kitharas Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2019 Ο ψηφιακός ήχος δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τον αναλογικό. Εξάλλου πλέον οι ενίσχυση γίνεται με τρανζίστορ και όχι με λάμπες. Η λατρεία αυτή του βινυλίου δεν είναι τίποτα άλλο από παρελθοντολαγνεία και προσπάθεια αύξησης των πωλήσεων των ήδη ψηφιακών μέσων. 1
nzeppos Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, LongTom είπε Όπως είπαν και άλλοι, αυτοί που έχουν τόση αποθέωση για τα αναλογικά, θυμούνται (ή όντως είχαν λόγω πλούτου) τα καλύτερα αναλογικά. Εγώ θυμάμαι από τα 90s τις κασέτες του λωκού σε κάτι χρέπια που με το ζόρι καταλάβαινες τι άκουγες και τα σιντιά που κάποτε έπαιζαν, κάποτε όχι. Αυτά τα γούστα για αναλογικά, τουλάχιστον αυτά που είναι καλύτερα (ή "καλύτερα" ) από τα ψηφιακά είναι για γερά πορτοφόλια. Κάπως έτσι. Όταν ακούς κάποιον audiophile να σου περιγράφει με μεράκι, νοσταλγία και συχνά δόση ελιτισμού όλα τα... υπερθετικά του αναλογικού ήχου και γιατί αυτός είναι χίλιες φορές ανώτερος από οτιδήποτε άλλο (ή ότι το "άλλο" είναι σχεδόν ανάξιο λόγου), πρέπει πάντα να κρατάς στο πίσω μέρος του μυαλού σου ότι: Α) μιλάμε για εξοπλισμό με πολλαπλάσιο κόστος και δεν ξέρω πόσοι θα έδιναν πχ. δεκαπλάσια λεφτά για να ακούσουν κάτι δύο φορές καλύτερα (το "δύο" είναι υποκειμενικό προφανώς, ας μιλήσουμε απλώς για κόστος προς απόδοση) Β) όλα αυτά ενδιαφέρουν το 1% του πληθυσμού, καθώς στο υπόλοιπο 99% επαρκεί το mp3/YouTube στα 128kbps με τα συν και με τα πλην του Επεξ/σία 7 Ιανουαρίου 2019 από nzeppos
TheDevilMayCare Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2019 Θυμαμαι να ειχα μεινει -γιατι δεν το εχω ξαναψαξει στα τελευταια 2-3 χρονια περαιτερω- στο γεγονος(?) οτι: [οτ]αν ολοκληρη η διαδικασια δημιουργιας ειναι αναλογικη, και μετα η αναπαραγωγη αναλογικη με αρτιοτατα = σιγουρα οχι φθηνα μεσα, τοτε ναι ειναι καλυτερη 🎼 🎺
nvel Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 23 λεπτά πριν, kitharas είπε Ο ψηφιακός ήχος δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τον αναλογικό. Εξάλλου πλέον οι ενίσχυση γίνεται με τρανζίστορ και όχι με λάμπες. οι λυχνίες κενού χρησιμοποιούνται ακόμα αλλά τι σχέση έχει αν ένας ενισχυτής χρησιμοποιεί transistor ή λυχνίες με το ψηφιακό ή αναλογικό σήμα; Επεξ/σία 7 Ιανουαρίου 2019 από nvel
el97639 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2019 νομιζω κατι παιζει με την συλλεκτικη τους αξια που ανεβαινει με το περασμα του χρονου οποτε ειναι καλη επενδυση. Αλλιως ειναι απλα χαζο vintage μοδα. Και νταξει το βινυλιο που εχει ιδιαιτερο ηχο η κασετα γιατι?
TheDevilMayCare Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2019 Περα απ' την οποιαδηποτε <μοδατη επανεμφανιση>, η και "χιπστερισμο" αν θελετε, πρακτικα, εν πολλοις θα επρεπε να αλλαξω πολλα π.χ. και ενισχυτη, μα για λογους: ουσιαστικου ρομαντισμου (& νοσταλγιας), οχι δεν προκειται να το κανω αυτο, χοχο! 😘 https://www.vintageshifi.com/hhscott-410A.php
Daliar Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2019 Θεωρω οτι οποία και αν ειναι η "αίσθηση" για τον καθενα απο εμας, ειτε νοσταλγία, ειτε ιεροτελεστία, ειτε η ιδέα του αναλογικού κτλ κτλ, οσο σκέφτομαι την επιθυμία - χαρα που είχα, οταν αγορασαμε με τον πατέρα μου το Aiwa AD-WX929 και τις ατελείωτες ωρες δημιουργίας κασετών αυτο ειναι κατι που πλέον δεν το ζεις εύκολα στη σημερινή ψηφιακή εποχή. Η ευκολία της ψηφιακής εποχής, δυστυχώς αλλα κανει τα πράγματα πιο ανούσια. Δείτε μόνο ποσες φωτογραφίες βγάζουμε καθημερινά με τις smartphone συσκευές μας και ποσες απο αυτές εχουν πραγματική σημασία ή ακόμα χειρότερα ποσες απο αυτές έχουμε σε άλμπουμ γιατί κατι σημαίνουν για εμάς. Υ.Γ μην παρεξηγηθώ, ειναι καθαρά προσωπική μου άποψη! 4 1
citiview Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2019 Δεν ξέρω για τις κασέτες αλλά η ξυλόσομπα έχει γίνει πολύ της μόδας . Άντε και του χρόνου τραχανά στις ταράτσες 1 1
Daliar Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2019 Και απλα για κάποιους η πιο κάτω αίσθηση ειναι μοναδική οταν αναφέρεσαι σε μουσική! 4
aeljim Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2019 9 ώρες πριν, valkon είπε Υπάρχει η τάση να γυρνάμε στο παλιο γιατί το νέο δεν μας καλύπτει. Είτε λέγεται μουσική είτε gaming. Μάλλον το καινούργιο μετά από κάποια ηλικία δεν προσφέρει πολλά. Υπάρχει η τάση να γυρνάμε στο παλιό πρώτον γιατί είμαστε υπερκαταναλωτικά όντα και βαριόμαστε πλέον εύκολα αφού έχουμε πολλά απο όλα. Και δεύτερον γιατί η νοσταλγία είναι αναμενόμενη όσο μεγαλώνει ο άνθρωπος. Νοσταλγία δεν υπάρχει μόνο στην εποχή μας , υπήρχε σε όλες τις εποχές. Απλά τώρα την εμπορεύονται κιόλας. 5
duende Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2019 η τεχνολογια προχωραει και τα προιοντα γινονται καλυτερα και πιο προσιτα απο ποτε. και γω μεγαλωσα με κασετες και βινυλια, αλλα δε μου λειπει ουτε το ενα ουτε το αλλο. ουτε η δηθεν "ζεστασια" του συνδυασμου λαμπατου/δισκου. ειναι 90% ψυχολογικα αυτα. βλεπουμε τις λαμπιτσες και τον δισκο να στροφαρει και λεμε εχει "ζεστο ηχο". κουραφεξαλα. marketing με τη ψυχολογια μας παιζουν ολοι. και οχι, ενα nakamichi ο,τι κασετα και να βαλεις, οσο και να προσπαθησει δε θα παιξει καλυτερα απο ενα cd. ειναι παλια τεχνολογια, να τα βλεπουμε να νοσταλγουμε και μεχρι εκει 3 2
cabdik Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, Ardov είπε Όσο για τη γλυκιά ζεστασιά του ήχου του βινυλίου, γνωρίζουμε πως αυτή προέρχεται από φαινόμενα ηχητικής παραμόρφωσης. Μόνο που για κάποιο λόγο η ανθρώπινη ακοή όχι απλά ΔΕΝ ενοχλείται αλλά αρέσκεται παραδόξως! . δεν θα ελεγα παραδοξο, αλλα ανθρωπινο χαρακτηριστικο. και ο ανθρωπος ειναι περιεργο ον..!! το υπερβολικα τελειο ειναι (γινεται) βαρετο, ενω η ατελεια φαινεται να εχει πιο πολυ ενδιαφερον....!!! παντως, συμφωνω οτι και στον αναλογικο αλλα και στον ψηφιακο ηχο, οτι πληρωσεις, παιρνεις. αμα θες με 100€ να ακουσεις καλο ηχο, δεν προκειται να τον ακουσεις, ουτε αναλογικα, ουτε ψηφιακα. απλα η ψηφιακη εποχη και η εξελιξη της τεχνολογιας εφερε την τεραστια ευκολια σε επεξεργασια, αποθηκευση, αναπαραγωγη μουσικης. η ποιοτητα, παντα και παντου θα κοστιζει κατι παραπανω....!!! Επεξ/σία 7 Ιανουαρίου 2019 από cabdik 1 1
Alex Adams Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2019 11 ώρες πριν, HALF EVIL είπε Για το βινύλιο δεν μου κανει εντυπωση, αλλα για τις κασέτες όντως εντυπωσιάστηκα. Να ανασύρω από το πατάρι εκείνο το Nakamichi .... Ποιο Nakamichi? Βγαλτο τωρα. Αργησες....... 11 ώρες πριν, zvarthangalos είπε Εχω τέσσερις κούτες κασέτες από έναν φίλο μου που είχε ραδιοφωνικό σταθμό και είναι οι περισσότερες εταιρίας όχι κόπιες αν ξεδιαλέξω τις ξενόγλωσσες λέτε να πουλήσω τίποτα χε! χε! Για πες....για πες.....! Ενδιαφερομαι
citiview Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2019 2 λεπτά πριν, cabdik είπε δεν θα ελεγα παραδοξο, αλλα ανθρωπινο χαρακτηριστικο. και ο ανθρωπος ειναι περιεργο ον..!! το υπερβολικα τελειο ειναι (γινεται) βαρετο, ενω η ατελεια φαινεται να εχει πιο πολυ ενδιαφερον....!!! παντως, συμφωνω οτι και στον αναλογικο αλλα και στον ψηφιακο ηχο, οτι πληρωσεις, παιρνεις. αμα θες με 100€ να ακουσεις καλο ηχο, δεν προκειται να τον ακουσεις, ουτε αναλογικα, ουτε ψηφιακα. απλα η ψηφιακη εποχη και η εξελιξη της τεχνολογιας εφερε την τεραστια ευκολια σε επεξεργασια, αποθηκευση, αναπαραγωγη μουσικης. η ποιοτητα, παντα και παντου θα κοστιζει κατι παραπανω....!!! Δεν έχεις άδικο όσον αφορά την εκτίμηση σου για το ανθρώπινο ον .Εγώ να φανταστείς μου πηρε 20 χρόνια να καταλάβω τι μου έλεγε η μάνα μου τότε και το ηχοσύστημα μου ( ὠτία ) ήταν top notch 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις