Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, είμαι αρχάριος με το excel και έτσι θέλω να ζητήσω την βοήθειά σας!
Θέλω σε ένα αρχείο excel (απογραφή αποθήκης) να κάνω επικόλληση την απογραφή μιας δεύτερης αποθήκης, αν υπάρχει ίδιο barcode, τα δυο προϊόντα να έρχονται στην ίδια γραμμή δίπλα δίπλα.

Δηλαδή αν υπάρχει στην στήλη Α ίδιο barcode με την στήλη G να τα βάζει στην ίδια γραμμή.Αυτός είναι ένας τρόπος για να ελέγχω τα αποθέματα της αποθήκης μου γιατί δεν υπάρχει ακόμα bridge ανάμεσα σε eshop και φυσικό κατάστημα.
Βγάζω xml από το eshop το μετατρέπω σε excel, βγάζω excel από την αποθήκη του φυσικού καταστήματος και προσθαφαιρώ τις ποσότητες.
Θα επισυνάψω το αρχείο μήπως και βοηθήσει.

355.xls

Δημοσ.

Νομίζω ότι με μια vlookup κάνεις την δουλειά σου. 

Πολύ πιθανόν να μην είναι ο πιο κομψός τρόπος, αλλά βγάζει αυτό που θες. 

Στο excel που μας έδωσες θεωρούμε ότι η αποθήκη Α είναι η αριστερή και η αποθήκη Β είναι η δεξιά. 

Πλέον στην στήλη D βλέπεις το απόθεμα του κωδικού της στήλης Α στην αποθήκη Β. 

Αντίστοιχα, στην στήλη L, βλέπεις το απόθεμα του κωδικού της στήλης I στην αποθήκη Α. 

Αν ο κωδικός δεν είναι κοινός, βλέπεις #NA

Βοηθάει καθόλου; 

355 test.xls

Δημοσ.

Καλημέρα, νομίζω πως το παράδειγμα του christos4 είναι αυτό που χρειάζομαι.
Πως μπορώ όμως να το κάνω έτσι σε κάθε excel που ανοίγω;

Δημοσ.
44 λεπτά πριν, Nemogr είπε

Καλημέρα, νομίζω πως το παράδειγμα του christos4 είναι αυτό που χρειάζομαι.
Πως μπορώ όμως να το κάνω έτσι σε κάθε excel που ανοίγω;

Δες την συνάρτηση που έχω χρησιμοποιήσει στην στήλη D και στην L και μπορείς να την εφαρμόζεις κάθε φορά.. Εναλλακτικά μπορείς να χρησιμοποιείς αυτό που σου έδωσα και να διαγράφεις κάθε φορά το περιεχόμενο των δύο αποθηκών και να κάνεις επικόλληση τα καινούρια δεδομένα..οι αρχικες σου πηγές βασικά πως είναι; μήπως υπάρχει και άλλη λύση.. 

Δημοσ.

Η μια αρχική πηγή μου είναι ένα XML αρχείο το οποίο το μετατρέπω σε Excel και η δεύτερη είναι όπως η αριστερή στήλη του αρχείου μου. Βασικά με βοηθάει πολύ αυτό που μου έστειλες, είναι αυτό που έψαχνα. Ευχαριστώ!

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...