Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
42 λεπτά πριν, Fulgore είπε

Η πλειοψηφια του κοσμου ουτε καν overclock δεν κανει στις καρτες,κυριολεκτικα τις δουλευει plug and play τις καρτες,ποιος θα κατσει να ασχοληθει με undervolt?

Επειδή αναφέρετε συχνά αυτό, να ενημερώσω αν δεν το ξέρετε ήδη,  ότι υπάρχει το AMD Chill που ρίχνει την κατανάλωση με ένα απλό πάτημα κουμπιού μέσα στo control. Αυτό για όσους δουλεύουν τις κάρτες Plug & Play και δεν θέλουν να κάνουν undervolt κλπ.

• Like 1
  • Απαντ. 1,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

μια χαρα ειναι η 7αρα για 4κ... εκει που ''χανει'' ειναι... στις μικροτερες αναλυσεις 1080p k 1440p  (δεν ξερω αν ειναι θεμα driver), στην καταναλωση  και στο out of the box perfomance... δηλαδη δεν απευθυνεται σε χρηστη που δεν σκαλιζει και απλα κουμπωνει την καρτα και παιζει..για μενα προσωπικα αν ειχε το ιδιο performance στις χαμηλες αναλυσεις με την rtx 2080 θα ηταν η αγορα που ψαχνω να κανω τοσες μερες...γιατι ευτυχως ειμαστε  πολλοι οι ( because ngridia) και ετσι πρεπει να ειναι με την αγορα που παει να διαμορφωσει εδω και ποσο καιρο η πρασινη... απο την αλλη οι φανμποισμοι ειναι διαφορετικο πραγμα αν μια εταιρεια δεν βγαζει ενα ''σωστο'' (σχετικο και αυτο) προιον ποσο να την υποστηριξεις... ειχα 7950, εχω νανο, εχω ρχ 570 αλλα τωρα μαλλον δεν θα την τιμησω... επισης να πω οτι ακομα και αν χρειαστουν τα 16 ram που γραφουν μερικοι..να υπενθυμισω οτι μπηκαν 16 hbm  περισσοτερο για το bandwith και για της αναγκες που εχει η συγκεκριμενη υλοποιηση αλλιως θα πνιγοταν λιγο οπως πνιγεται μερικες φορες η vega ( και παλι καποια πραγματα προσωπικη μου αποψη με σεβασμο σε ολες τις γνωμες)

τελος συμφωνω με fulgore αν και δεν ειμαι ενας μεσος χρηστης γνωριζω καποια πραγματα αλλα ειναι καλο να ακους τους κατοχους των καρτων πριν αγορασεις οχι να τις παινευουν αλλα να λενε ξεκαθαρα χωρις παροπιδες ( δεν λεω οτι το κανετε εσεις ετσι μην παρεξηγηθω) τα υπερ κ τα κατα γιατι κυκλοφορουν και αρκετοι καζουαλ ενθουσιωδης τυποι

ΥΓ εκτος θεματος αλλα δεν θα το αφησω αυτο να περασει ετσι xaxaxaxa psycho η νδ ειναι πλεον κεντροδεξια παραταξη σου αρεσει δεν σου αρεσει κ εχω επιχειρηματα αν θες στα στελνω σε προσωπικο μηνυμα χαχαχα

Δημοσ.

Όλα τα καρτονια είναι καλά. Ευχαριστηθειτε τα ο καθένας αυτό που έχει και αφηστε το Vs με 2080 και vii.... Ισοδύναμες κάρτες είναι με αλλού η μία να βρίσκεται πάνω σε Gaming και αλλού η άλλη. Αν έβγαιναν Custom υλοποιήσεις vii θα μιλούσαμε για ακόμα πολύ καλύτερη αγορά.... Τώρα έτσι όπως την πλασάρει η amd  πρέπει να την φέρει στα μέτρα και στα σταθμά του ο καθένας. Plug &  play πας σε nvidia.... Ειδάλλως αν γνωρίζεις από παραμετροποίηση των amd μια χαρά είναι η VII (αφού παραμετροποίηθει έχει λίγο χειρότερα temps και θόρυβο από τις πράσινες ) .. Ο κάθενας αγοράζει ότι του ταιριάζει. 

• Like 1
Δημοσ.
28 λεπτά πριν, DEADLAZARUS είπε

Στο υπογραμμίζω κιόλας, προς αποφυγή παρεξηγήσεων.

Λέω για Gaming αποκλειστικά εκεί, ή ότι εγώ θα διάλεγα την VII συνολικά ως κάρτα;

Για να ξεκαθαρίσουμε.

Δεν υπεραμύνομαι την αγορά μου, δεν με ενδιαφέρει να το κάνω.

Άλλωστε αλλάζω κάρτες πολύ συχνά, 4-5 φορές το χρόνο γιατί μου αρέσει το tinkering.

Παράλληλα είμαι hobbyist miner.

Βλέποντας τα νούμερα Tflοπs/ Transistors κλπ η VII είναι ένα chip με υψηλή ισχύ επεξεργασίας και το οποίο φάινεται στα highly parallel applications όπως είναι το mining όπου αφήνει πίσω και την 2080ti σε ΟΛΟΥΣ τους αλγόριθμους.

Το ότι στο επίπεδο gaming προφανώς δεν κοντράρεται με την 2080ti δεν το αμφισβήτισα ποτέ.

Θεωρώ ότι είναι ξεκάθαρη επιλογή απέναντι στην 2080 και γιατί  ακόμα σήμερα οι επιδόσεις της είναι εφάμιλες στο gaming ενώ η διαφορά σε opengl εφαρμογές είναι χαοτική υπέρ της VII.

Η διαφορά αυτή θα φανεί και στο gaming σταδιακά γιατί δείχνει την πραγματική δύναμη του Chip.

Θεωρώ λοιπόν ότι η αγορά VII σε σχέση με 2080 είναι μονόδρομος.

Δεν θα θυσίαζα το να έχω στην κατοχή μου ένα σαφώς ανώτερο chip όπως η VII επειδή με την 2080 θα έχω μονοψηφιο %  μεγαλύτερες επιδόσεις σε μερικά games.

Αυτά από εμένα για το συγκεκριμένο ζήτημα και τέλος.

• Like 3
Δημοσ.
26 λεπτά πριν, Fulgore είπε

Οχι ρε γιατι το λες αυτο?

Ξερεις τι ειναι να εισαι στα 7νανομετρα(radeon 7)και να εχεις μεγαλυτερη καταναλωση αλλα και χειροτερες επιδοσεις απο την αντιστοιχη κορυφαια καρτα των 12νανομετρων?

Σε τεχνολογικο forum ολα αυτα,να γελανε και οι πετρες.

Αυτός που γελάει είναι η AMD που κλείδωσε τα 7nm παραγωγής και με λιγοστά χρήματα και χρόνο πήρε το VEGA 10, έκανε μερικές αλλαγές , την μετέφερε στα 7nm και με ένα μικρό σε μέγεθος Chip στα 330mm2 ανάγκασε την NVIDIA να ξοδέψει δισεκατομμύρια για την Turing , από ότι ειπε ο JHH , και αυτό το μικρό chip των 330mm2 κοντράρετε σε games με το TU104 (RTX2080) των 545mm2 και σε compute με το TU102 (RTX2080Ti) των 754mm2 .

Εδώ είναι που γελάνε και οι κοτρόνες.  😂

• Like 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, The__Blade είπε

Λέω για Gaming αποκλειστικά εκεί, ή ότι εγώ θα διάλεγα την VII συνολικά ως κάρτα;

Για να ξεκαθαρίσουμε.

Δεν υπεραμύνομαι την αγορά μου, δεν με ενδιαφέρει να το κάνω.

Άλλωστε αλλάζω κάρτες πολύ συχνά, 4-5 φορές το χρόνο γιατί μου αρέσει το tinkering.

Παράλληλα είμαι hobbyist miner.

Βλέποντας τα νούμερα Tflοπs/ Transistors κλπ η VII είναι ένα chip με υψηλή ισχύ επεξεργασίας και το οποίο φάινεται στα highly parallel applications όπως είναι το mining όπου αφήνει πίσω και την 2080ti σε ΟΛΟΥΣ τους αλγόριθμους.

Το ότι στο επίπεδο gaming προφανώς δεν κοντράρεται με την 2080ti δεν το αμφισβήτισα ποτέ.

Θεωρώ ότι είναι ξεκάθαρη επιλογή απέναντι στην 2080 και γιατί  ακόμα σήμερα οι επιδόσεις της είναι εφάμιλες στο gaming ενώ η διαφορά σε opengl εφαρμογές είναι χαοτική υπέρ της VII.

Η διαφορά αυτή θα φανεί και στο gaming σταδιακά γιατί δείχνει την πραγματική δύναμη του Chip.

Θεωρώ λοιπόν ότι η αγορά VII σε σχέση με 2080 είναι μονόδρομος.

Δεν θα θυσίαζα το να έχω στην κατοχή μου ένα σαφώς ανώτερο chip όπως η VII επειδή με την 2080 θα έχω μονοψηφιο %  μεγαλύτερες επιδόσεις σε μερικά games.

Θα παραδεχτό όμως το ακόλουθο:  μερικοί εδωμέσα σηκώνουν λίγο trolarisma είναι αλήθεια και μερικές φορές δεν μπορώ να αντισταθώ.

Αυτά από εμένα για το συγκεκριμένο ζήτημα και τέλος.

Τώρα έγραψες ανθρώπινα και εννοείται δεκτή η άποψή σου(Δεν είμαστε φασίστες).

• Like 3
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε

Αυτός που γελάει είναι η AMD που κλείδωσε τα 7nm παραγωγής και με λιγοστά χρήματα και χρόνο πήρε το VEGA 10, έκανε μερικές αλλαγές , την μετέφερε στα 7nm και με ένα μικρό σε μέγεθος Chip στα 330mm2 ανάγκασε την NVIDIA να ξοδέψει δισεκατομμύρια για την Turing , από ότι ειπε ο JHH , και αυτό το μικρό chip των 330mm2 κοντράρετε σε games με το TU104 (RTX2080) των 545mm2 και σε compute με το TU102 (RTX2080Ti) των 754mm2 .

Το οτι κοντραρεται σε games μια καρτα των 7nm του 2019 με την 1080ti του 2017(τα ιδια ειναι με την 2080)το θεωρεις επιτευγμα δηλαδη εσυ ετσι?

Και αυτο οταν εχει χειροτερη καταναλωση,μεγαλυτερες θερμοκρασιες by default(ειδικα αν προσπαθησεις να εχεις silent συστημα)και αισθητα παραπανω θορυβο ως reference καρτα?

Εδω εχει περασει ποσος καιρος και ακομα ουτε reference καρτες δεν εχουν ανακοινωθει(αρα αγνωστο ποτε θα κυκλοφορησουν),το ποιος γελαει και ποιος οχι αστο καλυτερα.

Ισα ισα που ο πετσινος ριχνει το γελιο της ζωης του που χαρη στην Radeon 7 εφυγε και το αρχικο κραξιμο των Turing και εχουν ανεβει οι πωλησεις των 2080 αλλα και 2080ti γιατι ανταγωνισμος=ανυπαρκτος στο High end κομματι,ειδικα οταν αργουν οι custom radeon 7 τοσο πολυ.

• Like 4
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Fulgore είπε

Το οτι κοντραρεται σε games μια καρτα των 7nm του 2019 με την 1080ti του 2017(τα ιδια ειναι με την 2080)το θεωρεις επιτευγμα δηλαδη εσυ ετσι?

Το chip έχει σχεδιαστεί πρώτα πρώτα για Server (Machine Learning, Compute κλπ) και έχει καλύτερο perf/Watt από ότι το TU102 (RTX2080Ti) που έχει 40% παραπάνω transistors. Αν αναλογιστής τα λιγοστά λεφτά που ξόδεψε η AMD για την Vega 20 με τα δισεκατομμύρια  που ξόδεψε η NVIDIA για τις Turing , αν αυτό εσύ δεν το λες επίτευγμα , τότε μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσεις τις γνώσεις σου για τα IC.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
31 λεπτά πριν, Fulgore είπε

Και αυτο οταν εχει χειροτερη καταναλωση,μεγαλυτερες θερμοκρασιες by default(ειδικα αν προσπαθησεις να εχεις silent συστημα)και αισθητα παραπανω θορυβο ως reference καρτα?

Εδω εχει περασει ποσος καιρος και ακομα ουτε reference καρτες δεν εχουν ανακοινωθει(αρα αγνωστο ποτε θα κυκλοφορησουν),το ποιος γελαει και ποιος οχι αστο καλυτερα.

Ισα ισα που ο πετσινος ριχνει το γελιο της ζωης του που χαρη στην Radeon 7 εφυγε και το αρχικο κραξιμο των Turing και εχουν ανεβει οι πωλησεις των 2080 αλλα και 2080ti γιατι ανταγωνισμος=ανυπαρκτος στο High end κομματι,ειδικα οταν αργουν οι custom radeon 7 τοσο πολυ.

το να λεμε οτι η 2080 ειναι μικρη καρτα και εφαμιλη της 1080ti ειναι περισσοτερο ντροπη της nvidia. πολλω δε μαλλον οταν την εβγαλε και στην ιδια τιμη 2,5 χρονια μετα, με μονο ωφελος σε RT και dx 12.

μη βαζουμε 2 μετρα και 2 σταθμα και οποιο μας βολευει... ειναι 2η καρτα της πρασινης μετα την 2080ti. που  2080ti τουλαχιστον μερικοι τη θεωρουν πανακριβη... και δεν νομιζω οτι ενδιαφερει και πολλους σαν αγορα.

εγω μηνες τωρα λεω οτι δυστυχως η σειρα 20 δεν ηταν και κατι ιδιαιτερο.

αλλα οι περισσοτεροι τη βλεπουν σα τρελη καινοτομια¯\_(ツ)_/¯

κανουμε glorify ενα 30% 2,5 χρονια μετα και με σχεδον διπλασια τιμη. imo οποιος ειναι καταευχαριστημενος, εχει πολυ χαμηλα standards.

Επεξ/σία από rofl
  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
54 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε

Μίλησες σοφά ωωωω γέροντα και το έβαλες σε σωστές βάσεις το θέμα...λιθογραφία ολοκλήρωσης.

Πόσα GPU / WAFER κατασκευάζει ο ΔΑΒΙΔ(budget για τα πανηγύρια)

για να τα βάλει με τον ΓΟΛΙΑΘ (άπειρο χρήμα και συμβόλαια με τα μεγαλύτερα στούντιο παιχνιδιών)

Rebrand Refresh όπου πονούσε το VEGA 10 + 10 εν ετη 2019 οπως μας διδαξε η μπλε εταιρια. Μακάρι να είχε αφήσει και το FP64 ξεκλείδωτο...(χαχαχαχα θα θέλαμε πολύ για WORKLOADS)

thinkstockphotos-wafer1promo.jpg

Επεξ/σία από Azerothakis
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, rofl είπε

το να λεμε οτι η 2080 ειναι μικρη καρτα και εφαμιλη της 1080ti ειναι περισσοτερο ντροπη της nvidia. πολλω δε μαλλον οταν την εβγαλε και στην ιδια τιμη, με μονο ωφελος σε RT και dx 12.

μη βαζουμε 2 μετρα και 2 σταθμα και οποιο μας βολευει... ειναι 2η καρτα της πρασινης μετα την 2080ti. που τουλαχιστον μερικοι τη θεωρουν πανακριβη...

εγω μηνες τωρα λεω οτι δυστυχως η σειρα 20 δεν ηταν και κατι ιδιαιτερο.

αλλα οι περισσοτεροι τη βλεπουν σα τρελη καινοτομια¯\_(ツ)_/¯

Και το ενα ειναι ντροπη αλλα και το αλλο.

Τα περι ντροπης της Nvidia γραφτηκαν(και γραφονται) πολλες φορες στα αντιστοιχα θεματα τους,τα περι ντροπης της Amd για καποια πραγματα ειναι που δεν βλεπω στα αντιστοιχα θεματα της ή τι να προσεξει καποιος,ειδικα δε οταν φτασουμε στο σημειο προτασης αγορας καρτας.

Το οτι εξακολουθουμε να εχουμε στην αγορα Reference Radeon 7 με αγνωστο το ποτε θα βγουν οι custom ειναι μεγαλο φαουλ.

• Like 1
Δημοσ.
56 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε

Τώρα έγραψες ανθρώπινα και εννοείται δεκτή η άποψή σου(Δεν είμαστε φασίστες).

Δυστυχως πιστευω οτι καταβαθος ολοι (σαν ανθρωποι) ειμαστε φασιστες απλα προσπαθουμε να το καταπιεσουμε.

Ειδικα σε οτι αφορα τα τεχνολογια βγαζουμε το χειροτερο μας εαυτο 😋

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, Fulgore είπε

Τα περι ντροπης της Nvidia γραφτηκαν(και γραφονται) πολλες φορες στα αντιστοιχα θεματα τους,τα περι ντροπης της Amd για καποια πραγματα ειναι που δεν βλεπω στα αντιστοιχα θεματα της ή τι να προσεξει καποιος,ειδικα δε οταν φτασουμε στο σημειο προτασης αγορας καρτας.

τουλαχιστον εγω νομιζω οτι εδω μεσα ειναι τεραστιο το bias υπερ της nvidia. αυτες οι σαπιλες 2060 και 1660ti, 9/10 thread βγαινουν vfm υπερκαρτες οταν οι vega βρισκονται παμφθηνα.

απο κει και περα αυτοι που ψωνιζουν ακριβοτερα το ψαχνουν περισσοτερο, οποτε δεν ειναι τοσο uninformed, αλλα και αυτοι, λογω του οτι ισως δεν τους αφορα, ειναι τσακωμενοι με το vfm:P

Επεξ/σία από rofl
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, The__Blade είπε

Ειδικα σε οτι αφορα τα τεχνολογια βγαζουμε το χειροτερο μας εαυτο 

κομπλεξ μας ;)

Μόλις τώρα, rofl είπε

τουλαχιστον εγω νομιζω οτι εδω μεσα ειναι τεραστιο το bias υπερ της nvidia. αυτες οι σαπιλες 2060 και 1660ti, 9/10 thread βγαινουν vfm υπερκαρτες οταν οι vega παιζουν παμφθηνα,

απο κει και περα αυτοι που ψωνιζουν ακριβοτερα το ψαχνουν περισσοτερο, οποτε δεν ειναι τοσο uninformed, αλλα και αυτοι, λογω του οτι ισως δεν τους αφορα, ειναι τσακωμενοι με το vfm:P

vfm != high end

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, Stamer είπε

vfm != high end

vfm vega56 στα 300 ευρω με παιχνιδια, nitro 64 στα 400 με παιχνιδια. 570 στα 130 ευρω. πουθενα nvidia vfm το τελευταιο 6μηνο tbh

και δεν ειμαι fanboy της amd αν φαινεται ετσι, απο nvidia καρτα ηρθα. αλλα θελω το vfm και η nvidia αυτη τη στιγμη δεν...

Επεξ/σία από rofl

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...