Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ.

@bilya Δεν έχω στοιχεία αλλά θα ήταν ενδιαφέρον να δούμε πόσοι παίρνουν βασικό στο ΗΒ. Και πόσα επιδόματα τους δίνει το κράτος,  αν τα έχεις παρέθεσε τα να τα δούμε,  δεν το λέω ειρωνικά. 

• Απαντ. 272
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, giotis1982 είπε

@bilya Δεν έχω στοιχεία αλλά θα ήταν ενδιαφέρον να δούμε πόσοι παίρνουν βασικό στο ΗΒ. Και πόσα επιδόματα τους δίνει το κράτος,  αν τα έχεις παρέθεσε τα να τα δούμε,  δεν το λέω ειρωνικά. 

αν γραψω τι επιδοματα δίνουν οι δημοι κ το κράτος εδώ κ χρόνια καποιοι θα νομιζεται οτι μιλαω για την σοβιετική ένωση . Απο σπίτια μέχρι ότι θες.

Για στατιστικά εδώ.  

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@bilyaΔε βρήκα το minimum μισθό,  βρήκα το μέσο που είναι περίπου 500 λίρες την εβδομάδα. Επίσης το αφορολόγητο είναι στα 12500 και η επόμενη κλίμακα στο 20%,οπότε πρακτικά σαν να λέμε όποιος βγάζει 10κ στην Ελλάδα πληρώνει 2κ φόρο εκτός αν έχει και άλλες φοροαπαλλαγές. 

Έιμαι απο κινητό και δε βοηθάει,  αν έχεις και άλλα data με ενδιαφέρουν όμως. 

Επίσης δε βρήκα πόσοι παίρνουν το βασικό σε ποσοστό. 

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, giotis1982 είπε

@bilyaΔε βρήκα το minimum μισθό,  βρήκα το μέσο που είναι περίπου 500 λίρες την εβδομάδα. Επίσης το αφορολόγητο είναι στα 12500 και η επόμενη κλίμακα στο 20%,οπότε πρακτικά σαν να λέμε όποιος βγάζει 10κ στην Ελλάδα πληρώνει 2κ φόρο εκτός αν έχει και άλλες φοροαπαλλαγές. 

Έιμαι απο κινητό και δε βοηθάει,  αν έχεις και άλλα data με ενδιαφέρουν όμως. 

Επίσης δε βρήκα πόσοι παίρνουν το βασικό σε ποσοστό. 

δεν υπάρχουν άλλες φοροαπαλλαγές. Εδώ μπορείς να υπολογίσεις τις εισφορές ανα μισθό.

Το σιτε τους είναι λίγο χάος αλλά από εδώ βρήκα οτι πέρσι υπολογίζονταν στο 6.7% το εργατικό δυναμικό οπου παίρνει τον κατώτατο. 

Εγώ το βασικό στο uk τον πήρα μόνο για μερικούς μήνες. Σαν σερβιτόρος έπαιρνα μια -δυο λίρες παραπάνω ανάλογα το μαγαζί καθαρά λόγο διαπραγματευσης / εμπειρίας.  

Φυσικά δεν νοείται εταιρεία σε απόφοιτο πχ μηχανικό, οικονομολογο κτλπ  να δίνει τον κατώτατο. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μη το λες μη το λες, εμένα μου πρότειναν από την προηγούμενη εταιρεία να πήγαινα στο γραφείο στην Αγγλία με 1500-1600 λίρες. Αν θέλει να σε στείλει Έλληνας εκεί μια χαρά θα βρεις τους γελοίους μισθούς και στο UK.

Γενικά άποψή μου είναι ότι βρίσκουν και κάνουν. Όσο υπάρχει ανεργία υπάρχει και υποτίμηση στον μισθό, όπως και με τα νοίκια πριν το AirBnB ήταν στα 200 ευρώ, τώρα δεν βρίσκεις σπίτια ή τα βρίσκεις στα 400 γιατί σου λένε γιατί να στο νοικιάσω αν μπορώ να βρω καλύτερα;

Μακάρι, σιγά σιγά να ανοίξουν και οι δουλειές εδώ Ελλάδα και να αντιστραφούν οι ρόλοι και να θυμηθούν τα αφεντικά πως είναι να πληρώνουν ανειδίκευτο με απολυτήριο λυκείου 750+υπερωρίες και να τους κυνηγάνε με το δίκανο γιατί φεύγουν για καλύτερα.

Όπως και να έχει, το μόνο που θέλω εγώ να δω είναι τους φίλους συνάδελφους μισθωτούς να σταματήσουν να τρώγονται μεταξύ τους ότι φταίει για την κατάσταση της χώρας το επιδοματάκι που έπαιρνε ο Χ ή ο Ψ (εννοείται είμαι ΚΑΤΑ αυτού του σκεπτικού, δεν θεωρώ ότι πρέπει να το πω γιατί είναι αυτονόητο), αλλά τυπάδες όπως αυτοί της Energa-Hellas Power ή άλλοι αντίστοιχοι που έφαγαν και συνεχίζουν να τρώνε τόσα όσο ο μισός πληθυσμός με τις φοροδιαφυγές τους κλπ.

Και για τους φίλους που πιστεύουν ότι με τον κατώτατο αν δεν υπάρχει μπορούμε να πάρουμε περισσότερα με παζάρεμα το πιστεύουν; Εδώ και με τον "υποχρεωτικό" κατώτατο, καταφέρνει και πληρώνεται κόσμος πολύ λιγότερο.

Όταν τα πάγια έξοδα για να ζήσει ένας ΕΡΓΕΝΗΣ, φυσιολογικά με δουλειά full time είναι 300(νοίκι)+100(ρεύμα,ιντερνετ,κινητό)+150(φαΐ)=550 και ο κατώτατος είναι 535 τότε τι να λέμε. Εκτός αν πιστεύουν κάποιοι ότι μπορεί να ζήσει και σε τρώγλη με 200 ευρώ, και να τρώει μονο μακαρόνια και τυρί με 50 ευρώ τον μήνα και να κάθετε όλη την ώρα σπίτι του. Βέβαια αυτό δεν λέγεται εργαζόμενος, σκλάβος μεταμφιεσμένος λέγεται. Πρέπει να μπορεί κάποιος με τον κατώτατο να μπορεί να συντηρήσει τον εαυτό του και να μπορεί να έχει και ένα βαθμό διασκέδασης, αν κάποιος πιστεύει το αντίθετο τότε απλά είναι μισάνθρωπος.

Δεν παίρνω τον κατώτατο, ούτε δυσκολεύομαι να τα βγάλω πέρα, αλλά δεν σημαίνει ότι σταμάτησα να σκέφτομαι τους συνανθρώπους μου. Πόσο μάλλον όταν έχω δει από μέσα όντας προσωπικός βοηθός αφεντικού εταιρείας με γραφεία σε 10 χώρες, πόσα έχουν και πόσα τρώνε και μετά να λέει στους υπαλλήλους ότι "δεν βγαίνουμε" και να μην δίνει αύξηση σε άτομα που είναι 3 χρόνια με 590ευρώ. Ή το ότι μου έλεγε να ζητήσω από παιδιά κάτω των 25 (πριν την κατάργηση του υποκατώτατου) που έπαιρναν 435ευρώ να κάθονται περισσότερο από 10 ωρες (απλήρωτες υπερωρίες).

Επεξ/σία από zeniath
  • Like 9
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 24/5/2019 στις 9:34 ΜΜ, obby είπε

Υπάρχει κάτι πιο γελοίο απ' αυτό;  Δεν υπάρχει "η επιχείρηση δε βγαίνει χωρίς λαμογιά" , υπάρχει "η επιχείρηση δε βγαίνει, τελεία".

Όταν λοιπόν η επιχείρηση δε βγαίνει πάει ο πρώην πια επιχειρηματίας στην ουρά του ΟΑΕΔ και ψάχνει να βρει τι θα κάνει χωρίς να γίνεται βάρος στην κοινωνία.

Ότι θα πρέπει οι μισθοί να είναι 200 ευρώ, η φορολογία στο 10% και οι οφειλές να ρυθμίζονται 400 φορές για να "βγαίνει" η επιχείρηση του κάθε γελοίου είναι αντίστοιχο με το να απαιτώ εγώ να με προσλάβει το δημόσιο με 2000 ευρώ πρώτο μισθό.

ΥΓ Με το "η επιχείρηση δε βγαίνει" 99,9% εννοούμε ότι ίσα ίσα μπορεί ο ιδιοκτήτης να κάνει διακοπές Πάσχα, Καλοκαίρι, Χριστούγεννα, να φτιάξει δεύτερο εξοχικό και να αφήσει από ένα σπίτι σε κάθε παιδί.

Εμετός απλά.

Ωραία όλα αυτά, μόνο που δεν είπα τίποτα από τα παραπάνω.

1/10, διάβασε καλύτερα και δοκίμασε ξανά. 

15 ώρες πριν, logistoulis είπε

Επειδή το διαβάζω και το θαναδιαζω αυτό, τα στοιχεία αυτά από πού προκύπτουν ακριβώς; Από τα εκκαθαριστικά;

Επίσης έχεις καταλάβει γιατί ακριβώς λέγονται και τι σκοπό έχουν

Το πρόβλημα με τη μεσαία τάξη δεν είναι το αν πληρώνει το ποσοστό φόρων που λένε (ξαναρωτάω βέβαια με βάση τι στοίχεια ακριβώς προκύπτει) αλλά ότι η μεσαία τάξη τείνει να εξαφανιστεί

Το να βάλεις φόρο στα 500 ευρώ επειδή νομοθετήσες 500 ευρώ και πήγαν όλα τα βλητα να δώσουν τέτοιους μισθούς είναι απλά χαζό

επίσης έχεις υπόψιν πόσους φόρους γλιτώνουν με φοροαποφυγή τα μεγάλα κεφάλια;

Να το θέσω αλλιώς.

Το κράτος προτιμά ο κατώτατος μισθός να είναι υψηλός, όσο ψηλότερος τόσο καλύτερα.

Στα €550 βασικός είσαι στην κατώτατη κλίμακα και δεν πληρώνεις τίποτα.

Αν ανέβει και φτάσει το γκαρσόνι στην καφετέρια να "καθαρίζει" €11.000 το χρόνο, τσουπ, να' σου το 500άρικο στην εφορία. Επί π.χ. 3.000.000 που δουλεύουν με βασικό, μας βγήκε η δόση για το ΔΝΤ και έμεινε και λίγο για να πληρώσουμε τις συντάξεις το 2020.

Η αύξηση του βασικού ΔΕΝ θα δημιουργήσει ξαφνικά μια μεσαία τάξη από το πουθενά, απλά όσο παίρνουν €8000-11000 θα γίνουν η νέα μικρή τάξη και οι υπόλοιποι θα είναι ή μικρομεσαίοι ή υψηλόμισθοι!

Α, και για όσους λένε πως καλά κάνει η επιχείρηση αν κλείσει που δεν βγαίνει με τους υψηλότερους μισθούς... το πιθανότερο είναι να μην κλείσει, και απλά να αυξήσει τις τιμές στις υπηρεσίες και στα προϊόντα (φαντάζομαι θα ξεχάσατε μερικοί πως τις καλές εποχές πληρώνατε €7 τον φραπέ στο Μπουρνάζι 😗 ). Δεν θα τα βάλει από την τσέπη του ο επιχειρηματίας, εσείς κι εγώ θα τα βάλουμε.

Επεξ/σία από Narayan
Δημοσ.
22 ώρες πριν, xristoss1 είπε

Παιδια εχω μια ερωτηση,μου εκανε προσληψη ο εργοδοτης μου την οποια δεν εχω υπογραψει ακομα ειναι αοριστου και συμφωνησαμε πληρη ενσημα,με εχει βαλει τριτη-σαββατο 7ωρο και την μια ωρα που μου τρωει τις εβαλε κυριακη σαν πενταωρο και δευτερα ρεπο. Δεν πολυγνωριζω τι παιζει αλλα μου φαινεται με ριχνει ο τυπας,κατατοπιστε με ρε παιδες.

καποιος να μου απαντησει σας παρακαλω??

Δημοσ.
9 ώρες πριν, Narayan είπε

Ωραία όλα αυτά, μόνο που δεν είπα τίποτα από τα παραπάνω.

1/10, διάβασε καλύτερα και δοκίμασε ξανά. 

Είπες κατά λέξη "δεν "βγαίνει" η επιχείρηση χωρίς να καταφύγει ο ιδιοκτήτης στη λαμογιά.". Οπότε η μόνη σοβαρή αντίδραση είναι να λυπηθεί κάποιος για λογαριασμό σου.

9 ώρες πριν, Narayan είπε

Α, και για όσους λένε πως καλά κάνει η επιχείρηση αν κλείσει που δεν βγαίνει με τους υψηλότερους μισθούς... το πιθανότερο είναι να μην κλείσει, και απλά να αυξήσει τις τιμές στις υπηρεσίες και στα προϊόντα (φαντάζομαι θα ξεχάσατε μερικοί πως τις καλές εποχές πληρώνατε €7 τον φραπέ στο Μπουρνάζι 😗 ). Δεν θα τα βάλει από την τσέπη του ο επιχειρηματίας, εσείς κι εγώ θα τα βάλουμε.

Τότε θα την κλείσουν οι πιο αποδοτικές επιχειρήσεις που μπορούν να δώσουν αυτούς τους μισθούς και να χρεώνουν ταυτόχρονα λιγότερο.

Εκτός κι αν θες να μου πεις ότι ο καπιταλισμός δε δουλεύει, οπότε θα πρέπει να βρω ένα παράθυρο να πέσω.

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, obby είπε

Είπες κατά λέξη "δεν "βγαίνει" η επιχείρηση χωρίς να καταφύγει ο ιδιοκτήτης στη λαμογιά.". Οπότε η μόνη σοβαρή αντίδραση είναι να λυπηθεί κάποιος για λογαριασμό σου.

Τότε θα την κλείσουν οι πιο αποδοτικές επιχειρήσεις που μπορούν να δώσουν αυτούς τους μισθούς και να χρεώνουν ταυτόχρονα λιγότερο.

Εκτός κι αν θες να μου πεις ότι ο καπιταλισμός δε δουλεύει, οπότε θα πρέπει να βρω ένα παράθυρο να πέσω.

0/10 κακό τρολλ, πίσω στη σπηλιά σου.

Δημοσ.
23 hours ago, Narayan said:

φαντάζομαι θα ξεχάσατε μερικοί πως τις καλές εποχές πληρώνατε €7 τον φραπέ στο Μπουρνάζι

Πότε ήταν αυτές οι καλές εποχές και σε ποιο μαγαζί? 

Δημοσ.
Στις 27/5/2019 στις 9:49 ΠΜ, Narayan είπε

τι σχέση έχει ο κατώτατος μισθός με το φραπέ των 7 € στο μπουρνάζι, που παρεμπιπτόντως δεν υπήρχε και ποτέ?

δηλαδή ο επιχειρηματίας του μπουρναζίου έβαζε 7 € το φραπέ για να καταφέρει να πληρώσει τους κατώτατους μισθούς των υπαλλήλων και όχι για να βγάλει υπερκέρδος εκμεταλλευόμενος την όποια οικονομική άνεση της εποχής?

ειδικά στο χώρο της εστίασης, κατώτατος μισθός δεν παίζει σχεδόν πουθενά.. μεροκάματο δίνουν, με λιγότερα και μισά ένσημα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

offtopic. Τον πιό ακριβό καφέ τότε, είχα πιεί στην Πολιτεία(6.80).

Επίσης όπως σωστά είπε κάποιος ποτέ δεν είχε 7 ευρώ στο Μπουρνάζι. Μη γράφετε ότι σας κατέβει.

Επεξ/σία από gmts
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
45 λεπτά πριν, johnieXoX είπε

δηλαδή ο επιχειρηματίας του μπουρναζίου έβαζε 7 € το φραπέ για να καταφέρει να πληρώσει τους κατώτατους μισθούς των υπαλλήλων και όχι για να βγάλει υπερκέρδος εκμεταλλευόμενος την όποια οικονομική άνεση της εποχής?

Το ένα δεν εξαιρεί το άλλο. Κι ας μην ξεχνάμε τι μισθούς έπαιρναν τα γκαρσόνια τότε. 

38 λεπτά πριν, gmts είπε

offtopic. Τον πιό ακριβό καφέ τότε, είχα πιεί στην Πολιτεία(6.80).

Επίσης όπως σωστά είπε κάποιος ποτέ δεν είχε 7 ευρώ στο Μπουρνάζι. Μη γράφετε ότι σας κατέβει.

Εγώ άλλα θυμάμαι, βέβαια τότε είμουν μικρός και χαζός και τα πλήρωνα επειδή ήμουν με παρέα, τώρα τον έχουν ρίξει στα €4 αλλά πλέον δεν πατάει κανείς...

Επεξ/σία από Narayan
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Narayan είπε

Το ένα δεν εξαιρεί το άλλο. 

Εγώ άλλα θυμάμαι, βέβαια τότε είμουν μικρός και χαζός και τα πλήρωνα επειδή ήμουν με παρέα, τώρα τον έχουν ρίξει στα €4 αλλά πλέον δεν πατάει κανείς...

όχι.

απλά όχι.

ούτε κόστιζε ποτέ 7 € το φραπέ στο μπουρνάζι

ούτε ποτέ έπαιρναν τόσο υψηλούς μισθούς οι υπάλληλοι των καφετεριών στο μπουρνάζι που να δικαιολογούν κόστος φραπέ 7 €

όταν το φραπέ κόστιζε μέχρι 5 € (που και ούτε για αυτό δεν είμαι σίγουρος) ο μόνος λόγος ήταν το υπερκέρδος του επιχειρηματία, άντε και η πληρωμή κάποιου ακριβού ενοικίου. 

Δημοσ.

Κι εγω θυμάμαι τις υπερβολικές αυξήσεις τιμών στο Μπουρνάζι που ξεπερνούσαν τιμές σε γλυφάδα και κεφαλάρι μια εποχή. Τότε που ηταν μαζεμένα όλα τα κλαμπ εκει, ηταν απλησίαστα όλα. 

Επίσης υπήρχε εποχή που σερβιτόρος έμπαινες μέσω γνωστού όχι λόγω της ανεργίας αλλά λόγω των πολύ καλών μισθών και πουρμπουάρ στη περιοχή. Βέβαια ολα κράτησαν για λιγο

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...