και οι δυο αυτες καρτες δεν ειναι για 4κ ειδικα για major τιτλους, και με το καλημερα πρεπει να ριξεις φιλτρα και ρυθμισεις μπας και βγαλεις 60fps. Ποιο ειναι δηλαδη το επιτευγμα?Οτι και οι δυο καρτες στους περισσοτερους νεους τιτλους δεν τους σηκωνουν ανετα σε 4κ?

Ειναι οπως ειχαμε γραψει και παλιοτερα.

Μου κοκορευονται καποιοι για μια καρτα της ταξης της Radeon 7 του 2019 που κοντραρει επιδοσεις καρτας του 2017 με χειροτερη καταναλωση,θερμοκρασιες και θορυβο out of the box.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, noFEARgr είπε

Mελοντικα η vii οταν η nvidia βγαλει την επομενη γενια θα ειναι απο πανω απο την 2080. Παραδειγμα δικο μου , 9 μηνες πριν ειμουν αναμεσα στην 1080 και vega64, τοτε η 1080 στην πλειοψηφια ειτε ηταν στα ιδια ειτε ηταν απο πανω απο την vega. Σε συνδιασμο οτι βρηκα και την asus strix ενα 50αρικο πιο κατω πηγα σε αυτην . Ε απο κει και επειτα στο 90% των παιχνιδιων η vega ειναι απο πανω . Η nvidia εχει το κακο οτι οταν βγαλει την επομενη γενια σταματαει να κανει optimization για την προηγουμενη . 

Καλα δεν εκανες και κακη επιλογη μια χαρα κρατιετε η 1080 σε ολα τα παιχνιδια. Και το πιο πανω μιλαμε για 4-5fps. Και σιγουρα δεν ειναι το 90% των παιχνιδιων. Που να δεις τοτε με το mining 900 ευρω vega 64 και 500 πουλαγαν τις 580 που να πας σε amd. Τωρα ειναι αλλη ιστορια 3 χρονια μετα τις pascal.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, Fulgore είπε

Μα δεν παει ετσι ομως.

Rage 2 44fps πχ και οι δυο καρτες.Ξερεις τι εμπειρια ειναι τα 44fps average σε 1ου προσωπου παιχνιδι,ειδικα οταν σε καποια σημεια θα πεφτουν και κατω απο τα 40?Τρελη εμπειρια....

Αυτο ξερεις τι σημαινει?Οτι το παιχνιδι ειναι σχεδον unplayable και οτι πρεπει να ριξεις ρυθμισεις.

Metro Exodus μια απο τα ιδια.40fps average επισης ειναι unplayable σε 4κ.

Αυτα δεν τα κοιταζει κανεις?

Τι καθομαστε τοτε και λεμε για 4κ οταν η ιδια η καρτα δεν μπορει να βγαλει εστω 60fps σε πολλους τιτλους?

μαν για ολα αυτα που λες σε 4κ ειναι unplayable η playable με υποχωρησεις στα γραφικα και στις 2. επιδοσεις μετραμε.

και στα 1440 να κοιταξετε το ιδιο ισχυει με το οτι και οι 2 ειναι πανω κατω στα ιδια σε dx12. δεν ισχυει μονο στα 4κ.

κατα τα αλλα μονο οι 2080ti ειναι για decent 4k χωρις rt. 

και αν με ρωτησεις ειναι παρα πολυ νωρις να μιλαμε για 4κ.

το 1440p ειναι καλυτερη επιλογη τουλαχιστον αν μιλαμε για monitor και οχι τηλεοραση. 

εκτος κι αν εχεις τη μουρη σου στους 30 ποντους δεν προκειται να δεις διαφορα απο τα 1440p.

και οι καρτες δεν μπορουν ακομα 4κ, τι να κανουμε:P

Επεξ/σία από rofl
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...