Arkin Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2019 2 ώρες πριν, firepc είπε Λοιπον απο το control panel εβαλα μολις vsync on και στο παιχνιδι με κλειστο ή ανοιχτο το vsync δουλευει παλι Οι ρυθμίσεις του control panel είναι καθολικές. Πάνω από αυτές του παιχνιδιού.
tetes3e Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2019 2 ώρες πριν, ALIEN-3- είπε πολυ καλα νεα . λογικα θα παιζει με αυτον τον τροπο και η tv μου samsung Q6 led 55" που λεει οτι ειναι free sync . αν μπορεις στειλε μου ενα λινκ με το display port v1.2 που εχεις https://www.e-shop.gr/cablexpert-cc-dp2-6-displayport-cable-18m-p-PER.585476
LeonV12 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2019 Ρε παιδια δεν εχω καταλαβει,με nvidia θα μπορουμε να ενεργοποιουμε το freesync?Προχθες που κοιτουσα τις ρυθμισεις του μονιτορ μπορουσα να ενεργοποιησω το freesync ενω πριν οχι.Και τωρα η οθονη απο τα 60hz πηγε στα 75.
Arkin Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2019 7 λεπτά πριν, LeonV12 είπε Ρε παιδια δεν εχω καταλαβει,με nvidia θα μπορουμε να ενεργοποιουμε το freesync?Προχθες που κοιτουσα τις ρυθμισεις του μονιτορ μπορουσα να ενεργοποιησω το freesync ενω πριν οχι.Και τωρα η οθονη απο τα 60hz πηγε στα 75. Ναι με τους τελευταιους drivers γινεται κανονικα. Με display port μονο και σε pascal/turing μονο. Η nvidia ειχε δωσει 12 monitors ως compatible αλλα τελικα δουλευουν τα περισσοτερα κανονικα.
Alex21121988 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Εγώ συνεχίζω να έχω το ίδιο θέμα με το G-Sync που έχω εδώ και 3-4 μήνες μετά από ένα update των Windows το οποίο είναι κουλό και πραγματικά τα έχω δοκιμάσει όλα. Δεν το έχω λύσει απλώς έχω βρει μια πατέντα στο να μην μου το κάνει. Περίμενα την έκδοση 1809 των Windows μήπως το έλυνε το θέμα γιατί η nvidia δεν φαίνεται να μου δίνει λύση. Το πρόβλημα είναι το κλασσικό άναψε-σβήσε όταν είναι ενεργοποιημένο το g sync. Το οποίο σταματάει μόνο όταν έχω ανοιχτή την τηλεόραση που έχω καρφωμένη επίσης πάνω στην gpu. Κουλό; Δεν νομίζω να είναι faulty το monitor. Τώρα αν είναι θέμα της gpu? Δεν μπορώ να πω τίποτα με σιγουριά. Όλο το σύστημα για την ιστορία το άλλαξα, μόνο η κάρτα και το μόνιτορ είναι ίδια όπως φυσικά και το λειτουργικό. Εννοείται πως έχει γίνει καθαρή εγκατάσταση των Windows σε άλλο νέο δίσκο για να αποκλείσουμε και το ενδεχόμενο του δίσκου. Δεν μπορώ ακόμα να βάλω drivers manually χωρίς την χρήση του GeForce Experience oπότε δεν μπορώ να κάνω rollback σε προηγούμενους. Ακόμα υποψιάζομαι ότι είναι θέμα drivers της Nvidia και των Windows. Μπορεί ας υποθέσουμε μια faulty gpu που λειτουργεί κατά τα άλλα άψογα να δημιουργεί θέμα στο manual installation των drivers; Γιατί ξεκάθαρα μου λέει κάθε φορά που παώ να κάνω εγκατάσταση drivers (χωρίς το GE) ότι '' nvidia driver is not compatible with this version of windows΄΄ Επεξ/σία 21 Ιανουαρίου 2019 από Alex21121988
mindtrapper Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2019 Σε freesync πάντως για το λιγότερο input lag με Amd καρτα είναι με vsync off, όλα τα limiter off και το chill να παίζει μπάλα σε εύρος max-4 - max-1. Δηλαδή για 75hz panel το chill 71-74. Επειδη οι Nvidia κάρτες δεν έχουν chill η επόμενη καλύτερη λύση είναι vsync off και limiter. Πρώτη επιλογή limiter native του παιχνιδιού και αν δεν υπάρχει τότε rtss. 21 ώρες πριν, 333_halfdevil είπε Στο δικο μου Aoc q3279vwf ενω τυπικα ολα δειχνουν σωστα στην πραξη πουθενα δε δουλευει το gsync. ουτε στο τεστερ της nvidia Ουτε και στα παιχνιδια βεβαια. Και μαλιστα ενεργοποιηθηκε μονο του αυτοματα . Αν καποιος το καταφερε στο συγκεκριμενο μονιτορ ας το αναφερει. Το έχεις ενεργοποιήσει από το osd; Είσαι με displayport καλώδιο σωστό (κάποιος ανέφερε ότι με αυτό που έρχεται με την οθόνη δεν δουλεύει); Έχεις κλείσει το vsync; Αν έχεις vsync και δεν πιάνεις τα frames θα πέφτει στα μισά (αν δεν έχεις adaptive) και στα 37-38 η οθόνη δεν έχει freesync οπότε θα έχεις tearing.
Acmilangr2 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2019 6 λεπτά πριν, mindtrapper είπε Το έχεις ενεργοποιήσει από το osd; Είσαι με displayport καλώδιο σωστό (κάποιος ανέφερε ότι με αυτό που έρχεται με την οθόνη δεν δουλεύει); Έχεις κλείσει το vsync; Αν έχεις vsync και δεν πιάνεις τα frames θα πέφτει στα μισά (αν δεν έχεις adaptive) και στα 37-38 η οθόνη δεν έχει freesync οπότε θα έχεις tearing. Και όμως το gsync θέλει το vsync να είναι ενεργό από το control panel για να δουλεύει σωστά.
mindtrapper Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2019 Δεν νομίζω να ισχύει αυτό εκτός αν μιλάμε για κάποιο προσωρινό bug. Αν θες να μην πιάνεις fps πάνω από τα hz της οθόνης το καλύτερο για input lag είναι με limiter. 1
Acmilangr2 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2019 Μόλις τώρα, mindtrapper είπε Δεν νομίζω να ισχύει αυτό εκτός αν μιλάμε για κάποιο προσωρινό bug. Αν θες να μην πιάνεις fps πάνω από τα hz της οθόνης το καλύτερο για input lag είναι με limiter. Ψαξε στο ιντερνερ να δεις. Υπάρχουν 10δες αναφορές. Ναι μεν το έχεις ενεργό αλλά στην ουσία δεν δουλεύει το vsync αλλά το gsync.
Arkin Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2019 O firepc εγραψε παντως οτι χωρις vsync ανοιχτο ειχε θεματα με το freesync και την 1080ti. Μπορει να ηταν θεμα monitor. Με rtss cap χωρις vsync και ενεργο gsync απο CP δεν ειχα θεμα. Το rtss ειναι το καλυτερο.
mcrae13 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2019 Προσωπικά δεν το έχω ενεργό το vsync κάπου. Έχω cap στα 140 ,οπότε δεν έχει και νόημα. Μια χαρά λειτουργεί.
mindtrapper Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, Acmilangr2 είπε Ψαξε στο ιντερνερ να δεις. Υπάρχουν 10δες αναφορές. Ναι μεν το έχεις ενεργό αλλά στην ουσία δεν δουλεύει το vsync αλλά το gsync. Εχεις ένα δίκιο, αλλά όχι ότι δε δουλεύει τελείως το gsync. Βλέπω ότι με vsync off δεν δουλεύει ένα frame time compensation feature του gsync module. Οπότε μπορεί να κάνει tearing σε μερικές περιπτώσεις στο κάτω μέρος της οθόνης. Οπότε, ναι, το gsync θέλει gsync on - vsync on - frame limiter - 3 από το max για το βέλτιστο input lag και καθόλου tearing. Επεξ/σία 21 Ιανουαρίου 2019 από mindtrapper
Acmilangr2 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2019 Μόλις τώρα, mindtrapper είπε Εχεις ένα δίκιο, αλλά όχι ότι δε δουλεύει τελείως το gsync. Βλέπω ότι με vsync off δεν δουλεύει ένα frame time compensation feature του gsync module. Οπότε μπορεί να κάνει tearing σε μερικές περιπτώσεις. Οπότε, ναι, το gsync θέλει gsync on - vsync on - frame limiter - 3 από το max για το βέλτιστο input lag και καθόλου tearing. Ίσως και να μην έχει καμία διαφορά. Απλά όταν το έψαχνα, παντού αυτό έγραφαν.
Psycho_Warhead Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2019 1 ώρα πριν, mindtrapper είπε Δεν νομίζω να ισχύει αυτό εκτός αν μιλάμε για κάποιο προσωρινό bug. Αν θες να μην πιάνεις fps πάνω από τα hz της οθόνης το καλύτερο για input lag είναι με limiter. Πρέπει να έχεις ανοιχτό το V-Sync για να μένουν σταθερά τα frametimes. 1
Alex21121988 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2019 Iσχύει αυτό με G-Ssync +Vsync On στο cp, είναι το πιο balanced για να μην έχεις input lag (όσο αυτό είναι δυνατό φυσικά) και tearing. Εσείς χρησιμοποιείτε Vsync Οn ως Global Settings ή μόνο στις εφαρμογές που θέλετε να τρέχει;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα