Psycho_Warhead Δημοσ. 8 Μαΐου 2019 Δημοσ. 8 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) Δεν είπα ότι τρώει ξύλο σε 4Κ σε σχέση με την 2080. Εδώ η 2080Ti δεν είναι αρκετή πολλές φορές για 4K constant 60FPS σε max settings, με αυτό το σκεπτικό το έγραψα. Άρα τα 16GB είναι άχρηστα για gaming. 4 λεπτά πριν, tsoukalasKaminia είπε Φίλε συμφωνώ σε όλα όσα λες ΑΛΛΑ, Προσωπικά με custom fan curve και undervolt δεν έχω κάποιο θέμα όντως. Αν και το priority της vii μου είναι το content creation, σε games 1440 όλα ultra δεν έχω κάποιο θέμα πραγματικά. Ήμουν στο τσακ να πάρω 2080ti αλλά τα 16gb σε τέτοια τιμή ήταν δώρο. Από την άλλη με τέτοιες πολιτικές της nvidia στυλ apple δε βλέπω να ξανά αγοράζω.. Τουλάχιστον εσύ ενώ έχεις την VII, αναγνωρίζεις το πρόβλημα και δεν είσαι RTG fanboy. Δεκτή η άποψή σου, αλλά τα 16GB σε gaming δεν θα τα χρειαστεί ποτέ η VII. Όταν θα φτάσουν τα παιχνίδια να ζητάνε 16GB VRAM, η VII(Και η αντίστοιχη NV εννοείται) θα μας έχει χαιρετήσει από καιρό. Για την τακτική της NV συμφωνώ, αλλά όταν έχεις performance crown για τόσο καιρό, λογικό. Οι εταιρείες σκέφονται σαν εταιρείες με σκοπό το μέγιστο κέρδος και όχι σαν καταναλωτές. Η σύγκριση με την Apple δεν στέκει ακριβώς γιατί εταιρείες κινητών υπάρχουν ένα σωρό, ενώ GPUs μόνο 2 για την ώρα(Σύντομα και 3η η Intel). Επεξ/σία 8 Μαΐου 2019 από Psycho_Warhead 1
Aten-Ra Δημοσ. 8 Μαΐου 2019 Δημοσ. 8 Μαΐου 2019 15 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε Δεν είπα ότι τρώει ξύλο σε 4Κ σε σχέση με την 2080. Εδώ η 2080Ti δεν είναι αρκετή πολλές φορές για 4K constant 60FPS σε max settings, με αυτό το σκεπτικό το έγραψα. Άρα τα 16GB είναι άχρηστα για gaming. Με το ίδιο σκεπτικό η RTX2080Ti είναι η ντροπή όλων των εποχών γιατί και κοστίζει το διπλάσιο από την VII/RTX2080 αλλά και πάλι δεν κρατάει 60fps σε max settings στα 4Κ. 🙄
Psycho_Warhead Δημοσ. 8 Μαΐου 2019 Δημοσ. 8 Μαΐου 2019 Τα διπλά δεν κοστίζει, αλλά κοστίζει δυσανάλογα παραπάνω γι' αυτό που προσφέρει(Όπως πάντα το high-end).
Aten-Ra Δημοσ. 8 Μαΐου 2019 Δημοσ. 8 Μαΐου 2019 Άρα με αυτά που λες όλες οι κάρτες της NVIDIA και της AMD είναι αστείες και ντροπή για 4Κ Gaming. Αναρτιέμαι αν παίζει κανείς παιχνίδια σε 4Κ 🙄🙄
Psycho_Warhead Δημοσ. 8 Μαΐου 2019 Δημοσ. 8 Μαΐου 2019 Μόνο ο A(md)ten-Ra θα έβγαζε τέτοιο συμπέρασμα ή αλλιώς τρία πουλάκια κάθονταν.
chrisde Δημοσ. 8 Μαΐου 2019 Δημοσ. 8 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, kromozone είπε καλημερα παιδες εχω κανει ενα ξεχωριστο thread που σκεφτομαι την αγορα αναμεσα σε vii και rtx 2080 για να ειμαι ειλικρινης ενω βλεπω στα περισσοτερα gaming benchmarks η 7αρα να κοντραρει στα ισα την 2080 σε αναλυσεις 4κ , η radeon δειχνει να ειναι καπως unoptimized στις μικροτερες αναλυσεις (1080p, 1440p) χωρις αυτο να σημαινει οτι δεν αποδιδει.. απλα η διαφορα με την 2080 μεγαλωνει.. μποrει ακομα να ειναι νωρις και να χρειαζεται και αλλο ψαξιμο με τους drivers..οπως κ να χει ομως..επειδη πραγματικα θελω να επιλεξω την 7αρα για την μελλοντικη μου καρτα (because ngridia) ο βασικος προβληματισμος μου ειναι οι θερμοκρασιες κ ΚΥΡΙΩΣ! ο θορυβος αυτα ειναι που με κρατανε πισω απο το να την επιλεξω...οποτε αν παιζει να εχει καποιος ετοιμες τιμες στο wattman ( undervolt, ρολογια, fan curve) που να δουλευει η vii ψυχρη για καλοκαιρακι και να μην ακουγεται τοσο..ανεξαρτητως silicon lottery ( δηλαδη τιμες safe για οποιαδηποτε 7αρα) θα με βοηθουσε στην επιλογη της παρα πολυ Δεν υπάρχουν στάνταρ ρυθμίσεις για την Radeon VII γιατί κάθε κομμάτι διαφέρει αρκετά. Πάρε για παράδειγμα τον The_Blade που πήρε 2 και του έκατσε μια καλή και μία κακή. Είναι λίγο silicon lottery η φάση καλώς ή κακώς... 3 ώρες πριν, Azerothakis είπε Καλημερα φίλε μου...ορίστε οι δικές μου ρυθμίσεις. (η 2080 ειναι σαφως πιο αποδοτικη-καλύτερη καρτα αλλα συμφωνω και εγω για το NGRIDIA) Γνώμη μου αν δεν βιάζεσαι περιμενε να δούμε RX3090 XT καθώς θα είναι πολύ κοντά σε επιδόσεις. Σεπτέμβριο τις περιμένουμε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ. Radeon Vii Bios: 1.06 Core: 1880Mhz (stock 1801mhz) Hbm2: 1200Mhz (stock 1000mhz) Curent: 1030mv (stock 1137mv) Max Temp In Game: 62c-64c (stock 74c) Fan Curves Usage: 40% (με κουτί BE QUIET 801 SILENT) Battlefield V Max Settings 4k: 70fps Shadow of Tomb Raider Max Settings 4k: 48fps Τα αποτελεσματα ειναι για το δικο μου build επειδη ΣΙΧΑΙΝΟΜΑΙ ΤΟΝ ΘΟΡΥΒΟ προτιμω χαμηλα τα clocks. Από Junction temps πως πας, γιατί αυτό έχει τη μεγαλύτερη σημασία. 40% ανεμηστήρι είσαι με full load; Είναι υπερβολικά λίγο... Α και μάγκες έλεος με τα vs θέματα. Όποιος γουστάρει την παίρνει, αλλιώς πάει σε nvidia, με γεια του και με χαρά του. Έχει σημασία τώρα ποια είναι καλύτερη για 5-10% και αν; Επεξ/σία 8 Μαΐου 2019 από chrisde
Azerothakis Δημοσ. 8 Μαΐου 2019 Δημοσ. 8 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, chrisde είπε Δεν υπάρχουν στάνταρ ρυθμίσεις για την Radeon VII γιατί κάθε κομμάτι διαφέρει αρκετά. Πάρε για παράδειγμα τον The_Blade που πήρε 2 και του έκατσε μια καλή και μία κακή. Είναι λίγο silicon lottery η φάση καλώς ή κακώς... Από Junction temps πως πας, γιατί αυτό έχει τη μεγαλύτερη σημασία. 40% ανεμηστήρι είσαι με full load; Είναι υπερβολικά λίγο... Φίλε μου ειναι οσο χρειαζεται γιατι σε συνδιασμο με το undervolt παιζει μια χαρα η καρτα. Απο 60% και πανω ο θορυβος ειναι εκνευριστικος. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΠΡΟΙΟΝ. (το εχω γραψει και σε προηγουμενες σελιδες) Για αυτο εγραψα και το κουτι μου ωστε να παρεις μια ταξη συγκριτικα εχω 4 ανεμιστηρες εσωτερικα που κανουν κυκλωμα και δροσιζουν τα parts. Μπορεις να το βαλει όσο θέλεις ανάλογα το κουτί σου αρκει να εισαι συνεχεια κατω απο τους 70 βαθμούς (λόγω HBM κυρίως). Επεξ/σία 8 Μαΐου 2019 από Azerothakis
chrisde Δημοσ. 8 Μαΐου 2019 Δημοσ. 8 Μαΐου 2019 4 λεπτά πριν, Azerothakis είπε Φίλε μου ειναι οσο χρειαζεται γιατι σε συνδιασμο με το undervolt παιζει μια χαρα η καρτα. Απο 55% και πανω ο θορυβος ειναι εκνευριστικος. Για αυτο εγραψα και το κουτι μου ωστε να παρεις μια ταξη συγκριτικα εχω 4 ανεμιστηρες εσωτερικα που κανουν κυκλωμα και δροσιζουν τα parts. Αυτό ακριβώς θέλω να δω, το πόσο ρόλο παίζει το κουτί σου γιατί το ζαχαρώνω... Εγώ με 1030mv που βάζεις εσύ (με μεγαλύτερη συχνότητα βέβαια), φτάνει για πλάκα 100 με 105 βαθμούς το Junction. Αν θες να μας πεις πόσο φτάνει το δικό σου για να πάρω μια εικόνα (όποτε μπορείς εννοείται) θα το εκτιμούσα.
Azerothakis Δημοσ. 8 Μαΐου 2019 Δημοσ. 8 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, chrisde είπε Αυτό ακριβώς θέλω να δω, το πόσο ρόλο παίζει το κουτί σου γιατί το ζαχαρώνω... Εγώ με 1030mv που βάζεις εσύ (με μεγαλύτερη συχνότητα βέβαια), φτάνει για πλάκα 100 με 105 βαθμούς το Junction. Αν θες να μας πεις πόσο φτάνει το δικό σου για να πάρω μια εικόνα (όποτε μπορείς εννοείται) θα το εκτιμούσα. Δεν εχεις κανενα θεμα με το JUNCTION TEMP. Μαμα φτανει και τους 120 αναλογα την υλοποιηση και το κουτι και τον φορτο εργασιας. Η θερμοκρασια της καρτας για καλυτερη διαρκειας ζωης και αποδοσης θα πρεπει να ειναι κατω απο τους 74 κατασκευαστικα (HBM όρια) εγω προτεινω οσο χαμηλοτερα τοσο καλυτερα. Οκ θα σε ενημερωσω απογευματακι. Όσο για το κουτί μου είναι μεγάλο κρίμα να μην έχει σοβαρή παρουσία η BE QUIET στην Ελλάδα. Έχει πολύ καλή ποιότητα και τρελό RnD σε τροφοδοτικά και towers. Θα μείνεις απολύτα ευχαριστημένος οτι θέλεις ρωτησε με. Επεξ/σία 8 Μαΐου 2019 από Azerothakis 1 1
chrisde Δημοσ. 8 Μαΐου 2019 Δημοσ. 8 Μαΐου 2019 Εγώ ξέρω για το Junction ότι μετά τους 110 throttlaρει την κάρτα. Δεν το έχω διαπιστώσει προσωπικά βέβαια διότι φροντίζω να μην ξεπερνά ποτέ τους 105 στη χειρότερη.
Azerothakis Δημοσ. 8 Μαΐου 2019 Δημοσ. 8 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, chrisde είπε Εγώ ξέρω για το Junction ότι μετά τους 110 throttlaρει την κάρτα. Δεν το έχω διαπιστώσει προσωπικά βέβαια διότι φροντίζω να μην ξεπερνά ποτέ τους 105 στη χειρότερη. Αυτό ακριβώς. Κατεβάζει χρονισμούς αν ξεπερασει τους 110. Ένας απο τους 64 αισθητήρες αναφέρουν την υψηλότερη θερμοκρασία απ τον πυρήνα. Επεξ/σία 8 Μαΐου 2019 από Azerothakis
The__Blade Δημοσ. 8 Μαΐου 2019 Δημοσ. 8 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Aten-Ra είπε Που είδες ότι τρώει ξύλο σε 4Κ ?? Το συμπέρασμα είναι ένα Radeon VII Wipes the Floor με οτιδήποτε πλην 2080ti σε οποιοδήποτε ρεαλιστικό σενάριο. 20 λεπτά πριν, chrisde είπε Αυτό ακριβώς θέλω να δω, το πόσο ρόλο παίζει το κουτί σου γιατί το ζαχαρώνω... Εγώ με 1030mv που βάζεις εσύ (με μεγαλύτερη συχνότητα βέβαια), φτάνει για πλάκα 100 με 105 βαθμούς το Junction. Αν θες να μας πεις πόσο φτάνει το δικό σου για να πάρω μια εικόνα (όποτε μπορείς εννοείται) θα το εκτιμούσα. μια χαρά θερμοκρασίες είναι οι 105 C. Επεξ/σία 8 Μαΐου 2019 από The__Blade 1
Azerothakis Δημοσ. 8 Μαΐου 2019 Δημοσ. 8 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, The__Blade είπε Το συμπέρασμα είναι ένα Radeon VII Wipes the Floor με οτιδήποτε πλην 2080ti σε οποιοδήποτε ρεαλιστικό σενάριο. μια χαρά θερμοκρασίες είναι οι 105 C. Δυστυχώς φίλε μου χάνει σε πολλά games DX11 κυρίως λόγω χαμηλής υποστήριξης απο DRIVERS και φυσικά λόγω NVIDIA OPTIMISED. (FHD, QHD) Όταν λείπεις απο την αγορά σχεδόν 7 χρόνια μην περιμενεις η devs να σε υποστήριξουν. Απο την 7970 k 290X η AMD παρεδωσε λευκή πετσέτα στην NVIDIA. Οπότε σαν MARKET LEADER της αγοράς ορίζει τιμές και τεχνολογικές εξελίξεις καθότι ειναι μονοπώλιο όσο και αν μας πονάει στην τσέπη μας. ΠΑΝΩ ΑΠ ΟΛΑ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ. Παρόλα αυτά η μεσσαία κατηγορία έχει πλέον πληθώρα επιλογών (τελείωσε η τρέλα του mining) και με κορυφαία μοντέλα τα 1660ti k 2060 θα χαρούμε συγκρίτικα και "ξύλο". Η Radeon VII βγήκε "πρόχειρα" και εντελώς ξαφνικά μόνο και μόνο για θέμα πειραματισμού RnD στα 7nm και να μείνει λίγο στο προσκήνιο των εξελίξεων η AMD. (εδώ ακόμα δεν είχε "σωστούς" drivers ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΤΗΣ...άλλο ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ FAIL ευτύχως με τους 19.4.1 η κάρτα σοβάρεψε πάρα πολύ) Ούτε οι AIBs ήξεραν για την κυκλοφορία της...φαντάσου. Τώρα αν είχαμε στα χέρια μας μια RADEON VII SAPPHIRE NITRO+ θα κάναμε πολύ διαφορετική συζήτηση. Επεξ/σία 8 Μαΐου 2019 από Azerothakis
Psycho_Warhead Δημοσ. 8 Μαΐου 2019 Δημοσ. 8 Μαΐου 2019 Είναι ευχάριστο να διαβάζεις αντικειμενική άποψη από άτομο που έχει avatar το ''AMD''(Αν και διαφωνώ με το market leader, που υπονοεί NV optimized παιχνίδια ενώ είναι γνωστό ότι φτιάχνονται για GCN - consoles). Μερικοί γίνονται πιο γραφικοί και απ' τα ζαγοροχώρια όπως πάντα.
The__Blade Δημοσ. 8 Μαΐου 2019 Δημοσ. 8 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, Azerothakis είπε Δυστυχώς φίλε μου χάνει σε πολλά games DX11 κυρίως λόγω χαμηλής υποστήριξης απο DRIVERS και φυσικά λόγω NVIDIA OPTIMISED. (FHD, QHD) Όταν λείπεις απο την αγορά σχεδόν 7 χρόνια μην περιμενεις η devs να σε υποστήριξουν. Απο την 7970 k 290X η AMD παρεδωσε λευκή πετσέτα στην NVIDIA. Οπότε σαν MARKET LEADER της αγοράς ορίζει τιμές και τεχνολογικές εξελίξεις καθότι ειναι μονοπώλιο όσο και αν μας πονάει στην τσέπη μας. ΠΑΝΩ ΑΠ ΟΛΑ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ. Παρόλα αυτά η μεσσαία κατηγορία έχει πλέον πληθώρα επιλογών (τελείωσε η τρέλα του mining) και με κορυφαία μοντέλα τα 1660ti k 2060 θα χαρούμε συγκρίτικα και "ξύλο". Η Radeon VII βγήκε "πρόχειρα" και εντελώς ξαφνικά μόνο και μόνο για θέμα πειραματισμού RnD στα 7nm και να μείνει λίγο στο προσκήνιο των εξελίξεων η AMD. (εδώ ακόμα δεν είχε "σωστούς" drivers ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΤΗΣ...άλλο ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ FAIL ευτύχως με τους 19.4.1 η κάρτα σοβάρεψε πάρα πολύ) Ούτε οι AIBs ήξεραν για την κυκλοφορία της...φαντάσου. Τώρα αν είχαμε στα χέρια μας μια RADEON VII SAPPHIRE NITRO+ θα κάναμε πολύ διαφορετική συζήτηση. Χάνει σε τι; στα 1080p όταν έχεις 120 FPS αντι για 130; Επεξ/σία 8 Μαΐου 2019 από The__Blade
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα