mindtrapper Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Psycho_Warhead είπε Πολλές χαρές διαβάζω από πολλούς..Ξαφνικά το G-Sync έγινε καλό και τρέχουν τα πάντα smooth..Όταν τα λέγαμε εμείς.. Πάλι τα ίδια θα λέμε; Εγώ προσπωπικά όταν λέω G-Sync εννοώ το hardware module. Αυτό που έκανε τώρα η Nvidia είναι απλά VRR και το είχαμε καιρό όσοι είχαμε Freesync monitor με Amd κάρτα. Την Nvidia περιμέναμε... Επεξ/σία 16 Ιανουαρίου 2019 από mindtrapper
birel-motosport Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Εγώ μετά από αυτά που έκανε φέτος αν και το 2018 πήρα κάρτα nvidia και μόνιτορ φέτος με τη διαφορά που ζητάει επένδυσα σε amd και όχι σε κάτι που είναι σε βρεφικό στάδιο ακόμα και υποστηρίζεται από ένα παιχνίδι
ilos Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) AOC Q3279VFW (1440p freesync 48-75hz) τρομερό artifacting και flickering με το μαμά DP καλώδιο. Αλλαγή καλωδίου με ένα που ήξερα σίγουρα ότι είναι DP1.2 certified και δούλεψε με την μία. Βέβαια παρουσίαζε σε gsync pendulum demo ορατό flickering στο κάτω μέρος του test pattern σε 48-75 fps slider test.🤣 Εξάλειψε όμως το tearing του non vsync και μείωσε δραματικά τα stutters σε σχέση με vsync (αλλά όχι εντελώς), παράλληλα έχει και πολύ λιγότερο ghosting/clouding (va panel) έτσι σε σχέση με vsync on. Tweaking Force από nvidia control panel το vsync πάντα on και κόφτης από RTSS στα 73 fps. Το ίδιο τεστ έχει τώρα 0 flickering στο κάτω μέρος και σχεδόν μηδέν stutters. Αν ανεβάσω το lower fps limit στα 50-55 έχουμε πάντα 0 stutters. Ελάχιστο ghosting/0 tearing. Vsync forced off από nvidia control panel και κόφτης από RTSS στα 70 fps. Μηδέν stutters αλλά αραιά και που ένα μικρό flickering. Πάλι eλάχιστο ghosting/0 tearing. Όλα αυτά στο pendulum demo και σε test pattern mode (με τα frameτιμεs να είναι τιραμόλας). Στα 90% των games που μια 1080 κρατά σταθερά καρέ και σπάνια πέφτει κάτω από τα 60-65, ενώ έχουν και πολύ μεγαλύτερη πολυπλοκότητα σαν σκηνές από μια λευκή μπάρα που είναι το test pattern, κάποιος δε θα παρατηρήσει διαφορά. Για την ακρίβεια εγώ δε παρατηρώ και μεγάλη διαφορά σε σχέση με το παλιό καλό adaptive vsync σε κάποια θεωρητικά "ζόρικα games" πχ monster hunter world. Ναι είναι πιο smooth/δεν έχει tearing στις ντρόπες ή έχει λιγότερο input lag σε σχέση με adaptive vsync/vsync on όταν είναι κολλημένο στα 75, αλλά δεν είναι και κάτι game changing. Game changing είναι ένα high refresh monitor για κάποιον που παίζει competitive fps πχ (ακόμα και χωρίς adaptive sync και vsync off). Tα freesync/gsync σε δυνατές κάρτες γραφικών είναι πολυτέλεια, αλλά φαντάζομαι σε low/mid range θα είναι QOL improvements. edit: Κάποια games που είναι περίεργα με το vsync "bugάρουν" το adaptive sync και αρχίζει και παρουσιάζει πάλι τα ίδια artifacts όπως με το παλιό καλώδιο. Διορθώνεται με restart του pc, οπότε μάλλον δεν έφταιγε το μαμά καλώδιο απλά χρειάαεται restart με το που το ενεργοποιήσεις την πρωτη φορά. Επεξ/σία 16 Ιανουαρίου 2019 από ilos 1
Spartan117 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 7 ώρες πριν, Psycho_Warhead είπε Ό,τι το G-Sync είναι game-changer και αξίζει με 1000. Καλά η υποστήριξη είναι αρκετά limited..Μιλάμε για DP only, 10/20 series only και συγκεκριμένα monitors δεν έχουν θέματα γιατί τα περισσότερα freesync είναι για τα μπάζα. Το καλο του G-Sync είναι το variable overdrive + πολύ καλο quality control. Απλά και πάλι το G-Sync tax είναι too much. Τώρα που μπαίνουν σε sale κάθε τρεις και λίγο είναι καλή φάση όμως, εγώ το δικό μου το monitor το πήρα όσο έκανε το αντίστοιχο freesync.
Psycho_Warhead Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 6 ώρες πριν, Πέτρος είπε Ναι ε? Έτσι λειτουργεί στις πράσινες? Κοίτα να δεις κάτι πράγματα...γιατί στις AMD, πάλι ο οδηγός τα κάνει όλα...το λέει βέβαια και η AMD "FreeSync 2" και λοιπά κουραφέξαλα...αλλά ούτε module ούτε τίποτα...άσε να φανταστώ...κι εκεί δεν θα λειτουργεί καλά...επειδή δεν έχει HW... Με έβαλες σε σκέψεις...πάω να δω αν η HDR τηλεόρασή μου έχει το module της nVidia... Ούτε module ούτε τίποτα, αλλά το freesync 2 φτάνει τα 600 nits ενώ το G-Sync HDR τα 1000 nits..
Acmilangr2 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 17 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε Ούτε module ούτε τίποτα, αλλά το freesync 2 φτάνει τα 600 nits ενώ το G-Sync HDR τα 1000 nits.. Νομίζω αυτό από μόνο του είναι απόδειξη ότι το gsync είναι καλύτερο από το freesync. Το να μην μπορεί "αφήνει" 1000 nits κάτι θα σημενει. Ίσως όταν η φωτεινότητα είναι τοοσ υψηλή, να έχει κάποιο έντονο ψεγάδι, αλλιώς δεν μπορώ να φανταστώ γιατί έχει τέτοιο περιορισμό (αφού αν σκεφτεί κανείς μόνο η φωτεινότητα των οπισθίων Led είναι πιο μεγάλη). Δεν νομίζω να είναι και τυχαίο που η ASUS PG27UQ έχει ένα τόσο ακριβό και πολύπλοκο g sync module( περιλαμβανει3GB DDR4 2400MHZ ram!)
malakudi Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 11 ώρες πριν, birel-motosport είπε Άμα είναι έτσι και δεν υποστηρίζει τη σειρά 9 είναι απλώς για γέλια Γιατί είναι για γέλια, την περίπτωση το Displayport 1.2 που υποστηρίζει η σειρά 9 να μην μπορεί να υποστηρίξει σωστά VRR το αποκλείεις; Επισήμως VRR υποστηρίζει το Displayport 1.3 και μετά.
t0ne_de4f Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Έχει και κάνα άλλος καθυστέρηση 3 sec στο ALT TAB με ενεργοποίηση του gsync? Για μένα αυτό και μόνο το κάνει άχρηστο ενώ είναι ωραίο οπτικά...
Psycho_Warhead Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 24 λεπτά πριν, malakudi είπε Γιατί είναι για γέλια, την περίπτωση το Displayport 1.2 που υποστηρίζει η σειρά 9 να μην μπορεί να υποστηρίξει σωστά VRR το αποκλείεις; Επισήμως VRR υποστηρίζει το Displayport 1.3 και μετά. DP 1.3 υποστηρίζουν οι Maxwell με firmware update. Τo VRR θέλει DP 1.4 όμως.
Πέτρος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 8 ώρες πριν, Acmilangr2 είπε Απο ότι φαίνεται ενοχλεισαι με αυτό που έκανε η nvidia... Εγώ? Άλλοι πληρώνουν καπέλο για free πρότυπα που δήθεν λειτουργούν καλύτερα αποκλειστικά με τη χρήση modules ή που δεν μπορούν να λειτουργήσουν αλλιώς. 7 ώρες πριν, mindtrapper είπε Πάλι τα ίδια θα λέμε; Εγώ προσπωπικά όταν λέω G-Sync εννοώ το hardware module. Αυτό που έκανε τώρα η Nvidia είναι απλά VRR και το είχαμε καιρό όσοι είχαμε Freesync monitor με Amd κάρτα. Την Nvidia περιμέναμε... Ε, μα πια... 1 ώρα πριν, Psycho_Warhead είπε Ούτε module ούτε τίποτα, αλλά το freesync 2 φτάνει τα 600 nits ενώ το G-Sync HDR τα 1000 nits.. Το οποίο τί σχέση έχει με το αρχικό θέμα που συζητάμε...την Sync τεχνολογία, δηλαδή? Την παραμικρή, αλλά κάτι πρέπει να απαντηθεί. 59 λεπτά πριν, Acmilangr2 είπε Νομίζω αυτό από μόνο του είναι απόδειξη ότι το gsync είναι καλύτερο από το freesync. Το να μην μπορεί "αφήνει" 1000 nits κάτι θα σημενει. Ίσως όταν η φωτεινότητα είναι τοοσ υψηλή, να έχει κάποιο έντονο ψεγάδι, αλλιώς δεν μπορώ να φανταστώ γιατί έχει τέτοιο περιορισμό (αφού αν σκεφτεί κανείς μόνο η φωτεινότητα των οπισθίων Led είναι πιο μεγάλη). Δεν νομίζω να είναι και τυχαίο που η ASUS PG27UQ έχει ένα τόσο ακριβό και πολύπλοκο g sync module( περιλαμβανει3GB DDR4 2400MHZ ram!) Κοινό δεν είναι το module? Βγάζει διαφορετικής κατηγορίας στην ίδια γενιά, ανάλογα την οθόνη? Στο σύνολο, αλίμονο αν το πανάκριβο G-Sync δεν έχει κάτι παραπάνω να προσφέρει από το free, σε επίπεδο οδηγών, Freesync. Ξανά, ακόμα μια φορά, προς εμπέδωση...για το sync γίνεται η συζήτηση, όχι για τα φρουφρου.
Psycho_Warhead Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Πέτρο, πας να μας πεις ότι το G-Sync module το πληρώσαμε τζάμπα..Και 'γω σου λέω ότι δεν είναι τόσο απλό, το ότι πήρε validation το MG278Q(ΤΝ panel) και όχι το MG279Q(IPS panel) κάτι σημαίνει..Σου είπα θα δούμε reviews με συγκρίσεις από τρίτους και θα βγάλουμε συμπεράσματα. Τα πράγματα δεν είναι όσο απλά θες να τα παρουσιάσεις επειδή σε βολεύει.
malakudi Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 23 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε Πέτρο, πας να μας πεις ότι το G-Sync module το πληρώσαμε τζάμπα..Και 'γω σου λέω ότι δεν είναι τόσο απλό, το ότι πήρε validation το MG278Q(ΤΝ panel) και όχι το MG279Q(IPS panel) κάτι σημαίνει..Σου είπα θα δούμε reviews με συγκρίσεις από τρίτους και θα βγάλουμε συμπεράσματα. Τα πράγματα δεν είναι όσο απλά θες να τα παρουσιάσεις επειδή σε βολεύει. Καλά αυτό μπορεί να σημαίνει ότι το validation απαιτεί VRR ως το max Hz (δηλαδή 144) της οθόνης ενώ το MG279Q πάει ως 90 με VRR (χωρίς tweaks). Ή επίσης μπορεί να σημαίνει ότι δε θέλει να δημιουργήσει πρόβλημα η Nvidia στις πωλήσεις του PG279Q. Φίλος παραπάνω ανέφερε ότι του δουλεύει άψογα το MG279Q. Συνεπώς θα πρέπει η Nvidia να μας εξηγήσει για ποιο λόγο το συγκεκριμένο δε πήρε validation.
Πέτρος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Πάμε πάλι...ούτε χρήματα έδωσα, ούτε με καίει το ότι κάποιοι έδωσαν. Συζητάμε για το αν υπάρχει νόημα, γενικά και ειδικά. Τόσο καιρό, ακούμε πως το G έχει ανώτερο range...γενικά. Δεν ισχύει, εξαρτάται από το monitor/panel. Τόσο καιρό, πως δεν έχει overdrive - LFC το Free...γενικά. Δεν ισχύει, εξαρτάται από το monitor/panel. Δεν είχε πολύ αρχικά LFC το Free, μια χαρά έχει πολύ καιρό τώρα. Τόσο καιρό, πως το Free έχει artifacts, flicker κλπ...γενικά. Δεν ισχύει, και πρέπει να είναι κανείς ντιπ χαζός για να το υποστηρίζει αυτό...Αν είχε γενικά, σαν πρόβλημα του τρόπου λειτουργίας, θα είχε καθολικά, παντού. Πρόβλημα της εκάστοτε φτηνοϋλοποίησης είναι. Γράφει παραπάνω ο φίλος, πως με καλώδιο της προκοπής ουσιαστικά έλυσε κάποια από τα θέματά του. Η ASUS, τί να βγει να πει? Πώς θα δικαιολογούσε μετά την τιμή που χρέωνε το ΤΝ? (Σ)Το ξαναέγραψα: Αυτό που εξασφαλίζει (και μπράβο) το αυτοκολλητάκι "G", είναι ο πολύ καλύτερος ποιοτικός έλεγχος. Τα υπόλοιπα, άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Τώρα, για reviews και συγκρίσεις από τρίτους...άσε καλύτερα. Τις είδαμε, ξανά και ξανά. 1
Acmilangr2 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 39 λεπτά πριν, t0ne_de4f είπε Έχει και κάνα άλλος καθυστέρηση 3 sec στο ALT TAB με ενεργοποίηση του gsync? Για μένα αυτό και μόνο το κάνει άχρηστο ενώ είναι ωραίο οπτικά... Αυτό είναι που λέμε η ζώνη μου τσακαλωνει το πουκάμισο
Nman1978 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Ξερει κανεις τι κανει το fast sync οταν το ρυθμιζεις απο nvidia control panel? Θα δοκιμασω και εγω αυριο τους νεους drivers σε samsung uh7500 , αυτο εχει δυο mode freesync.Stantard και ενα πιο γρηγορο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα