Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σε όλους. Είμαστε με τη γυναίκα μου σε αδιέξοδο και θα ήθελα τη βοήθειά σας. Μέσω γνωστού μας εμπόρου θέλουμε να αγοράσουμε ένα μεταχειρισμένο αμάξι από Γερμανία. Ο έμπορός μας πηγαίνει τακτικά στη Γερμανία, ξέρει καλά τη γλώσσα και τεστάρει εξονυχιστικά τα αμάξια προτού τα φέρει. Κοιτούσαμε μαζί σήμερα το γερμανικό site και καταλήξαμε σε αυτά:

https://suchen.mobile.de/auto-inserat/renault-grand-scenic-dci-130-s-s-edition-leder-navi-7-si-fürthen/268146997.html?utm_campaign=socialsharing_parkedvehicle&utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_content=desktop

https://suchen.mobile.de/auto-inserat/ford-grand-c-max-1-6-tdci-7-sitzer-mülheim-ruhr/272463080.html?utm_campaign=socialsharing_parkedvehicle&utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_content=desktop

https://suchen.mobile.de/auto-inserat/nissan-qashqai-2-leder-navi-kamera-ahk-panorama-18zoll-pfungstadt/271666788.html?utm_campaign=socialsharing_parkedvehicle&utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_content=desktop&lang=en

Κοιτούσαμε και για citroen grand picasso, αλλά κάποιοι μας είπαν ούτε να το σκεφτόμαστε... Να ενημερώσω επίσης πως επιλέγουμε τέτοιου τύπου αμάξι καθότι είμαστε πλέον τρίτεκνοι και το fabia δεν μας χωράει. Επίσης δεν κατέχω και πολύ από αμάξια. Εδώ και δυο ώρες κοιτάμε reviews στο youtube με τη γυναίκα μου (κυρίως σε θέματα χώρων των αμαξιών) και δεν μπορούμε να καταλήξουμε. Εδώ θα ήθελα, ως πιο έμπειροι/ειδικοί και στο μηχανικό/ηλεκτρονικό κομμάτι του αυτοκινήτου, να με βοηθήσετε. Τα χιλιόμετρα σαφώς και δεν μπορώ να ξέρω αν, και πόσο τα έχουν κατεβασμένα. Είναι δεν είναι κατεβασμένα, όμως, ποια από τις τρεις εταιρίες θα εμπιστευόσασταν (σε μεταχειρισμένο) για να κάνετε μια επένδυση που θα σας βγάλει 7 με 10 χρόνια, με το λιγότερο ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ρίσκο σε προβλήματα; Σας ευχαριστώ προκαταβολικά.

Δημοσ.

Καταρχήν μεταχειρισμένο=γουρουνι στο σακι, απο τα παραπάνω σίγουρα το Qashqai ξεχωρίζει.

Budget, Χρονολογία, Κυβικά, Χλμ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, Phoenix7 είπε

Budget, Χρονολογία, Κυβικά, Χλμ;

Γύρω στα 9.000 ευρώ (σε τιμές site), 2012-14, 1600, 100.000 (+ - 20.000)

Επεξ/σία από Etherovamon
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και τα 3 φαίνονται καλά στην αγγελία.

Το Renault,το πρώτο, ένας προκάτοχός,τα service όλα στην Renault,αυτό μπορεί ο δικός σου να το εξακριβώσει.Δεν λέει ποτε λήγει το ΚΤΕΟ.

Το Ford,το 2ο,δυο προκάτοχοί,ΚΤΕΟ σου βγάζει καινουριο,

Το Nissan, φρέσκο ΚΤΕΟ, 2 προκάτοχοι

Γενικά καλη εικόνα και στα 3.

Τώρα εσένα τι σου αρέσει, και έλεγχο και test drive, τον οποίο τον παρέχουν και οι 3 πωλητες.

Οπωσδήποτε άτομο δικό σου που να γνωρίζει τι να προσέξει.Αν τον εμπιστεύεσαι και ξέρει την αγορά της Γερμανίας, θα σου βρει αμάξι σε κατάσταση και τιμή που δεν υπάρχει Ελλάδα, με τον εκτελωνισμο μέσα.

Επεξ/σία από jmmys
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, jmmys είπε

Το Ford,το 2ο,δυο προκάτοχοί,ΚΤΕΟ σου βγάζει καινουριο,

Το Nissan, φρέσκο ΚΤΕΟ, 2 προκάτοχοι

Να σου πω την αλήθεια το θέμα των προκατόχων δεν το συζήτησα με τον έμπορο. Σαφώς, όμως, το ότι υπήρξαν 2 προκάτοχοι δεν είναι αποτρεπτικός παράγοντας;

Δημοσ.

Όχι απαραίτητα,το σημαντικό είναι να ξέρει την εκει αγορά, να γνωρίζει απο τεχνικά θέματα και να καταλαβαίνει τον σοβαρό έμπορο.Αν τα έχει αυτά οι επιλογές Γερμανία για αμάξι είναι παρα πολλές.Καμμια σχέση με εδώ στην πληθώρα επιλογών.

Δημοσ.
9 ώρες πριν, Phoenix7 είπε

Καταρχήν μεταχειρισμένο=γουρουνι στο σακι

Φίλε μου, γνωρίζουμε το ρίσκο και για να καταλήξαμε σε μεταχειρισμένο, θα πει πως δεν έχουμε δυνατότητα για καινούριο.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, paylidis είπε

εισαι σιγουρος οτι συμφερει απο γερμανια;;

νομιζω με τις ιδιες τιμες πανω κατω βρισκεις κ ελλαδα...

https://www.car.gr/13657155-nissan-qashqai-qashqai-2-full-extra-7

Φίλε μου, ζω στην Καβάλα και ό,τι αμάξια βρίσκω στο car.gr (που με ενδιαφέρουν) είναι είτε στην Αθήνα είτε στην Κρήτη (με εξαιρέσεις). Από το να ταξιδεύω για έρευνα και να συνεννοούμαι εξ αποστάσεως μάταια, καλύτερα να απευθύνομαι σε έμπορο της περιοχής μου για όλα τα διαδικαστικά. Πόσο μάλιστα από τη στιγμή που ο άνθρωπος κάνει εξονυχιστική έρευνα και τεστάρισμα σε Γερμανία

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Etherovamon είπε

Φίλε μου, ζω στην Καβάλα και ό,τι αμάξια βρίσκω στο car.gr (που με ενδιαφέρουν) είναι είτε στην Αθήνα είτε στην Κρήτη (με εξαιρέσεις). Από το να ταξιδεύω για έρευνα και να συνεννοούμαι εξ αποστάσεως μάταια, καλύτερα να απευθύνομαι σε έμπορο της περιοχής μου για όλα τα διαδικαστικά. Πόσο μάλιστα από τη στιγμή που ο άνθρωπος κάνει εξονυχιστική έρευνα και τεστάρισμα σε Γερμανία

λογικο αυτό που λες, απο εκει και περα επειδη εχω φέρει και εγω αμαξι απο γερμανια και απο ιταλια να σου πω οτι δεν συμφέρει πάντα και πιθανότατα δε συμφερει ουτε στην περιπτωση σου. πχ για αμαξια που ειναι στην αθήνα μπορεις να στείλεις καποια εξειδικευμενη υπηρεσία ελεγχου ή και κάποιο γνωστό σου σε πρώτη φάση... 

μονο η μεταφορά απο γερμανία με το φορτηγό εμενα μου κόστισε 600€ το '09, χωρια οι zoll για να το κυκλοφορώ μεχρι να μπορεσω να το εκτελωνίσω που αν θυμαμαι καλα ήταν κανα 2 κατοστάρικα και επιπλέον αλλα 500 είχε πάρει ο ανθρωπος που πήγε και το βρηκε-ελεγξε κλπ.

Για την ιστορια παντως, αν κ καπου το εχω ξαναγραψει, το αμαξι ήταν εξαιρετικό και σε υπεραριστη κατασταση... Ομοίως ήταν και το ιταλικό που εφερα το '15 (ισως και καλύτερη λόγω ελλειψης αλατιών, παιζει ρόλο απο ποσο ψηλα θα είναι το αμαξι γεωγραφικά σε αυτες τις χώρες)...

Επεξ/σία από paylidis
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η φωτό είναι από ολοκαίνουριο αμάξι μόλις 5μηνών στη Γερμανία.... Η σκουριά στις διδκοπλάκες είναι από το αλάτι....

FB_IMG_1546948567888.jpg

Επεξ/σία από Nickokin
Δημοσ.

Στο πρώτο φρενάρισμα έχει φύγει.Αυτό δεν σημαίνει οτι το αμάξι έχει σκουριές.Εντελώς άσχετη φωτο.

Σκουριά θα πιασει με τα χρόνια και το μη σωστό πλύσιμο σε οποιοδήποτε σημείο του αμαξώματος, ανάλογα το αμάξι, αλλά φυσικά όχι στις δισκοπλακες.

Και εγώ όταν πλένω το αμάξι μου  οι δίσκοι έτσι γίνονται.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εσύ πλένεις το αυτοκίνητο σου με καθαρό νερό που δεν διαβρώνει μια φορά τον μήνα ή έστω μία φορά την εβδομάδα..... Αυτή η σκουριά που σαφώς και θα φύγει με το πρώτο φρενάρισμα ... δημιουργείται κάθε μέρα, με το παραμικρό κίνημα του αυτοκινήτου και για αρκετούς μήνες στην διάρκεια του έτους...

Επεξ/σία από Nickokin
Δημοσ.

Γιαυτό όταν αγοραζεις αμάξι από Γερμανία ή απο ημιορεινές και ορεινές περιοχές της Ελλάδας,το πρώτο πράγμα που ελεγχεις είναι αν έχει σκουριές,όχι μονο αυτές που φαίνονται αλλά και αυτές που δεν φαίνονται, τις οποίες ενας που γνωρίζει ξέρει πως να κοιτάξει.

Δημοσ.

Αν τα παιδιά είναι όλα σε παιδικά καθίσματα, το Qashqai γενικά δεν προτείνεται - η δεύτερη σειρά του δεν είναι και η πιο ευρύχωρη, και η τρίτη σειρά δεν είναι ακριβώς για μόνιμη χρήση (δες και αυτό το θέμα ενδεικτικά).

Το grand picasso είχε βγάλει διάφορα θέματα αλλά κυρίως στα πρωτα χρόνια της πρωτης γενιάς. Αν πάτε για μοντέλο του 2013 και μετά (δεύτερη γενιά δηλαδή) δεν υπάρχει λόγος να το φοβάστε περισσότερο από άλλα, και είναι αισθητά καλύτερο σε χώρους και άνεση, με τεραστιό plus τις τρεις απολύτως ίδιες θέσεις στη δεύτερη σειρά. Με κάθε επιφύλαξη τα παραπάνω, μη σας πάρω στο λαιμό μου - αν σας απέτρεψε άνθρωπος με εμπειρία απο συνεργείο ή αντιπροσωπεία π.χ. προφανώς θα γνωρίζει καλύτερα. Ήμουν στην ίδια θέση και κατέληξα σε grand picasso του '12 εισαγωγής, αλλά δεν το έχω αρκετό καιρό για να μιλήσω για την αξιοπιστία του. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...