Έλεος Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 Χαίρετε! Καιρό τώρα βλέπω ότι έχω πρόβλημα με το υπνοδωμάτιό/γραφείο μου. Όπως θα δείτε στις φωτογραφίες στη γωνία του ταβανιού και του πατώματος φαίνεται να υπάρχει υγρασία: Spoiler Να σημειώσω ότι το υπνοδωμάτιο βρίσκεται στην βορινή άρκη, του 5ου όροφου μιας 6όροφης πολυκατοικίας. Επίσης ο από-πάνω ιδιοκτήτης, στο ίδιο σημείο έχει κάποιου είδους μπανιέρα/τζακούζι μέσα στο υπνοδωμάτιό του, το οποίο γεμίζει νερό ανα διαστήματα. Οι απορίες που έχω είναι οι εξής: 1. Τι φταίει/τι μπορώ να κάνω; Θεωρητικά ποιες είναι οι πιθανές αιτίες, και ποιες οι διαθέσιμες λύσεις. 2. Θέμα ποιότητας ζωής και υγείας, ή μονάχα αισθητικό πρόβλημα; Επηρεάζει αυτό την ποιότητα του αέρα και την θερμοκρασία στο δωμάτιο, και κατ' επέκταση την ποιότητα της ζωής μου (περνάω πολλές ώρες μέσα στο δωμάτιο και αυτή είναι η γωνία που βρίσκεται το κρεβάτι μου.), ή είναι απλά αισθητικό το πρόβλημα; Η υγρασία/θερμοκρασία δωματίου παραμένει ίδια όπως και στο υπόλοιπο σπίτι; Ευχαριστώ! 🤔
slk200gr Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 το τι φταει δυσκολα να προσδιορισεις ,ο απο πανω σιγουρα παιζει σημαντικο ρολο αλλα δεν μπορεις να κανει και κατι ,2 εχει ζεστη το δωματιο?αν ναι δεν φταει λογο χαμηλης θερμοκρασιας ,το βορεινο επιρεαζει σιγουρα .Τωρα ναι δεν ειναι υγεινο να ζεις μεσα στην μουχλα ,τι κανεις α)μονωση απο εξω (οχι απο μεσα αχρηστο σχεδον ειναι )αλλα φανταζομαι οτι δεν μπορεις να καναεις το ταβανι,2)παιρνει ενα σπρευ απο σιδεραδικο για να εξαφανισεις την μουχλα (φευγει αμεσω με ενα ψεκασμα) και τελος ισως μια αγορα αφυγρατηρα να ειναι απαραιτητη
alkis13 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 Βγαλε την μουχλα, είτε με τοπικη βαφη ασπρη μπογιας αντιμουχλικη (παρε μισο κιλο χρωμα) απο κανενα πρακτικερ. Εφοσον την βγαλεις με σφουγγαρι και χλωρινη. Μετα βαλε εναν αφυγραντηρα εκει.
slk200gr Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 Μόλις τώρα, alkis13 είπε . Εφοσον την βγαλεις με σφουγγαρι και χλωρινη. Μετα βαλε εναν αφυγραντηρα εκει. οχι με χλωρινη και οχι με σφουγγαρι γιατι το μονο που θα καταφερει ειναι να απλωσει την μουχλα ,ειδικο σπρευ για μουχλα απο το σιδηραδικο ,ειναι παμφτηνο και οχι τριψιμο απλα ψεκασμα 1
alkis13 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 Πάσο, αλλα η χλωρίνη σκοτώνει τη μουχλα (μύκητας), τωρα για το απλωμα, ναι θελει προσοχη.
slk200gr Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 1 λεπτό πριν, alkis13 είπε Πάσο, αλλα η χλωρίνη σκοτώνει τη μουχλα (μύκητας), τωρα για το απλωμα, ναι θελει προσοχη. ξεβαφει και το ντουβαρι
nogoso Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 Καλησπέρα, εφόσον λες ότι ο από πάνω στο ίδιο σημείο έχει μπανιέρα, μήπως βλέπουμε τη διαδρομή κάποιας σωλήνας του από πάνω που έχει θέμα; ξεκίνησε ξαφνικά; έχει καιρό και αυξάνεται; αν το βλέπεις στασιμο, καθάρισε και περίμενε να δεις αν συνεχίσει. Αν όμως έγινε ξαφνικά και μεγαλώνει γρήγορα μπορεί να μιλάμε για βλάβη στον από πάνω που σκάει σε σένα.
patrickdrd Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) φρεσκο: https://spirossoulis.com/tips-ygrasia-stous-toixous-pws-na-tin-katapolemisete/ Επεξ/σία 8 Ιανουαρίου 2019 από patrickdrd
AristidisZ Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 5 λεπτά πριν, patrickdrd είπε φρεσκο: https://spirossoulis.com/tips-ygrasia-stous-toixous-pws-na-tin-katapolemisete/ Ευτυχώς που μας είπε ο Σούλης να αυξήσουμε τη θέρμανση στο σπίτι για να μην έχουμε υγρασία...
troi.g Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 Προφανως η υγρασία δεν προέρχεται από διαρροή του από πάνω.Το πιο πιθανό είναι ότι σε εκείνο το σημείο, είναι κολώνα που δεν έχει μόνωση εξωτερικά. Οπότε σου μεταφέρει την εξωτερική θερμοκρασία στο δωμάτιο. Μήπως είχες και κάποιο έπιπλο εκεί ?
cooMar Δημοσ. 18 Απριλίου 2019 Δημοσ. 18 Απριλίου 2019 Είχα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα σε βορινό δωμάτιο. Αυτό που βοήθησε είναι όντως η καλύτερη θέρμανση και ο καλύτερος εξαερισμός. Αυτό όμως που έλυσε το πρόβλημα ήταν η χρήση αφυγραντήρα. Στην αυτόματη λειτουργία ορίζεις 55% και ο αφυγραντήρας διατηρεί σταθερό το επίπεδο υγρασίας.
HackerIglo Δημοσ. 18 Απριλίου 2019 Δημοσ. 18 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Το λοιπον! Επειδη ειχα και εγω παρομοιο προβλημα , πηγαινει παρε απο το σουπερμαρκετ το σπρει κλινεξ που ειναι για την μουχλα, ψεξασε τη μ@λ@κι@ στο ταβανι σου και τριψε απαλα με ενα σφουγγαρι. Μετα φροντιζε να αεριζεται καλα το δωματιο το πρωι που σηκωνεσαι και παρε εναν αφυγραντηρα και δεν θα ξαναεχεις ποτε θεμα. Εκτος και εαν αυτα τα φουσκωματα προερχονται απο κατι αλλο οπως π.χ νερα λιμναζοντα απο το διαμερισμα του απο πανω η απο βροχες κτλ. Πιστευω να σε βοηθησα. Καλη συνεχεια Υ.Γ Παιζει του ιδιοκτητη να του εχει χαλασει η βαλβιδα του σιφονιου της μπανιερας του και να εχει λιμναζοντα νερα και να τρεχουν στο δικο σου διαμερισμα. Υδραυλικος επειγοντως αν δεν λυθει με τα παραπανω που σου ειπα. Επεξ/σία 18 Απριλίου 2019 από HackerIglo
hp8 Δημοσ. 18 Απριλίου 2019 Δημοσ. 18 Απριλίου 2019 Στις 8/1/2019 στις 1:24 ΜΜ, Έλεος είπε Χαίρετε! Καιρό τώρα βλέπω ότι έχω πρόβλημα με το υπνοδωμάτιό/γραφείο μου. Όπως θα δείτε στις φωτογραφίες στη γωνία του ταβανιού και του πατώματος φαίνεται να υπάρχει υγρασία: Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Να σημειώσω ότι το υπνοδωμάτιο βρίσκεται στην βορινή άρκη, του 5ου όροφου μιας 6όροφης πολυκατοικίας. Επίσης ο από-πάνω ιδιοκτήτης, στο ίδιο σημείο έχει κάποιου είδους μπανιέρα/τζακούζι μέσα στο υπνοδωμάτιό του, το οποίο γεμίζει νερό ανα διαστήματα. Οι απορίες που έχω είναι οι εξής: 1. Τι φταίει/τι μπορώ να κάνω; Θεωρητικά ποιες είναι οι πιθανές αιτίες, και ποιες οι διαθέσιμες λύσεις. 2. Θέμα ποιότητας ζωής και υγείας, ή μονάχα αισθητικό πρόβλημα; Επηρεάζει αυτό την ποιότητα του αέρα και την θερμοκρασία στο δωμάτιο, και κατ' επέκταση την ποιότητα της ζωής μου (περνάω πολλές ώρες μέσα στο δωμάτιο και αυτή είναι η γωνία που βρίσκεται το κρεβάτι μου.), ή είναι απλά αισθητικό το πρόβλημα; Η υγρασία/θερμοκρασία δωματίου παραμένει ίδια όπως και στο υπόλοιπο σπίτι; Ευχαριστώ! 🤔 έχετε αργήσει πολύ Αντιμουχλικο απο χρωματοπωλείο εδώ και τώρα Ακολουθούμε τις οδηγιες και πολύ αερισμό στο δωμάτιο και δείτε τι γίνεται από τις άλλη μερια του τοίχου Υπάρχει ενα αντιμουχλικο που το μπεκ μπροστά εχει δυο θέσεις στην μια γίνεται σαν αφρός ξυρίσματος και κολλάει στον τοίχο και στην άλλη ψεκάζει. Εδω τα προβλήματα https://www.iatropedia.gr/ygeia/simptomata-igias-pou-dichnoun-provlima-mouchlas-sto-spiti-ola-ta-simadia/42676/
sphinxgr Δημοσ. 18 Απριλίου 2019 Δημοσ. 18 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Υπάρχουν 2 λόγοι που μπορεί να έχεις υγρασία: Να μπαίνει και να περνάει εκτός του δωματίου, μέσα στο δωμάτιο. Να δημιουργείται λόγω διαφοράς θερμοκρασίας πάνω στο τοίχο. Θεωρώ πως το πρόβλημα σου είναι το 2ο. Πως μπορεί να επιλυθεί? Με 3 τρόπους - οι οποίοι μπορούν να γίνουν και συνδυαστικά: Το κυριότερο είναι ο αερισμός καθημερινά για να εξομοιώνεται η υγρασία εξωτερικού / εσωτερικού χώρου. Βοηθάει η χρήση υγρασιόμετρου για να ξέρεις πότε έχει υψηλή / χαμηλή υγρασία μέσω / έξω Θερμομόνωση για να μην υπάρχει η διαφορά θερμοκρασίας Αύξηση στην εσωτερική θερμοκρασία Επεξ/σία 18 Απριλίου 2019 από sphinxgr 1
papoys1 Δημοσ. 18 Απριλίου 2019 Δημοσ. 18 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Πολλοί κάνουν το λάθος και από Νοέμβριο κλείνουν παράθυρα - μπαλκονόπορτες και τα ανοίγουν τέλη Μαρτίου.Αυτό σε συνδυασμέ με μεγάλη εσωτερική θερμοκρασία είναι ότι χειρότερο για δημιουργία μούχλας. Απομάκρυνση επίπλων από τη γωνία. Καλός εξαερισμός του δωματίου με άνοιγμα παραθύρου τις ημέρες με χαμηλή εξωτερική υγρασία.Καθάρισμα με ένα αντιμουχλικό.Βάψιμο όταν στεγνώσει καλά με ένα χρώμα που δεν ευνοεί τη δημιουργία μούχλας. Και το κυριότερο.Δεν ξεχνάμε να αερίσουμε το σπίτι ειδικά το χειμώνα.Το καλοκαίρι το αερίζουμε έτσι κι αλλιώς για αυτό δε βλέπουμε υγρασία. Επεξ/σία 18 Απριλίου 2019 από papoys1 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα