Panahs Δημοσ. 5 Μαρτίου 2004 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2004 Λοιπόν, έχουμε και λέμε: P4 2,4 Ghz 768 Mb Ram Mobo MSI 648 Max (SiS 478) Και σε περίπτωση που φανεί χρήσιμο, έχω το Microsoft Wireless Multimedia Keyboard&Mouse που συνδέονται σε μια θύρα USB και τα δύο (έχει κοινό καλώδιο ο δέκτης). Επίσης έχω πάρει και ένα ενσύρματο ποντίκι έτσι ώστε να κάνω την κανονική δουλεία με αυτό που είναι πολύ καλύτερο και το ασύρματο για τίποτα άλλες δουλειές (DVD, TV κλπ) και δουλεύουν ταυτόχρονα. To πρόβλημα εμφανίστηκε όταν έφερε ένας φίλος μου μια θήκη με σκληρό και την συνδέσαμε με USB... Το PC μου αρνιόταν να λειτουργήσει σωστά ή να την αναγνωρίσει! Και μετά από πολλές δοκιμές (έβαζα- έβγαζα το καλώδιο "και δεν καταλάβαινα τίποτα") αφού τον αναγνώριζε, η μεταφορά ήταν προβληματική!!! Μεταφέραμε ταινίες με λάθη, βιντεάκια με λάθη, και άμα δοκίμαζα να του μεταφέρω εγώ αρχεία, πολλές φορές κοβόταν η σύνδεση και μου έλεγε ότι η συγκεκριμένη θέση δεν υπάρχει που έβαλα να αντιγραφούν. Έπειτα ο σκληρός εξαφανιζόταν από το παράθυρο του "Υπολογιστή". Τις περισσότερες φορές δε, έβγαζε ότι η συσκευή USB δεν αναγνωρίστηκε, error κλπ... ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ??????? !#$%!#$^@$#^%$@^& Γιατί μου το βγάζει εμένα αυτό τη στιγμή που σε άλλα PCs δουλεύει κανονικά???? GRRRRRRRRRR!!!!!!!!! To παιδί μου φέρνει τα κέρατά του που κατεβάζει από τη σχολή και δεν μπορούμε να τα δούμε! Μήπως έχω πολλές USB θύρες κατειλημμένες (?!) ? Έχω και USB 2.0 το κέρατό μου!
wizard Δημοσ. 5 Μαρτίου 2004 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2004 Δε μας είπες τι OS έχεις. Αν έχεις XP έχεις βάλει το SP1? Αν όχι τότε βάλ'το γιατί δεν έχεις usb 2 αλλά 1.1
Panahs Δημοσ. 5 Μαρτίου 2004 Μέλος Δημοσ. 5 Μαρτίου 2004 Α ναι! Μεγάλη παράληψη. Συγγνώμη. Win XP PRO, και SP1 εγκατεστημένα. Μα και πάλι ρε παιδιά δεν θα έπρεπε να δουλεύει ακόμα και αν είχα USB 1 τέλος πάντων? Ο φίλος μου που του ανήκει ο σκληρός USB 1 έχει και του δουλεύει άψογα. Πείτε καμιά λύση... :roll:
tzoulis Δημοσ. 5 Μαρτίου 2004 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2004 Εύχομαι να έχω άδικο αλλά έχω δει mobo MSI που να βγάζει λιγότερο ρεύμα στην USB και να μην δουλεύουν ποντίκια logitech, αν μπορείς μέτρα πόσα volt σου βγάζει και πρέπει να είναι από 4,8 μέχρι 5,1
netcrawler Δημοσ. 5 Μαρτίου 2004 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2004 Φίλε το ίδιο πρόβλημα είχα και εγώ με mobo της MSI Δύο είναι οι λύσεις: 1) Αλλάζεις Mobo 2) Αγοράζεις μία Add On κάρτα usb και καθάρισες 30 euro έχει 8)
Panahs Δημοσ. 5 Μαρτίου 2004 Μέλος Δημοσ. 5 Μαρτίου 2004 Κατά πρώτον να ευχαριστήσω τον netcrawler, που το πρώτο του post ήταν η απάντηση σε μένα, κατά δεύτερον πως μετράω τα volts? Κατά τρίτον μιλάτε σοβαρά???? Είναι δυνατόν να έχει πρόβλημα επειδή είναι MSI???
netcrawler Δημοσ. 5 Μαρτίου 2004 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2004 Και όμως φίλε μου υπάρχει περίπτωση επειδή ειναι Microstar. Οτι κάρτες και μητρικές είχα απο την συγκεκριμένη εταιρία πάντα αντιμετώπιζα και ένα κουλό προβλημα σαν και το δικό σου. Πάντως πιστεύω πως με μία Add On καρτούλα θα λύσεις το πρόβλημα σου.
Panahs Δημοσ. 5 Μαρτίου 2004 Μέλος Δημοσ. 5 Μαρτίου 2004 To πρόβλημα δεν θα ήταν τόσο σοβαρό εαν δεν είχα σχεδόν όλες τις θύρες PCI κατειλημμένες. πρέπει να έχω άλλη μία ελεύθερη και σκεύτομαι να πάρω SATA controller, θέλω να πάρω και LAN κάρτα γιατί η έκδοση της mobo που μου δώσανε δεν είχε πάνω... Παραβλέποντας τον controller, γίνεται να συνδυαστούν σε μια κάρτα USB και LAN θύρες μαζί?
tzoulis Δημοσ. 5 Μαρτίου 2004 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2004 Παραβλέποντας τον controller, γίνεται να συνδυαστούν σε μια κάρτα USB και LAN θύρες μαζί? Δεν το έχω δει ποτέ και δεν νομίζω να υπάρχει.
netcrawler Δημοσ. 5 Μαρτίου 2004 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2004 Δυστυχώς απο όσο ξέρω δεν νομίζο οτι υπάρχει τέτοια συσκεύη που ζητάς. Δοκίμασε και ένα ξεχωριστό Usb Hub με δική του τροφοδοσία :idea:
tzoulis Δημοσ. 5 Μαρτίου 2004 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2004 Για να μετρήσεις τα volts χρηάζεσαι ένα πολύμετρο και ένα καλώδιο usb που θα χαλάσεις . Θα κόψεις το καλώδιο και με το πολύμετρο θα μετρήσεις το κόκκινο με το μαύρο καλώδιο (αν θυμάμαι καλά).
Nikos Δημοσ. 6 Μαρτίου 2004 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2004 Πάντως είναι πάρα πολύ πιθανό να φταίει και το καλώδιο USB που χρησιμοποιεις. Έχω ένα USB δίσκο και δεν μπορούσα ποτέ να μεταφέρω δεδομένα γιατί κατά την ώρα της μεταφοράς χανόταν από το σύστημα. Τελικά άλλαξα το καλώδιο και δουλεψαν μια χαρά.
Highlander Δημοσ. 6 Μαρτίου 2004 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2004 Αν θυμάμαι καλά οι μητρικές παίρνουν έξτρα παροχή από το τροφοδοτικό. Έχω δει να μην την έχουν συνδεμένη σε πολλά PC. Αυτό που θυμάμαι είναι ότι σε μία περίπτωση με παρόμοιο πρόβλημα, δεν λειτουργούσε τίποτα από τα USB 2.0 και μόλις βάλαμε αυτό το τετράγωνο βυσματάκι, όλα δούλεψαν καλώς.!
Panahs Δημοσ. 8 Μαρτίου 2004 Μέλος Δημοσ. 8 Μαρτίου 2004 Τελικά έκανα μεγάλη γκάφα (μάλλον). Επιχείρησα αναβάθμιση των BIOS και ο υπολογιστής την άκουσε. Αυτή την στιγμή είναι για φτιάξιμο... Μπορεί να χρειαστεί και αλλαγή mobo. Πάντως είναι λίγο απίθανο να έφταιγε το καλώδιο, αφού το ίδιο δούλευε καλά στα άλλα PC.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.