Zazula Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 Αναζητώ το τελευταίο καιρό να αγοράσω κάνα δυο συσκευές τύπου Huawei UAP2816, οι οποίες πριν κάτι χρόνια διατίθεντο στο πλαίσιο των προγραμμάτων Full Σήμα και Τέλειο Σήμα εταιριών κινητής τηλεφωνίας. Ωστόσο παρατηρώ πως η αγορά για μεταχειρισμένες προαναφερθείσες συσκευές είναι κατ' ουσίαν ανύπαρκτη, ακόμη και στο εξωτερικό. Υπάρχει κάποιος λόγος για αυτό; Από την άλλη, υπάρχει κάποια αγορά για καινούργιες, αλλά άλλου τύπου (και συνήθως άλλης κλίμακας κόστους). Όμως εγώ προτιμώ τον τύπο συσκευής που έχω δει ότι επιτυγχάνει αυτό που θέλω, χωρίς πολλά-πολλά. Μήπως παραβλέπω κάτι; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
mpentenis Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 Το τέλειο σήμα απο οτι λενε στον πΟΤΕ το καταργούν, άλλωστε θελει 3G για να δουλέψει (παλι ο πΟΤΕ το λεει, οχι εγω), οποτε επρεπε διαρκώς να είσαι 4G έξω, αλλαγή σε 3G για να δουλέψει κλπ κλπ κλπ.... Αν έχεις cosmote και συμβατή συσκευή δοκίμασε το WiFi calling (δεν γνωρίζω αν το έχουν άλλες εταιρίες), το οποιο παίζει οπου υπάρχει WiFi, οχι μονο στον χωρο που έχεις το τέλειο σήμα. Το θέμα με το "τέλειο σήμα" είναι οτι πρέπει να επιστρέψεις την συσκευή οταν διακόψεις την λειτουργία, αλλιώς θα έβρισκες τετοια.
ManFromEarth Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 Αν δεν το υποστηριζει πλεον ο παροχος, δεν προκειται να δουλεψει η συσκευη. Ειναι αρκετα πιο πολυπλοκη η αρχιτεκτονικη δεν κανει απλα ενισχυση σηματος.
Zazula Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Απ' αυτά που μου είπαν και στις δύο εταιρίες, οι συσκευές προς το παρόν συνεχίζουν να λειτουργούν, απλώς είναι σε φάση phase-out. Ωστόσο αγνοώ το κατά πόσον θα συνεχίσει η υποστήριξή τους σε βάθος χρόνου — όμως απ' την άλλη είναι ένα λελογισμένο ρίσκο για μένα το να προμηθευτώ μεταχειρισμένες τις μια-δυο που χρειάζομαι. Το πρόβλημά μου, εκεί, είναι ότι δεν τις βρίσκω. Όσον αφορά τη μετάπτωση από 4G σε 3G, νομίζω οι συσκευές το κάνουν αυτόματα από μόνες τους. Για το WiFi calling, πέραν απ' το ότι είναι μόνο Κοσμοτέ, έχω και ζήτημα με τις υποστηριζόμενες συσκευές. Επεξ/σία 9 Ιανουαρίου 2019 από Zazula
Μόνο τρελα Δημοσ. 1 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) Έχω εγώ ένα αν θες στείλε μου μήνυμα στο fb - Μόνο Τρελα με λενε Επεξ/σία 1 Αυγούστου 2019 από Μόνο τρελα
georgeadams Δημοσ. 1 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2019 Στην περίπτωση της vodafone η συσκευή ήταν συνδεδεμένη με το λογαριασμό σου και η διαχείρισή της γινόταν από εκεί. Για να συνδεθεί ένα κινητό σε αυτήν (και να παίρνει σήμα από αυτήν) έπρεπε να μπεις με το λογαρισμό σου στο site της vodafone και να δηλώσεις τον αριθμό του (και φυσικά να είναι vodafone). Επίσης αν δεν κάνω λάθος η συσκευή ανήκε στη vodafone και έπρεπε να την επιστρέψεις σε περίπτωση διακοπής του συμβολαίου. Λογικά παρόμοια θα δούλευε και η cosmote, αν μιλάμε για ίδιες συσκευές.
Zazula Δημοσ. 7 Αυγούστου 2019 Μέλος Δημοσ. 7 Αυγούστου 2019 Με την Vodafone έχω μια συσκευή Full Σήμα από παλιότερο επαγγελματικό συμβόλαιο το οποίο είχε ζωή αρκετών ετών στη VF αλλά πλέον έχει πάψει εδώ και καιρό να είναι στη VF, και δεν μου ζητήθηκε η επιστροφή της. Πάντως μέχρι τελευταία στιγμή ήταν εφικτή η προσθαφαίρεση αριθμών κινητών στη συσκευή, κανονικά. Για τη νέα ενεργοποίηση συσκευής (που κάποιος να την έχει βρει μεταχειρισμένη από παλιότερο συνδρομητή) η VF λέει ότι μπορεί να την ενεργοποιήσει σε άλλον συνδρομητή, αλλά δεν το έχω ελέγξει/δοκιμάσει προσωπικά, ούτε γνωρίζει (αν ισχύει, τελικά) μέχρι πότε θα το κάνει. Ούτε γνωρίζω αν αφορά ειδικά επαγγελματικά συμβόλαια με βεβαιωμένο πρόβλημα λήψης σε εγκατάστασή τους, ή εν γένει τους πάντες. Με την Cosmote τελικά ανακάλυψα ότι πια ο μοναδικός τρόπος είναι ο εξής: Επειδή δεν μπορούν να προβούν σε νέες ενεργοποιήσεις συσκευών Τέλειο Σήμα, όταν βρίσκεις συσκευή την οποία κάποιος δεν χρειάζεται πλέον, επικοινωνεί εκείνος με την CO και δηλώνει τους αριθμούς κινητών (αφαιρώντας τους παλιούς δικούς του και προσθέτοντας τους νέους δικούς σου) και τη διεύθυνση στην οποία θα βρίσκεται και θα λειτουργεί η συσκευή, σαν να ήταν όλα αυτά δικά του / να αφορούν τον ίδιο. Η αλλαγή αποδεδειγμένα δουλεύει, κατόπιν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα