Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν κάποιος έχει dark souls 3 και freesync monitor με nvidia, αν μπορεί να μου κάνει την χάρη και να το τρέξει με gsync και να μας ενημερώσει αν και σε αυτόν μετά την έξοδο από το game το gsync bugάρει και αρχίζει να βγάζει artifacts.

Το game πάντως δεν έχει πρόβλημα, τρέχει smooth af με gsync, vsync off από nvidia CP και κόφτη από RTSS στα 59 (αλλιώς εμφανίζει tearing).

• Απαντ. 305
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Από το review του Hardware Unboxed μπορούμε να καταλήξουμε σε κάποια συμπεράσματα για το ποια monitor περνάνε το certification της nvidia και ποια όχι:

1. Δεν περνάνε όσα δεν κατεβαίνουν χαμηλά σε Hz (LFC)

2. Δεν περνάνε όσα δεν ανεβαίνουν στο maximum του refresh (εικασία, επειδή δεν είναι certified το MG279Q)

3. Δεν περνάνε όσα δεν έχουν Displayport (προφανώς γιατί δε δουλεύει το VRR στην nvidia από HDMI)

4. ????

Δημοσ.

Ελπίζω, σιγά-σιγά, να δούμε το τέλος του premium tax για gsync monitors. Βλέποντας το video του hwunboxed, καταλαβαίνω ότι θα δουλεύει το σύστημα ολοένα και καλύτερα.

Αμύνεται υπέρ βωμών και εστιών η πράσινη ακόμη (hdr gsync/gsync ultimate, για να πει ότι διαφέρει το δικό της sync), αλλά η μάχη είναι χαμένη.

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
52 minutes ago, DEADLAZARUS said:

Ελπίζω, σιγά-σιγά, να δούμε το τέλος του premium tax για gsync monitors. Βλέποντας το video του hwunboxed, καταλαβαίνω ότι θα δουλεύει το σύστημα ολοένα και καλύτερα.

Αμύνεται υπέρ βωμών και εστιών η πράσινη ακόμη (hdr gsync/gsync ultimate, για να πει ότι διαφέρει το δικό της sync), αλλά η μάχη είναι χαμένη.

Χ€στήκαμε τώρα εμείς αγαπητέ, το monitor μας θα κρατήσει 7ετία στο νερό :D 
Ας κάνουν ό,τι θέλουν, για καλό του κοσμάκη θα είναι, να έχουν όλοι VRR :D 

Επεξ/σία από GeorgeMan
  • Like 1
Δημοσ.

για παμε λιγο γνωμες

εμενα εχει ξεκλειδωσει το μονιτορ μου LG 27 ΜΑ53 με cru σε freesync κανονικα αλλα με amd καρτα

adsasdfasf.JPG.0252d8196d08ef22ebede26d654f5439.JPG

τωρα που εχω nvidia καρτα τι ελπιδες εχω αμα παιξω με ανταπτορα  DP σε hdmi  εχει δοκιμασει κανεις αμα ξεγελιετε το συστημα;;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, ultraex2003 είπε

για παμε λιγο γνωμες

εμενα εχει ξεκλειδωσει το μονιτορ μου LG 27 ΜΑ53 με cru σε freesync κανονικα αλλα με amd καρτα

adsasdfasf.JPG.0252d8196d08ef22ebede26d654f5439.JPG

τωρα που εχω nvidia καρτα τι ελπιδες εχω αμα παιξω με ανταπτορα  DP σε hdmi  εχει δοκιμασει κανεις αμα ξεγελιετε το συστημα;;

Δε θα δουλέψει με passive adaptor.

• Like 1
Δημοσ.

Δούλεψε μια χαρά στο monitor μου. Δοκίμασα 4-5 games όλα καλά. Με HDMI δεν μου εβγαζε καν την επιλογή, με display port v1.2 την εμφάνισε.

Καταγραφή.JPG

Δημοσ.

Μακράν τα πιο ευχάριστα και αναμενόμενα νέα για εμένα σε επίπεδο hw εδώ και χρόνια. Επιτέλους μπορώ να πάρω άφοβα μια freesync οθόνη. Ελπίζω μόνο να μην αρχίσουν τίποτα καπέλα τώρα...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εξαιρετικα νεα για τους κατοχους freesync monitor και nvidia καρτα. Δανειστηκα ενα display port απο φιλο γιατι ημουν με HDMI και δουλευει αψογα. Μιας και σε ολα τα παιχνιδια ειμαι min 75fps διαφορα δεν υπαρχει καμια με vsync ειτε με freesync. Αυτο που ελεγα οτι εφοσον η καρτα πιανει min fps της διαφορες δεν υπαρχουν με gsync/freesync. Οποτε τι εκανα. Εβαλα την καρτα στο 50% power limit ωστε να πεσω στα fps και βουαλα οτιδηποτε πανω απο 41 μεχρι 75 ειναι απολυτα smooth και δεν υπαρχει το stuttering που υπηρχε πριν που απο 75 επεφτα στα 37 με vsync. Οποτε για μενα χαιρομαι που δεν εδωσα χρηματα σε gsync οθονη και η καρτα μου πηρε αρκετα χρονια ζωης ακομα. Μιας και για να πεσει στα 41 min θα κανω παρα πολυ καιρο να το δω. Οποτε παρηγγειλα καλο καλωδιο display port v1.2 ugreen 1 μετρο στα 8 ευρω και το περιμενω. Για μενα απλα δεν υπαρχει λογος για amd καρτα με αυτο που εκανε η nvidia. Tα LG monitors απο οτι βλεπω το 99% δουλευουν αψογα με το freesync/nvidia καρτα με τον τελευταιο driver. Mερικα samsung εχουν καποια θεματα. Επισης το 40-75 range ειναι καλυτερο απο το 48-144 που εχω δει σε αλλα panels σε ολα τα AAA παιχνιδια εκτος competitive. Overall πολυ καλη κινηση απο την nvidia. 

https://www.aliexpress.com/item/Ugreen-4K-1-2-Display-Port-DP-Male-To-DisplayPort-dp-Male-Gold-Plated-DP-Cable/32800674922.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.87b94c4dWg6d4L

Για οσους θελουν μπορειτε να βαλετε ακομα πιο χαμηλα το sync range απλα δειτε αυτο που κανει θαυματα μιας και αν πεσετε κατω απο το range της οθονης ισως εχετε flickering. Κυριως σε samsung οθονες. 

https://www.reddit.com/r/nvidia/comments/agcj4a/how_to_eliminate_flickering_on_gsyncfreesync/

Οποτε οσοι ειστε σε 40-75 η 48-144 μπορειτε να το κανετε 30-75 η 30-144 σαν το gsync. Φαινεται να δουλευει απο ολα τα σχολια που διαβασα. Και δεν εχετε να ζηλεψετε και τιποτα απο οποιοδηποτε gsync μιας και αυτα επεφταν μεχρι τα 30 ενω ελαχιστα απο freesync monitors. Γενικα τα πραγματα καλυτερα δεν θα μπορουσαν να ειναι σιγουρα πηρε ακομα 3-4 χρονια η καρτα που εχω ενω ισως την αλλαζα μεσα στο 2020 για τα παιχνιδια που δεν θα κρατουσα min 75.

Επεξ/σία από Arkin
Δημοσ.

Καλά πέρα από τη λειτουργία του VRR ,τα 30 και τα 40 fps ,είναι στην πράξη 30 και 40 fps. Δεν είναι πιο ξεκούραστα επειδή δεν έχεις stuttering . Να ξέρουμε τι λέμε.

Δεν κάνει θαυματα το adaptive sync.Εξαλείφει καποια προβλήματα αλλά δεν δίνει ποιοτικότερα fps για να πει κανείς πως η κάρτα του θα κρατήσει περισσότερα χρόνια.

Κάποιος που κουράζεται ή δεν μπορέι καθόλου να παίζει πχ με 40fps ,θα εξακολουθει να το παθαίνει και με gsync/freesync κλπ

• Like 2
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, mcrae13 είπε

Καλά πέρα από τη λειτουργία του VRR ,τα 30 και τα 40 fps ,είναι στην πράξη 30 και 40 fps. Δεν είναι πιο ξεκούραστα επειδή δεν έχεις stuttering . Να ξέρουμε τι λέμε.

Δεν κάνει θαυματα το adaptive sync.Εξαλείφει καποια προβλήματα αλλά δεν δίνει ποιοτικότερα fps για να πει κανείς πως η κάρτα του θα κρατήσει περισσότερα χρόνια.

Κάποιος που κουράζεται ή δεν μπορέι καθόλου να παίζει πχ με 40fps ,θα εξακολουθει να το παθαίνει και με gsync/freesync κλπ

LFC

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Πέτρος είπε

LFC

Αυτό υπάρχει μόνο στα Freesync 2 μοντέλα νομίζω. Διπλασιάζει τα fps? Προχθές τα διάβαζα. 

19 λεπτά πριν, mcrae13 είπε

Οτιδήποτε πάνω από 45 μου είναι πολύ κομπλέ. Το stuttering δεν μπορώ που με ζαλίζει. Μακάρι με νέους drivers να δούμε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Υπάρχει και στο "1", πολύ καιρό τώρα.

Κάνει ότι ακριβώς και στα αντίστοιχα GSync...προσθέτει (διπλασιάζει, όπως σωστά γράφεις) το ίδιο "f", μέχρι το όριο που έχει το εκάστοτε panel/monitor για να "μπει" σωστά η ΧSync τεχνολογία.

Εξαρτάται από τα χαρακτηριστικά του  panel, και μόνο.

Επεξ/σία από Πέτρος

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...