Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Alex21121988 είπε

Iσχύει αυτό με G-Ssync +Vsync On στο cp, είναι το πιο balanced για να μην έχεις input lag (όσο αυτό είναι δυνατό φυσικά)  και tearing. 

Εσείς χρησιμοποιείτε Vsync Οn ως Global Settings ή μόνο στις εφαρμογές που θέλετε να τρέχει;

Με hdmi το ειχα application choose. Τωρα θα το κανω on απο CP και ενεργοποιηση gsync και cap 75 στο riva runer. Το θεμα ειναι οταν πεφτει απο τα hz να μην καταλαβαινεις τιποτα. Οσο το δουλεψα ηταν κομπλε οποτε αυτο αρκει. Κατω απο τα 41 δεν επεσα να δω τι γινεται.

• Απαντ. 305
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
13 ώρες πριν, mindtrapper είπε

Το έχεις ενεργοποιήσει από το osd; Είσαι με displayport καλώδιο σωστό (κάποιος ανέφερε ότι με αυτό που έρχεται με την οθόνη δεν δουλεύει); Έχεις κλείσει το vsync; Αν έχεις vsync και δεν πιάνεις τα frames θα πέφτει στα μισά (αν δεν έχεις adaptive) και στα 37-38 η οθόνη δεν έχει freesync οπότε θα έχεις tearing. 

Εχω πραγματι το display port καλωδιο που ηρθε με την οθονη.Ειτε με vsync off ειτε on εχω απιστευτο stuterring που κανει το παιχνιδι unplayable.στο osd της οθονης φαινεται ενεργοποιημενο το freesync. μενει λοιπον να αγορασω καινουργιο καλωδιο.

Δημοσ.

Μερικές προτάσεις οθονών εδώ:

https://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-2019-01-23-best-freesync-monitors-for-nvidia-graphics-cards-7044

Επίσης έχουν φτιάξει ένα sheet με πολλές οθόνες που έχουν δοκιμαστεί:

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1Ej9mOe5NamLldpfyFfXrqvLMZP-aG2Zi1su7QzPRNJY/edit?usp=sharing

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά απαντήστε μ κάτι μιας κ είμαι ψιλονουμπας από οθόνες και είμαι στο ψάξιμο αυτό τον καιρό μιας και πήρα την 2060 και έχω την dell 2412m για editing και το tearing δεν παλεύεται όταν παίζω κανένα παιχνιδακι ακόμα και με vsync.

Εγώ τώρα πχ έχω δει ένα μοντέλο της dell Alienware 240 με gsync και ένα με freesync. Αν πούμε ότι είναι compatible gsync, θα είναι η ίδια εμπειρία το freesync με τ gsync, δηλαδή θα έχει το ίδιο smoothness,θα χάνει σε frames κτλπ η καλύτερα να σκάσω 200 ευρώ παραπάνω που είναι η διαφορά τους; Διαβάζω παντού ότι θα είναι ακριβώς το ίδιο σε εμπειρία.

Επεξ/σία από Metaksas
Δημοσ.

Ιδια εμπειρια θα ειναι.Ποιοτικο μονιτορ ειναι κιολας.

Απλα να ξερεις οτι αυτος που κοιτας ειναι competitive monitor και θες και το αναλογο υλικο.

Αν εχεις δηλαδη το pc της υπογραφης,περα απο τιποτα cs κτλ δε θα αξιοποιεις τα 240hz.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εδώ παλεύουμε σε τόσους τίτλους να πιάσουμε above 100fps στα 144hz monitor ακόμα και σε 1080p, είναι λίγο ουτοπία όλο αυτό με τα 240hz.. Μιλάμε για το τώρα πάντα..

Σε 2-3 games, όπως ανέφερε και ο φίλος από πάνω, θα μπορείς να δεις τόσα fps άρα και να αξιοποιήσεις πλήρως ένα monitor στα 240hz. Εκτός φυσικά αν τρέχεις Τατιάνα ή mgpu σύστημα που γενικώς δεν προτείνεται από κανέναν imo.

Όσο αφορά το G-SYNC, και αυτά που ρώτησε ο Metaksas, αυτά τα 200 ευρώ καπέλο στην τιμή που σου βάζουν αυτά τα μόνιτορ λόγω του module που έχουν στα σωθικά τους, λύνουν το πρόβλημα του tearing και input lag. 

Θα έχεις ενεργοποιημένο το G-SYNC σου, αν παίζεις αποκλειστικά σε FullScreen για να αποφύγεις τυχών tearing είτε βάζεις fps limiter πχ στα 143fps via Rivatuner(αυτό θα πρότεινα εγώ και όχι μέσω nvidia Inspector και λοιπά προγράμματα) είτε έχεις το Vsync στο On στο control panel της κάρτας σου.

Θα διαβάσεις πολλά για αυτό, είναι το τι θέλεις να πάρεις.

Εγώ προσωπικά λόγω βολικότητας επειδή κάνω πολλά πράγματα μαζί συγχρόνως την ώρα που παίζω, παίζω Borderless Windowed, μόνο G-SYNC ανοιχτό και το Vsync Force off στο control panel γιατί νιώθω καλύτερα σε κάποια games όλη την κίνηση. λόγω uncapped fps. Φυσικά σε κάποιους τίτλους όταν τα fps είναι uncapped μπορεί να προκαλέσει κάποια spikes αλλά tearing στην δική μου περίπτωση δεν έχω δει ποτέ.

Κάποιοι θα σου πουν(σωστό είναι και αυτό) Vsync force On μέσω cp της κάρτας και gsync πάντα να συνεργάζονται για το πιο balanced experience.

Επεξ/σία από Alex21121988
Δημοσ.

Ένα παράδειγμα έφερα σε ένα g sync monitor. μπορεί να μην καταληξω σε 240 απλά ήθελα να μάθω αν το module που έχουν τα g-sync αξίζει τα παραπάνω λεφτά κ αν θα έχω το smooth experience με ένα freesync monitor. Γιατί ναι μεν διαβάζω ότι είναι τ ίδιο, αλλά πολλα άτομα λένε πχ reddit έχουν flickering, frame skips, αυτόματη υπερβολική αλλαγή brightness κτλπ

Δημοσ.

Freesync φιλε. Παιζουν και με nvidia και με amd καρτες. Τα gsync σε περιοριζουν σε nvidia μονο. Με cru μπορεις να επεκτεινεις και το range που θα παιζει το panel μεχρι τα 30 γιατι καποια δεν πεφτουν κατω απο 48 η 40.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Metaksas είπε

Ένα παράδειγμα έφερα σε ένα g sync monitor. μπορεί να μην καταληξω σε 240 απλά ήθελα να μάθω αν το module που έχουν τα g-sync αξίζει τα παραπάνω λεφτά κ αν θα έχω το smooth experience με ένα freesync monitor. Γιατί ναι μεν διαβάζω ότι είναι τ ίδιο, αλλά πολλα άτομα λένε πχ reddit έχουν flickering, frame skips, αυτόματη υπερβολική αλλαγή brightness κτλπ

Εξαρταται απο την οθονη.Συνηθως οι φθηνες υλοποιησεις εχουν τετοια προβληματα,που παιζει να τα ειχαν και με amd καρτα.

Δημοσ.
6 ώρες πριν, Metaksas είπε

Ναι, καλά έκανες, και εμείς βάσει αυτών που έχουμε λέμε για άποψη από την εμπειρία μας με τα προϊόντα. Για τα freesync monitor από αυτά που διαβάζω για τα ακριβά μοντέλα τους, δεν έχει βγει κάποιο πρόβλημα, φαίνονται να συμπεριφέρονται το ίδιο με τα G-SYNC monitor. 

Δημοσ.

αυτο εχει VA panel αλλα χρονο αποκρισης 1ms παλι....σε τι θα εχει διαφορα απο ενα TN panel με 1ms αποκριση? καλυτερα χρωματα? ή και κατι αλλο...ως προς το gaming

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, panagiotis54 είπε

αυτο εχει VA panel αλλα χρονο αποκρισης 1ms παλι....σε τι θα εχει διαφορα απο ενα TN panel με 1ms αποκριση? καλυτερα χρωματα? ή και κατι αλλο...ως προς το gaming

Καλύτερα χρωματα, πολύ καλύτερο μαύρο 

Δημοσ.

αν θες να παιξεις competitive games δηλ αν βρεις ενα VA ή IPS με 1ms και ενα TN πανελ...δεν εχεις θεμα πας στο IPS δεν χανεις καπου (αν τα λεφτα δεν ειναι προβλημα προφανως)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...