Dantε Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 Ξεθαψα απο το παταρι το mega drive 2 που εχω. Προσπαθησα να το συνδεσω στη τηλεοραση αλλα δεν εβρισκα το καναλι για κανενα λογο. Εχει το καλωδιο που συνδεεται μεσω κεραιας.Εκει λεει οτι κανονικα ειναι στο channel 36 και εχει και ενα διακοπτη για I και G. Ομως στο channel 36 δε το εβρισκε ουτε με αυτοματη αναζητηση,ουτε με χειροκινητη.Δοκιμασα με το διακοπτη και στις δυο θεσεις,ενω στην επιλογη αναζητησης το ειχα στο UHF και στο Ι. Δοκιμασα και αλλη κασετα.Η κονσολα παιρνει κανονικα ρευμα. Να παρω ενα τετοιο καλωδιο μπας και κανω δουλεια? https://www.ebay.com/itm/RGB-Scart-Lead-Cable-For-Sega-Genesis-2-Mega-Drive-MD-2-Multimega-CD-X-32x-Nomad/263108755843?hash=item3d42810183:g:RjgAAOSwdm1ZeO8y:rk:8:pf:0
Getta Robo Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2019 Μην μπλεξεις με το RFU σε καμια περιπτωση, το αποτελεσμα θα ειναι εγγυημενα οικτρο. Οντως κοιτας για RGB scart, αλλα θα σου προτεινω να πας σε αξιοπιστη λυση, και οχι απο Κινα που πιθανοτατα με το παραπανω καλωδιο θα εχεις προβληματα. Πολυ καλος ειναι ο πολωνος εδω, που τα φτιαχνει ο ιδιος. https://www.ebay.com/itm/Sega-Mega-drive-Megadrive-2-Genesis-II-2-RGB-SCART-EURO-Cable-CLEAN-SYNC-CSYNC/173722299088 Για κατι πιο εξειδικευμενο απο τον ιδιο, δες την αλλη προταση του https://www.ebay.com/itm/Sega-Mega-drive-Megadrive-2-Genesis-II-2-RGB-SCART-EURO-Cable-CLEAN-SYNC-CSYNC/173722318279 1
Dantε Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2019 Το θεμα ειναι οτι δε ξερω μην εχει κανα θεμα η κονσολα και δωσω τσαμπα το 20αρικο. Για αυτο λεω να ξεκινησω με το φθηνο και οσο δουλεψει και μετα παιρνω κατι καλο.
Getta Robo Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2019 11 hours ago, Dantε said: Το θεμα ειναι οτι δε ξερω μην εχει κανα θεμα η κονσολα και δωσω τσαμπα το 20αρικο. Για αυτο λεω να ξεκινησω με το φθηνο και οσο δουλεψει και μετα παιρνω κατι καλο. Το φθηνο εγγυημενα θα σου χαλασει αμεσα και δεν αξιζει καν να ασχοληθεις περαιτερω μαζι του. Οποτε θα εισαι -5€ για το τιποτα. Το παραπανω στη χειροτερη το δινεις οσο σου κοστισε, ειναι σοβαρο και αξιολογο καλωδιο. Τοτε τα μηχανηματα ηταν στιβαρα και δεν ειχαν σοβαρα κατασκευαστικα προβληματα, το καλωδιο 99% ειναι το ζητημα. Παρεπιπτωντος να ξερεις πως αν το ειχες αποθηκευμενο σε περιεργες τελος παντων συνθηκες, με υγρασια-ζεστη κτλ, το τροφοδοτικο ενδεχομενως να εχει ζητημα. Τα εχει περασει ετσι και αλλιως τα χρονια του, οποτε να ξερεις πως ισως θα πρεπει να αντικαταστησεις και αυτο.
theoritikos Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2019 Η πιθανότητα να έχει κάποιο πρόβλημα η κονσόλα είναι πολύ μικρή. Μου έδωσαν και εμένα ένα mega drive που ήταν αποθηκευμένο, θεωρώντας πως είναι χαλασμένο. Το μόνο που ήθελε ήταν ένα καινούριο τροφοδοτικό, καθώς το δικό του έβγαλε καπνό με το που το έβαλα στο ρεύμα. Το καλώδιο που σου παρέθεσε ο getta το έχω και εγώ. Είναι ποιοτική κατασκευή με καθαρή εικόνα σε lcd τηλεόραση. Είχα και ένα φτηνιάρικο κινέζικο των 5 ευρώ, αλλά η εικόνα ήταν ξεπλημένη 1
Dantε Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2019 Και τροφοδοτικο που βρισκουμε? Παντως φαινεται να παιρνει ρευμα αφου τα φωτακια του αναβουν.Βεβαια δε σημαινει οτι δινει οτι ρευμα πρεπει.Θα το μετρησω βασικα με ενα πολυμετρο να δω. Απλα πριν δωσω το 20αρικον,θελω να ξερω οτι ειναι οκ η κονσολα,μιας και δε προκειται να παιξω και ιδιαιτερα.Απλα το βρηκα ,το κατεβασα και ειπα να ασχοληθω εαν ακομα λειτουργει η οχι. Και δε βρηκα και ολες τις κασσετες.Καπου εχω θαμμενες καμια 10αρια και πρεπει να ψαξω να τις βρω γιατι ειχα καποια πολυ ωραια παιχνιδια.
Getta Robo Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 10 minutes ago, Dantε said: Και τροφοδοτικο που βρισκουμε? Παντως φαινεται να παιρνει ρευμα αφου τα φωτακια του αναβουν.Βεβαια δε σημαινει οτι δινει οτι ρευμα πρεπει.Θα το μετρησω βασικα με ενα πολυμετρο να δω. Απλα πριν δωσω το 20αρικον,θελω να ξερω οτι ειναι οκ η κονσολα,μιας και δε προκειται να παιξω και ιδιαιτερα.Απλα το βρηκα ,το κατεβασα και ειπα να ασχοληθω εαν ακομα λειτουργει η οχι. Και δε βρηκα και ολες τις κασσετες.Καπου εχω θαμμενες καμια 10αρια και πρεπει να ψαξω να τις βρω γιατι ειχα καποια πολυ ωραια παιχνιδια. Το οτι φαινομενικα λειτουργει τωρα, δεν σημαινει πως θα συνεχισει να λειτουργει για το επομενο ευρυτερο διαστημα. Μιλαμε για συστημα τροφοδοσιας που εχει 25+ χρονια κατασκευης, με πιθανοτατα διαφορα "ζορισματα". Δεν μπλεκεις ποτε και κανενα λογο με το ρευμα, ακομα και οι φανατικοτεροι που κοιτανε να εχουν τα μηχανηματα τους "αγνα και ασπιλωτα", χρησιμοποιουν νεους η επιδιορθωμενους μετασχηματιστες. Για τροφοδοτικο εχεις δυο επιλογες. Πας σε αξιοπιστο ηλεκτρολογο και του ζητας με την υποδοχη του Mega Drive 2 να σου φτιαξει αλλο. Η αγοραζεις αυτο εδω που ειναι ισως η πιο αξιοπιστη λυση για την τιμη του https://en.retrogamesupply.com/products/power-supply-for-sega-megadrive-genesis-2 Το νου σου εδω γιατι πολλα παιχνιδια ειχαν αυξηση στη τιμη τους, και μιλαμε για συστημα με παρα πολλους καλους τιτλους. Επεξ/σία 10 Ιανουαρίου 2019 από Getta Robo 1
Dantε Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2019 Ειχα παραγγειλει ενα φθηνο καλωδιο για δοκιμη και ηρθε σημερα,αφου οπως ξερουμε τα Ελτα υπολειτουργουν. Το δοκιμασα και ολα οκ,λειτουργουν ολα μια χαρα.
Shinobi1908 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Με το παλιό καλώδιο δεν το έβρισκες; έχω κι εγώ το ίδιο θέμα. Πρέπει δηλαδή αναγκαστικά να πάρω καλώδιο; Από που το πήρες τελικά; μπορείς να μου πεις πως έκανες την αναζήτηση τελικά για να το βρεις το κανάλι; Επεξ/σία 30 Οκτωβρίου 2019 από Shinobi1908 Και άλλα σχόλια
Dantε Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2019 Στις 30/10/2019 στις 11:05 ΜΜ, Shinobi1908 είπε Με το παλιό καλώδιο δεν το έβρισκες; έχω κι εγώ το ίδιο θέμα. Πρέπει δηλαδή αναγκαστικά να πάρω καλώδιο; Από που το πήρες τελικά; μπορείς να μου πεις πως έκανες την αναζήτηση τελικά για να το βρεις το κανάλι; Με το δικο του οχι δε το εβρισκα. Για τη δικη σου διευκολυνση ενα scart καλωδιο θα βοηθησει. Απο ebay το πηρα. Απλα το γυρνας στο scart της τηλεορασης μετα και το βρισκει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα