Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα φίλοι insomniacs. 

Το θέμα μου έχει ως εξης:

Πρόσφατα μετακόμισα σε καινούριο σπιτι και δεν έχω ίντερνετ.. (μέχρι νεοτερας) 

Στη γειτονιά λοιπόν έχω ένα φίλο ο οποίος μου έχει δώσει το κωδικό του ίντερνετ του αλλά το σήμα είναι ελαχιστο. Τα σπίτια μας βρίσκονται στην ίδια ευθεία με απόσταση περίπου 50 μέτρα, μπορεί και πιο λιγο (τόσο πιστεύω τουλάχιστον). Η επαφή μας δηλαδή είναι από το  δρόμο που είναι μπροστά μας. Μετά από ψάξιμο είδα ότι μπορώ να συνδέσω κεραια wifi με κάποιο παλιό/καινουριο moden/router σαν AP ώστε να δυναμωσει λίγο το σήμα και να μπορώ να το μοιράσω σε παραπάνω από μια συσκευές.  Για ρουτερ σκέφτομαι να αγορασω αυτό https://www.skroutz.gr/s/13939266/TP-LINK-Archer-VR400-v2.html ώστε να υπάρχει και για μελλοντική χρήση. Για κεραια βρήκα αυτή https://www.skroutz.gr/s/8334457/Draytek-ANT-2520.html η οποία χρησιμοποιει και τις 2 μπάντες όπως και το tp link.

Συμφωνειται με αυτά.?. θα δουλέψουν σωστά?? Πως συνδέονται μεταξύ τους?, 

Παρακαλώ για τη βοήθεια και τις ιδέες σας. Δεν έχω πολλές γνώσεις και γι'αυτο θέλω να δείξετε λίγο κατανόηση. 

Ευχαριστώ προκαταβολικά Γιαννης

Δημοσ.

Καλημέρα.

Η σωστή λύση είναι να βάλεις μια εξωτερική κεραία και μέσα το καλώδιο να το στείλεις σε ένα AP ή ένα παλιό ρούτερ όπως λες (αν δεν θες WiFi τότε απλά βάζεις το καλώδιο απο την εξωτερική κεραία στον υπολογιστή και δεν βάζεις AP/παλιό ρούτερ).

Κεραίες σε ρούτερ κάνουν διαφορά αλλά όχι τόσο τρομερή, και αυτή που δείχνεις έχει 30€, θες 3, δεν θα έλεγα οτι αξίζει :P Και το ρούτερ δεν βλέπω να έχει sma βύσματα άρα μάλλον δεν παίρνει βιδωτές (χωρίς μόντα), τις έχει ενσωματωμένες (και υπολόγισε και 2 εσωτερικές). Βέβαια το ρούτερ αυτό δεν συνδέεται σαν client και αν κατάλαβα καλά απο τα γραφόμενα σου θες να το κάνεις να επανεκπέμπει το δίκτυο; Δεν είναι repeater αυτό το ρούτερ, δεν το κάνει αυτό.

Τέλος πάντων, καλώδιο υπάρχει τρόπος να περάσεις απο έξω μέσα στο σπίτι; Δίπλα απο αυτό της τηλεόρασης πχ; Και τι budget έχεις στα υπόψιν;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κυρίως με νοιαζει το wifi πάρα σύνδεση με ethernet. Μιλάμε πχ για κινητά, ταμπλετ και τέτοια χαλαρά. Ναι, μπορώ να περάσω καλώδιο. Δεν έχω σκεφτεί τα λεφτά ιδιαίτερα αλλά μη πάει και ο κούκος αηδόνι. 

Θα προτιμούσα να δώσω περισσότερα χρήματα για ένα καλο modem/router ώστε να μου μείνει μόλις μπει ιντερνετ και λιγότερα για μια κεραια. 

Ελπίζω να με καταλαβαίνεις. Για πες, τι έχεις κατά νου? 

Επεξ/σία από Salepaki
Δημοσ.

Άρα το ρούτερ το παραπάνω θα το πάρεις όπως και να έχει δηλαδή.

Πες οτι παίρνεις κεραία εξωτερική (ένα 50ρι έχει η παραπάνω και άλλα 10 το καλώδιο πες), όταν βάλεις net την βγάζεις και την πουλάς, δεν είναι οτι θα σου μείνει μετά. Όπως και να έχει, η λύση η σωστή αυτή είναι, θα πάει πες ένα 60ρι + οτι δώσεις για το ρούτερ.

Μετά μια άλλη λύση είναι να πάρεις ένα AP που να σηκώνει client mode ή/και repeater, το θέμα όμως είναι με αυτά οτι θα πρέπει να βρεις ένα καλό σημείο στο σπίτι μέσα που να πιάνει το απέναντι WiFi για να γίνει καλή σύνδεση. Αυτό πες θα πάει κανένα 35ρι + οτι καλώδιο χρειαστεί για να το συνδέσεις με το ρούτερ σου (αν το βάλεις σε λειτουργία repeater δεν χρειάζεται να συνδέσεις ρούτερ, εκπέμπει το ίδιο WiFi).

Δημοσ.

Το router της tp link έλεγα να το πάρω με την προϋπόθεση να με καλύπτει σε ΟΛΑ ΑΥΤΆ. Αλλά έκανα λάθος. Άρα το αφήνουμε στην άκρη. 

Νομίζω θα προτιμήσω τη δεύτερη λύση. Αλλά πρέπει να συνδέσω πάνω του εξωτερικη κεραια wifi... Σωστά..?? ή επαρκούν αυτές που έχει όπως στη φώτο.?? 

Δημοσ.

Εξωτερική κεραία τι εννοείς; Να αλλάξεις αυτές που έχει απάνω του το AP? Γιατί;

Το θέμα είναι να βρεις μέσα στο σπίτι ένα σημείο με καλό σήμα για να μπει το AP γιατί αν δεν έχει σήμα της προκοπής δεν θα τραβάει. Πάρε το κινητό σου όταν έχεις ώρα και ψάξε να δεις αν κάπου έχεις >50% σήμα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μπερδεύτηκα αλλά τελικά το κατάλαβα. Το acces point κάνει τη δουλειά που θα έκανε ένα modem/router σε AP μαζί με έξτρα κεραια. 😋

Δυστυχώς τόσο πολύ σήμα δεν πιάνω για κανένα λόγο γι'αυτο έλεγα για εξωτερική κεραία.  Με φουλ το 100 εγώ πιάνω 25 και λίγο ζορικα

Επεξ/σία από Salepaki
Δημοσ.

Πες οτι βάζεις το tplink σε repeater mode, τότε το δίκτυο που θα εκπέμπει θα είναι στην καλύτερη των περιπτώσεων σαν να είχες βάλει το λάπτοπ/κινητό σου στο σημείο εκείνο και έκανες σύνδεση με απέναντι. Τώρα αν μέσα είναι το σήμα τόσο χάλια πας υποχρεωτικά σε κεραία έξω απο το σπίτι (σε σημείο με οπτική επαφή στο απέναντι σπίτι) και με καλώδιο βάζεις το σήμα μέσα στο σπίτι σου, απο εκεί βάζεις όποιο AP θες για να πιάνεις WiFi.

Δηλαδή σε κανένα παράθυρο δεν πιάνει καλό σήμα; Πουθενά;

Δημοσ.

Άρα θες εξωτερική κεραία, σε φθηνές διάλεξε μεταξύ αυτής την mikrotik και αυτής την ubiquiti. H mikrotik είναι καλύτερη.

Μετά πάρε καλώδιο cat5e ή cat6, εξωτερικού χώρου και υπολόγισε τα μέτρα απο εκεί που θα μπει το ap/ρούτερ μέχρι την θέση της κεραίας έξω.  Αν πάρεις την mikrotik δεν θες καλώδιο μικρό για μέσα (απο τον αντάπτορα PoE μέχρι το AP/router) μιας και ο αντάπτορας κουμπώνει απευθείας στο ρούτερ, αν όμως πάρεις την ubiquiti πάρε επιπλέον ένα μικρό καλώδιο για να πάει απο το PoE μέχρι το AP.

Μετά θες και ένα AP, αν έχεις κάποιο παλιό ρούτερ καλώς, ρύθμισε το WiFi, βάλε του διεύθυνση μέσα στο εύρος της πάνω κεραίας, κλείσε του το DHCP, βάλε την κεραία σε μια θύρα του και πρέπει να είσαι έτοιμος.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...