ffilz Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Μπορεί κάποιος να βοηθήσει με αυτή την συνάρτηση στο Excel ; Έχω αυτόν τον πίνακα Θέλω όταν συμπληρώνω τους μήνες στο κελί C11 και το ποσοστό στο κελί C12, να βρίσκει στο κελί C13 το γράμμα που αντιστοιχεί σε αυτό το ποσοστό και τους μήνες, ήτοι το D στην προκειμένη περίπτωση. Έχει καμιά ιδέα κανένας πως θα το κάνω ? Ευχαριστώ Επεξ/σία 7 Ιανουαρίου 2019 από ffilz
flik Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 Θα υπάρχει και πιο εύκολος τρόπος, το έκανα κατά βήματα, σίγουρα γίνεται πιο απλά και μόνο αν αντιστρέψεις τον πίνακα. Έτσι όπως το έχεις: 1. Βρίσκεις πρώτα σε ποια στήλη είναι ο μήνας που ψάχνεις, βάλε στο d11=MATCH(C11;Α1:L1;FALSE) θα βγάλει αποτέλεσμα 4. 2. Κάνεις το 4 σε γράμμα, βάλε στο κελί Ε11=SUBSTITUTE(ADDRESS(1;D11;4);1;"") Αυτή η συνάρτηση πρώτα δημιουργεί την τιμή D1 και μετά αφαιρεί το 1 να μείνει μόνο το D. 3. Στο F11 βάλε =E11&"2:"&E11&"9" για να δημιουργήσεις το πεδίο αναζήτησης, θέλει την στήλη που βρήκε απο την δεύτερη γραμμή και μέχρι την 9. 4. Στο G11, βρίσκεις σε ποια γραμμή είναι το νούμερο που έχεις, με την συνάρτηση =MATCH(C12;INDIRECT(F11);0), όπου C12 η τιμή αναζήτησης (το 0.75 σου). 5. Βρίσκεις το γράμμα που υπάρχει στην στήλη Α (θεωρώ πως εκεί βάζεις αυθαίρετα γράμματα). =INDEX(A2:A9;G11;1) Αν στην στήλη Α είναι να βάζεις τα γράμματα στηλών, το 5 το κάνεις και όπως έκανες το 2, μετατροπή δηλαδή αριθμό σε στήλη, ή ακόμα πιο απλά αφού ε΄΄ιναι να βρεις γράμμα στήλης, εκμεταλλεύσου τις στήλες του excel και αντίστρεψε τον πίνακα.
ffilz Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 Σε ευχαριστώ θα το δω σήμερα και θα γράψω αποτέλεσμα
eMike Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 Έχεις περιπτώσεις όπου υπάρχουν πάνω από ένα αποτελέσματα. Σε αυτές τις περιπτώσεις τι θέλεις να γίνεται? Επίσης θα εισάγεις ποσοστά από τα υπάρχοντα ή ψάχνεις και αποτέλεσμα κατά προσέγγιση? Παίζει να δώσεις 120 μήνες και ποσοστό 50%? Τι θέλεις ως αποτέλεσμα σε αυτή την περίπτωση?
acinonyx Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 Σε μια formula στο κελί C13 =INDEX(A2:A9;MATCH(C12;OFFSET(A2;0;MATCH(C11;B1:L1;0);5;1);0)) με Exact match (εάν δεν βρίσκει και τις δύο τιμές θα φέρνει Ν/Α)
ffilz Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) @eMike οι μήνες είναι προκαθορισμένοι. δεν παίζει να έχω ίδιο ποσοστό στα ποσοστά έχεις δίκιο. θα έχω ενδάμεσα ποσοστά και σε αυτή τη περίπτωση θα πρέπει να μου εμφανίζει την αμέσως επόμενη τιμή. δηλαδή στο συγκεκριμένο αν έχω ποσοστό 75,01% θα πρέπει να μου βγάλει αποτέλεσμα Ε και όχι D . δύσκολο ... Επεξ/σία 8 Ιανουαρίου 2019 από ffilz
demessakis Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 6 ώρες πριν, acinonyx είπε Σε μια formula στο κελί C13 =INDEX(A2:A9;MATCH(C12;OFFSET(A2;0;MATCH(C11;B1:L1;0);8;1);0)) με Exact match (εάν δεν βρίσκει και τις δύο τιμές θα φέρνει Ν/Α) 4 ώρες πριν, ffilz είπε @eMike οι μήνες είναι προκαθορισμένοι. δεν παίζει να έχω ίδιο ποσοστό στα ποσοστά έχεις δίκιο. θα έχω ενδάμεσα ποσοστά και σε αυτή τη περίπτωση θα πρέπει να μου εμφανίζει την αμέσως επόμενη τιμή. δηλαδή στο συγκεκριμένο αν έχω ποσοστό 75,01% θα πρέπει να μου βγάλει αποτέλεσμα Ε και όχι D . δύσκολο ... G3=G8, L4=L8, L5=L9 Σε περίπτωση που βάλεις δεδομένα 24 και 52, θα ήθελες το αποτέλεσμα να βγαίνει B ή G (πιθανότατα G, αλλά έτσι για την απορία, ναούμ) ;
ffilz Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) οι γραμμές 8 και 9 δεν παίζουν θα τις διαγράψω κάθε στήλη θα έχει μοναδικό ποσοστό Δυστυχώς καμία από τις προτάσεις δεν μου δούλεψε όπως πάντα η πραγματικότητα είναι λίγο πιο πολύπλοκη. Το θέμα είναι ότι μπορεί στη σειρά 1 να έχω συγκεκριμένα νούμερα, 0, 12, 24 κλπ , αλλά στην πραγματικότητα οι μήνες μπορεί να είναι 23 ή 16, οπότε σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να βγάζει το αποτέλεσμα του 24 και ουχί error ή ό,τι άλλο. Το αυτό και για τα ποσοστά, όπου θα πρέπει να εμφανίζει το αμέσως μεγαλύτερο ποσοστό. Θα κοιτάξω καλύτερα τις συναρτήσεις που μου δώσατε πάντως μήπως και βγάλω άκρη ευχαριστώ πάντως για την βοήθεια Επεξ/σία 9 Ιανουαρίου 2019 από ffilz
Lanike71 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 VBA. Aπλά και γρήγορα με 2 for loops και κάποιες if.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα