Προς το περιεχόμενο

144hz monitor value for money

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Value for money και 144 mhz δεν είναι τόσο εύκολο φίλε εγώ σου προτείνω αυτή θα βάλω link από κάτω 40 ευρώ παραπάνω αλλά είναι πάρα πολύ καλή και πιστεύω ότι μπορείς να τη μεταπουλησης αν δεν σου αρεσει.

https://www.skroutz.gr/s/14009824/Viewsonic-XG2402.html

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Έχω εδώ και κάνα μήνα Dell S2419HGF. Παίζω μόνο rocket league 1080p 144hz. 

Η οθόνη είναι 120hz και μέσα από το μενού της επιλέγεις overclock για να γίνει 144hz. Υπάρχει ένα debate στον ιντερνετ για το αν υποστιρίζει freesync έως 120hz ή έως 144hz. Έγω προσωπικά έχω κλειδώσει το game στα 141fps με freesync on, και είναι silky smooth. Πρέπει να τεστάρω με τον fps counter της οθόνης για να δω αν όντως δουλεύει το freesync πάνω από 120, αλλά εμπειρικά, φαίνεται να λειτουργεί.

Όσον αφορά το input lag, το 1ms έχει πολύ ghosting. Στα 2-4ms έχω την εντύπωση πως πάλι έχει, αλλά είναι ελάχιστο. Δεν έχω μέτρο σύγκρισης για να σας πω αντικειμενικά. Και δεν είμαι και γνώστης οθόνων.

Χρώματα και λοιπά? Ξέρω γω? Μια χαρά. Το παιχνίδι φαίνεται ωραίο και ζωηρό. Η φωτεινότητα για μένα είναι πολύ έντονη και την έχω χαμηλώσει αρκετά (έχω συνηθίσει να έχω f.lux λόγω δουλειάς στο γραφείο).

Συμπερασματικά, τα 144hz είναι το κάτι άλλο. Δεν μπορώ πια να παίξω σε 60hz. Μου φαίνεται σα να σέρνεται. 

Πέρα από το ghosting στο 1ms, δεν έχω κάτι άλλο αρνητικό να πω για την οθόνη. Μην ξεχνάτε ότι είναι από τις φθηνότερες σε αυτή την κατηγορία.

Ρωτήστε για ότι άλλη πληφοφορία χρειάζεστε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στις 6/1/2019 στις 10:00 ΜΜ, stylianosst είπε

https://www.skroutz.gr/s/15929410/Dell-S2419HGF.html#specs Σκέφτομαι να αγοράσω το συγκεκριμένο μόνιτορ το έχει αγοράσει κάποιος συμφορουμίτης;

Και εγώ την έχω.
Με τις λιγοστές γνώσεις που έχω σχετικά με τις οθόνες, panel κτλπ, την βρίσκω πολύ καλή.

Επεξ/σία από donblunts
  • Like 1
Δημοσ.
54 λεπτά πριν, nikolas.stamb είπε

Έχω εδώ και κάνα μήνα Dell S2419HGF. Παίζω μόνο rocket league 1080p 144hz. 

Η οθόνη είναι 120hz και μέσα από το μενού της επιλέγεις overclock για να γίνει 144hz. Υπάρχει ένα debate στον ιντερνετ για το αν υποστιρίζει freesync έως 120hz ή έως 144hz. Έγω προσωπικά έχω κλειδώσει το game στα 141fps με freesync on, και είναι silky smooth. Πρέπει να τεστάρω με τον fps counter της οθόνης για να δω αν όντως δουλεύει το freesync πάνω από 120, αλλά εμπειρικά, φαίνεται να λειτουργεί.

Όσον αφορά το input lag, το 1ms έχει πολύ ghosting. Στα 2-4ms έχω την εντύπωση πως πάλι έχει, αλλά είναι ελάχιστο. Δεν έχω μέτρο σύγκρισης για να σας πω αντικειμενικά. Και δεν είμαι και γνώστης οθόνων.

Χρώματα και λοιπά? Ξέρω γω? Μια χαρά. Το παιχνίδι φαίνεται ωραίο και ζωηρό. Η φωτεινότητα για μένα είναι πολύ έντονη και την έχω χαμηλώσει αρκετά (έχω συνηθίσει να έχω f.lux λόγω δουλειάς στο γραφείο).

Συμπερασματικά, τα 144hz είναι το κάτι άλλο. Δεν μπορώ πια να παίξω σε 60hz. Μου φαίνεται σα να σέρνεται. 

Πέρα από το ghosting στο 1ms, δεν έχω κάτι άλλο αρνητικό να πω για την οθόνη. Μην ξεχνάτε ότι είναι από τις φθηνότερες σε αυτή την κατηγορία.

Ρωτήστε για ότι άλλη πληφοφορία χρειάζεστε.

Ghosting?Τι ρυθμιση εχεις το response time?

Επισης τα ms πως τα μετρας ακριβως?

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Dantε είπε

Ghosting?Τι ρυθμιση εχεις το response time?

Επισης τα ms πως τα μετρας ακριβως?

Με συγχωρείς, δεν έθεσα σωστά την ορολογία. Εννοώ ότι στην επιλογή super fast response time, η οθόνη έχει ghosting. Στο fast και στο normal, έχει ελάχιστο έως καθόλου. 

Είχα την εντύπωση ότι το fast=2ms και normal=4ms, αλλά μάλλον κάνω λάθος.

Δεν έχω κάνει κάποια μέτρηση των ms, απλά περιγράφω το ghosting ανάλογα την επιλογή του response time.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, nikolas.stamb είπε

Με συγχωρείς, δεν έθεσα σωστά την ορολογία. Εννοώ ότι στην επιλογή super fast response time, η οθόνη έχει ghosting. Στο fast και στο normal, έχει ελάχιστο έως καθόλου. 

Είχα την εντύπωση ότι το fast=2ms και normal=4ms, αλλά μάλλον κάνω λάθος.

Δεν έχω κάνει κάποια μέτρηση των ms, απλά περιγράφω το ghosting ανάλογα την επιλογή του response time.

Πρωτον δεν ειναι το input lag αυτο,οπως αναφερεις.Ειναι το response time.

Δευτερον ναι,στη super fast επιλογη λογικο να εχει ghosting.Στη fast επιλογη ομως δε θα πρεπει να εχει.Μηπως ειναι κατι αλλο που βλεπεις,μιας και συγχρονο gaming TN δε νοειται να εχει.

Εχω το ιδιο μονιτορ αλλα το 27αρι και δεν εχει ιχνος ghosting.Φυσικα διαφορετικη οθονη.

Αν το κινητο σου βγαζει slow mo βιντεο,τρεξε αυτο και βγαλε ενα και ανεβασε το.

https://www.testufo.com/ghosting

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Dantε είπε

Πρωτον δεν ειναι το input lag αυτο,οπως αναφερεις.Ειναι το response time.

Δευτερον ναι,στη super fast επιλογη λογικο να εχει ghosting.Στη fast επιλογη ομως δε θα πρεπει να εχει.Μηπως ειναι κατι αλλο που βλεπεις,μιας και συγχρονο gaming TN δε νοειται να εχει.

Εχω το ιδιο μονιτορ αλλα το 27αρι και δεν εχει ιχνος ghosting.Φυσικα διαφορετικη οθονη.

Αν το κινητο σου βγαζει slow mo βιντεο,τρεξε αυτο και βγαλε ενα και ανεβασε το.

https://www.testufo.com/ghosting

Κατανοητό αυτό με το input lag, όπως είπα έκανα λάθος. Εννοούσα το response time. 

Όσον αφορά τις άλλες επιλογές, στο πρώτο μου ποστ ανέφερα πως δεν είμαι γνώστης και πιθανόν αυτό που εγώ το αντιλαμβάνομαι ως ghosting, στην παργματικότητα να μην είναι, γιατί  δεν έχω άλλη οθόνη για να συγκρίνω.

Δημοσ.

Στο superfast, όταν αρχίσεις να κουνάς ένα παράθρο με κείμενο, τα γράμματα αλλοιώνονται αρκετά και φαίνεται σαν να τα ακολουθεί μια σκια. Αυτό το αντιλαμβάνομαι ως ghosting. Διόρθωσέ με αν το έχω καταλάβει λάθος.

Σε φαστ και νορμαλ, η αλλοίωση αυτή είναι ελάχιστη. Δοκιμάζοντας όμως μόλις τώρα στον υπολογιστή της δουλειάς (εργάζομαι σκληρά XD) το ίδιο πράγμα (lg 22mp55 ips, led), βλέπω ότι τα πράγματα έδω είναι δέκα φορές χειρότερα, ακόμα και από το superfast της dell. Οπότε μάλλον είναι ιδέα μου ότι υπάρχει ghosting σε φαστ και νορμαλ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...