STELLARZ Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2019 Kαλησπερα παιδια, Eιμαι καινουρια στο σαιτ αν και εχω διαβασει πολλες συζητησεις που γινονται κατα διαστηματα για διαφορα θεματα. Oπως θα ειδατε και στον τιτλο με ενδιαφερει η μεταναστευση στον Καναδα οχι μονο για εργασια αλλα και σπουδες. Διαβαζω πανω απο ενα μηνα σαιτ και αρθρα για το ποσο δυσκολο ειναι για μερικους να ερθουν αλλα και το ποσο ευκολο για αλλους και πραγματικα εχω μπερδευτει. Αρχικα σκεφτομουν να ερθω στον Καναδα συγκεκριμενα στην περιοχη του Τοροντο ως international student σε καποιο πανεπιστημιο βλεποντας ομως την διαφορα διδακτρων σε σχεση με τους καναδους πολιτες τρελαθηκα. Απο την αλλη σκεφτηκα να αιτηθω για εργασια αρχικα και αφου εγκατασταθω να αιτηθω για καποιο πανεπιστημιο εκει, βεβαια παλι υπαρχει ενα ρισκο σε σχεση με το κοστος διαβιωσης( ενικιο, λογαριασμοι κλπ). Δεν γνωριζω αν αυτα που σκεφτομαι ειναι εφικτα γιατι μεχρι στιγμης η πρεσβεια/ προξενειο μου λενε οτι πρεπει να απευθυνθω στην πρεσβεια του Καναδα στην ιταλια, αλλα βγαζεις ακρη με τα μειλ αν δεν υπαρχει face - to - face συζητηση! Και θελω τωρα να ρωτησω αν υπαρχει καποιος με γνωσεις που μπορει να βοηθησει ή βρεθηκε σε παρομοια κατασταση. Να σημειωθει οτι εχω επικοινωνησει με γραφεια διασυνδεσης προετοιμασιας για σπουδες στο εξωτερικο, που βρισκονται ελλαδα, αλλα κανενα μεχρι στιγμης δεν ασχολειται με τον Καναδα αλλα μονο με ευρωπη. Ευχαριστω εκ των προτερων!
Zazula Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 Να αιτηθείς για εργασία εννοείς σε δυνητικούς εργοδότες γενικά και ενόσω είσαι ακόμη εδώ, με σκοπό να πάρεις βίζα για εργασία και κατόπιν παράλληλα να αρχίσεις και σπουδές; Νομίζω αυτό είναι πολύ χλομό ως προοπτική.
STELLARZ Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2019 καλά προφανώς και είναι δύσκολο απλά θέλω να ακούσω μερικές απόψεις σχετικά με το θέμα μου. Σκέφτομαι να αρχίσω να εξετάζω και την προοπτική του δανείου για φοιτητές και τα λοιπά. Καμία άποψη περί αυτού;
headbanger Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2019 Για σπουδές μιλάς προπτυχιακές ; Για δουλειά χωρίς εξειδίκευση από δύσκολο εώς αδύνατο 1
MaNePi Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2019 Μεγάλο βήμα και με πολλές ιδιαιτερότητες.Επειδή έχω την ίδια ακριβώς σκέψη δεν είναι μόνο τα δίδακτρα και το κόστος διαβίωσης(που είναι μεγάλο) αλλά και πολλά ακόμη.Έχοντας επισκεφθεί το Τορόντο και έχοντας ψάξει το εκεί θέμα σπουδών μπορώ να σου πω αν θέλεις κάποια πράγματα. 1
vagos789 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2019 Ενα σεναριο με καποιο ρεαλισμο θα ηταν να εχεις καποιο γνωστο/οικογενειακο φιλο εκει Καναδα και να πας να δουλεψεις στην επιχειρηση του και ετσι να ξεκινησουν ολα Κι αυτο εφοσον εισαι ετοιμη να ζησεις σε μια χωρα που ειναι καταλληλη για πολικες αρκουδες 1
Μάκαρος Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2019 Οπως ειπε και ο φιλος απο πανω, το καλυτερο σεναριο ειναι να εχεις καποιον γνωστο με επιχειρηση εκει και να πας να δουλεψεις σε αυτον. Απο εκει και περα ειναι δυσκολα γτ στον Καναδα κοιτανε πρωτα να προσλαβουν ατομα τα οποια ειναι Καναδοι πολιτες και μετα κοιτανε οποιονδηποτε αλλον. Ριξε μια ματια και σε αυτο το site: https://www.canada.ca/en/services/jobs/opportunities.html Εγω ειμαι στην αλλη ακρη απο εσενα. Εχω την Καναδικη υπηκοοτητα και με βριζουν ολοι επειδη δεν θελω να φυγω απο Ελλαδα 1
papa1472 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2019 Γεια σου STELLARZ! Δυστυχώς δεν έχω καμία ιδιαίτερη γνώση περί της διαδικασίας μεταναστεύσεως στον Καναδά, μπορώ όμως να απαντήσω τίποτε απορίες έχεις περί πανεπιστημίων μιας και είμαι φοιτητής στο Τορόντο. 1
STELLARZ Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 Γεια σας, Αργοπορημένη η απάντηση μου λόγω φόρτου εργασίας αλλά τα κατάφερα τελικά. Ευχαριστώ πάρα πολύ για τα σχόλια σας. Δυστυχώς δεν έχω κάποιον γνωστό ή έστω φίλο που μπορεί να βοηθήσει. Σκέφτομαι το κομμάτι των προπτυχιακών σπουδών. Ενώ θα ήθελα παράλληλα να δουλέψω. Ξέρω πως είναι δύσκολα, αλλά όλοι από κάπου ξεκινάμε σωστά; Έχω κοιτάξει για να σας πω την αλήθεια για τα δίδακτρα των πανεπιστημίων και σκέφτομαι να μείνω και κάποιο campus. Αν και τα ποσά ειναι τεράστια σε σύγκριση με των Καναδών. Ψάχνω επίσης και την χορήγηση κάποιου δανείου σπουδών αν γίνεται. Επίσης να αιτηθώ και σε προγράμματα υποτροφιών. Κάθε οικονομική λύση είναι καλοδεχούμενη. Πραγματικά θα με βοηθούσε αν όλα τα παιδιά που συμμετέχουν στη συζήτηση μου δίνατε μια απάντηση για κάτι που όντως ξέρετε και όχι εικάζεται. Σόρρυ για το τεράστιο κείμενο.
vagos789 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 Εφοσον δεν εχεις καποιον γνωστο εκει,δοκιμασε να πας στη καναδικη πρεσβεια και εστιασε στο θεμα των σπουδων γιατι καμια χωρα δεν τρελαινεται να δεχτει μεταναστες ανευ σπουδων και εργασιακης εμπειριας.Αν εισαι αριστη μαθητρια,ισως υπαρχουν ευκαιριες.Να προσγειωθεις εκει και να παρεις δανειο,το βλεπω χλωμοτατο και θα ελεγα να μην το συζητησεις καν. 1
STELLARZ Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 Καλημέρα, Vagos789 Οι σπουδές φυσικά κ είναι προτεραιότητα. Και ο μεγαλύτερος στόχος της φυγής μου από την Ελλάδα.
vagos789 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 ΟΚ,παντως η φυγη απο την Ελλαδα δεν χρειαζεται να ειναι αυτοσκοπος. Πολλες φορες παρουσιαζεται οτι εξω απο την Ελλαδα υπαρχει ενας παραδεισος,αυτο ισχυει ισως μονο για οσους ξεκινανε απο θεση ισχυος,εχουν εμπειρια,βιογραφικο και γνωστους.Για τους υπολοιπους δεν υπαρχει καποιο στρωμενο κοκκινο χαλι.
Μάκαρος Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, vagos789 είπε ΟΚ,παντως η φυγη απο την Ελλαδα δεν χρειαζεται να ειναι αυτοσκοπος. Πολλες φορες παρουσιαζεται οτι εξω απο την Ελλαδα υπαρχει ενας παραδεισος,αυτο ισχυει ισως μονο για οσους ξεκινανε απο θεση ισχυος,εχουν εμπειρια,βιογραφικο και γνωστους.Για τους υπολοιπους δεν υπαρχει καποιο στρωμενο κοκκινο χαλι. Συγκριτικα με την Ελλαδα, ο Καναδας ειναι παραδεισος. Επισης ειναι μια απο τις ελαχιστες χωρες που την εχει επηρεασει πολυ λιγο η κριση. Αλλα ειναι δυσκολο στο να πας εκει. Ουσιαστικα η ποστερ μονο λογω σπουδων μπορει να παει απο τη στιγμη που δεν εχει καποιον γνωστο για να εργαστει εκει. Επεξ/σία 12 Μαρτίου 2019 από Μάκαρος
APPLEGEEK Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 Στις 7/1/2019 στις 10:16 ΜΜ, STELLARZ είπε Kαλησπερα παιδια, Eιμαι καινουρια στο σαιτ αν και εχω διαβασει πολλες συζητησεις που γινονται κατα διαστηματα για διαφορα θεματα. Oπως θα ειδατε και στον τιτλο με ενδιαφερει η μεταναστευση στον Καναδα οχι μονο για εργασια αλλα και σπουδες. Διαβαζω πανω απο ενα μηνα σαιτ και αρθρα για το ποσο δυσκολο ειναι για μερικους να ερθουν αλλα και το ποσο ευκολο για αλλους και πραγματικα εχω μπερδευτει. Αρχικα σκεφτομουν να ερθω στον Καναδα συγκεκριμενα στην περιοχη του Τοροντο ως international student σε καποιο πανεπιστημιο βλεποντας ομως την διαφορα διδακτρων σε σχεση με τους καναδους πολιτες τρελαθηκα. Απο την αλλη σκεφτηκα να αιτηθω για εργασια αρχικα και αφου εγκατασταθω να αιτηθω για καποιο πανεπιστημιο εκει, βεβαια παλι υπαρχει ενα ρισκο σε σχεση με το κοστος διαβιωσης( ενικιο, λογαριασμοι κλπ). Δεν γνωριζω αν αυτα που σκεφτομαι ειναι εφικτα γιατι μεχρι στιγμης η πρεσβεια/ προξενειο μου λενε οτι πρεπει να απευθυνθω στην πρεσβεια του Καναδα στην ιταλια, αλλα βγαζεις ακρη με τα μειλ αν δεν υπαρχει face - to - face συζητηση! Και θελω τωρα να ρωτησω αν υπαρχει καποιος με γνωσεις που μπορει να βοηθησει ή βρεθηκε σε παρομοια κατασταση. Να σημειωθει οτι εχω επικοινωνησει με γραφεια διασυνδεσης προετοιμασιας για σπουδες στο εξωτερικο, που βρισκονται ελλαδα, αλλα κανενα μεχρι στιγμης δεν ασχολειται με τον Καναδα αλλα μονο με ευρωπη. Ευχαριστω εκ των προτερων! ενδιαφερομαι και εγω , Visa ktl?
STELLARZ Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 Ξέρει τι γίνεται κανείς με τα φοιτητικά δάνεια και τα λοιπά; Στις 26/2/2019 στις 8:25 ΜΜ, papa1472 είπε Γεια σου STELLARZ! Δυστυχώς δεν έχω καμία ιδιαίτερη γνώση περί της διαδικασίας μεταναστεύσεως στον Καναδά, μπορώ όμως να απαντήσω τίποτε απορίες έχεις περί πανεπιστημίων μιας και είμαι φοιτητής στο Τορόντο. Σε ποιο πανεπιστήμιο είσαι;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα