Dantε Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2019 Στα τερμα fast settings,σχεδον ολα τα μονιτορ εχουν ghosting.Για αυτο παντα παιζεις με μια επιλογη παρακατω. Ναι αυτο που λες ειναι το ghosting,αλλα ειτε εχεις πολυ καλη οραση,ειτε κατι τρεχει,γιατι δεδομενου για το τι πανελ μιλαμε,δε θα επρεπε να εχει ιχνος ghosting. Για δοκιμασε και με το oc κλειστο. Επισης τρεξε και το τεστακι απο το λινκ που σου στειλα και βγαλε ενα βιντεο με πολλα fps ,αν υποστηριζει το κινητο σου.
nikolas.stamb Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2019 1 λεπτό πριν, Dantε είπε Στα τερμα fast settings,σχεδον ολα τα μονιτορ εχουν ghosting.Για αυτο παντα παιζεις με μια επιλογη παρακατω. Ναι αυτο που λες ειναι το ghosting,αλλα ειτε εχεις πολυ καλη οραση,ειτε κατι τρεχει,γιατι δεδομενου για το τι πανελ μιλαμε,δε θα επρεπε να εχει ιχνος ghosting. Για δοκιμασε και με το oc κλειστο. Επισης τρεξε και το τεστακι απο το λινκ που σου στειλα και βγαλε ενα βιντεο με πολλα fps ,αν υποστηριζει το κινητο σου. Δυστυχώς το κινητό μου δεν το υποστιρίζει. Θα δοκιμάσω με το oc κλειστό το απόγευμα. Ευχαριστώ για την βοήθεια. Η αλήθεια είναι ότι μάλλον είμαι υπερβολικός και συζητάμε για ανύπαρκτο πρόβλημα.
Iamthagod Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Την αγορασα πριν λιγο καιρο. Ειχα παλια την Asus VG248QE. Συγκριτικα οι 2 οθονες δεν εχουν κανενα κοινο με την Asus πολυ πολυ καλυτερη. Πραγματικα απογοητευτικη η DELL, προσωπικα δε θα τη συνιστουσα σε ΚΑΝΕΝΑΝ. Μη διαβαζετε κριτικες σκρουτζ, ψαχτειτε καλα στο ιντερνετ πριν προβειτε σε αγορα. Εν κατακλειδι, για vfm αγοραστε vg248qe που ειναι δοκιμασμενη τοσα χρονια στα 270, φυσικα με ξεπλυμενα χρωματα. Για great 240hz monitor, benq xl2546. Επεξ/σία 23 Ιανουαρίου 2019 από Iamthagod
Iamthagod Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2019 13 ώρες πριν, Dantε είπε Γιατι ομως δεν ειναι καλη δε μας λες. Συγγνώμη, έχεις δίκιο. Τα χρώματα είναι χάλια (εντάξει το προσπερνάμε επειδή είναι ΤΝ και το orientation είναι budget cs go ή pubg/fortnite monitor), το πάνελ διαφημίζεται για 144Hz , ακόμα και στο κουτί εξωτερικά, κάτι το οποίο δεν είναι και το έχουν επιμελώς κρυμμένο ότι είναι 120 Hz native και πάει με oc 144Hz, ότι αυτό σημαίνει, που για μένα είναι ξεκάθαρη παραπλάνηση των ανίδεων καταναλωτών, μεταξύ και εμένα φυσικά που δεν το έψαξα παραπάνω και θεώρησα αυτονόητο ότι επρόκειτο για 144hz panel. Αν πειράξεις το response time, υπάρχει ΤΡΕΛΟ ghosting, ακόμα και στην επιφάνεια εργασίας να φανταστείτε μετακινώντας τον κέρσορα αφήνει λευκές σκιές συνεχώς, σε παιχνίδι δε, η κατάσταση είναι απελπιστική. Όλα τα παραπάνω, δεν υπήρχαν ούτε κατά διάνοια στο VG248QE πχ, που ήμουν κάτοχος. Θεωρώ πως αν το αγοράσει κάποιος που δεν έχει προηγούμενη εμπειρία με μόνιτορ, ίσως συμβιβαστεί, αν όμως έχει δοκιμάσει native 144Hz monitors, όπου δεν υπάρχουν περίεργα μενού για τα responses κτλ, τότε θα απογοητευτεί πάρα πολύ με αυτό.
Dantε Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2019 2 λεπτά πριν, Iamthagod είπε Συγγνώμη, έχεις δίκιο. Τα χρώματα είναι χάλια (εντάξει το προσπερνάμε επειδή είναι ΤΝ και το orientation είναι budget cs go ή pubg/fortnite monitor), το πάνελ διαφημίζεται για 144Hz , ακόμα και στο κουτί εξωτερικά, κάτι το οποίο δεν είναι και το έχουν επιμελώς κρυμμένο ότι είναι 120 Hz native και πάει με oc 144Hz, ότι αυτό σημαίνει, που για μένα είναι ξεκάθαρη παραπλάνηση των ανίδεων καταναλωτών, μεταξύ και εμένα φυσικά που δεν το έψαξα παραπάνω και θεώρησα αυτονόητο ότι επρόκειτο για 144hz panel. Αν πειράξεις το response time, υπάρχει ΤΡΕΛΟ ghosting, ακόμα και στην επιφάνεια εργασίας να φανταστείτε μετακινώντας τον κέρσορα αφήνει λευκές σκιές συνεχώς, σε παιχνίδι δε, η κατάσταση είναι απελπιστική. Όλα τα παραπάνω, δεν υπήρχαν ούτε κατά διάνοια στο VG248QE πχ, που ήμουν κάτοχος. Θεωρώ πως αν το αγοράσει κάποιος που δεν έχει προηγούμενη εμπειρία με μόνιτορ, ίσως συμβιβαστεί, αν όμως έχει δοκιμάσει native 144Hz monitors, όπου δεν υπάρχουν περίεργα μενού για τα responses κτλ, τότε θα απογοητευτεί πάρα πολύ με αυτό. Και το asus TN ειναι.Υπαρχει δηλαδη τοση διαφορα στα χρωματα θεωρεις? Στο site τουλαχιστον το λενε οτι ειναι με oc στα 144hz.Οπως και να εχει,εσενα δε σου κανει καμια διαφορα.Μια επιλογη ενεργοποιεις και δε ξανα ασχολεισαι. Αν πειραξεις το response time,προφανως και θα υπαρχει ghosting.Σε ολα τα μονιτορ(που παρεχουν επιλογες στο response/overdrive) υπαρχει επιλογη που παρουσιαζει ghosting. Το μενου με τα response δεν ειναι περιεργο ειναι το νορμαλ.Εαν το asus δεν ειχε,τοτε κακως για αυτο,οχι κακως για το dell που ειχε.Το να σου δινουν επιλογες και δυνατοτητες ειναι καλο. Επισης εφοσον δεν εχει frame skipping στα 144 hz,τοτε δεν εχει διαφορα απο τα native 144hz.Θες να μου πεις δηλαδη οτι θα βαλεις διπλα το dell με καποιο native 144hz και θα καταλαβεις διαφορα?
Iamthagod Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2019 Μόλις τώρα, Dantε είπε Και το asus TN ειναι.Υπαρχει δηλαδη τοση διαφορα στα χρωματα θεωρεις? Στο site τουλαχιστον το λενε οτι ειναι με oc στα 144hz.Οπως και να εχει,εσενα δε σου κανει καμια διαφορα.Μια επιλογη ενεργοποιεις και δε ξανα ασχολεισαι. Αν πειραξεις το response time,προφανως και θα υπαρχει ghosting.Σε ολα τα μονιτορ(που παρεχουν επιλογες στο response/overdrive) υπαρχει επιλογη που παρουσιαζει ghosting. Το μενου με τα response δεν ειναι περιεργο ειναι το νορμαλ.Εαν το asus δεν ειχε,τοτε κακως για αυτο,οχι κακως για το dell που ειχε.Το να σου δινουν επιλογες και δυνατοτητες ειναι καλο. Επισης εφοσον δεν εχει frame skipping στα 144 hz,τοτε δεν εχει διαφορα απο τα native 144hz.Θες να μου πεις δηλαδη οτι θα βαλεις διπλα το dell με καποιο native 144hz και θα καταλαβεις διαφορα? Έγραψα πως τα χρώματα παραβλέπονται επειδή είναι ΤΝ. Το Asus δεν είχε overdrive επειδή πολύ απλά είναι native 144 - 1 ms. Το Dell, δεν είναι. Μιλάω για αυτά τα 2, επειδή μόνο αυτά τα 2 δοκίμασα. Το γεγονός πως το Asus δεν έχει τα εν λόγω options προσωπικά το θεωρώ προσόν, και όχι μειονέκτημα. Και ναι, για μένα, υπήρξε τρελή διαφορά στο Dell, προς το κακό, το πρόσεχα κάθε δευτερόλεπτο το πόσο κακή ήταν η εικόνα. Προσωπική μου άποψη φυσικά, όποιος νιώθει τολμηρός, ας το πάρει.
Dantε Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2019 Μόλις τώρα, Iamthagod είπε Έγραψα πως τα χρώματα παραβλέπονται επειδή είναι ΤΝ. Το Asus δεν είχε overdrive επειδή πολύ απλά είναι native 144 - 1 ms. Το Dell, δεν είναι. Μιλάω για αυτά τα 2, επειδή μόνο αυτά τα 2 δοκίμασα. Το γεγονός πως το Asus δεν έχει τα εν λόγω options προσωπικά το θεωρώ προσόν, και όχι μειονέκτημα. Και ναι, για μένα, υπήρξε τρελή διαφορά στο Dell, προς το κακό, το πρόσεχα κάθε δευτερόλεπτο το πόσο κακή ήταν η εικόνα. Προσωπική μου άποψη φυσικά, όποιος νιώθει τολμηρός, ας το πάρει. Μα επιλογη για overdrive εχουν και οσα ειναι native.Δεν εχει σχεση με το oc.4 μονιτορ εχω αλλαξει και ολα ειχαν.Oc επιλογη μονο το τωρινο μου εχει. Κακως το θεωρεις προσον,γιατι ειναι μειονεκτημα.Ολα τα τοπ μονιτορ εχουν τετοιες επιλογες.Και πρεπει να εχουν,γιατι τον καθενα τον βολευουν διαφορετικες ρυθμισεις. Επισης το Asus δεν εχει freesync/gsync ενω εχει και pwm backlight και μπορει να παρουσιαζει flickering. Καλο για την εποχη του το asus( το 2013 που βγηκε) αλλα πλεον υπαρχουν καλυτερα μονιτορ.270Ε για 1080p 24αρι ΤΝ ,ειναι κακη αγορα.Η πας σε κατι πιο φθηνο,η ανεβαινεις κατηγορια σε κατι σαν αυτο που εχω εγω. Το οτι δε σου αρεσε το dell,δεκτο,διαφορετικα γουστα εχει ο καθενας,απλα δε στεκουν οι λογοι που μου λες. Το ειχα δει απο κοντα παντως οταν πηγα να δω και το δικο μου και δε μου φανηκε ασχημο με μια πρωτη ματια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα