voltmod Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2019 Τα μουσικά άλμπουμ σε μορφή δίσκων βινυλίου και κασετών γνώρισαν διψήφια ανάπτυξη στις πωλήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής την περασμένη χρονιά, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της εταιρείας αναλύσεων για την κατανάλωση μουσικής BuzzAngle Music. Οι πωλήσεις βινυλίου αυξήθηκαν κατά 12% και από 8,6 εκ. στις 9,7 εκατομμύρια πωλήσεις, ενώ οι πωλήσεις κασετών αυξήθηκαν σχεδόν κατά 19% και από 99.400 έφτασαν τις 118.200 (πωλήσεις στις ΗΠΑ). Η αύξηση στις πωλήσεις των δύο φυσικών φορμά δεν είναι βεβαίως επιπέδου «streaming» (γνώρισε αύξηση 41,8%) ωστόσο εξακολουθεί να είναι εντυπωσιακή, αφού αναφερόμαστε σε μέσα που έχουν ηλικία πολλών δεκαετιών. Η δημοτικότητα και των δύο φυσικών μορφών φαίνεται να «οδηγείται» από πωλήσεις παλαιότερων δίσκων. Η εταιρεία BuzzAngle Music αναφέρει ότι πάνω από το 66% των πωλήσεων δίσκων βινυλίου είναι άλμπουμ ηλικίας άνω των τριών ετών, με κυκλοφορίες από τον Michael Jackson, τους Beatles, τους Fleetwood Mac και τους Pink Floyd, που περιλαμβάνονται και στη λίστα με τα καλύτερα άλμπουμ βινυλίου της προηγούμενης χρονιάς. Αν και οι πωλήσεις κασετών φαίνεται να βασίζονται λίγο περισσότερο στις νεότερες κυκλοφορίες, οι περισσότερες πωλήσεις (52,5%) αφορούσαν κυκλοφορίες άλμπουμ τουλάχιστον τριών ετών (την κορυφαία θέση έχει η συλλογή Guardians of the Galaxy του 2014). Στην έκθεση επισημαίνεται ότι μόλις το 32% των πωλήσεων αφορούσε σε άλμπουμ που κυκλοφόρησαν τον τελευταίο ενάμισι χρόνο. Παρά την αυξανόμενη δημοτικότητα των παλαιότερων μορφών, οι πωλήσεις άλμπουμ σε φυσική μορφή εξακολουθούν να έχουν πτωτική πορεία εξαιτίας των πωλήσεων δίσκων CD. Οι μικροί ψηφιακοί δίσκοι είναι στη δυσάρεστη θέση να έχουν όλα τα μειονεκτήματα των φυσικών μέσων αλλά δυστυχώς τίποτα το ελκυστικό σε σχέση με τα δύο άλλα «ρετρό» φυσικά μέσα. Παρόλο που εξακολουθούν να είναι το πιο δημοφιλές φυσικό φορμά με πάνω από 60 εκατομμύρια πωλήσεις, η δημοτικότητα τους μειώθηκε κατά περίπου 18,5% το περασμένο έτος, οδηγώντας σε συνολική πτώση των πωλήσεων άλμπουμ σε φυσικό φορμά πάνω από 15%. Χάρη πάντως στην αυξανόμενη δημοτικότητα του «streaming» (αυξήθηκε κατά 41,8% πέρυσι) η κατανάλωση μουσικής αυξήθηκε συνολικά καθόλη τη διάρκεια του περασμένου έτους. The Verge Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο
stryder Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2019 Δεν ξέρω αν το κάνουν για μόδα, η όντως τους αρέσει. όπως και να έχει λίγη νοσταλγία κανέναν δεν έβλαψε. 2
thxerakias Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2019 αυτα φερνει η κριση μαγκες... θα βγαλουμε απο τα σεντουκια τις αντικες μας ξανα 2 1
georgeps21 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2019 Λιγο η 'χιπστερο' εποχη που διανύουμε, λίγο τό οτι διάφοροι καλλιτεχνες βγαζουν και βινύλια.. ε δεν θελει και πολύ. Για το 2018 προσωπικα αγόρασα 2 καινουργιους δισκους απο νεες κυκλοφοριες, αγορασα 2 μεταχειρισμενους, και μου χαρίσαν εναν. 6
HALF EVIL Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2019 Για το βινύλιο δεν μου κανει εντυπωση, αλλα για τις κασέτες όντως εντυπωσιάστηκα. Να ανασύρω από το πατάρι εκείνο το Nakamichi .... 19 5
asemnos Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Απανταχου ρετρολαγνοι ενωθειτε! Κασετα, βινυλιο, βιβλιο, 8 &16bit gaming, Peugeot 205 και τα μυαλα στα μπλεντερ! Επεξ/σία 6 Ιανουαρίου 2019 από asemnos 11 1
suspiria Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2019 Θα αρχισω να αγοραζω cd μου φαινεται.Σε λιγα χρονια θα ειναι συλλεκτικα. 1
Razor333 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2019 Μιλαμε για πωλησεις που αφορουν κατα 80% διακοσμητικα βινυλια και κασετες γιατι εγιναν cool σε καποια ταινια. 5 3
zvarthangalos Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Εχω τέσσερις κούτες κασέτες από έναν φίλο μου που είχε ραδιοφωνικό σταθμό και είναι οι περισσότερες εταιρίας όχι κόπιες αν ξεδιαλέξω τις ξενόγλωσσες λέτε να πουλήσω τίποτα χε! χε! Επεξ/σία 6 Ιανουαρίου 2019 από zvarthangalos 3
valkon Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2019 Υπάρχει η τάση να γυρνάμε στο παλιο γιατί το νέο δεν μας καλύπτει. Είτε λέγεται μουσική είτε gaming. Μάλλον το καινούργιο μετά από κάποια ηλικία δεν προσφέρει πολλά. 1 3
adi32 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2019 118000 παππούδες με κασετόφωνα υπάρχουν στις ΗΠΑ 1
Fotia Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2019 7 λεπτά πριν, HALF EVIL είπε Για το βινύλιο δεν μου κανει εντυπωση, αλλα για τις κασέτες όντως εντυπωσιάστηκα. Να ανασύρω από το πατάρι εκείνο το Nakamichi .... Ασχετο ,αλλα έχεις τέτοιο μηχάνημα ,θα έπρεπε να το δουλεύεις περιοδικά .Δες πόσο πωλούνται μεταχειρισμένα. 4
pc-fanatik Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2019 24 λεπτά πριν, thxerakias είπε αυτα φερνει η κριση μαγκες... θα βγαλουμε απο τα σεντουκια τις αντικες μας ξανα Ξέρεις τι είναι το βινύλιο; Είναι 3 φορές πιο ακριβό από cd. 12 λεπτά πριν, valkon είπε Υπάρχει η τάση να γυρνάμε στο παλιο γιατί το νέο δεν μας καλύπτει. Είτε λέγεται μουσική είτε gaming. Μάλλον το καινούργιο μετά από κάποια ηλικία δεν προσφέρει πολλά. Μάλλον έχουμε την τάση όταν μπουχτιζουμε με πρόχειρες λύσεις, να επιστρέφουμε σε κάτι πιο ποιοτικό. Ξέρεις κανέναν συλλέκτη mp3; 9
Προτεινόμενες αναρτήσεις