jgeorgiou Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 33 λεπτά πριν, Lezantas26 είπε θα βρουν αλλη λουμπα. η πιο ευκολη σε προσλαμβανουν 4ωρο. ή κατι αλλο, καλο (λαμογιο) λογιστη να χεις και ολα λυνονται το θεμα δεν ειναι μονο αυτο αλλα και η γενικη νοοτροπια που εχουμε. αμα τα βαλει κατω ο αφεντικος και για 10 ευρω τον συμφερει καλυτερα να μην εχει επιπλεον υπαλληλο παρολο τη φορολογια, δε θα παρει υπαλληλο. τετοιοι ειμαστε. καλα για τη συμπεριφορα εργοδοτων προς εργαζομενων δεν χρειαζεται να πουμε κατι, πιστευω οι περισσοτεροι ξερουν τη κατασταση. χωρις να σημαινει οτι δεν υπαρχουν και εργοδοτες - ανθρωποι, απλα δυσκολο να φυγει καποιος απ αυτους (τρελος ειναι?) οποτε δουλεια βρισκεις στους σκατανθρωπους κυριως που ανακυκλωνουν υπαλληλους συνεχως διοτι κανενας δε καθεται. οποτε οσοι εχουν επιλογη να κανουν κατι αλλο θα το κανουν. θα φυγουν επαρχια, θα δουλευουν μαυρα σε φαση φτιαχνω υπολογιστες, ιδιαιτερα, κλπ, θα ζησουν απο νοικια ή/και επιδοματα. ή το πιο διαδεδομενο με το που συμπληρωσεις για ταμειο ανεργιας σηκωνεσαι και φευγεις μερικους μηνες να ησυχασει το κεφαλι σου και ελπιζεις στο ενδιαμεσο να πετυχεις καποια αξιολογη θεση, αλλιως παλι τα ιδια γι αυτο επιμενω και λεω, τι φορολογιες και πρασσινα αλογα, αφου δεν εχουμε παιδεια δεν θα αλλαξει τιποτα γιατι ο στοχος μας ειναι το προσωπικο κερδος ΤΩΡΑ. ε δεν ερχεται ετσι η αναπτυξη, πως να το κανουμε.. α) Η παιδεία που λες (ουτοπική όπως την θέτεις κατά την άποψη μου) θέλει 10ετίες συστηματικής δουλειάς. Οπότε ξέχασε το. β) Πες όμως ότι το κάνουμε τι νομίζεις ότι θα γίνει μετά από 30-40χρόνια? Οτι και αν σε έχουν μάθει αν το κράτος πριμοδοτεί τον παρασιτισμό και τιμωρεί την προκοπή θα "κυλήσεις" προς την εύκολη λύση. Είναι η ανθρώπινη φύση αυτή. γ) Ο άνθρωπος έχει ΠΕΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ηλικιακό όριο. Κάποιος έχει πει "Τι σημασία έχει το μακροπρόθεσμο , τότε θα είμαστε ή άρρωστοι υπεργηροι ή νεκροι." Αν ενσωματώσεις στην λογική σου τα ελαττώματα/προτερήματα της ανθρώπινη φύση θα δεις ότι όλα είναι ποιο απλά και οι λύσεις προφανείς. Επεξ/σία 31 Μαΐου 2019 από jgeorgiou
Επισκέπτης Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, Narayan είπε 1) Περισσότερο θέμα με την ηλικία σου έχεις εσύ παρά οι εργοδότες. 2) Στα 40 σου, θες να μας πεις πως δεν έχεις αναπτύξει τα skills σου έστω και σε μικρό βαθμό, ώστε να θεωρείσαι καλύτερη πρόσληψη από μια ανειδείκευτη 23χρονη; Πως φταίει ο εργοδότης σε αυτό; Μήπως το εμφανισιακό κομμάτι είναι δικαιολογία για το γεγονός πως από τα 23 σου και μετά δεν έμαθες περισσότερα πράγματα στον κλάδο σου για να αξίζεις, αν όχι προαγωγής, τουλάχιστον να αμοίβεσαι περισσότερο από μια νεοεισερχόμενη στην αγορά εργασίας; Επεξ/σία 31 Μαΐου 2019 από Επισκέπτης
Επισκέπτης Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) @Curi0us Το ποιός χάνει το δέντρο το βλέπουμε, δεν είδες που έγραψα πως σε εξι μήνες είχε προτάσεις με τα διπλά λεφτά; Πραξε τα δέοντα αλλά μη λες δεν υπάρχει καμία ευκαιρία. Τώρα στο να μείνω άνεργος ΔΕΝ ΠΑΊΖΕΙ γιατί ζω για να δουλεύω, βέβαια με κοροϊδεύουν αλλά δε βαριέσαι εγώ να δεις γέλιο που ριχνω. Τις ικανότητες τις αναπτύσσει κανείς με κόπο δεν είναι τζάμπα 8ωρακι. Αν ρωτήσεις κάποιον άλλο σου λέει μου πίνουν το αίμα οι καπιταλες. Και κάτι τελευταίο, εγώ αν έχανα μια θέση από μια νοικοκυρά που δεν τη νοιάζει κιόλας θα έπαιρνα ψυχοφάρμακα. Επεξ/σία 31 Μαΐου 2019 από Επισκέπτης
jgeorgiou Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 17 λεπτά πριν, giotis1982 είπε @Curi0us Το ποιός χάνει το δέντρο το βλέπουμε, δεν είδες που έγραψα πως σε εξι μήνες είχε προτάσεις με τα διπλά λεφτά; Πραξε τα δέοντα αλλά μη λες δεν υπάρχει καμία ευκαιρία. Τώρα στο να μείνω άνεργος ΔΕΝ ΠΑΊΖΕΙ γιατί ζω για να δουλεύω, βέβαια με κοροϊδεύουν αλλά δε βαριέσαι εγώ να δεις γέλιο που ριχνω. Τις ικανότητες τις αναπτύσσει κανείς με κόπο δεν είναι τζάμπα 8ωρακι. Αν ρωτήσεις κάποιον άλλο σου λέει μου πίνουν το αίμα οι καπιταλες. Και κάτι τελευταίο, εγώ αν έχανα μια θέση από μια νοικοκυρά που δεν τη νοιάζει κιόλας θα έπαιρνα ψυχοφάρμακα. H κοινωνία δεν αποτελείται αποκλειστικά από high-skilled άτομα. Η κοινωνία πρέπει να δίνει ευκαιρίες (αντίστοιχες του επιπέδου τους) σε όλα τα άτομα. Ενας με μέση ηλικία και μέτρια μόρφωση δυστυχώς στην Ελλάδα της κρίσης έχει πρόβλημα. Πρέπει οπωσδήποτε οι κυβερνήσεις να πυροδοτήσουν υψηλή ανάπτυξη ώστε όλοι όσοι θέλουν να εργαστούν να μπορούν βρουν. Σε 2ο στάδιο αν οι διαθέσιμες δουλειές είναι πολλές ο εργαζόμενος θα αποκτήσει πραγματική διαπραγματευτική ικανότητα και δεν θα περιμένει από το κόμμα-πατερούλη να σπάει βιτρίνες για να τον "βοηθήσει". Να μην είμαστε απόλυτοι στις θέσεις μας. Επεξ/σία 31 Μαΐου 2019 από jgeorgiou 4
LongTom Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 43 λεπτά πριν, giotis1982 είπε @Curi0us Το ποιός χάνει το δέντρο το βλέπουμε, δεν είδες που έγραψα πως σε εξι μήνες είχε προτάσεις με τα διπλά λεφτά; Πραξε τα δέοντα αλλά μη λες δεν υπάρχει καμία ευκαιρία. Τώρα στο να μείνω άνεργος ΔΕΝ ΠΑΊΖΕΙ γιατί ζω για να δουλεύω, βέβαια με κοροϊδεύουν αλλά δε βαριέσαι εγώ να δεις γέλιο που ριχνω. Τις ικανότητες τις αναπτύσσει κανείς με κόπο δεν είναι τζάμπα 8ωρακι. Αν ρωτήσεις κάποιον άλλο σου λέει μου πίνουν το αίμα οι καπιταλες. Και κάτι τελευταίο, εγώ αν έχανα μια θέση από μια νοικοκυρά που δεν τη νοιάζει κιόλας θα έπαιρνα ψυχοφάρμακα. Συγκρίνεις το δικό σου wage/skill επίπεδο με μια που είναι απλά στο μέσο όρο ή λίγο παρακάτω. Δεν έχει λογική αυτό διότι δεν είναι οι ευκαιρίες και η κατάσταση η ίδια. Ούτε πριν όταν κατάφερες αυτά που κατάφερες, ούτε φυσικά τώρα. Κοιτάς το πρόβλημα πολύ μονομερώς. | Επίσης η υπερεργασία δεν είναι το μόνο που δίνει τα απαραίτητα skills, τουλάχιστον όχι όπως το λογίζεις εσύ 24/7/365. Κάποιες φορές είναι όντως θέμα max effort για να καταφέρεις ότι πρέπει όταν έχεις πολύ περιορισμένο χρονικό bugdet. 2
Narayan Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 46 λεπτά πριν, Curi0us είπε Ρίξε απλά μια ματιά στις αγγελίες. Θα δεις τι ηλικίες ζητάνε. Και τι προσφέρουν. Και πόσο παραχωρητικοί είναι. Και μη κολλάτε στο αν έχω skills, αν δουλεύω που δουλεύω, γιατί δε γίνομαι άλλη μια αισθητικός ή δε πηγαίνω σε μια παραλία να .μαζεύω κέρματα και αν βγάζω ένα καλό μεροκάματο (έλεος δηλαδή). Δε γράφω για να πάρω από εσάς συμβουλές. Σας περιγράφω την κατάσταση που αντιμετωπίζει πολύς κόσμος. Από την άνεργη πιτσιρίκα που έχει πάει σε άπειρες καφετέριες και τη απορρίπτουν, τη στιγμή που λέτε οτι μπαίνεις σε οποιαδήποτε καφετέρια και σε προσλβάνουν μέχρι τον οικογενειάρχη που μπορεί να ήταν ο καλύτερος εργάτης, αλλά οι συγκιρίες τον έφεραν στη θέση του άνεργου και που δε μπορεί να γίνει ντελιβεράς και δε μπορει να αλλάξει τόπο κατοικίας γιατί υπάρχει και κάτι που το λένε υποχρεώσεις. Δεν είμαατε όλοι φτερό στον άνεμο, να πάμε όπου μας παρασύρει ο αέρας. Αλλά κολλάτε στο δέντρο. Τις προσπάθιες που εικάζετε πως δε κάνω και χάνετε το δάσος, που είναι η κατάσταση που αντιμετωπίζουν χιλιάδες άνθρωποι, που μπορείτε να επιβεβαιώσετε αν δείτε τι ζητάνε από αγγελίες, τι συνθήκες προσφέρουν, πόσος κόσμος έχει υποχρεώσεις που δε μπορεί να καλύψει κάνοντας εθελοντική εργασία ή δουλεύοντας για 300-400€. Δεν είπα πουθενά οτι πρέπει όλοι την πρώτη μέρα που θα δουλέψουν στη ζωή τους να πάρουν υπεύθυνη θέση και1000€ που έχετε κολλήσει και σχολιάζετε. Προφανώς κερδίζεται. Αλλά συγκεκριμένη απάντηση δεν έχει δώσει κανείς σας για το πού βρίσκετε αυτές τις τόσο γ@μ@τες δουλειές, που όλα είναι συζητήσιμα, ανεξαρτήτως ηλικίας και εμπειρίας. Το παράδειγμα της γυναίκας σου sorry δεν είναι τόσο σχετικό. Ήθελε απλά μια οποιαδήποτε δουλειά για να βγαίνει απ το σπίτι. Αν ήθελε μια δουλειά γιατί εσύ ήσουν άνεργος ή γιατί ζούσε μόνη ή χίλια δυο, θα την έφταναν τα 250€ του τετραώρου; Σας έκανα ανάλυση το πως κατέληξα να μένουν απο τα 250€, 90€. Θα συντηρούσε σπίτι θεωρείς με αυτά τα λεφτά; Αν όμως θέλει τη δουλειά για να σκοτώνει την ώρα της και τέλος του μήνα έχει και 100€, οκ ναι γ@μ@τη δουλειά. Οπότε ή μη σχολιάζετε όταν κοιτάτε μόνο στο γυαλιστερό σας μικρόκοσμο ή ανοίξτε λίγο τα μάτια σας και δείτε παραέξω. Κάντε ένα πείραμα, να βρείτε δουλειά, λάντζα ή σαν καθαριστές ή να μαζέψετε νομίσματα στην παραλία/πάρκο/δρόμο, δουλειές που δεν απαιτούν κάτι ιδιαίτερο..και πείτε μας, στις πόσες προσπάθειες πετύχατε πρόσληψη; Στο επόμενο μισάωρο λογικά κάποιος από εσάς θα τα χει καταφέρει. Και η γιαγιά με τα τερλίκια ήθρλε και σκέφτηκε κατι απλό να κάνει για να ζήσει, όπως και η άλλη με τα χόρτα, όπως και ο καστανάς...είδαμε την κατάληξη...ή δε μετράνε αυτοί; Καταρχάς από το πρώτα κιόλας σεντόνι που παρέθεσες πήρες σαφώς θέση στην κουβέντα που γίνεται για την κατάσταση στην αγορά εργασίας. Αναπόφευχτα θα υπάρξουν και κάποιοι που θα επισημάνουν πως κάποιες από τις θέσεις σου εμπεριέχουν πιθανά σφάλματα σκέψης ή νοοτροπίας. Ίσως αν δεν άντεχες να διαβάσεις αυτές τις αντικροούμενες απόψεις να μην ήταν η καλύτερη ιδέα να τις παραθέσεις σε δημόσιο φόρουμ, πόσο μάλλον γράφοντας με στόμφο και έπαρση. Για να απαντήσω στο ερώτημά σου... προσωπικά διάλεξα από νέος ένα σκληρό επάγγελμα που δεν επιλέγουν πολλοί, επειδή απαιτεί πολλές προσωπικές θυσίες. Εμπειρία μηδέν στην αρχή, απολαβές ανάλογες, αλλά με την πάροδο του χρόνου αυξήθηκαν σημαντικά και τα δύο. Εφόσον παραδέχεσαι πως οι κύριοι ανταγωνιστές σου στην αγορά εργασίας εξακολουθούν ακόμα και σήμερα να είναι νεαρές κοπέλες, που το skillset τους περιλαμβάνει ελάχιστα επιπλέον από λεπτή μέση, μίνι φούστα και κραγιόν, πάει να πει πως μιλάμε για επαγγέλματα που δεν απαιτούν ιδιαίτερες δεξιότητες. Το δικό μου ερώτημα ήταν, εφόσον αυτό το skillset γνώριζες εξαρχής πως θα αλλοιώνεται με την πάροδο του χρόνου, έκανες κάτι για να εξακολουθείς να βρίσκεις δουλειά όταν είσαι μεσήλικη; Αν και δεν απάντησες, από το ύφος και την ψευτοσοφία του δρόμου που παρέθεσες, συμπεραίνω πως η απάντηση είναι ένα μεγάλο "όχι". Οι καλές δουλειές δεν έρχονται να σε βρουν, τις κυνηγάμε με εργασία, συνεχή βελτίωση σε γνώση και εμπειρία, και επιδίωξη η επόμενη δουλειά μας να είναι καλύτερη από την προηγούμενη. Η άλλη λύση είναι να κάτσουμε στο ίδιο επίπεδο που είμασταν πριν από 15 χρόνια και να μοιρολογούμε για την κατάντια της αγοράς εργασίας, απορρίπτοντας ό,τι στοιχείο μας παραθέτουν που ενισχύει το ότι υπάρχουν και άλλες λύσεις (που δεν θέλουμε να ακολουθήσουμε)... Αν και εμφανώς δεν σε ενδιαφέρει τι έχουν να πουν οι υπόλοιποι, εγώ θα σου πρότεινα να ψάξεις λίγο το επάγγελμα της αρθρογραφίας για την ανέλιξή σου. Είναι πραγματικά σπάνιο χάρισμα να μπορεί κάποιος να γράφει τόσα πολλά και να λέει τόσο λίγα. 2
Επισκέπτης Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, jgeorgiou είπε α) Η παιδεία που λες (ουτοπική όπως την θέτεις κατά την άποψη μου) θέλει 10ετίες συστηματικής δουλειάς. Οπότε ξέχασε το. β) Πες όμως ότι το κάνουμε τι νομίζεις ότι θα γίνει μετά από 30-40χρόνια? Οτι και αν σε έχουν μάθει αν το κράτος πριμοδοτεί τον παρασιτισμό και τιμωρεί την προκοπή θα "κυλήσεις" προς την εύκολη λύση. Είναι η ανθρώπινη φύση αυτή. γ) Ο άνθρωπος έχει ΠΕΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ηλικιακό όριο. Κάποιος έχει πει "Τι σημασία έχει το μακροπρόθεσμο , τότε θα είμαστε ή άρρωστοι υπεργηροι ή νεκροι." Αν ενσωματώσεις στην λογική σου τα ελαττώματα/προτερήματα της ανθρώπινη φύση θα δεις ότι όλα είναι ποιο απλά και οι λύσεις προφανείς. 1. συμφωνω, αλλα ειναι η μονη λυση. επισης ειναι ουτοπικο να αλλαξουμε μυαλα, αλλα πιστευετε μερικοι εδω μεσα οτι αμα ελαφρυνουμε τους "εχοντες" (και αρα μαμησουμε κι αλλο αυτους που φυτοζωουν) ξαφνικα θα αρχισουν να μοιραζουν λεφτα? δε παει ετσι, ποτε δε πηγαινε ετσι (βλεπε εποχες παχιων αγελαδων) και ποτε δε θα παει ετσι αμα δεν αλλαξουμε. 2. εμεις ειμαστε το κρατος. αυτη η νοοτροπια οτι "φταινε οι αλλοι" και περιμενουμε το "μπαμπα" να τα διορθωσει ολα ειναι γιατι δε παμε μπροστα. δεν υπαρχει "μπαμπας" να τα φτιαξει, εμεις πρεπει να τα βαλουμε κατω και να παρουμε μια αποφαση τι θελουμε. θελουμε να συνεχισουμε την ατιμωρησια και τη λαμογια και μετα να γκρινιαζουμε για το κρατος στα καφενεια, ή θελουμε να προσπαθησουμε για κατι καλυτερο ακομα και αν μας ξεβολευει? 3. τα ιδια με το 2. εμεις ειμαστε το κρατος, αμα δε ξεκολησουμε να κοιταμε τη παρτυ μας και να δουμε πως να βολευτουμε δε γινεται τιποτα. Επεξ/σία 31 Μαΐου 2019 από Επισκέπτης
Επισκέπτης Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 47 λεπτά πριν, LongTom είπε Συγκρίνεις το δικό σου wage/skill επίπεδο με μια που είναι απλά στο μέσο όρο ή λίγο παρακάτω. Δεν έχει λογική αυτό διότι δεν είναι οι ευκαιρίες και η κατάσταση η ίδια. Ούτε πριν όταν κατάφερες αυτά που κατάφερες, ούτε φυσικά τώρα. Κοιτάς το πρόβλημα πολύ μονομερώς. | Επίσης η υπερεργασία δεν είναι το μόνο που δίνει τα απαραίτητα skills, τουλάχιστον όχι όπως το λογίζεις εσύ 24/7/365. Κάποιες φορές είναι όντως θέμα max effort για να καταφέρεις ότι πρέπει όταν έχεις πολύ περιορισμένο χρονικό bugdet. Μα δε σχολιάζω για να κάνει τη δική μου δουλειά. Για να βρει μια δουλειά έστω απλή είπα και έκανα τη σύγκριση με τη γυναίκα μου. Που δεν ψάχνει να δουλέψει. Απλά συνεχώς κάτι βρίσκει. Μετά φτάσαμε στο τι να τα κάνω τα 450 ευρώ. Και έγραψα ότι σιγά σιγά είχε και άλλες προτάσεις που έφταναν τα 700-800 ευρώ. Πόσα δηλαδή πρέπει να βγάλει μια κοπέλα που εργάζεται σε μια απλή δουλειά; 1.5+; Και πουθενά δεν βάζω τη δουλειά μου ή τη φορολογία που με σκίζουν. Να ανοίξουν οι θέσεις εργασίας λέω.
Επισκέπτης Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, giotis1982 είπε @Curi0us Επεξ/σία 31 Μαΐου 2019 από Επισκέπτης
Επισκέπτης Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 @Curi0us Πρέπει να καταλάβεις όμως τι γράφω και εγώ , αν μια οποιαδήποτε έχει 5 προτάσεις το χρόνο χωρίς να ψάχνει δουλειά τι θέλεις να πιστέψω; Α)Ότι δεν υπάρχουν δουλειές; Β)Ότι ο κόσμος δεν πάει για δουλειά για τον Α ή Β λόγο. Τώρα αν έχεις υποχρεώσεις και λες δε βαριέσαι θα μου κάτσει μια δουλειά όπως τη θέλω ,κανένα πρόβλημα αυτό πιστεύω και εγώ για όλους αυτούς εκεί έξω. Ευχαριστώ που με επιβεβαιώνεις.
Επισκέπτης Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) Ρε συ Narayan, μη κολλάς οτι όσα γράφω τα λέω επειδή με αφορούν άμεαα αυτή τη στιγμή..Δε με ξέρεις, δε ξέρεις τα skills μου, δεν έχω γράψει καν αν τώρα δουλεύω και βγάζω 1000€ ή είμαι στο μηδέν. Έγραψα και παλιότερες δικές μου εμπειρίες, και αυτά που βλέπω στο περιβάλλον μου. Εγώ δέχομαι οτι υπάρχουν και οι ανίκανοι που δε κάνουν τίποτα να βοηθήαουν τον ευατό τους. Όπως λέτε. Εσείς γιατί δε δέχεστει οτι και αυτοί που προσπαθούν να βοηθήαουν τον εαυτό τους πολλές φορές δε τα καταφέρνουν επειδή απλά δε βοηθούν οι συγκιρίες; giotis1982 δε μίλησα πουθενά για αυτούς που δε ψάχνουν ή θα στείλουν 5 βιογραφικά το χρόνο. Τους εξαίρεσα απο την αρχή. Ας πάρω τις μπούρδες μου λοιπόν να απαλλάξω το λαμπερό κόαμο αας. Επεξ/σία 31 Μαΐου 2019 από Επισκέπτης
bluesattack Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, giotis1982 είπε Καταλαβαίνω όμως ότι δεν ασχολείσαι ιδιαίτερα με τη φορολογία οπότε σε συγχωρώ. Οταν θα ασχοληθείς που σου το εύχομαι, θα έρθεις απο την άλλη πλευρά. Ενταξει , δεν ειναι και πυρηνικη φυσικη.Οι χαμηλομισθοι θελουν προοδευτικη φορολογια και αυξησεις επιδοματων , οι υψηλομισθοι οριζοντια φορολογια και περικοπες επιδοματων.Παγκοσμιο το φαινομενο. Αυτος που παιρνει 40-50-60 κ φανταζεται οτι εχει οικονομικη επιφανεια , στηριζει την οικονομια, πιεζει καταστασεις, μια πολυεθνικη που χαλαει το ιδιο ποσο για χαρτια υγειας σκαει στα γελια με την ''μεσαια ταξη'' και πιεζει για μειωση της φορολογιας στην μεγαλη επιχειρηματικοτητα, μειωση κοστους ενεργειας κλπ. Επεξ/σία 31 Μαΐου 2019 από bluesattack
NickTG Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 47 minutes ago, giotis1982 said: @Curi0us Πρέπει να καταλάβεις όμως τι γράφω και εγώ , αν μια οποιαδήποτε έχει 5 προτάσεις το χρόνο χωρίς να ψάχνει δουλειά τι θέλεις να πιστέψω; Α)Ότι δεν υπάρχουν δουλειές; Β)Ότι ο κόσμος δεν πάει για δουλειά για τον Α ή Β λόγο. Τώρα αν έχεις υποχρεώσεις και λες δε βαριέσαι θα μου κάτσει μια δουλειά όπως τη θέλω ,κανένα πρόβλημα αυτό πιστεύω και εγώ για όλους αυτούς εκεί έξω. Ευχαριστώ που με επιβεβαιώνεις. Άρα επειδή έτυχε αυτό στη γυναίκα σου το συμπέρασμα είναι πως υπάρχουν δουλειές και ο κόσμος δεν πάει? 3
jgeorgiou Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 6 λεπτά πριν, bluesattack είπε Ενταξει , δεν ειναι και πυρηνικη φυσικη.Οι χαμηλομισθοι θελουν προοδευτικη φορολογια και αυξησεις επιδοματων , οι υψηλομισθοι οριζοντια φορολογια και περικοπες επιδοματων.Παγκοσμιο το φαινομενο. Αυτος που παιρνει 40-50-60 κ φανταζεται οτι εχει οικονομικη επιφανεια , στηριζει την οικονομια, πιεζει καταστασεις, μια πολυεθνικη που χαλαει το ιδιο ποσο για χαρτια υγειας σκαει στα γελια με την ''μεσαια ταξη'' και πιεζει για μειωση της φορολογιας στην μεγαλη επιχειρηματικοτητα, μειωση κοστους ενεργειας κλπ. Ζεις σε παράλληλο σύμπαν γιατί δεν ισχύει τίποτε από αυτά που λες α) Οι πολυεθνικές και οι μεγάλες επιχειρήσεις ΔΕΝ ενδιαφέρονται για την φορολογία , αρκει να σου σου πω ότι ελληνικές πολυεθνικες μετανάστευσαν σε "ακριβοτερες" χώρες Βελγιο , Ελβετια , Γερμανία κτλ. Μονο μεσσαίες και μικρές ενδιαφέρονται για την φορολογία. β) Το γενικότερο πρόβλημα της Ελλαδας είναι η πριμοδότηση του παρασιτισμού και η τιμωρία της προκοπής που έχει σπρώξει μεγάλο μέρος των Ελλήνων να σκέφτονται όπως εσύ.
Επισκέπτης Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 8 λεπτά πριν, NickTG είπε Άρα επειδή έτυχε αυτό στη γυναίκα σου το συμπέρασμα είναι πως υπάρχουν δουλειές και ο κόσμος δεν πάει? Όχι , όπως δεν είναι συμπέρασμα το "Ψάχνω τόσα χρόνια και δε βρίσκω τίποτα" , τόσο απλά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις