Sadako Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2019 Καλησπέρα και καλή χρονιά σε όλους. Ψάχνω μια εύκολη, φτηνή και κυρίως compact λύση για media player ή streaming από το tablet σε non-smart TV. Έχω δοκιμάσει με MHL-to-HDMI καλώδιο που ψιλοκάνει την δουλειά, είναι και η πιο φτηνή επιλογή, αλλά ψάχνω κάτι καλύτερο γιατί πρώτον αυτό που έχω πάρει εγώ (από Ebay, δεν ξέρω μήπως υπάρχει καλύτερη ποιότητα) κάνει κάτι artifacts στην τηλεόραση και δεύτερον το τάμπλετ δεν μπορεί να φορτίζει ταυτόχρονα, οπότε αν το χρειαστώ και έχω ξεχάσει να φορτίσω φουλ το τάμπλετ την πάτησα. Λύση TV Box υπάρχει θεωρητικά, έχω ένα σάπιο MXQ Pro+ που έμεινε αμανάτι γιατί το αντικατέστησα πρόσφατα με ένα Beelink GT1 Ultimate μιας και με είχε σπάσει τα νεύρα με κάτι χαζά που με έκανε, αλλά το θεωρώ αρκετά ογκώδες για να το κουβαλάω συνέχεια μαζί μου. Το μόνο που δεν έχω δοκιμάσει είναι κάποια λύση τύπου Chromecast, εφόσον υποστηρίζει αψεγάδιαστο streaming από το tablet. Ή ακόμα φφηνότερα miracast που βλέπω να παίζουν κάτω από 20ρικο. Αλλά έχει κανείς κανένα τέτοιο; Δουλεύουν καλά;
SeNNinhA Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2019 Εχω δυο Chromecast (v.2 & v.3) αγορασμενα στα ~45€ και κάνουν μια χαρα την δουλειά τους. Ειναι εξαιρετικό και απόλυτα φορητό. Δεν κανει μονο streaming αλλα παιζει κατευθειαν απο συμβατες εφαρμογες (πχ youtube, netflix κλπ) εχοντας το κινητο/tablet μονο σαν remote control το οποιο ταυτοχρονα πια μπορεις να το χρησιμοποιησεις οπως αλλιως θελεις. Μια αλλη πολυ καλή επιλογη είναι το Roku Express με μοναδικο μειονεκτημα το οτι εχει τηλεχειριστηριο με υπερυθρες αλλα ειναι ομως εξαιρετικα μικρο TV BOX standalone κατι που δεν ειναι το Chromecast. Εαν θελεις κατι ακομη καλύτερο σε TV BOX και εξαιρετικα μικρο τοτε κοιτας και το Roku Steraming Stick+ (με bluetooth remote και καλύτερη αποδοση) https://www.roku.com/en-gb/products/streaming-stick-plus 1
Sadako Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2019 Χμμμ.. Θα ξεκινήσω από το τέλος, τα Roku αν και φαίνονται ωραία ξεφεύγουν από το μπάτζετ που θέλω να δώσω για χρήση 1-2 φορές τον μήνα και αν. Για το Chromecast ο ενδοιασμός μου (πέρα από την τιμή) είναι ότι από ό,τι κατάλαβα χρειάζονται WiFi για να δουλέψουν, κάτι που δεν είναι πάντα δεδομένο, πχ έχω τύχει σε κάτι ενοικιαζόμενα δωμάτια που το wifi είτε είναι μακρυά και πιάνει οριακά ή είναι πάναργο (για προφανείς λόγους). Οπότε λίγο που το ψαχούλεψα, ίσως miracast να είναι πιο βολικό από αυτήν την άποψη. Απλά όσο είδα κάποια reviews κλπ έπεσα σε πολύ αρνητικά σχόλια σε κάτι anycast κλπ. Υπάρχει κανείς με θετικές εμπειρίες από miracast γενικά;
SeNNinhA Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 11 ώρες πριν, Sadako είπε Χμμμ.. Θα ξεκινήσω από το τέλος, τα Roku αν και φαίνονται ωραία ξεφεύγουν από το μπάτζετ που θέλω να δώσω για χρήση 1-2 φορές τον μήνα και αν. Για το Chromecast ο ενδοιασμός μου (πέρα από την τιμή) είναι ότι από ό,τι κατάλαβα χρειάζονται WiFi για να δουλέψουν, κάτι που δεν είναι πάντα δεδομένο, πχ έχω τύχει σε κάτι ενοικιαζόμενα δωμάτια που το wifi είτε είναι μακρυά και πιάνει οριακά ή είναι πάναργο (για προφανείς λόγους). Οπότε λίγο που το ψαχούλεψα, ίσως miracast να είναι πιο βολικό από αυτήν την άποψη. Απλά όσο είδα κάποια reviews κλπ έπεσα σε πολύ αρνητικά σχόλια σε κάτι anycast κλπ. Υπάρχει κανείς με θετικές εμπειρίες από miracast γενικά; Γιατι με οποιοδηποτε αλλο δεν θα χρειαστεις συνδεση WiFi; Με ποιο πρωτοκολο θα συνδεθεις για μεταδοση εικονας; Με Bluetooth δεν μπορεις να κανεις cast video παρα μονο ηχο. Πως το σκεφτεσαι εσυ; Ολες αυτες οι συσκευες απαιτουν WiFi για την μεταδοση εικονας εαν δεν συνδεθεις με καλωδιο. Επεξ/σία 8 Ιανουαρίου 2019 από SeNNinhA
Sadako Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 Από αυτά που είδα κατάλαβα ότι στο miracast συνδέεται απευθείας η μία συσκευή (tablet) με το hdmi dongle, όπως το WiFi direct. Εκτός να κατάλαβα λάθος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα