SteveWisejohn Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 Share Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 Γειά χαρά σε όλους τους φίλους του forum . Πριν λίγες ημέρες απέκτησα τον πρώτο SSD τύπου M.2 για τη μητρική μου , ο λόγος που πήγα σε μικρή χωρητικότητα και γενικά οικονομικό μοντέλο ήταν ότι ήθελα αρχικά να πειραματιστώ με τη λειτουργία του , προς έκπληξη μου όμως η μητρική δεν το είδε , ότι και να έψαξα στο bios τίποτα , καθώς και στο βήμα των win10 Για αποθηκευτικό μέσο εγκατάστασης δεν τον εμφανίζει καν . Ο σκληρός είναι( Western Digital Green M.2 120GB ) και η μητρική μου Asus Aura 970 pro Gaming . Σε άλλη μητρική πιο καινούριας γενιάς που τον δοκίμασα ολα καλά . Έτυχε αυτή η ασυμβατότητα σε κάποιον από εσάς ; είτε με το συγκεκριμένο σκληρό είτε με τη μητρική ; Ευχαριστώ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stratos789 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 Share Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 Δοκίμασες να κάνεις bios update? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SteveWisejohn Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 Από ότι φαίνεται σταμάτησε στη 1001 το τελευταίο update το οποίο και φοράω .... Εκτός αν έμεινα πίσω και δε το γνωρίζω , αν και δε νομίζω να ευθύνεται αυτό Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
donblunts Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 Share Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 Στα BIOS τον βλέπεις; Στο disk management τον αναγνωρίζει; Δοκίμασες να περάσεις δοκιμαστικά Windows; Πάντως με μια πρόχειρη αναζήτηση στον ιντερνέτ, με την συγκεκριμένη μητρική, είχαν γενικά θέμα με M2 SSD. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fujitsuA530 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 Share Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 Στη σελίδα της ASUS λέει ότι οι συγκεκριμένες θύρες M.2 είναι για NVMe. Ο ssd που αγόρασες είναι sata, άρα γι' αυτό δεν τον βλέπει μἀλλον. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Salvation81 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 Share Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 12 ώρες πριν, fujitsuA530 είπε Στη σελίδα της ASUS λέει ότι οι συγκεκριμένες θύρες M.2 είναι για NVMe. Ο ssd που αγόρασες είναι sata, άρα γι' αυτό δεν τον βλέπει μἀλλον. 99% οσες υποστηριζουν NVMe υποστηριζουν και SATA, το αντιθετο ειναι το θεμα συνηθως. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SteveWisejohn Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2019 Στις 8/1/2019 στις 6:30 ΜΜ, donblunts είπε Στα BIOS τον βλέπεις; Στο disk management τον αναγνωρίζει; Δοκίμασες να περάσεις δοκιμαστικά Windows; Πάντως με μια πρόχειρη αναζήτηση στον ιντερνέτ, με την συγκεκριμένη μητρική, είχαν γενικά θέμα με M2 SSD. Δε φαίνεται πουθενά ο Μ.2 Ότι και να δοκίμασα χωρίς αποτέλεσμα .... Μπήκε σε άλλη μητρική βέβαια ο WD M.2 αλλα πρέπει να βρω ποιός είναι συμβατός με τη μητρική μου Ευχαριστώ Στις 8/1/2019 στις 6:33 ΜΜ, fujitsuA530 είπε Στη σελίδα της ASUS λέει ότι οι συγκεκριμένες θύρες M.2 είναι για NVMe. Ο ssd που αγόρασες είναι sata, άρα γι' αυτό δεν τον βλέπει μἀλλον. Δε ξέρω αν ο WD είναι Sata νόμιζα πως είναι NVMe !!!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Salvation81 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2019 Share Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2019 7 λεπτά πριν, SteveWisejohn είπε Δε φαίνεται πουθενά ο Μ.2 Ότι και να δοκίμασα χωρίς αποτέλεσμα .... Μπήκε σε άλλη μητρική βέβαια ο WD M.2 αλλα πρέπει να βρω ποιός είναι συμβατός με τη μητρική μου Ευχαριστώ Δε ξέρω αν ο WD είναι Sata νόμιζα πως είναι NVMe !!!!! Νομιζω μονο ο Black ειναι NVME. Το θεμα ειναι πως πρωτα βγηκε το Μ.2 Sata προτυπο και μετα το M.2 NVMe και το 2ο ειναι backward compatible με το πρωτο. 2 συστηματα εχω που υποστηριζουν NVMe και τα στα 2 παιζουν ΟΛΟΙ οι Μ.2 που εδω βαλει (και εχω δοκιμασει αρκετους). Απλα στο λεω απλα γιατι για καποιο περιεργο λογο μπερδευτηκες απο την προηγουμενη μου απαντηση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SteveWisejohn Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2019 Δε θα το κρύψω ότι μπερδεύτηκα λιγάκι .... Δε ξέρω αν αξίζει να ρισκάρω να πάω σε κάποιο Samsung EVO 970 η κάτι άλλο αν έχεις να προτίνεις !! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fujitsuA530 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2019 Share Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Εδώ: http://www.tomshardware.co.uk/answers/id-3020141/asus-970-pro-gaming-aura-recognizing-sandisk-x400.html επιβεβαιώνεται ότι η συγκεκριμένη μητρική δεν δέχεται sata ssd στην υποδοχή m.2. Διάλεξε κάποιον nvme από εδώ: https://www.skroutz.gr/c/88/ssd-sklhroi-diskoi.html?from=category_searches&keyphrase=nvme Επεξ/σία 11 Ιανουαρίου 2019 από fujitsuA530 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Salvation81 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2019 Share Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2019 4 ώρες πριν, SteveWisejohn είπε Δε θα το κρύψω ότι μπερδεύτηκα λιγάκι .... Δε ξέρω αν αξίζει να ρισκάρω να πάω σε κάποιο Samsung EVO 970 η κάτι άλλο αν έχεις να προτίνεις !! Τσεκαρα και εγω την σελιδα της ASUS και οντως τα τζιμανια εκαναν την μητρικη να ειναι μονο συμβατη με NVME 1 x M.2 Socket 3, , with M Key, type 2242/2260/2280 storage devices support (PCIE 2.0 x4) Τωρα γιατι το εκαναν αυτο δεν γνωριζω, μηπως ειναι οικονομικη μητρικη και ηθελαν να γλυτωσουν το κατι τοις; Οπως και να εχει ο 970 ειναι NVMe. Γενικα οποιον Μ.2 δεις με ταχυτητες απο 1000Mb/s και ανω θα ειναι NVMe (το SATA τερματιζει στα 550Mbs +/-). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
WaveExDare Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2019 Share Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2019 17 λεπτά πριν, Salvation81 είπε Τσεκαρα και εγω την σελιδα της ASUS και οντως τα τζιμανια εκαναν την μητρικη να ειναι μονο συμβατη με NVME Μα γιατί να θες να πάρεις sata 3 πρωτόκολλο ενώ η κάρτα σου παίρνει ένα πολύ πιο γρήγορο κανάλι nvme και μπορείς να βρεις οικονομικά δισκάκια με 2500/2150 r/w ακόμα δεν το έχω καταλάβει αυτό μπερδεύτηκα??? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Salvation81 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2019 Share Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2019 10 ώρες πριν, WaveExDare είπε Μα γιατί να θες να πάρεις sata 3 πρωτόκολλο ενώ η κάρτα σου παίρνει ένα πολύ πιο γρήγορο κανάλι nvme και μπορείς να βρεις οικονομικά δισκάκια με 2500/2150 r/w ακόμα δεν το έχω καταλάβει αυτό μπερδεύτηκα??? Το θεμα ειναι οτι το παιδι πηρε Μ.2 SATA και οχι NVME και τωρα τον λουστηκε, στο θεμα ταχυτητας συμφωνω αλλα δεν ειναι το θεμα μας αυτο. Επισης πες οτι αναβαθμιζεις το μηχανημα σου και εχεις εναν Μ.2 ηδη, γιατι να παρεις αλλον; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
WaveExDare Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2019 Share Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Ωραία τότε μπορεί να κάνει το εξής με λίγα χρήματα να βρει αντάπτορα σε PCIEexpress το οποίο να βγάζει υποστήριξη sata3 για m2 και να χρησιμοποιήσει το δίσκο του σε μία από τις κάθετες slot, η τιμή είναι γύρω στα 17 ευρώ. αφού όπως κατάλαβα το κανάλι της μητρικής είναι κλειδωμένο μόνο για nve τότε μπορεί να κάνει αυτό πολύ οικονομικά να μου πεις γιατί αφού δεν έχει άλλη επιλογή τι να κάνει. Έτσι θα έχει το δίσκο του σε full ταχύτητα read και write. Επεξ/σία 11 Ιανουαρίου 2019 από WaveExDare Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Salvation81 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2019 Share Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2019 11 λεπτά πριν, WaveExDare είπε Ωραία τότε μπορεί να κάνει το εξής με λίγα χρήματα να βρει αντάπτορα σε PCIEexpress το οποίο να βγάζει υποστήριξη sata3 για m2 και να χρησιμοποιήσει το δίσκο του σε μία από τις κάθετες slot, η τιμή είναι γύρω στα 17 ευρώ. αφού όπως κατάλαβα το κανάλι της μητρικής είναι κλειδωμένο μόνο για nve τότε μπορεί να κάνει αυτό πολύ οικονομικά να μου πεις γιατί αφού δεν έχει άλλη επιλογή τι να κάνει. Έτσι θα έχει το δίσκο του σε full ταχύτητα read και write. Ναι μπορει να παρει εναν ανταπτορα αλλα και παλι εξτρα εξοδα και αναμονη επειδη η ASUS εκανε πατατα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα