greg4 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2019 Μέλος Δημοσ. 5 Αυγούστου 2019 Το βλέπεις ότι και ο Bottas έχει πιο πολύ χώρο στα αριστερά του, σωστά; Άρα κάνει και ο Bottas δεξιά. Άμα κάνεις το video σιγά σιγά βλέπεις την κίνηση του bottas προς τα δεξιά. Καθαρά αγωνιστικό συμβάν, και αν έχει κάποιος ευθύνη είναι ο Bottas που ενώ είναι πίσω κατευθύνεται προς το ελαστικό του Leclerc.
haHa Δημοσ. 5 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) 22 λεπτά πριν, greg4 είπε Το βλέπεις ότι και ο Bottas έχει πιο πολύ χώρο στα αριστερά του, σωστά; Άρα κάνει και ο Bottas δεξιά. Άμα κάνεις το video σιγά σιγά βλέπεις την κίνηση του bottas προς τα δεξιά. Καθαρά αγωνιστικό συμβάν, και αν έχει κάποιος ευθύνη είναι ο Bottas που ενώ είναι πίσω κατευθύνεται προς το ελαστικό του Leclerc. Για πολλοστη φορα: Συμφωνα με τους κανονισμους, οταν ειναι σε ευθεια δυο μονοθεσια, τοτε θεωρουνται οτι ειναι διπλα αν η μπροστα αεροτομη του πισω ειναι στην ιδια ευθεια με το πισω ελαστικο του μπροστα. Δεν εχει καμια υποχρεωση αυτος που ειναι πιο πισω να κανει ελιγμο επειδη ο μπροστα τον στριμωχνει. Πριν την επαφη, και οι 2 δικαιουνται να κινουνται, αρκει να μην πεσουν/στριμωξουν πανω στον αλλον. Και πραγματι και ο Bottas πηγαινε λιγο δεξια και αντιστοιχα ο Λεκλερκ πηγαινε περισσοτερο αριστερα(για αυτο το κενο αριστερα του Λεκλερκ αυξηθηκε αισθητα παραπανω). Το θεμα ειναι τι συνεβη ακριβως πριν την επαφη: Εδω το τιμονι του Bottas ακριβως πριν την επαφη: Επεξ/σία 5 Αυγούστου 2019 από haHa
greg4 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2019 Μέλος Δημοσ. 5 Αυγούστου 2019 Έγραψα ξεκάθαρα ένα μεγάλο ΑΝ, δηλαδή ΑΝ έχει κάποιος ευθύνη, που ΔΕΝ έχει γιατί είναι αγωνιστικό συμβάν. Μπορείς να το πεις και έναν λεκτικό πλεονασμό
haHa Δημοσ. 5 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, greg4 είπε Έγραψα ξεκάθαρα ένα μεγάλο ΑΝ, δηλαδή ΑΝ έχει κάποιος ευθύνη, που ΔΕΝ έχει γιατί είναι αγωνιστικό συμβάν. Μπορείς να το πεις και έναν λεκτικό πλεονασμό Δεν μπορω να θυμηθω ευκολα αγωνιστικο συμβαν οπου καποιος στριμωχνει και τρακαρει καποιον αλλον (σπαζοντας του την αεροτομη και καταστρεφοντας του τον αγωνα) ΣΕ ΕΥΘΕΙΑ. Εχεις καποιο παραδειγμα υποψη σου; Οπως και να εχει, τυχερος ο Λεκλερκ, 2ος αγωνας που προκαλει επαφη και την γλυτωνει. Συμβαινουν αυτα, παμε παρακατω. Επεξ/σία 5 Αυγούστου 2019 από haHa
eri77 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2019 29 λεπτά πριν, haHa είπε Δεν μπορω να θυμηθω ευκολα αγωνιστικο συμβαν οπου καποιος στριμωχνει και τρακαρει καποιον αλλον (σπαζοντας του την αεροτομη και καταστρεφοντας του τον αγωνα) ΣΕ ΕΥΘΕΙΑ. Εχεις καποιο παραδειγμα υποψη σου; Οπως και να εχει, τυχερος ο Λεκλερκ, 2ος αγωνας που προκαλει επαφη και την γλυτωνει. Συμβαινουν αυτα, παμε παρακατω. Ξεκαθαρίζω ότι δεν γνωρίζω τι λέει ακριβώς ο κανονισμούς για αυτή την περίπτωση, αλλά εφόσον ο leclerc αφήνει χώρο στον Bottas, δεν σημαίνει ότι ο leclerc δεν πρέπει να πέσει σε ποινή??? Αν είναι σε ευθεία η στροφή δεν παίζει κανένα ρόλο. Ο leclerc του άφησε χώρο να περάσει.. Επίσης μην ξεχάσουμε ότι ο Bottas με κάποιο τρόπο κατάστρεψε τον αγώνα τού με την εκκίνηση πού έκανε. Πέρα από την επαφή ο leclerc τον προσπέρασε. Δεν ήταν αιτία η επαφή πού πέρασε ο leclerc... Να συμπληρώσω κάτι άλλο. Ο τρόπος πού οι Stewart's βλέπουν τής επαφές έχει αλλάξει πολύ από Canada. Οπός το θέτεις εσύ, και ο verstappen την γλύτωσε στην επαφή με τον leclerc
haHa Δημοσ. 5 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, eri77 είπε Ο τρόπος πού οι Stewart's βλέπουν τής επαφές έχει αλλάξει πολύ από Canada. Οπός το θέτεις εσύ, και ο verstappen την γλύτωσε στην επαφή με τον leclerc Δεν ηταν σε ευθεια, ηταν στην εξοδο της στροφης και ο Verstappen ειχε την αγωνιστικη γραμμη. Τιμωρεισαι σε αυτην την περιπτωση αν εχεις επαφη και εισαι πισω, οχι αν εισαι διπλα-διπλα ή μπροστα. Οπως αντιστοιχα σωστα δεν τιμωρηθηκε στον επομενο αγωνα ο Λεκλερκ, οταν στριμωξε τον Verstappen. 11 λεπτά πριν, eri77 είπε Ξεκαθαρίζω ότι δεν γνωρίζω τι λέει ακριβώς ο κανονισμούς για αυτή την περίπτωση, αλλά εφόσον ο leclerc αφήνει χώρο στον Bottas, δεν σημαίνει ότι ο leclerc δεν πρέπει να πέσει σε ποινή??? Αν είναι σε ευθεία η στροφή δεν παίζει κανένα ρόλο. Ο leclerc του άφησε χώρο να περάσει.. Επίσης μην ξεχάσουμε ότι ο Bottas με κάποιο τρόπο κατάστρεψε τον αγώνα τού με την εκκίνηση πού έκανε. Πέρα από την επαφή ο leclerc τον προσπέρασε. Δεν ήταν αιτία η επαφή πού πέρασε ο leclerc... Κανενας δεν ειπε οτι η επαφη ηταν η αιτια που περασε ο Λεκλερλ. Ειπαμε οτι το τρακαρισμα του Λεκλερκ ηταν η αιτια για να καταστραφει τελειως ο αγωνας του Bottas. Ο Λεκλερκ ειχε ηδη ουσιαστικα προσπερασει, ηταν κακο racing/απροσεξια οτι τρακαρε τον Bottas. Δεν το εκανε επιτηδες(ρισκαρε να κλαταρει το ελαστικο του αλλωστε), προφανως νομιζε οτι ηταν ηδη τελειως μπροστα. Τελος, φυσικα και παιζει ρολο αν ειναι σε ευθεια ή στροφη. Στην ευθεια δεν δικαιουσαι να στριμωχνεις τον αλλον. Στις στροφες (αναλογα το που ειναι τα μονοθεσια) δικαιουται συχνα αυτος που εχει την αγωνιστικη να στριμωχνει τον αλλον και η οποια επαφη ειναι ευθυνη συνηωθς αυτουνου που ειναι πιο πισω ή εχει την εξωτερικη κλπ. Επεξ/σία 5 Αυγούστου 2019 από haHa
eri77 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) 57 λεπτά πριν, haHa είπε Τελος, φυσικα και παιζει ρολο αν ειναι σε ευθεια ή στροφη. Στην ευθεια δεν δικαιουσαι να στριμωχνεις τον αλλον. Μάλλον εδώ μπερδεύεσαι. Ο leclerc δεν το στριμωχνει τον Bottas. Αν ο Bottas δεν άλλαζε πορεία ίσως να είχες και δίκιο. Το θέμα είναι ότι αν το βλέπεις προσεκτικά ο Bottas κάνει δεξιά και βρίσκονται. Δεν θέλω να πω με αυτό ότι φταίει ο Bottas. Αλλά όχι και ότι την γλύτωσε ο leclerc. Εγώ νομίζω ότι η επαφή γίνεται ακριβώς εδω Επεξ/σία 5 Αυγούστου 2019 από eri77 1
Manoleros95 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2019 Κάποιοι πάντως σίγουρα βλέπετε διαφορετικό άθλημα... Δεν εξηγούνται αλλιώς αυτά που διαβάζουμε ώρες ώρες... 5
eri77 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) 12 ώρες πριν, geodrako είπε Είμαστε τυχεροί που μπορούμε και ζούμε αυτόν τον οδηγό που λέγεται Lewis Hamilton, όσο haters και να είναι κάποιοι. Ο άνθρωπος έχει δουλέψει (εκτός από το ταλέντο του) σε όλα τα επίπεδα, γι αυτό και είναι εκεί που είναι. Και επειδή πολλοί λένε για το μονοθέσιο, το να κάνεις τη διαφορά θέλει να το έχεις. Ο Bottas έχει σχεδόν ίδιους βαθμούς με τον Φερσταπεν που ο Φερσταπεν έχει και ατυχίες μέσα στη χρονιά αλλά και δικές του "βλακειες". ο Lewis θα εκτιμηθεί πολύ μετά το τέλος της θητείας του, όπου θα έχει σπάσει και όλα τα ρεκόρ. Και να μη ξεχνάτε κάτι, είναι ενα πράγμα να έχεις φυσική ταχύτητα (που το έχει) και ενα δεύτερο να μπορέσεις να εξελίξεις το μονοθέσιο ο ίδιος και να βρίσκεις το κατάλληλο στησιμο. Αυτό, δεν το έχουν όλοι. Με το ίδιο σκεπτικό θα πρέπει να πούμε τα ίδια και για τον vettel. Πόσο μάλλον περισσότερο.. Μόνο και μόνο επειδή όταν ο vettel είχε ένα πύραυλο κέρδισε 4 πρωταθλήματα. Το ίδιο αμάξι είχε και ο webber αλλά δεν κατάφερε σε δύο από αυτά (πρωταθλήματα) ούτε να πάρει την δεύτερη θέση. Από την άλλη ο Hamilton έχασε από τον Rosberg. Προσωπικά αισθάνομαι τυχερός επειδή έχω ζήσει τής μάχες Schumi - Hill, Schumi - Villeneuve, Schumi - Hakkinen...υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις να δούμε ωραίες μάχες leclerc-verstappen... Προσωπική μού άποψη, Hamilton όπως και ο vettel, είχαν (εύκολη) ζωή Επεξ/σία 5 Αυγούστου 2019 από eri77 3
haHa Δημοσ. 6 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, eri77 είπε Μάλλον εδώ μπερδεύεσαι. Ο leclerc δεν το στριμωχνει τον Bottas. Αν ο Bottas δεν άλλαζε πορεία ίσως να είχες και δίκιο. Το θέμα είναι ότι αν το βλέπεις προσεκτικά ο Bottas κάνει δεξιά και βρίσκονται. Δεν θέλω να πω με αυτό ότι φταίει ο Bottas. Αλλά όχι και ότι την γλύτωσε ο leclerc. Εγώ νομίζω ότι η επαφή γίνεται ακριβώς εδω Το screenshot που εβαλες ειναι μετα την επαφη. Εδω τα 2 screenshot ακριβως πριν την επαφη, οπου φαινεται ο Λεκλερκ οτι απεχει λιγο απο τον Bottas σε σχεση με το 3ο screenshot πιο κατω που γινεται η επαφη: Εδω ειναι ακριβως το screenshot που γινεται η επαφη(ειναι το ακριβως επομενο screenshot απο τα παραπανω) και φαινεται και ο καπνος/σκονη απο την επαφη, ειναι αυτο το ασπρο που φαινεται και εχω κυκλωσει(στο video φαινεται πιο ευκολα ο ασπρος καπνος απο την επαφη): Ακριβως πριν την επαφη, ο Bottas προσπαθει να αποφυγει τον Leclerc και εχει το τιμονι του προς τα αριστερα οπως φαινεται στα παραπανω screenshot, αλλα ο Λεκλερκ συνεχιζει την πορεια προς τα αριστερα και τρακαρει και σπαει την αεροτομη του Bottas. Μετα ερχεται το δικο σου σκρινσοτ οπου ο Bottas κανει διορθωσεις μετα την επαφη. Επεξ/σία 6 Αυγούστου 2019 από haHa
eri77 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2019 14 λεπτά πριν, haHa είπε Το screenshot που εβαλες ειναι μετα την επαφη. Εδω τα 2 screenshot ακριβως πριν την επαφη, οπου φαινεται ο Λεκλερκ οτι απεχει λιγο απο τον Bottas σε σχεση με το 3ο screenshot πιο κατω που γινεται η επαφη: Εδω ειναι ακριβως το screenshot που γινεται η επαφη(ειναι το ακριβως επομενο screenshot απο τα παραπανω) και φαινεται και ο καπνος/σκονη απο την επαφη, ειναι αυτο το ασπρο που φαινεται και εχω κυκλωσει(στο video φαινεται πιο ευκολα ο ασπρος καπνος απο την επαφη): Ακριβως πριν την επαφη, ο Bottas προσπαθει να αποφυγει τον Leclerc και εχει το τιμονι του προς τα αριστερα οπως φαινεται στα παραπανω screenshot, αλλα ο Λεκλερκ συνεχιζει την πορεια προς τα αριστερα και τρακαρει και σπαει την αεροτομη του Bottas. Μετα ερχεται το δικο σου σκρινσοτ οπου ο Bottas κανει διορθωσεις μετα την επαφη. Το είδα πολύ προσεκτικά και δεν είναι ακριβώς έτσι. Δες από το cam του Bottas η τού vettel σε ποιο σημείο τής πίστας γίνεται η επαφή. Θα δεις ότι την ώρα που βρίσκονται, το μονοθέσιο τού leclerc είναι σχεδόν στο ύψος της κόκκινης πινακίδας πού είναι αριστερά. Οπότε δεν είναι εκεί πού λες ότι έχει γίνει η επαφή. Και όχι μόνο αυτό... Έψαξα λίγο και βρήκα για ποιο λόγο δεν υπήρχε ποινή... Θα εκπλαγείς... Asked by Motorsport.com for why it was viewed as a racing incident, Masi said: “There is an element of the first-lap side of it, but there is also the other part that from what I saw, Bottas’ front wing hit Charles’ rear wheel, looking from the helicopter shot. So, there was nothing in it.” Οπότε, όχι μόνο που ο leclerc δεν κατάστρεψε τον αγώνα του Bottas, αλλά λέω εγώ... Μήπως έπρεπε να δώσουν ποινή στον Bottas??? 1
haHa Δημοσ. 6 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) Tα ιδια φαινονται και απο τον incar του Vettel, οπου εχει ευθεια το τιμονι(οποτε εχει σταθερη πορεια και δεν μας αλλοιωνει το πλανο) και ειναι πισω απο αυτους τους 2, αλλα φαινεται η κινηση του Leclerc προς τον Bottas: https://streamable.com/xvmf9 50 λεπτά πριν, eri77 είπε Το είδα πολύ προσεκτικά και δεν είναι ακριβώς έτσι. Δες από το cam του Bottas η τού vettel σε ποιο σημείο τής πίστας γίνεται η επαφή. Θα δεις ότι την ώρα που βρίσκονται, το μονοθέσιο τού leclerc είναι σχεδόν στο ύψος της κόκκινης πινακίδας πού είναι αριστερά. Οπότε δεν είναι εκεί πού λες ότι έχει γίνει η επαφή. Και όχι μόνο αυτό... Έψαξα λίγο και βρήκα για ποιο λόγο δεν υπήρχε ποινή... Θα εκπλαγείς... Asked by Motorsport.com for why it was viewed as a racing incident, Masi said: “There is an element of the first-lap side of it, but there is also the other part that from what I saw, Bottas’ front wing hit Charles’ rear wheel, looking from the helicopter shot. So, there was nothing in it.” Οπότε, όχι μόνο που ο leclerc δεν κατάστρεψε τον αγώνα του Bottas, αλλά λέω εγώ... Μήπως έπρεπε να δώσουν ποινή στον Bottas??? Ειναι προφανες οτι δεν ισχυει αυτο που γραφεις, οπως επισης ειναι και πανευκολο απο το incar του Bottas να δουμε ποτε γινεται η επαφη γιατι υπαρχει ο ασπρος καπνος. Μπορεις να βαλεις screenshot απο το σημειο που θεωρεις οτι εγινε η επαφη και φαινεται ο καπνος αλλα και οτι ο Bottas ειχε προς τα δεξια το τιμονι; Κατι μου λεει οτι δεν θα βρεις. Εδω ξανα το σημειο που εγινε η επαφη και φαινεται και ο ασπρος καπνος: Τι νομιζεις οτι ειναι αυτος ο ασπρος καπνος αν δεν ειναι απο την επαφη; ------------- Εδω και το video: https://streamable.com/9jkm0 Επεξ/σία 6 Αυγούστου 2019 από haHa
eri77 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2019 14 λεπτά πριν, haHa είπε Tα ιδια φαινονται και απο τον incar του Vettel, οπου εχει ευθεια το τιμονι(οποτε εχει σταθερη πορεια και δεν μας αλλοιωνει το πλανο) και ειναι πισω απο αυτους τους 2, αλλα φαινεται η κινηση του Leclerc προς τον Bottas: https://streamable.com/xvmf9 Ειναι προφανες οτι δεν ισχυει αυτο που γραφεις, οπως επισης ειναι και πανευκολο απο το incar του Bottas να δουμε ποτε γινεται η επαφη γιατι υπαρχει ο ασπρος καπνος. Μπορεις να βαλεις screenshot απο το σημειο που θεωρεις οτι εγινε η επαφη και φαινεται ο καπνος αλλα και οτι ο Bottas ειχε προς τα δεξια το τιμονι; Κατι μου λεει οτι δεν θα βρεις. Εδω ξανα το σημειο που εγινε η επαφη και φαινεται και ο ασπρος καπνος: Τι νομιζεις οτι ειναι αυτος ο ασπρος καπνος αν δεν ειναι απο την επαφη; Θα δω μήπως ανεβάσω αύριο.. Για την δήλωση του Masi??? Να πω την αλήθεια εγώ το διάβασα στα ιταλικά.. Έλεγε κάπως... Από της εικόνες πού είδαμε από το ελικόπτερο, ήταν το spoiler (δεν ξέρω πως λέγεται ακριβώς στα ελληνικά) του Bottas πού χτυπάει το λάστιχο του leclerc. Οπότε δεν υπήρχε καμία scorrettezza ( ούτε αυτό το ξέρω στα ελληνικά)
haHa Δημοσ. 6 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, eri77 είπε Θα δω μήπως ανεβάσω αύριο.. Για την δήλωση του Masi??? Να πω την αλήθεια εγώ το διάβασα στα ιταλικά.. Έλεγε κάπως... Από της εικόνες πού είδαμε από το ελικόπτερο, ήταν το spoiler (δεν ξέρω πως λέγεται ακριβώς στα ελληνικά) του Bottas πού χτυπάει το λάστιχο του leclerc. Οπότε δεν υπήρχε καμία scorrettezza ( ούτε αυτό το ξέρω στα ελληνικά) Απο το ελικοπτερο δεν ειναι ευκολο ουτε να καταλαβεις που ακριβως γινεται η επαφη ουτε φυσικα να δεις πως ειχε το τιμονι του εκεινη την στιγμη ο Bottas για να δεις αν αυτος χτυπαει τον Λεκλερκ ή Λεκλερκ τον Bottas. Ξαναρωταω: Τι νομιζεις οτι ειναι αυτος ο ασπρος καπνος αν δεν ειναι απο την επαφη; Δεν χρειαζεται να ανεβασεις video, ανεβασα εδω εγω σε αργη κινηση: https://streamable.com/9jkm0 Επεξ/σία 6 Αυγούστου 2019 από haHa
eri77 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2019 12 λεπτά πριν, haHa είπε Απο το ελικοπτερο δεν ειναι ευκολο ουτε να καταλαβεις που ακριβως γινεται η επαφη ουτε φυσικα να δεις πως ειχε το τιμονι του εκεινη την στιγμη ο Bottas για να δεις αν αυτος χτυπαει τον Λεκλερκ ή Λεκλερκ τον Bottas. Ξαναρωταω: Τι νομιζεις οτι ειναι αυτος ο ασπρος καπνος αν δεν ειναι απο την επαφη; Δεν χρειαζεται να ανεβασεις video, ανεβασα εδω εγω σε αργη κινηση: https://streamable.com/9jkm0 Δες το προσεκτικά το βίντεο που ανέβασες ο ίδιος. Το καπνό πού βλέπεις είναι επειδή βρίσκονται οι τροχοί. Και όντως έχεις δίκιο. Εκεί ο Bottas έχει το τιμονι προς αριστερά. Αμέσως μετά κάνει δεξιά και με το φτερό χτυπάει το λάστιχο του leclerc
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα