Psycho_Warhead Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 42 λεπτά πριν, Πέτρος είπε Πάμε πάλι...ούτε χρήματα έδωσα, ούτε με καίει το ότι κάποιοι έδωσαν. Συζητάμε για το αν υπάρχει νόημα, γενικά και ειδικά. Τόσο καιρό, ακούμε πως το G έχει ανώτερο range...γενικά. Δεν ισχύει, εξαρτάται από το monitor/panel. Τόσο καιρό, πως δεν έχει overdrive - LFC το Free...γενικά. Δεν ισχύει, εξαρτάται από το monitor/panel. Δεν είχε πολύ αρχικά LFC το Free, μια χαρά έχει πολύ καιρό τώρα. Τόσο καιρό, πως το Free έχει artifacts, flicker κλπ...γενικά. Δεν ισχύει, και πρέπει να είναι κανείς ντιπ χαζός για να το υποστηρίζει αυτό...Αν είχε γενικά, σαν πρόβλημα του τρόπου λειτουργίας, θα είχε καθολικά, παντού. Πρόβλημα της εκάστοτε φτηνοϋλοποίησης είναι. Γράφει παραπάνω ο φίλος, πως με καλώδιο της προκοπής ουσιαστικά έλυσε κάποια από τα θέματά του. Η ASUS, τί να βγει να πει? Πώς θα δικαιολογούσε μετά την τιμή που χρέωνε το ΤΝ? (Σ)Το ξαναέγραψα: Αυτό που εξασφαλίζει (και μπράβο) το αυτοκολλητάκι "G", είναι ο πολύ καλύτερος ποιοτικός έλεγχος. Τα υπόλοιπα, άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Τώρα, για reviews και συγκρίσεις από τρίτους...άσε καλύτερα. Τις είδαμε, ξανά και ξανά. Αποφάσισε όμως. Δεν βγήκε καμία Asus να πει κάτι, η NV ανέφερε τα 12 συγκεκριμένα μοντέλα που πέρασαν το validation. Καμία εταιρεία δεν ανακατεύτηκε. Τι εννοείς είδαμε συγκρίσεις ; Που, πότε ; Τώρα βγήκε ο driver.. Πάντως, ο Azazil που γράφει εδώ μέσα και έχει δοκιμάσει Freesync και G-Sync, είπε πρόσφατα ότι το G-Sync του φάνηκε ανώτερο στην πράξη. Εγώ δεν μπορώ να εκφέρω άποψη σε αυτό αφού δεν έχω δει Freesync από κοντά. 47 λεπτά πριν, malakudi είπε Καλά αυτό μπορεί να σημαίνει ότι το validation απαιτεί VRR ως το max Hz (δηλαδή 144) της οθόνης ενώ το MG279Q πάει ως 90 με VRR (χωρίς tweaks). Ή επίσης μπορεί να σημαίνει ότι δε θέλει να δημιουργήσει πρόβλημα η Nvidia στις πωλήσεις του PG279Q. Φίλος παραπάνω ανέφερε ότι του δουλεύει άψογα το MG279Q. Συνεπώς θα πρέπει η Nvidia να μας εξηγήσει για ποιο λόγο το συγκεκριμένο δε πήρε validation. Δεν ξέρω αν έχει να κάνει με το refresh-rate. Υπάρχουν G-Sync monitors που έχουν τα 100Hz ως μέγιστο και δεν έχουν πρόβλημα.
Xristaras12 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Αν το μόνιτορ δεν έχει DP αλλα μονο HDMI με DP->HDMI παίζει να παίξει;
Xristaras12 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 3 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε Όχι, θέλει DP σε DP(Straight). ευχαριστώ, οπότε τα Freesync μονιτορς χωρις DP τον ήπιαν
Psycho_Warhead Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Ναι, είπαμε. DP only, 10/20 series only.
mcrae13 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Εγώ πάντως που έχω δουλέψει και σε freesync και σε gsync για καιρό,καμία διαφορά δεν είδα. Και στο freesync που είχα πριν αλλά και στο gsync τώρα,όλα έτρεχαν βούτυρο. Και τα δύο 144Hz με μεγάλο εύρος (35-144) Ίσως στα φτηνό freesync να υπάρχουν θεματάκια είτε με amd ή και με Nvidia πλέον gpu . 2
Psycho_Warhead Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Επίσης, μόνο σε Windows 10 δουλεύει.
Acmilangr2 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Πέτρος είπε Κοινό δεν είναι το module? Βγάζει διαφορετικής κατηγορίας στην ίδια γενιά, ανάλογα την οθόνη? Στο σύνολο, αλίμονο αν το πανάκριβο G-Sync δεν έχει κάτι παραπάνω να προσφέρει από το free, σε επίπεδο οδηγών, Freesync. Ξανά, ακόμα μια φορά, προς εμπέδωση...για το sync γίνεται η συζήτηση, όχι για τα φρουφρου. Στην οθόνη μου υπολόγισαν ότι το κόστος του module είναι περίπου 500 δολάρια This FPGA is being sold on various websites for thousands of dollars, but it is unlikely that monitor makers like ASUS and Acer are paying such a high price. The teardown piece speculates that the G-Sync HDR module is costing monitor makers somewhere in the neighbourhood of $500. 6 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε Επίσης, μόνο σε Windows 10 δουλεύει. Μόνο; ε τότε είναι άχρηστο. Επεξ/σία 16 Ιανουαρίου 2019 από Acmilangr2
Federacion Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Πολύ καλά τα νέα, αν και δυστυχώς, κόβουν την υποστήριξη μόνο στις νέες κάρτες. Είμαι σίγουρος ότι θα δούλευε και στην αρχαία μου 780 αν το αφήνανε.
Psycho_Warhead Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Όχι δεν θα δούλευε και δεν είναι θέμα αν το αφήνουν ή όχι..Οι Maxwell υποστηρίζουν(Και αυτό με firmware update που είχε βγει σχετικά πρόσφατα) μέχρι DP 1.3. Το G-Sync compatibility θέλει DP 1.4 για να δουλέψει που υποστηρίζουν μόνο οι 10/20 series. 1
Πέτρος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 15 λεπτά πριν, Acmilangr2 είπε Στην οθόνη μου υπολόγισαν ότι το κόστος του module είναι περίπου 500 δολάρια This FPGA is being sold on various websites for thousands of dollars, but it is unlikely that monitor makers like ASUS and Acer are paying such a high price. The teardown piece speculates that the G-Sync HDR module is costing monitor makers somewhere in the neighbourhood of $500. 500$ ένα ολοκληρωμένο με λίγη ραμ...πόσο πιθανό το βλέπεις να μας δουλεύουν ψιλό γαζί, ειλικρινά? Για το ASUS που αναφέρεις πριν...3 γίγα 2400...να έχουν 3€ για αγορά (και πολλά λέω) από τους κατασκευαστές? Το υπόλοιπο, στοιχίζει παραπάνω από μια 2080 (nVidia πώληση προς 3ους), μην πω από μια 2080Ti, στην περίπτωση του Panel σου? Δεν βγαίνει, ούτε για πλάκα. 35 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε Αποφάσισε όμως. Δεν βγήκε καμία Asus να πει κάτι, η NV ανέφερε τα 12 συγκεκριμένα μοντέλα που πέρασαν το validation. Καμία εταιρεία δεν ανακατεύτηκε. Τι εννοείς είδαμε συγκρίσεις ; Που, πότε ; Τώρα βγήκε ο driver.. Πάντως, ο Azazil που γράφει εδώ μέσα και έχει δοκιμάσει Freesync και G-Sync, είπε πρόσφατα ότι το G-Sync του φάνηκε ανώτερο στην πράξη. Εγώ δεν μπορώ να εκφέρω άποψη σε αυτό αφού δεν έχω δει Freesync από κοντά. Δεν ξέρω αν έχει να κάνει με το refresh-rate. Υπάρχουν G-Sync monitors που έχουν τα 100Hz ως μέγιστο και δεν έχουν πρόβλημα. Το ξέρεις αλλά εθελοτυφλείς. Σύγκριση μεταξύ διαφορετικών οθονών, δεν νοείται έτσι γενικά. Αν θες να δεις επακριβώς, θέλεις την ίδια οθόνη, με ίδιο panel (αφού ακόμα και ίδια μοντέλα ώρες ώρες έχουν διαφορετικά revision), με τυφλή μελέτη (να βάλεις κάποιον που δεν ξέρει ποιό είναι ποιό, να δει το ίδιο "demo", κατά προτίμηση με παρεμφερή fps-μην τρέχει μια 970 στο ένα σε 4Κ και μια 1080 σε άλλη σε 2Κ κλπ). Για κάθε έναν που θα σου πει ότι έχει εμφανείς διαφορές, θα σου βρω άλλον που θα λέει πως δεν καταλαβαίνει κάτι...και το αντίθετο προφανώς. Όσο για τους "reviewers" που γράφω, εννοώ ότι η αξιοπιστία, πλέον, πάει με την επιταγή (και το GPP ή όπως λεγόταν/λέγεται).
mcrae13 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Ξερει κάνεις που βρίσκουμε Ελλάδα displayport cable 1.4? το θέλω για φίλο και λίγο που κοίταξα βρίσκω μέχρι 1.3..
Psycho_Warhead Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Τι να εθελοτυφλώ ρε Πέτρο..Εμένα δεν με νοιάζει καν..Έχω G-Sync από το 2015 και δεν πρόκειται να αλλάξω monitor μέχρι να σοβαρευτούν και να βγάλουν κάτι πραγματικά ανώτερο με γήινη τιμή. Εγώ δεν μίλησα για συγκρίσεις μεταξύ Freesync και G-Sync, εννοώ να δούμε από reviews κατά πόσο σωστά δουλεύουν οι ''G-Sync compatible'' οθόνες. 1
Acmilangr2 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Εντάξει Πέτρο. Εσύ τα ξέρεις όλα και κοστολογεις. 200 ευρω κοστολογιο έχει όλη η οθόνη σύνολο Επεξ/σία 16 Ιανουαρίου 2019 από Acmilangr2
Πέτρος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 14 λεπτά πριν, Acmilangr2 είπε Εντάξει Πέτρο. Εσύ τα ξέρεις όλα και κοστολογεις. 200 ευρω κοστολογιο έχει όλη η οθόνη σύνολο Ναι, είναι δύσκολο να δω το κόστος της οθόνης σου (btw, περίπου το μισό, ίσως και περισσότερο, είναι κάθε λογής φόροι+κέρδη). Άσε να μαντέψω...πιστεύεις κι εσύ πως το εκάστοτε iPhone στοιχίζει τόσο λόγω του κόστους κατασκευής του, έτσι?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα