Arkin Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2019 Άρα το LFC υπάρχει σε όσα panels έχουν το χαμηλότερο sync range τους να είναι x2 με το μέγιστο. Ελάχιστα έχουν LFC δηλαδή μετρημένα στα δάχτυλα από Freesync monitors.
mindtrapper Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2019 https://www.amd.com/en/products/freesync-monitors 1
mcrae13 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2019 7 ώρες πριν, Πέτρος είπε LFC Αυτό δεν είναι που ενεργοποιείται όταν πέφτεις κάτω από το minimum freesync range?
Acmilangr2 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2019 Κάποιοι πάντως έστω και αργά κατάλαβαν ποσο σημαντικό είναι το freesync/gsync. Γιατί όταν ελεγα εγώ ότι με vsync μόλις πέφτεις έστω και 1fps κάτω από τον μέγιστο ρυθμό ανανέωσης της οθόνης (πχ στα 59fps σε 60hz οθόνης ) γίνεται "σεισμός" γιατι στην ουσία δείχνει 30fps, κάποιοι με είπαν υπερβολικό. 2
firepc Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2019 Εγω απο οταν εβαλα τους νεους drivers και εχω Gsync στη freesync οθονη μου, πιανω πολυ περισσοτερα fps. Και +20 σε καποιες περιπτωσεις. Δεν ξερω σιγουρα αν ειναι λογο gsync. Μπορει να ηταν μαπα οι προηγουμενοι drivers που ειχα. Ειχα τους 388. κατι
Acmilangr2 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2019 3 λεπτά πριν, firepc είπε Εγω απο οταν εβαλα τους νεους drivers και εχω Gsync στη freesync οθονη μου, πιανω πολυ περισσοτερα fps. Και +20 σε καποιες περιπτωσεις. Δεν ξερω σιγουρα αν ειναι λογο gsync. Μπορει να ηταν μαπα οι προηγουμενοι drivers που ειχα. Ειχα τους 388. κατι Σίγουρα όχι λόγω gsync/fresync. Έχεις λίγο αρχαίους drivers πριν. 1
Πέτρος Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2019 2 ώρες πριν, mcrae13 είπε Αυτό δεν είναι που ενεργοποιείται όταν πέφτεις κάτω από το minimum freesync range? Ναι, Low Frame Compensation. 2 ώρες πριν, firepc είπε Εγω απο οταν εβαλα τους νεους drivers και εχω Gsync στη freesync οθονη μου, πιανω πολυ περισσοτερα fps. Και +20 σε καποιες περιπτωσεις. Δεν ξερω σιγουρα αν ειναι λογο gsync. Μπορει να ηταν μαπα οι προηγουμενοι drivers που ειχα. Ειχα τους 388. κατι ? Σε κάποιο συγκεκριμένο παιγνίδι ή γενικά? Να συνέβαινε σε 1-2 καινούρια λόγω παλιότερων-μη βελτιστοποιημένων οδηγών, να το καταλάβω. Αν είναι καθολικό, είτε σου είχε κάτσει στραβή εγκατάσταση, είτε εξαιρετικά προβληματικός οδηγός. Επίσης...έπαιζες με κανένα V-Sync ενεργοποιημένο πριν και απλά στα έκοβε?
firepc Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2019 5 λεπτά πριν, Πέτρος είπε Ναι, Low Frame Compensation. ? Σε κάποιο συγκεκριμένο παιγνίδι ή γενικά? Να συνέβαινε σε 1-2 καινούρια λόγω παλιότερων-μη βελτιστοποιημένων οδηγών, να το καταλάβω. Αν είναι καθολικό, είτε σου είχε κάτσει στραβή εγκατάσταση, είτε εξαιρετικά προβληματικός οδηγός. Επίσης...έπαιζες με κανένα V-Sync ενεργοποιημένο πριν και απλά στα έκοβε? στο FC Primal πχ. Επρεπε να παιζω στα medium για να κραταει το 100αρι. Τωρα τα βαζω high/very high και σπανια να πεσει στα 90, 88 αλλα αφου εχω Gsync τωρα no problem. Φυσικα ειχα vsync ανοιχτο οπως και τωρα αλλιως το χαος
Arkin Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2019 2 ώρες πριν, firepc είπε Εγω απο οταν εβαλα τους νεους drivers και εχω Gsync στη freesync οθονη μου, πιανω πολυ περισσοτερα fps. Και +20 σε καποιες περιπτωσεις. Δεν ξερω σιγουρα αν ειναι λογο gsync. Μπορει να ηταν μαπα οι προηγουμενοι drivers που ειχα. Ειχα τους 388. κατι Ειχες πολυ παλιους drivers ρε συ. Απο εκει πηρες το boost 100%. Διαφορα στα fps δεν ειδα ειχα τους 416 ομως.
firepc Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2019 1 λεπτό πριν, Arkin είπε Ειχες πολυ παλιους drivers ρε συ. Απο εκει πηρες το boost 100%. Διαφορα στα fps δεν ειδα ειχα τους 416 ομως. Ισως. Ισως να παιζει και αυτο που λεει ο Πετρος
Arkin Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2019 2 ώρες πριν, Acmilangr2 είπε Κάποιοι πάντως έστω και αργά κατάλαβαν ποσο σημαντικό είναι το freesync/gsync. Γιατί όταν ελεγα εγώ ότι με vsync μόλις πέφτεις έστω και 1fps κάτω από τον μέγιστο ρυθμό ανανέωσης της οθόνης (πχ στα 59fps σε 60hz οθόνης ) γίνεται "σεισμός" γιατι στην ουσία δείχνει 30fps, κάποιοι με είπαν υπερβολικό. Κανεις δεν ειχε γραψει οτι δεν κανουν δουλεια τα G/F SYNC. Εγω απο την αρχη ελεγα οτι προσπαθω να εχω min τα fps της οθονης μου ωστε να μην πεφτω απο αυτα και σε εκεινη την περιπτωση δεν υπαρχει διαφορα περα απο το input lag που μπαινει στο vsync. Οταν επεφτα και 1 fps ομως απο τα hz της οθονης αν δεν ειχα triple buffering ηταν λιγο δραμα η κατασταση. Εγινε 3-4 φορες στο origins. 14 λεπτά πριν, firepc είπε στο FC Primal πχ. Επρεπε να παιζω στα medium για να κραταει το 100αρι. Τωρα τα βαζω high/very high και σπανια να πεσει στα 90, 88 αλλα αφου εχω Gsync τωρα no problem. Φυσικα ειχα vsync ανοιχτο οπως και τωρα αλλιως το χαος Πριν που επιανες 85-90 στο primal και χωρις vsync δεν επρεπε να εχεις θεματα. Το vsync το βαζουμε για το tearing κυριως ωστε αν παμε πανω απο τα hz της οθονης πχ εχεις 120 και η οθονη τρεχει στα 100 υπαρχει tearing. Εκτος και αν επαιζες με trible buffering αν ησουν στα 85-90 στο primal με vsync σε 100hz οθονης τα πραγματικα fps πρεπει να ηταν αρκετα λιγοτερα. Εγω αν παω 59 πεφτω στα 30 με vsync η 45 με triple buffering. Το νιωθω δηλαδη ενω τωρα με freesync τα 59 ειναι 59. η 75-37. 4 λεπτά πριν, firepc είπε Ισως. Ισως να παιζει και αυτο που λεει ο Πετρος Αν ειναι καθολικη η αυξηση ναι ισως ισχυει αυτο που γραφει.
firepc Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2019 7 λεπτά πριν, Arkin είπε Πριν που επιανες 85-90 στο primal και χωρις vsync δεν επρεπε να εχεις θεματα Αυτο δεν ξερω απο που το βγαζεις αλλα δεν γινοταν ετσι. 1ον. Χωρις vsync δεν το ειχα ποτε. Ουτε τοτε ουτε τωρα. 2ον. Τα ειχα medium για να πιανει το 100αρι συνεχεια ωστε να μην εχω κολληματακια/σπασιματακια 3ον. Τωρα που εχω καλυτερα fps, τα βαζω high και ας πεφτει λιγο δεν πειραζει γτ παιρνει μπρος το Gsync
Arkin Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2019 Μόλις τώρα, firepc είπε Αυτο δεν ξερω απο που το βγαζεις αλλα δεν γινοταν ετσι. 1ον. Χωρις vsync δεν το ειχα ποτε. Ουτε τοτε ουτε τωρα. 2ον. Τα ειχα medium για να πιανει το 100αρι συνεχεια ωστε να μην εχω κολληματακια/σπασιματακια 3ον. Τωρα που εχω καλυτερα fps, τα βαζω high και ας πεφτει λιγο δεν πειραζει γτ παιρνει μπρος το Gsync Ααα ναι βρε συ εφοσον ειχες μονιμα 100 τοτε ειχες 100. Νομιζα επαιζες με vsync και ειχες 85-90. Αλλα ειδα οτι 85-90 ειχες με high ρυθμισεις. Ολα κομπλε τοτε. Λαθος το διαβασα. Τωρα που οφειλετε ακριβως η αυξηση των fps θα σε γελασω. 1
Dantε Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2019 Παντως οπως ειπα ξανα ,δεν ειχα τα τελευταια 5 χρονια(μη πω και παραπανω) ποτε μου tearing.Stuttering ελαχιστες φορες,τουλαχιστον οχι σε σημειο να με ενοχλει. Εν ολιγοις και τωρα που εχω vega+freesync monitor παλι κλειστο το εχω.Το δοκιμασα ανοιχτο και δε μου προσφερε κατι,ενω αν και μαλλον ιδεα μου ηταν,μου φαινοταν λιγακι αργοτερη η αποκριση(που σιγα μη καταλαβα τα 5ms input lag που προσθετει). Θα ξαναδοκιμασω το witcher που θυμαμαι οτι ειχε λιγακι stuttering και θα εχει και χαμηλα fps σε σχεση με το refresh rate που εχει η dell μου.
Arkin Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2019 Εγω χωρις vsync εχω απιστευτο tearing. Γενικα το καταλαβαινω αμεσως και δεν μου αρεσει. Σε αλλους μπορει να μην φαινεται τοσο ειναι αναλογα στον ανθρωπο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα