Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, DsLmAnIaC είπε

Και πολύ ψάξιμο όμως. Φαντάσου να πρέπει να το κάνεις και σε δύο κάρτες σε Crossfire. 

Σιγα το ψαξιμο βρε συ ,ποση ωρα να θελεις? υπαρχουν και stress tests να τρεξεις να δεις αν ειναι σταθερος ο πυρηνας.

Για τους κατοχους radeon vii τσεκαρετε αν θελετε το AMD memory tweak ,σκαλιζοντας τα timings της Hbm παιρνεις καλο Boost

stock timings

800569076_4kstocktimings.png.24fdb489055c4ad72b7625ce06d2d4ec.png

tweaked timings

4k.png.1035d0ccb0b5dcf337311020dce92537.png

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 4
  • Απαντ. 1,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Σιγα το ψαξιμο βρε συ ,ποση ωρα να θελεις? υπαρχουν και stress tests να τρεξεις να δεις αν ειναι σταθερος ο πυρηνας.

Για τους κατοχους radeon vii τσεκαρετε αν θελετε το AMD memory tweak ,σκαλιζοντας τα timings της Hbm παιρνεις καλο Boost

stock timings

tweaked timings

Ετσι ωραίος. Πολυ χαμηλα η hbm. Δεν πάει παραπάνω? 

• Like 1
Δημοσ.
38 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

stock timings

tweaked timings

Η Vega θέλει ψάξιμο και να καταναλώσεις κάποιες ώρες για να βρεις το λεγόμενο sweet spot. Για τις Radeon vii από ότι έχω καταλάβει πρέπει να είναι πιο εύκολη η διαδικασία. 

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, DsLmAnIaC είπε

Η Vega θέλει ψάξιμο και να καταναλώσεις κάποιες ώρες για να βρεις το λεγόμενο sweet spot. Για τις Radeon vii από ότι έχω καταλάβει πρέπει να είναι πιο εύκολη η διαδικασία. 

Άλλο sweet σποτ δλδ overclock+undervolt και άλλο σκέτο undervolt ,στο σκέτο undervolt απλά θα κατεβάσεις τάση τπτ άλλο.

• Like 1
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Άλλο sweet σποτ δλδ overclock+undervolt και άλλο σκέτο undervolt ,στο σκέτο undervolt απλά θα κατεβάσεις τάση τπτ άλλο.

Ε ναι εγώ μιλούσα για όλη τη διαδικασία. Uv/Oc. 

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, billeiros είπε

Θα παιξεις λίγο πιο συντηρητικά εννοείται. Αυτά που είπα παραπάνω ταιριάζουν στις περισσότερες vii. 

Δοκίμασα auto underclock από wattman και στις 2 σε Crossfire και όλα πάνε ρολόι. Δεν έχω την διάθεση να ψαχτω σε manual κατάσταση. 

Φίλε billeiros Ευχαριστώ για τις συμβουλές 

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, Nvidiaman είπε

Δοκίμασα auto underclock από wattman και στις 2 σε Crossfire και όλα πάνε ρολόι. Δεν έχω την διάθεση να ψαχτω σε manual κατάσταση. 

Φίλε billeiros Ευχαριστώ για τις συμβουλές 

Βάλε 1000 mv με στοκ πυρήνα και 0% και 1150 μνήμη. Θα με θυμηθείς.... 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, DsLmAnIaC είπε

Επειδή το λες συχνά αυτό.

Τι σε προβληματίζει στο OC/UV;

Μια ώρα δουλειά είναι να βρεις τα όρια σου στο περίπου. Τόσο μου πήρε να βρω τα δικά μου.

Αρχίζεις τις δοκιμές στα 1670-1680, αν σε παίρνει ανεβάζεις, αλλιώς κατεβάζεις.

1730 πυρήνας με 1120mV. Μπορεί να δουλεύει και στα 1740 ή με 1110mV. Χέστηκε η φοράδα στ'αλώνι αν πάει 10 Mhz πάνω ή 10mV κάτω. Είπαμε στο περίπου. (Μπορεί να δουλεύει και παραπάνω αλλά θέλει δυσανάλογα πολύ ρεύμα και δεν έχει κανένα απολύτως νόημα).

Για τη μνήμη είναι 20 λεπτά υπόθεση. Αφήνεις τον ανεμιστήρα χαμηλά, η HBM πάνω από τους 70C αρχίζει πιο εύκολα τα errors. Βρίσκεις που δεν έχεις καθόλου artifacts, κατεβάζεις 10-15Mhz και είσαι καλά, πάλι στο περίπου.

Αν θέλεις να είσαι 1000% spot on που λένε μπορεί να σου πάρει και 15 ώρες. Τι θα έχεις κερδίσει με αυτά που λέω παραπάνω; 0,5 fps στα περισσότερα παιχνίδια.

Επεξ/σία από mpokwsths
  • Like 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, mpokwsths είπε

Επειδή το λες συχνά αυτό.

Τι σε προβληματίζει στο OC/UV;

Μια ώρα δουλειά είναι να βρεις τα όρια σου στο περίπου. Τόσο μου πήρε να βρω τα δικά μου.

Αρχίζεις τις δοκιμές στα 1670-1680, αν σε παίρνει ανεβάζεις, αλλιώς κατεβάζεις.

1730 πυρήνας με 1120mV. Μπορεί να δουλεύει και στα 1740 ή με 1110mV. Χέστηκε η φοράδα στ'αλώνι αν πάει 10 Mhz πάνω ή 10mV κάτω. Είπαμε στο περίπου. (Μπορεί να δουλεύει και παραπάνω αλλά θέλει δυσανάλογα πολύ ρεύμα και δεν έχει κανένα απολύτως νόημα).

Για τη μνήμη είναι 20 λεπτά υπόθεση. Αφήνεις τον ανεμιστήρα χαμηλά, η HBM πάνω από τους 70C αρχίζει πιο εύκολα τα errors. Βρίσκεις που δεν έχεις καθόλου artifacts, κατεβάζεις 10-15Mhz και είσαι καλά, πάλι στο περίπου.

Αν θέλεις να είσαι 1000% spot on που λένε μπορεί να σου πάρει και 15 ώρες. Τι θα έχεις κερδίσει με αυτά που λέω παραπάνω; 0,5 fps στα περισσότερα παιχνίδια.

Αυτό που με προβλημάτισε είναι ότι μέχρι να καταλάβω τη διαδικασία (στην οποία δεν ήμουν και υποχρεωμένος να μπω αλλά υποχρεώθηκα εν τέλει) έφαγα άπειρες ώρες με heaven, valley, firestrike και παιχνιδια προκειμένου να πετύχω σταθερότητα στον πυρήνα και καλύτερες επιδόσεις σε σχέση με τη κατανάλωση.

Αν σε αυτό προσθέσεις και το γεγονός ότι μποριες να τύχει σε δύσκολη κάρτα δε θέλει και πολύ να παλεύεις για το τίποτα. 

Πρώτα βρίσκεις τα όρια του undervolt, έπειτα του overclock στον πυρήνα και μετά στις μνήμες.

Μετά να δεις αν μετά τα benches η κάρτα λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο σε όλα τα παιχνίδια η αν σε κάποια πρέπει να έχεις αλλά settings. Ειδικά με τους παλιότερους drivers αυτό ήταν θέμα. 

Βεβαια θα μπορούσες απλά να ανεβάσεις powerlimit και να ρίξεις το ρεύμα 50 με 100 mv και είσαι οκ. Η απλά να πατήσεις auto underclock όπως έκανε ο nvidiaman. 

Αλλά μέχρι να καταλάβεις την ουσία της διαδικασίας και τον τρόπο θέλει δουλειά και ώρες. 

Συμφωνώ ότι από κάποιο σημείο και μετά δεν έχει νόημα να το παλεύεις γιατι όπως είπες για 0.5 % δεν αξιζει τον κόπο ούτε την κατανάλωση. 

Δημοσ.

εγώ στην vii έχω βάλει 950mv και 1200 την hbm2 και όλα οκ ούτε ακούγετε και όλα καλά,παίζει να με πήρε και 10-15min όχι παραπάνω

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, billeiros είπε

Στην vii είναι πολύ πιο απλοποιημένη η διαδικασία.... 

Δώσε ρε amd custom vii..... 

Αν ανεβουν οι πωλησεις και η ζητηση ισως βαλουν παραγγελια οι 3οι κατασκευαστες. (Sapphire Nitro+ Liquid 50 years Limited)

Επεξ/σία από Azerothakis
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

η amd έχει δηλώσει ότι δεν θα βγούνε radeon vii απο 3οι κατασκευαστές ,αν το ψάξετε παραπάνω θα βρείτε ότι στην ουσία η radeon vii είναι radeon instinct που δεν έχουν καταφέρει να περάσουν όλα τα τεστ (πχ ecc test) οπότε κλείδωσε 4 compute units  και της έκανε overclock(εκμεταλλεύοντας τα 7nm),έφτιαξε και ένα γαμάτο cooler (η γνώμη μου) και την έβγαλε για gamers και καλά έκανε.

Επεξ/σία από Nemo1776
  • Like 7
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Nemo1776 είπε

η amd έχει δηλώσει ότι δεν θα βγούνε radeon vii απο 3οι κατασκευαστές ,αν το ψάξετε παραπάνω θα βρείτε ότι στην ουσία η radeon vii είναι radeon instinct που δεν έχουν καταφέρει να περάσουν όλα τα τεστ (πχ ecc test) οπότε κλείδωσε 4 compute units  και της έκανε overclock(εκμεταλλεύοντας τα 7nm),έφτιαξε και ένα γαμάτο cooler (η γνώμη μου) και την έβγαλε για gamers και καλά έκανε.

Σωστός.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...