Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ανακάλυψα ένα χασάπικο στα Μελίσσια. Λέγεται Μπούμπας και παρατήρησα ότι έχει σιτεμένες μοσχαρίσιες μπριζόλες (ελληνικές μόνο δυστυχώς).

Αλλά πήρα να δοκιμάσω καθώς η τιμή ήταν η φτηνότερη που έχω δει. 23ευρώ/κιλό για 90ημερών dry aged σπαλομπριζόλα.

Το αποτέλεσμα:

Πολύ καλή υφή, κοβόταν και μασιόταν σαν βούτυρο. Ωραίο άρωμα. Έλειπε το ενδομυικό λίπος που έχουν τα κρέατα τύπου blacK/red angus. 

Σε σχέση με μία κλασσική σπαλομπριζόλα λοιπόν που κάνει 17-18ε/κιλό, ήταν πολύ καλύτερο. Σε σχέση με wet aged black angus αμερικής θα έλεγα υστερούσε (βέβαια εκεί μιλάμε για 2πλάσια τιμή+).

Από ότι μου είπαν έχουν από 30-120 ημέρών σίτευσης. Επίσης έχουν (όχι dry aged) black angus.

Έσείς από που ψωνίζεται steaks? Προτάσεις?

  • Δημιουργία νέου...