TasosRS Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 Παιδιά καλησπέρα έχει κάνει κανείς overclock τον ryzen 5 1600 στα 4.0GHz με την Asus Rog Strix B350-F Gaming αν ναι τι ρυθμίσεις και στα πόσα volt παιζει σταθερά; Και οι μνημες μου δεν παίζουν με τίποτα 3200Mhz Εχω αυτές εδώ G.Skill Ripjaws4 8GB DDR4-3200MHz (F4-3200C16D-8GRB) Εχω ανοίξει το DOCP αλλα τίποτα εφτασα μέχρι 1.38v τίποτα τι να κανω; Ευχαριστώ προκαταβολικά 1
leros2004 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 Bios update έχεις κάνει? Εμ όταν αγοράζουμε μητρική το ψάχνουμε πρώτα, μη κοιτάμε μόνο τα λαμπάκια και τα μπουρια /εξατμίσεις... 3
ilos Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 4 ώρες πριν, TasosRS είπε Παιδιά καλησπέρα έχει κάνει κανείς overclock τον ryzen 5 1600 στα 4.0GHz με την Asus Rog Strix B350-F Gaming αν ναι τι ρυθμίσεις και στα πόσα volt παιζει σταθερά; Και οι μνημες μου δεν παίζουν με τίποτα 3200Mhz Εχω αυτές εδώ G.Skill Ripjaws4 8GB DDR4-3200MHz (F4-3200C16D-8GRB) Εχω ανοίξει το DOCP αλλα τίποτα εφτασα μέχρι 1.38v τίποτα τι να κανω; Ευχαριστώ προκαταβολικά 4-4.1 Ghz για τον 1600 είναι το απόλυτο όριο. Θα πρέπει εκτός από πολύ καλή ψύξη να σου κάτσει και το silicon lottery για να τα πιάσει. Ακόμα όμως και αν τα πιάσει κανένας δε σου εγγυάται οτί θα είναι stable αν ταυτόχρονα ανεβάσεις/σφίξεις και τις μνήμες (ειδικά τις ripjaws4 που μάλλον είναι hynix AFR). Για μένα το ζητούμενο είναι να βρεις το "sweet spot". Στον δικό μου ήταν τα 3.7-3.8 και οι μνήμες στα 3066 με 16/17/17/38 timings και τα αντίστοιχα sub timings από dram calculator. Οτιδήποτε παραπάνω απλά δεν ήταν stable σε handbrake Κλπ (δε μιλάμε για παιχνίδια που στρεσάρουν 3-4 cores μετα βίας). Πολλά πράματα επίσης επηρεάζουν πολύ το latency στις μνήμες και το performance που δε σου πάει το μυαλό. παράδειγμα ενώ το latest agesa είναι καρά stable και προσθέτει αρκετά καλούδια (όπως πείραγμα στο BCLK στην μητρική μου), λόγω των spectre mitigations κλπ προσθέτει μπόλικο latency. Πχ εγώ από τα ~73ms πήγα στα 78 με τα ίδια settings.
TasosRS Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 2 ώρες πριν, leros2004 είπε Bios update έχεις κάνει? Εμ όταν αγοράζουμε μητρική το ψάχνουμε πρώτα, μη κοιτάμε μόνο τα λαμπάκια και τα μπουρια /εξατμίσεις... Φοράει το τελευταίο bios 27 λεπτά πριν, ilos είπε 4-4.1 Ghz για τον 1600 είναι το απόλυτο όριο. Θα πρέπει εκτός από πολύ καλή ψύξη να σου κάτσει και το silicon lottery για να τα πιάσει. Ακόμα όμως και αν τα πιάσει κανένας δε σου εγγυάται οτί θα είναι stable αν ταυτόχρονα ανεβάσεις/σφίξεις και τις μνήμες (ειδικά τις ripjaws4 που μάλλον είναι hynix AFR). Για μένα το ζητούμενο είναι να βρεις το "sweet spot". Στον δικό μου ήταν τα 3.7-3.8 και οι μνήμες στα 3066 με 16/17/17/38 timings και τα αντίστοιχα sub timings από dram calculator. Οτιδήποτε παραπάνω απλά δεν ήταν stable σε handbrake Κλπ (δε μιλάμε για παιχνίδια που στρεσάρουν 3-4 cores μετα βίας). Πολλά πράματα επίσης επηρεάζουν πολύ το latency στις μνήμες και το performance που δε σου πάει το μυαλό. παράδειγμα ενώ το latest agesa είναι καρά stable και προσθέτει αρκετά καλούδια (όπως πείραγμα στο BCLK στην μητρική μου), λόγω των spectre mitigations κλπ προσθέτει μπόλικο latency. Πχ εγώ από τα ~73ms πήγα στα 78 με τα ίδια settings. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση έχω και αεροψυξη την Noctua NH-U12S τώρα τον εχω 3.9Ghz και είναι αρκετά stable και τις μνήμες 3066MHz δηλαδή αυτές οι μνημες δεν είναι και τόσο καλες; τι είναι το hynix AFR; και δεν μπορω να καταλάβω πως να ρυθμίσω το timing απο τις μνήμες εκτός απο αυτο που δίνει η εταιρία. 1
ilos Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, TasosRS είπε Φοράει το τελευταίο bios Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση έχω και αεροψυξη την Noctua NH-U12S τώρα τον εχω 3.9Ghz και είναι αρκετά stable και τις μνήμες 3066MHz δηλαδή αυτές οι μνημες δεν είναι και τόσο καλες; τι είναι το hynix AFR; και δεν μπορω να καταλάβω πως να ρυθμίσω το timing απο τις μνήμες εκτός απο αυτο που δίνει η εταιρία. Κανονικά θα έπρεπε να είναι sticky. Διάβασε το SPD με το thaiphoon burner και πέρνα μετά το exported complete html report στο Ryzen DRAM Calculator για να σου υπολογίσει τα timings (calculate safe). Αν είναι hynix AFR λογικά θα τεζάρουν περίπου όσο και οι δικές μου (3066 με 16-17-17-17-38). Παραπάνω είναι για τολμηρούς και άτομα με υπομονή και χρόνο για άπειρο trial and error (προσωπικά δεν ανήκω σε αυτήν την κατηγορία). Επεξ/σία 9 Ιανουαρίου 2019 από ilos
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα