Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα τους πάνε μέσα για αρχαιοκαπηλία με αυτά που κάνουν. Θέλουν να ζήσουν τα χρόνια των γονιών τους (βυνιλια, κασέτες) αλλά δεν γίνεται δουλειά με αυτά. Τώρα γιατί τα κάνουν; Εικάζω ότι τα 90's είναι τα 70's της γενιάς του 2000, οπότε τους πιάνει με ρετρολαγνια που κανονικά δεν την έχουν βιώσει.

Ποιος κάθεται να παιζει με κασέτες και βυνιλια όταν μπορείς να πατήσεις διπλό κλικ σε mp3 η να κάνεις touch σε Spotify. Μην μου πει κανείς για ποιότητα ήχου βυνιλιου έχει καταρριφθεί αυτό.

• Like 4
  • Confused 5
  • Sad 2
  • Απαντ. 269
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, Fotia είπε

Ασχετο ,αλλα  έχεις τέτοιο μηχάνημα ,θα έπρεπε να το δουλεύεις περιοδικά .Δες πόσο πωλούνται μεταχειρισμένα.

Δίκιο έχεις αλλά το έχω πολύ καλά συσκευασμένο.  Άντε τώρα να το συνδέω.  Θα το αφήσω κληρονομιά στο παιδί μου.  Βινύλιο όμως ακούω τακτικά. Έχω μια συλλογή γύρω στα 600 LP. 

Επεξ/σία από HALF EVIL
  • Like 2
Δημοσ.
Μόλις τώρα, divo είπε

Πες μου οτι ειναι ενα καταμαυρο τερας που δε φαινεται τιποτα αν το κοιτας απο μακρια; Το κοιταγα πιτσιρικας οταν κατεβαινα στο πασαλιμανι για καφε. στο στο audioshow 

Yep. 

Δημοσ.

Προτιμώ 1000 φορές κασέτες (Chromium ή Metal) και βινύλια παρά το CD/MP3 γιατί μεν είναι αρχαία αλλά ""έχουν αναλογικό ήχο δηλ είναι real"" και όχι αυτή η ψευτιά των bits και τις απώλειες των MP3 !!! 

Δυστυχώς τα σημερινά βινύλια που πουλάνε είναι ότι χειρότερο γιατί προέρχονται από ψηφιακό ήχο (44KHz/16bit) - το καλύτερο πράγμα πλέον είναι το Hi-Res σε μορφή FLAC (96-192KHz/24bit).

Δημοσ.

Το αναλογικό/μηχανικό έχει την καύλα του, άλλο να βλέπεις το 10 χρόνων βινύλιο να παίζει κρυστάλλινο ήχο και άλλο να βάζεις ένα mp3 στον media player.

• Like 11
  • Thanks 3
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, divo είπε

ποοο. Ειχε τοτε 300,000 κι εγω επερνα 22.000 δραχμες ολα αυτα...😥😥😥😥

Το rx 202 είναι, οκ υπάρχουν και πολύ καλύτερα μοντέλα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εχω φίλους που παίζουν σε μαγαζιά και έχουν μονο βινύλιο, υπάρχει κόσμος που το κάνει σαν χόμπι και μαζεύουν πολλά χρόνια. Άσε που πλεον αρκετοί βγάζουν και μερικά βινύλια μαζι με το cd.

Επεξ/σία από *Kopanos*
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οκ , ο αναλογικό ήχος είναι άλλο πράγμα. Και τότε τα σχετικά μηχανήματα ήταν πανάκριβα. Όμως ζουμε στο σήμερα και οι ευκολίες του ψηφιακού ήχου αντισταθμίζουν σε ένα μέρος την διαφορά ποιότητας. 

Όμως άντε να στήσεις σήμερα ένα αξιοπρεπές σύστημα. Είναι τελείως απαγορευτικό. Αφορα μονον οσους εχουν ηδη στην κατοχη τους μεγαλες συλλογες απο καλα βινυλια και κασετες που αξιζει να κρατησεις. 

Επεξ/σία από HALF EVIL
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Bil79 είπε

για το βυνιλιο το καταλαβαινω, αλλα οι κασετες απο που κι ως που??

Προφανώς αυτοί που ενδιαφέρονται ακόμα για κασέτες  δεν θα είναι του στυλ  σάγαπαω μ ακούς του Σαλαμπαση. 

• Like 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, HALF EVIL είπε

Προφανώς αυτοί που ενδιαφέρονται ακόμα για κασέτες  δεν θα είναι του στυλ  σάγαπαω μ ακούς του Σαλαμπαση. 

Θα φτιάχνουν mix tapes με πρώτο τραγούδι Taylor swift: Shake it off, 2o κομμάτι Justin Bieber: What do you mean κτλπ;

Δεν μπορώ να το φανταστώ, ούτε να κάνουν rewind την πλευρά της κασέτας όπως κάναμε εμείς με ή χωρίς στυλό...

Μάλλον για εγκύκλοπεδικες γνώσεις το κάνουν και από περιέργεια....

Δημοσ.
51 λεπτά πριν, pc-fanatik είπε

Ξέρεις κανέναν συλλέκτη mp3;

Καποιοι ανθρωποι εχουν χιλιαδες κομματια και albums αγορασμενα στο itunes, δεν ειναι συλλεκτες οπως και εσυ;

Η μουσικη ειναι το περιτυλιγμα και το μεσο η το actual περιεχομενο;

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Υπαρχει μεγαλο ενδιαφερον παγκοσμιως για βινυλια.

Υπαρχουν δισκοι που πωλουνται σε εξωφρενικες τιμες, καμια σχεση φυσικα με την πραγματικη αξια του δισκου. Και οχι απαραιτητα απο γνωστα συγκροτηματα.

Δεν ασχολουμαι προσωπικα, αλλα ασχολειται ο αδερφος μου, που αυτη την στιγμη αν πουλουσε την δισκοθηκη του θα επιανε πανω απο 50 χιλιαρικα...

Επεξ/σία από crom251
  • Like 2
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Tetrabitos είπε

Θα φτιάχνουν mix tapes με πρώτο τραγούδι Taylor swift: Shake it off, 2o κομμάτι Justin Bieber: What do you mean κτλπ;

Δεν μπορώ να το φανταστώ, ούτε να κάνουν rewind την πλευρά της κασέτας όπως κάναμε εμείς με ή χωρίς στυλό...

Μάλλον για εγκύκλοπεδικες γνώσεις το κάνουν και από περιέργεια....

Οχι δεν νομιζω. Υπαρχουν αξιολογοτατες ηχογραφησεις σε κασετες χρωμιου ή σιδηρου απο οπερες, συναυλιες κλασσικης μουσικης , που για τους κατόχους έχουν και συναισθηματική αξία. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...