Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 minute ago, bluesattack said:

Απο που προκυπτει αυτο ? Απο που προκυπτει οτι  οι  ασφαλιστικες εισφορες ειναι 50 % ? Φουντουκια ειναι και τα υπολογιζετε ετσι ?

https://aftertax.gr/

Εδώ με 40Κ μικτά βγάζει κάτω από 2Κ καθαρά το μήνα. 

• Like 1
  • Απαντ. 272
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, bluesattack είπε

Απο που προκυπτει αυτο ? Απο που προκυπτει οτι  οι  ασφαλιστικες εισφορες ειναι 50 % ? Φουντουκια ειναι και τα υπολογιζετε ετσι ?

Συνεχίζεις να επιβεβαιώνεις την θέση σου ως άσχετος με την εργασία. Βάλε 60κ εισόδημα και θα δεις το φως το αληθινό του σοσιαλισμού. 

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Καταρχάς το 14*2 = 28 δεν είναι το μισό του 40

Κατά δεύτερον δες παρακάτω

image.png.4695f52078a317c811c09654435056c4.png

1 λεπτό πριν, NickTG είπε

https://aftertax.gr/

Εδώ με 40Κ μικτά βγάζει κάτω από 2Κ καθαρά το μήνα. 

Μην τον παρεξηγείτε, όταν κάποιος ούτε είχε ούτε θα έχει ποτέ τέτοια εισοδήματα λογικό είναι να υπάρχει μια σχετική άγνοια.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, giotis1982 είπε

Συνεχίζεις να επιβεβαιώνεις την θέση σου ως άσχετος με την εργασία. Βάλε 60κ εισόδημα και θα δεις το φως το αληθινό του σοσιαλισμού. 

Αυτο θα κανω.Θα προβληματιστω για αυτον που βγαζει 60000 μικτο .Ας προβληματιστουν οι απο πανω που απ'οτι φαινεται τα 2800 το μηνα τους φαινονται λιγα και θελουν προφανως να μειωθει η φορολογια στα εισοδηματα των 40 -50-60κ (μικτο) .Και να τα πληρωσουν αυτοι  😂

Επεξ/σία από bluesattack
Επισκέπτης
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, bluesattack είπε

Αυτο θα κανω.Θα προβληματιστω για αυτον που βγαζει 60000 μικτο .Ας προβληματιστουν οι απο πανω που απ'οτι φαινεται τα 2800 το μηνα τους φαινονται λιγα και θελουν προφανως να μειωθει η φορολογια στα εισοδηματα των 40 -50-60κ (μικτο) .Και να τα πληρωσουν αυτοι  😂

Δε ξέρεις να διαβάζεις; Είπα εγώ να μου μειώσει τη φορολογία; Να μειώσει τα επιδόματα και να μειώσει τη φορολογία επιχειρήσεων γράφω με την προϋπόθεση  να προσλάβουν κόσμο. Και ναι αυτός που δίνει 30 χιλιάρικα φόρο δεν είναι ανάγκη να δώσει άλλα 2 για το ΚΕΑ . Μπορεί να κάνει μια φορά και κάτι για τη μεσαία τάξη.

Δημοσ.

Άσχετο με αυτά, έχω μια θειά 75 ετών που νοικιάζει 3 παλιά διαμερισματα (δεκαετίας 70) προς 200 ευρω το ένα. Ειναι το μοναδικό της εισόδημα, συνολο δηλαδη 7200 το χρόνο. (και μένει σε γκαρσονιέρα η ίδια στο Κερατσίνι)

1000 ευρώ ο φόρος της. Και άλλα 1200 ο ΕΝΦΙΑ λόγω υπεραξίας (μιλάμε για διαμερίσματα στο Κερατσίνι, όχι στη Κηφισιά).

Η γυναίκα αυτή λοιπόν πρέπει να ζήσει με 416 ευρώ το μήνα, όπου επειδή τα διαμερισματα ειναι παλιά, πρέπει να τα συντηρεί κιόλας.

Αυτό που θέλω να πω ειναι πως η υπερφορολόγιση ειναι μεν χαρακτηριστικό όλου του Δυτικού κόσμου αλλά όλα έχουν να κάνουν με τα εισοδήματα.

Διοτι αν αυτή η γυναίκα έπαιρνε τα διπλάσια απο τα ενοίκια, θα άντεχε οικονομικά. Ομως δεν είμαστε στο Λονδίνο, ωστε να νοικιάσει ένα κρεββάτι προς 400 ευρώ. Έχουμε όμως τιμές Λονδίνου.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παντως , επειδη ειμαι δικαιος , θα ομολογησω την αγνοια μου.Δεν ηξερα οτι υπαρχουν τοσοι πολλοι που να  ανησυχουν για τα εισοδηματα των 40-50-60 χιλιαδων.Ρε μπραβο...ανησυχιες  😂

Επεξ/σία από bluesattack
Δημοσ.
8 ώρες πριν, christopher0016 είπε

Όποιος θέλει να βρει δουλειά θα βρεί εάν έχει ανάγκη τα λεφτά θα πάει να σερβίρει καφέδες. Κάποια στιγμή άμα ψάχνει θα βρεί στο αντικείμενο που σπούδασε έτσι μια φίλη μου σέρβις 2 χρόνια μέχρι που βρήκε σε εταιρία με φωτοβολταϊκά  έχει τελειώσει οικονομικά. Τουλάχιστον δεν επιβάρυνε τους δικούς της μέχρι να βρει την δουλειά που ήθελε.

Έχω δουλέψει  door to door πωλήσεις της  χρυσές εποχές έβγαζα 100 ευρώ καθαρά σε 3 ώρες κάποτε... Μέχρι ντιλιβερυ. , όταν πήρα μηχανάκι σε 3 μέρες βρήκα ντιλιβερυ. Δεν άνοιξα καν εφημερίδα πήρα σβαρνα όλα τα μαγαζιά εστίασης.

Ταξί εχω δουλέψει 14 ώρες την ημέρα δεν ζήτησα ποτέ από τους δικούς μου Το θεωρώ ξεφτίλα.  Σε τηλεφωνικό κέντρο έχω δουλέψει σε πωλήσεις σε φυλλάδια οικοδομή  , πάντα έψαχνα και έβρισκα... Έχω ένα προτέρημα δεν είμαι τεμπέλης...είμαι αρκετά υπερήφανος  , και θέλω να έχω λεφτά στην τσέπη μου. Επιλέγω να βρίσκω δουλειές που θα  πληρώνομαι στην ώρα μου.

πόσοι άραγε νέοι πάνε να γίνουν ταξιτζήδες,;;; Μέχρι να βρούνε κάτι καλύτερο;;; Παπάρια  ελάχιστοι. Προτιμούν ένα χαρτζιλίκι από τους γονείς μέχρι να βρουν  την καλή δουλειά 

Όποιος θέλει ψάχνει βρίσκει , οποίος έχει ανάγκη και θέλει λεφτά πάει και χαμηλόμισθος μέχρι να βρει κάτι καλύτερο , οποίος έχει υποχρεώσεις πάει  μέχρι και στην λαχαναγορά να κουβαλάει καφάσια.  

Δουλειές υπάρχουν για όποιον θέλει να δουλέψει. Τώρα από εκεί και πέρα εάν έχει μάθει κάποιος στο χαρτζιλίκι από τους δικούς του, υποθέτω θα του είναι πολύ δύσκολο να βρει δουλειά.

Και τέλεια όλα δεν μπορούν να είναι , δύσκολα να βρεις να πληρώνεσαι σωστά όσο σου αξίζει , να έχεις όλα τα ένσημα που σου αναλογούν άδειες δώρα κτλπ.

Τουλάχιστον προσπαθείς να έχεις όσα πιο πολλά μπορείς . Ένας που δουλεύει χρόνια και έχει κινηθεί στην αγορά εργασίας ξέρει  να διεκδικεί όσο καλύτερα μπορεί τα βασικά. Που οκ σήμερα δύσκολα να τα έχεις όλα.

Και ρε αδερφέ τι γίνεται αν δεν έχεις social skills για τις μισές δουλειές που αναφέρεις, ούτε δίπλωμα οδήγησης? Αλλά ούτε το καθαρό εισόδημα για να βγάλεις δίπλωμα οδήγησης. 
Τι γίνεται όταν έχεις όρεξη για δουλειά, να ιδρώσει ο κώλος σου στις υπόλοιπες δουλειές όμως, ακόμα και 2-2μιση ώρες μακριά με ρίσκο όταν δεν θα χει μέσα να μην μπορείς να πας καν, αλλά δεν βρίσκεις? Πόσο % τεμπέλης είμαι για σένα? 

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, bluesattack είπε

Παντως , επειδη ειμαι δικαιος , θα ομολογησω την αγνοια μου.Δεν ηξερα οτι υπαρχουν τοσοι πολλοι που να  ανησυχουν για τα εισοδηματα των 40-50-60 χιλιαδων.Ρε μπραβο...ανησυχιες  😂

Σοβαρά τώρα δεν κατάλαβες ποιος πληρώνει φόρους; Μόνο εγώ και ο @AristidisZ πληρώνουμε έναν υπάλληλο του δημοσίου και καμία 3-4 ΚΕΑ Το χρόνο. Για ιδιωτικούς θα είχαμε εταιρεία,  ίσως σε προσλαμβαναμε κιόλας αν δεν μας τα έπαιρναν 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα χουμε πει άπειρες φορές. Όσο περισσότερες θέσεις εργασίας, όσο μεγαλύτεροι μισθοί, τόσο περισσότερα εισοδήματα προς το κράτος.

Μικροί μισθοί, λίγες θέσεις εργασίας; Ελάχιστα εισοδήματα στο κράτος.

Μειώστε τη φορολογία στιςμεγάλες επιχειρήσεις. Δε μπορει η Ιρλανδία να έχει 5% στις νέες επιχειρήσεις και εμεις 25. Μου χει γινει η Ιρλανδία το next big thing της Δυσης και μου νοικιάζουν ένα δωμάτιο 1000 ευρω. 

Επεξ/σία από pontez2
  • Like 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, pontez2 είπε

Άσχετο με αυτά, έχω μια θειά 75 ετών που νοικιάζει 3 παλιά διαμερισματα (δεκαετίας 70) προς 200 ευρω το ένα. Ειναι το μοναδικό της εισόδημα, συνολο δηλαδη 7200 το χρόνο. (και μένει σε γκαρσονιέρα η ίδια στο Κερατσίνι)

1000 ευρώ ο φόρος της. Και άλλα 1200 ο ΕΝΦΙΑ λόγω υπεραξίας (μιλάμε για διαμερίσματα στο Κερατσίνι, όχι στη Κηφισιά).

Η γυναίκα αυτή λοιπόν πρέπει να ζήσει με 416 ευρώ το μήνα, όπου επειδή τα διαμερισματα ειναι παλιά, πρέπει να τα συντηρεί κιόλας.

Αυτό που θέλω να πω ειναι πως η υπερφορολόγιση ειναι μεν χαρακτηριστικό όλου του Δυτικού κόσμου αλλά όλα έχουν να κάνουν με τα εισοδήματα.

Διοτι αν αυτή η γυναίκα έπαιρνε τα διπλάσια απο τα ενοίκια, θα άντεχε οικονομικά. Ομως δεν είμαστε στο Λονδίνο, ωστε να νοικιάσει ένα κρεββάτι προς 400 ευρώ. Έχουμε όμως τιμές Λονδίνου.

Το παράδειγμα που αναφέρεις είναι η επιτομή της ληστείας. Δεν έχουμε τιμές Λονδίνου (μια χαρά λογικές είναι οι τιμές), έχουμε άρμεγμα της ισχνής πλέον αγελάδας. Γιατί για τα 3 αυτά διαμερίσματα η θεία πλήρωσε για να τα αγοράσει, πλήρωσε παράβολα σε δημόσιο, πλήρωσε νταβατζιλίκια συμβολαιογραφικά, πλήρωσε κτηματολόγιο και τώρα που ήρθε η ώρα να πάρει μερικά λεφτά πίσω (πάντα με ρίσκο) της λέει το κράτος πλήρωσε μου 15% στο 95% των ενοικίων και παράλληλα ΕΝΦΙΑ. Ξαναπληρώνεις τα σπίτια σου. Και είναι η επιτομή της ληστείας γιατί σε φέρνουν προ τετελεσμένων. Τη φορολογία εισοδήματος τη ξέρεις και επιλέγεις αν θα πας να δουλέψεις για 2k. Ξέρεις τον φόρο, κάνεις τα μαθηματικά και πας. Τον ΕΝΦΙΑ στον ρίχνουν στο κεφάλι. Τι να κάνεις; Να πουλήσεις το σπίτι όπως πρότεινε ένας βουλευτής; Αστεία πράγματα. 

@giotis1982 Μην το πάτε προσωπικά το θέμα. Ότι βγάζει ο καθένας βγάζει και μαγκιά του. 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, pontez2 είπε

Τα χουμε πει άπειρες φορές. Όσο περισσότερες θέσεις εργασίας, όσο μεγαλύτεροι μισθοί, τόσο περισσότερα εισοδήματα προς το κράτος.

Μικροί μισθοί, λίγες θέσεις εργασίας; Ελάχιστα εισοδήματα στο κράτος.

Μειώστε τη φορολογία στιςμεγάλες επιχειρήσεις. Δε μπορει η Ιρλανδία να έχει 5% στις νέες επιχειρήσεις και εμεις 25. Μου χει γινει η Ιρλανδία το next big thing της Δυσης και μου νοικιάζουν ένα δωμάτιο 1000 ευρω. 

αυτο ειναι το θεμα και στην ελλαδα. μολις γινουν ιδιοκτητες ακινητων απο 70% -> 10%. τοτε θα ερθει αυτοματα και η αναπτυξη.

• Like 1
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, billsnake21 είπε

Και ρε αδερφέ τι γίνεται αν δεν έχεις social skills για τις μισές δουλειές που αναφέρεις, ούτε δίπλωμα οδήγησης? Αλλά ούτε το καθαρό εισόδημα για να βγάλεις δίπλωμα οδήγησης. 
Τι γίνεται όταν έχεις όρεξη για δουλειά, να ιδρώσει ο κώλος σου στις υπόλοιπες δουλειές όμως, ακόμα και 2-2μιση ώρες μακριά με ρίσκο όταν δεν θα χει μέσα να μην μπορείς να πας καν, αλλά δεν βρίσκεις? Πόσο % τεμπέλης είμαι για σένα? 

Αν δεν έχεις τίποτα από όλα αυτά σ αυτή τη ζωή, μάλλον κάπου φταις ο ίδιος... οι δικιαολογίες κάποτε τελειώνουν.

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, geodrako είπε

Αν δεν έχεις τίποτα από όλα αυτά σ αυτή τη ζωή, μάλλον κάπου φταις ο ίδιος... οι δικιαολογίες κάποτε τελειώνουν.

"Τίποτα από όλα αυτά" σαν να έχω κατεβάσει ολόκληρη αποστολή εθνικής ομάδας από ελλείψεις. 
1. Δεν είμαστε όλοι κοινωνικοί και εξωστρεφείς πώς να το κάνουμε? Όπως δεν είμαστε και όλοι επιστήμονες.
2. Προφανώς αν δεν έχεις κάποιο εισόδημα πώς θα πληρώσεις να βγάλεις δίπλωμα? Α ναι ξέχασα, λογικά με ταΐζουν η μαμά και ο μπαμπάς οπότε τι είναι ένα δίπλωμα οδήγησης ε?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...