alagond3 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2019 Καλησπέρα σε όλους και καλή χρονιά. Μόλις εγκατέστησα στον υπολογιστή μου το Daemon Tools προκειμένου να κάνω burn ένα αρχείο και έτσι χρειάστηκε να κάνω restart ώστε να ολοκληρωθεί η εγκατάσταση του. Ανοίγοντας μου έβγαλε μήνυμα για υψηλή θερμοκρασία CPU και μου ζήτησε να πατήσω F1 ώστε να συνεχίσει. Ο υπολογιστής άνοιξε κανονικά, κατέβασα το speed fan και τα αποτελέσματα ήταν αυτά που επισυνάπτω. Άνοιξα το κουτί και είδα ότι ένα μεγάλο ανεμιστήρακι δουλεύει ωστόσο δεν είδα τα υπόλοιπα διότι αυτά που έβλεπα στο Speedfan με έκαναν να θέλω να κλείσω τον υπολογιστή άμεσα. Είχα χρόνια να τον καθαρισω από σκόνη εσωτερικά και εξωτερικά. Πάστα δεν έχω αλλάξει ποτέ και γενικότερα φέτος κλείνει δεκαετία χωρίς να έχει αλλαχτεί κάτι και χωρίς format. Θα ήταν χαρά μου να ακούσω τις συμβουλές σας. Ευχαριστώ.
Oscar_Mike Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Λογικά γίνεται της κακομοίρας από σκόνη, να φανταστώ δεν έχει καθαριστεί ποτέ, σωστά; είδα ότι λες πως δεν είχε για χρόνια Πέρα από τις υψηλές θερμοκρασίες, έχεις και ανεμιστήρες που δουλεύουν στο φουλ (χωρίς να κάνουν δουλειά όμως) οπότε θα πρέπει να κάνει σαν C-130 το pc. Ξεκίνα με το να ελέγξεις οπτικά την ψύκτρα του επεξεργαστή που λογικά τα φινς της θα έχουν φράξει και να την καθαρίσεις, καθώς και τα όποια φίλτρα έχει το κουτί σου. Αν γνωρίζεις να βγάλεις-βάλεις την ψύκτρα να αλλάξεις και την πάστα θα βοηθήσει σίγουρα (θα σε βοηθήσει και στο καθάρισμα του cooler), αν και σε πρώτη φάση το πρόβλημα σου με τέτοιες θερμοκρασίες σε idle είναι η σκόνη. Αν βάλεις και καμία φωτο από το εσωτερικό του κουτιού να δούμε τι και που έχεις ανεμιστήρες και σε τι κατάσταση είναι μέσα, θα βοηθήσει σε δεύτερο χρόνο. Επεξ/σία 7 Ιανουαρίου 2019 από Oscar_Mike
alagond3 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Θα ανεβάσω φωτογραφίες το βράδυ! Προς το παρόν να παραγγείλω έναν φυσητηρα; Επεξ/σία 7 Ιανουαρίου 2019 από alagond3
alkis13 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2019 Δε χρειάζεται φυσητήρας. (εαν το καθαρίζεις 1 φορά στα 10 χρόνια δε θα βγάλει τα λεφτα του). Ασε που αν κανεις καμια βλακεια θα σπασεις τίποτα. Μπαλκονι, πινελακι και με υπομονη την απομακρύνεις όλη. Μετά βγαλε ψύχτρα, αλλαξε παστα ξανακουμπωσε σωστα και λογικα ολα θα δουλευουν ρολοι.
Oscar_Mike Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 Αν εντοπίσεις ότι τελικά το πρόβλημα είναι από σκόνη (θα είναι παραπάνω από εμφανές στην περίπτωση σου, σχεδόν σίγουρο αν δεν έχει καθαριστεί τελευταία) μπορείς να δοκιμάσεις είτε σπρέι πεπιεσμένου αέρα, παράδειγμα εδώ και εδώ (δεν εχω χρησιμοποιήσει, δεν ξέρω αν κάνουν δουλειά) είτε αν σου είναι εύκολο να πας με το κουτί σε ένα βενζινάδικο και να το φυσήξεις εκεί, με την ανάλογη προσοχή από απόσταση μην κάνεις ζημιά μέσα. Δεν ξέρω αν μπορείς να κάνεις δουλειά ακόμα και με κάποιο δυνατό πιστολάκι για μαλλιά, με κρύο αέρα. Αν δεν σου είναι εύκολο να βγάλεις και να βάλεις την ψύκτρα, προσπάθησε σε πρώτη φάση να την καθαρίσεις όπως είναι, καθώς και τα φίλτρα του κουτιού σου αν έχει, την κάρτα γραφικών και το τροφοδοτικό σου. Μπορείς να δεις και βίντεο στο youtube με το τι και πως, ενδεικτικά: Δες τι θερμοκρασίες θα έχεις μετά από αυτά, και βλέπουμε!
alkis13 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 Α! Ίσως και το πιο σημαντικό. Τα fan δεν πρεπει να γυρνανε, να τα κρατας με το δακτυλο ή με κανενα κατσαβιδι. Το πιο "ευαίσθητο" είναι το τροφοδοτικό, εκεί προσπάθησε από τις γρύλιες, να μπλοκάρεις τα ανεμηστήρια και φύσα με αέρα να φύγει όλη η σκόνη. Όταν πάνω στο πυκνωτή κάνει μόνωση η σκόνη δεν είναι και το καλύτερο.
alagond3 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 Σας ευχαριστω πολυ ολους για τις απαντησεις. Δοκίμασα σήμερα αρχικά με πιστολάκι αλλά είδα πως δεν ειχε αποτελεσμα διοτι η σκόνη ηταν συμπυκνωμένη. Έτσι με πινέλο, βετέξ και χαρτί κουζίνας καθάρισα ένα μεγάλο μέρος της. Πλέον οι θερμοκρασίες είναι αυτές ωστόσο κάπως έτσι ήταν και πριν το καθάρισμα. Η πρώτη φωτογραφία που ανέβασα αποτελούσε εξαίρεση τελικά καθώς τις επόμενες φορές που τσέκαρα οι θερμοκρασίες ήταν κάπως σαν αυτές στην παρακάτω φώτο. Θα ψάξω να νοικιάσω κάποιον φυσητήρα και αν δεν αλλάξει κάτι θα προβώ σε αλλαγή πάστας. Σωστά;
ZELOMOTH Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 Αν στην ψύκτρα της cpu βλέπεις καθαρά της γρύλιες χωρίς να καλύπτονται απο πέπλο σκόνης κτλ, τότε απλά πρέπει να αλλάξεις πάστα και θα είναι μια χαρά.. Αλλα με προσοχή να καθαρισεις κα την cpu και την ψύκτρα καλά απο κάτω και να βάλεις λιγη παστούλα στο κεντρο του επεξεργαστη σε μέγεθος φακής περίπου και να κουμπώσεις την ψύκτρα με προσοχή και σταυρωτά.. Απλα να δεις τα κλιψάκια της ψ'υκτρας απο πρίν πως πρέπει να είναι για να κουμπώσουν όλα όπως πρέπει, γιατι αν μπει λάθος τότε θα πρέπει να τα καθαρισεις όλα και να τα ξανα κάνεις απο την αρχή!
BlueBlood7 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Πρέπει να βγάλεις την ψύκτρα και να καθαρίσεις την πάστα που έχει πάνω της αλλά και την πάστα που υπάρχει στον επεξεργαστή. Αυτόν δεν χρειάζεται να τον βγάλεις για να τον καθαρίζεις. Καλό είναι βέβαια να τον βγάλεις πολύ προσεχτικά για να δεις από κάτω αν τα πινάκια είναι εντάξει ή είναι κάποιο στραβωμένο. Το καθάρισμα το κάνεις με ένα χαρτομάντιλο αφού ρίξεις πάνω λίγο ισοπροπυλική αλκοόλη. Αυτή θα την βρεις σε ένα φαρμακείο που έχουν χύμα. Ας σου βάλει σε ένα μικρό μπουκαλάκι. Αν η πάστα έχει ξεραθεί αρκετά απλά θα επιμένεις στην διαδικασία. Αφού καθαρίσεις καλά θα βάλεις νέα πάστα πάνω στον επεξεργαστή όσο δύο κόκκοι ρυζιού. Πάστα πάρε την Arctic MX4 Επεξ/σία 8 Ιανουαρίου 2019 από BlueBlood7 1
ZELOMOTH Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 Μην του λες για πινακια και τετοια... Ασ το να παει στο διαολο.. Αφου μονο θερμοκρασια εχει θεμα.. Σε ανθρωπο που εχει 10 χρονια pc και δεν εχει ανοιξει ποτε το πλαινο καπακι, δεν μιλανε για πινακια και για βγαλσιμο cpu!☠️🤣 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα