Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, jgeorgiou είπε

Ζεις σε παράλληλο σύμπαν γιατί δεν ισχύει τίποτε από αυτά που λες

α) Οι πολυεθνικές και οι μεγάλες επιχειρήσεις ΔΕΝ ενδιαφέρονται για την φορολογία , αρκει να σου σου πω ότι ελληνικές πολυεθνικες μετανάστευσαν σε "ακριβοτερες" χώρες Βελγιο , Ελβετια , Γερμανία κτλ. Μονο μεσσαίες και μικρές ενδιαφέρονται για την φορολογία.

β) Το γενικότερο πρόβλημα της Ελλαδας είναι η πριμοδότηση του παρασιτισμού και η τιμωρία της προκοπής που έχει σπρώξει μεγάλο μέρος των Ελλήνων να σκέφτονται όπως εσύ.

Αποφασιστε ομως.Δεν γινεται μια οι επιχειρησεις να πηγαινουν Γερμανια οπιυ εχει υψηλη φορολογια  και μια Βουλγαρια που εχει χαμηλη φγορολογια 😂

• Απαντ. 272
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Επισκέπτης
Δημοσ.

@bluesattack Μια σοβαρή εταιρεία δεν ενδιαφέρεται για τη ΔΙΚΗ σου φορολογία. Σου λέει ο μισθός σου είναι πχ 30 χιλιάρικα. Κόψε το λαιμό σου και πλήρωσέ την , αν είναι 20-50-80% ούτε που τους νοιάζει. Αυτοί 30 δίνουν. 

Ενδιαφέρεται όμως αν του κάτσει στο σβέρκο ένα 60%

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, bluesattack είπε

Αποφασιστε ομως.Δεν γινεται μια οι επιχειρησεις να πηγαινουν Γερμανια οπιυ εχει υψηλη φορολογια  και μια Βουλγαρια που εχει χαμηλη φγορολογια 😂

Πες στον ινστούχτορα να στο κάνει λιανά αν δεν καταλαβαίνεις τι έγραψα.

Οι μεσαίες και οι μικρές ενδιαφέρονται για φορολογία. Εσύ άνοιξες συζήτηση για τις "πολυεθνικές" που ΔΕΝ τις αγγίζει η φορολογία αλλά θεσμικά θέματα , δικαιοσύνη κτλ. Ψάξε στο ίντερνετ παραδειγματα που μετανάστευσαν οι ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΕΣ ελληνικές και που η μάζα μεσαίων και μικρών.

Επεξ/σία από jgeorgiou
  • Like 2
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε

Πες στον ινστούχτορα να στο κάνει λιανά αν δεν καταλαβαίνεις τι έγραψα.

Οι μεσαίες και οι μικρές ενδιαφέρονται για φορολογία. Εσύ άνοιξες συζήτηση για τις "πολυεθνικές" που ΔΕΝ τις αγγίζει η φορολογία αλλά θεσμικά θέματα , δικαιοσύνη κτλ. Ψάξε στο ίντερνετ παραδειγματα που μετανάστευσαν οι ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΕΣ ελληνικές και που η μάζα μεσαίων και μικρών.

Πηγαιντε σε ενα μπιτσομπαρο , καντε ενα ..οικονομικο συμβουλιο, αποφασιστε αν θα μειωθει η φορολογια των πολυεθνικων η οχι,των μικρομεσαιων επιχειρησεων η οχι, των μισθωτων και ελατε να  παρουσιασετε πως θα ορθοποδησει η οικονομια.Θελω ολοκληρωμενο σχεδιο , οχι σαλτσες, σχεδιο προυπολογισμου 😂

Επισκέπτης
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, bluesattack είπε

Πηγαιντε σε ενα μπιτσομπαρο , καντε ενα ..οικονομικο συμβουλιο, αποφασιστε αν θα μειωθει η φορολογια των πολυεθνικων η οχι,των μικρομεσαιων επιχειρησεων η οχι, των μισθωτων και ελατε να  παρουσιασετε πως θα ορθοποδησει η οικονομια.Θελω ολοκληρωμενο σχεδιο , οχι σαλτσες, σχεδιο προυπολογισμου 😂

Δε μας είπες σε ποιο είσαι όμως όλη μέρα και σχεδιάζεις τα νέα επιδόματα κοινωνικής πολιτικής 🤣

Δημοσ.

😂😂

Και με ρεγουλα , οι οικονομικοι οροι παιδια.Απλα και κατανοητα , δεν ειμαστε ολοι τεχνοκρατες :D

Μην το ξεχειλωσετε το πραγμα , οχι διεθνεις εμπορικες συμφωνιες κλπ, ξεκινηστε απο τα σουβλατζιδικα ρε παιδι μου

Επισκέπτης
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, bluesattack είπε

😂😂

Και με ρεγουλα , οι οικονομικοι οροι παιδια.Απλα και κατανοητα , δεν ειμαστε ολοι τεχνοκρατες :D

Μην το ξεχειλωσετε το πραγμα , οχι διεθνεις εμπορικες συμφωνιες κλπ, ξεκινηστε απο τα σουβλατζιδικα ρε παιδι μου

Τα σουβλατζίδικα το πήραν το πλάνο θα πάνε στα 3 ευρώ, να δω τι θα τρώς με τους ανάλγητους :P

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, bluesattack είπε

😂😂

Τα περισσότερα σουβλατζίδικα είναι νοικοκυρεμένα και αμοιβή δίνουν στους εργαζόμενους  , προιόν στον καταναλωτή που πληρώνει ΑΥΤΟΒΟΥΛΩΣ  και δεν ταίζουν τσάμπα γεύμα σε παράσιτα.

Οταν γίνει κατανοητό πως λειτουργεί ο κόσμος και η οικονομία ευχαρίστως να συζητήσουμε. Η αποκατάσταση της ανισορροπίας (τιμωρία των προκομένων & πριμοδότηση των παρασίτων) δεν θέλει συμβούλιο ούτε σταλινικά 5ετή σχέδια. Απλά αποκαθιστάς την ισορροπία και όλα μετά θα πάρουν την σειρά τους.

Επεξ/σία από jgeorgiou
Δημοσ.
2 hours ago, giotis1982 said:

Όχι , όπως δεν είναι συμπέρασμα το "Ψάχνω τόσα χρόνια και δε βρίσκω τίποτα" , τόσο απλά. 

Αυτό το συμπέρασμα έχει και κάποια νούμερα ανεργίας που το υποστηρίζουν βέβαια οπότε μάλλον έχει λίγη περισσότερη βάση. 

Επισκέπτης
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, NickTG είπε

Αυτό το συμπέρασμα έχει και κάποια νούμερα ανεργίας που το υποστηρίζουν βέβαια οπότε μάλλον έχει λίγη περισσότερη βάση. 

Σύμφωνα με τα τελευταία νούμερα η ανεργία μειώνεται οπότε κάποιος βρίσκει δουλειά. Χωρίς να θέλω να σε προσβάλω , την κολοκυθιά θα παίξουμε; Η κοπέλα μίλησε για χιλιάδες άτομα που ψάχνουν μέρα νύχτα και δε βρίσκουν δουλειά. Έφερα ένα παράδειγμα , φυσικά και έχω και άλλα. Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, NickTG είπε

Έχει βγει το πόρισμα ή δουλευταράς που χεις για πλάκα δουλειά είσαι ή τεμπελχανάς βολεμένος. Τίποτα άλλο......

Δημοσ.
15 ώρες πριν, billsnake21 είπε

Και ρε αδερφέ τι γίνεται αν δεν έχεις social skills για τις μισές δουλειές που αναφέρεις, ούτε δίπλωμα οδήγησης? Αλλά ούτε το καθαρό εισόδημα για να βγάλεις δίπλωμα οδήγησης. 
Τι γίνεται όταν έχεις όρεξη για δουλειά, να ιδρώσει ο κώλος σου στις υπόλοιπες δουλειές όμως, ακόμα και 2-2μιση ώρες μακριά με ρίσκο όταν δεν θα χει μέσα να μην μπορείς να πας καν, αλλά δεν βρίσκεις? Πόσο % τεμπέλης είμαι για σένα? 

Όπα φίλε ούτε εγώ είχα δίπλωμα  ούτε τρέλα skills έχω σιγά. Άμα ψάχνεις να βρεις δουλειά και δεν σκέφτεσαι ότι εντάξει μωρέ θα έχω το χαρτζιλίκι μου από τους δικούς μου τότε δεν είσαι τεμπέλης . Αλλά αυτό που λες ότι δεν θα έχει μέσα να μην  Μπορείς να πας είναι μια δικαιολογία ρε φίλε κάνουν 4 5 φορές το χρόνο απεργία τα ΜΜΜ δεν μπορείς να πάρεις ταξί η να υποχρεώσεις κάποιον να σε πάει;; Για 4 φορές το χρόνο η ακόμα και 5 6 7... Γιατί παραπάνω δεν κάνουν

Στα 18 μου πήγαινα για 20 ευρώ  από την μια άκρη της Αθήνας  στην άλλη με 3 συγκοινωνίες.. έτσι πήρα δίπλωμα... 

Τώρα εάν βάλουμε ότι θα έχουν απεργία τα μέσα ότι βρωμάνε τα λεωφορεία ότι είναι μακρυά ότι ότι... Προφανώς μιλάμε για κάποιον που δεν θέλει να ιδρώσει ο κωλος του

• Like 1
Δημοσ.
12 ώρες πριν, Narayan είπε

Καταρχάς από το πρώτα κιόλας σεντόνι που παρέθεσες πήρες σαφώς θέση στην κουβέντα που γίνεται για την κατάσταση στην αγορά εργασίας. Αναπόφευχτα θα υπάρξουν και κάποιοι που θα επισημάνουν πως κάποιες από τις θέσεις σου εμπεριέχουν πιθανά σφάλματα σκέψης ή νοοτροπίας. Ίσως αν δεν άντεχες να διαβάσεις αυτές τις αντικροούμενες απόψεις να μην ήταν η καλύτερη ιδέα να τις παραθέσεις σε δημόσιο φόρουμ, πόσο μάλλον γράφοντας με στόμφο και έπαρση.

Για να απαντήσω στο ερώτημά σου... προσωπικά διάλεξα από νέος ένα σκληρό επάγγελμα που δεν επιλέγουν πολλοί, επειδή απαιτεί πολλές προσωπικές θυσίες. Εμπειρία μηδέν στην αρχή, απολαβές ανάλογες, αλλά με την πάροδο του χρόνου αυξήθηκαν σημαντικά και τα δύο. Εφόσον παραδέχεσαι πως οι κύριοι ανταγωνιστές σου στην αγορά εργασίας εξακολουθούν ακόμα και σήμερα να είναι νεαρές κοπέλες, που το skillset τους περιλαμβάνει ελάχιστα επιπλέον από λεπτή μέση, μίνι φούστα και κραγιόν, πάει να πει πως μιλάμε για επαγγέλματα που δεν απαιτούν ιδιαίτερες δεξιότητες. Το δικό μου ερώτημα ήταν, εφόσον αυτό το skillset γνώριζες εξαρχής πως θα αλλοιώνεται με την πάροδο του χρόνου, έκανες κάτι για να εξακολουθείς να βρίσκεις δουλειά όταν είσαι μεσήλικη; Αν και δεν απάντησες, από το ύφος και την ψευτοσοφία του δρόμου που παρέθεσες, συμπεραίνω πως η απάντηση είναι ένα μεγάλο "όχι".

Οι καλές δουλειές δεν έρχονται να σε βρουν, τις κυνηγάμε με εργασία, συνεχή βελτίωση σε γνώση και εμπειρία, και επιδίωξη η επόμενη δουλειά μας να είναι καλύτερη από την προηγούμενη. Η άλλη λύση είναι να κάτσουμε στο ίδιο επίπεδο που είμασταν πριν από 15 χρόνια και να μοιρολογούμε για την κατάντια της αγοράς εργασίας, απορρίπτοντας ό,τι στοιχείο μας παραθέτουν που ενισχύει το ότι υπάρχουν και άλλες λύσεις (που δεν θέλουμε να ακολουθήσουμε)...

Αν και εμφανώς δεν σε ενδιαφέρει τι έχουν να πουν οι υπόλοιποι, εγώ θα σου πρότεινα να ψάξεις λίγο το επάγγελμα της αρθρογραφίας για την ανέλιξή σου. Είναι πραγματικά σπάνιο χάρισμα να μπορεί κάποιος να γράφει τόσα πολλά και να λέει τόσο λίγα.

Επειδή αναφέρεις το προσωπικό σου παράδειγμα, θες να μας πεις το επάγγελμα που επέλεξες και που με σκληρή δουλειά κατάφερες να πετύχεις? Μπορεί να βοηθήσεις κάποιους που ψάχνουν.

Δημοσ.
8 ώρες πριν, christopher0016 είπε

Όπα φίλε ούτε εγώ είχα δίπλωμα  ούτε τρέλα skills έχω σιγά. Άμα ψάχνεις να βρεις δουλειά και δεν σκέφτεσαι ότι εντάξει μωρέ θα έχω το χαρτζιλίκι μου από τους δικούς μου τότε δεν είσαι τεμπέλης . Αλλά αυτό που λες ότι δεν θα έχει μέσα να μην  Μπορείς να πας είναι μια δικαιολογία ρε φίλε κάνουν 4 5 φορές το χρόνο απεργία τα ΜΜΜ δεν μπορείς να πάρεις ταξί η να υποχρεώσεις κάποιον να σε πάει;; Για 4 φορές το χρόνο η ακόμα και 5 6 7... Γιατί παραπάνω δεν κάνουν

Στα 18 μου πήγαινα για 20 ευρώ  από την μια άκρη της Αθήνας  στην άλλη με 3 συγκοινωνίες.. έτσι πήρα δίπλωμα... 

Τώρα εάν βάλουμε ότι θα έχουν απεργία τα μέσα ότι βρωμάνε τα λεωφορεία ότι είναι μακρυά ότι ότι... Προφανώς μιλάμε για κάποιον που δεν θέλει να ιδρώσει ο κωλος του

Δεν απορρίπτω δουλειές με βάση το χρηματικό ούτε την απόσταση. Απλά στο επιχείρημα μου παραπάνω βάζω και το ότι όταν πχ τσεκάρω την χ ψ αγγελία δεν την απορρίπτω αν είναι στου διαόλου τον κώλο εφόσον υπάρχει τρόπος να πάω με τα μέσα. Μην μπερδεύεσαι αδερφέ. Η δική μου "απόρριψη" είναι σε δουλειές που θέλουν social skills ή την ηρεμία όπως πχ θέλουν ο σερβιτόρος ή οι πωλήσεις. Αυτό δεν με κάνει τεμπέλη, γιατί είμαι ο πρώτος που αν βρει κάποιο μεροκάματο να ιδρώσει ο κώλος μου τρέχω. Όπως επίσης έχω δουλέψει και σε συνεργείο καθαρισμού πολυκατοικιών σχεδόν στο τσάμπα για να βοηθήσω στο σπίτι ενώ δεν κρατούσα ούτε 50λεπτο. Το να κρίνουμε κάποιον ως τεμπέλη ή μη είναι πολύ εύκολο αλλά είναι ένα φαινόμενο που το συναντάς συνέχεια όχι μόνο για την τεμπελιά αλλά γενικότερα. 

Βέβαια για να είμαστε σωστοί αν για παράδειγμα μιλάμε για να είσαι εσύ στην μια άκρη και η δουλειά στην άλλη άκρη το ταξί δεν είναι ρεαλιστική λύση. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...