Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
  • Απαντ. 272
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Curi0us είπε

Εσείς που βρίσκετε εύκολα δουλειές, ανεξαρτήτως ειδικότητας και skills, που πληρώνουν κανονικά και στην ώρα τους, που σας ασφαλίζουν για όλες τις ώρες που εργάζεστε, που βρίσκετε εταιρείες που δέχονται να δουλέψετε, ενώ δε ψάχνουν καν προσωπικό, αμισθή για μια δοκιμαστική περίοδο, για να εκτιμήσουν το πόσα πολλά τους προσφέρετε και να σας παρέχουν όλα όσα έγραψα στην αρχή,  κλπ κλπ όμορφα που λέτε, πείτε μας και που τις βρίσκετε, γιατί προφανώς υπάρχουν sites και εφημερίδες που συγκεντρώνονται οι αγγελίες των συγκεκριμένων εργοδοτών μόνο και μάλλον είναι κρυφά για τον πολύ κόσμο.

Δεν αντιλέγω, υπάρχουν αωστοί εργοδότες, υπάρχουν λουφαδόροι 

Όποιος θέλει να βρει δουλειά θα βρεί εάν έχει ανάγκη τα λεφτά θα πάει να σερβίρει καφέδες. Κάποια στιγμή άμα ψάχνει θα βρεί στο αντικείμενο που σπούδασε έτσι μια φίλη μου σέρβις 2 χρόνια μέχρι που βρήκε σε εταιρία με φωτοβολταϊκά  έχει τελειώσει οικονομικά. Τουλάχιστον δεν επιβάρυνε τους δικούς της μέχρι να βρει την δουλειά που ήθελε.

Έχω δουλέψει  door to door πωλήσεις της  χρυσές εποχές έβγαζα 100 ευρώ καθαρά σε 3 ώρες κάποτε... Μέχρι ντιλιβερυ. , όταν πήρα μηχανάκι σε 3 μέρες βρήκα ντιλιβερυ. Δεν άνοιξα καν εφημερίδα πήρα σβαρνα όλα τα μαγαζιά εστίασης.

Ταξί εχω δουλέψει 14 ώρες την ημέρα δεν ζήτησα ποτέ από τους δικούς μου Το θεωρώ ξεφτίλα.  Σε τηλεφωνικό κέντρο έχω δουλέψει σε πωλήσεις σε φυλλάδια οικοδομή  , πάντα έψαχνα και έβρισκα... Έχω ένα προτέρημα δεν είμαι τεμπέλης...είμαι αρκετά υπερήφανος  , και θέλω να έχω λεφτά στην τσέπη μου. Επιλέγω να βρίσκω δουλειές που θα  πληρώνομαι στην ώρα μου.

πόσοι άραγε νέοι πάνε να γίνουν ταξιτζήδες,;;; Μέχρι να βρούνε κάτι καλύτερο;;; Παπάρια  ελάχιστοι. Προτιμούν ένα χαρτζιλίκι από τους γονείς μέχρι να βρουν  την καλή δουλειά 

Όποιος θέλει ψάχνει βρίσκει , οποίος έχει ανάγκη και θέλει λεφτά πάει και χαμηλόμισθος μέχρι να βρει κάτι καλύτερο , οποίος έχει υποχρεώσεις πάει  μέχρι και στην λαχαναγορά να κουβαλάει καφάσια.  

Δουλειές υπάρχουν για όποιον θέλει να δουλέψει. Τώρα από εκεί και πέρα εάν έχει μάθει κάποιος στο χαρτζιλίκι από τους δικούς του, υποθέτω θα του είναι πολύ δύσκολο να βρει δουλειά.

Και τέλεια όλα δεν μπορούν να είναι , δύσκολα να βρεις να πληρώνεσαι σωστά όσο σου αξίζει , να έχεις όλα τα ένσημα που σου αναλογούν άδειες δώρα κτλπ.

Τουλάχιστον προσπαθείς να έχεις όσα πιο πολλά μπορείς . Ένας που δουλεύει χρόνια και έχει κινηθεί στην αγορά εργασίας ξέρει  να διεκδικεί όσο καλύτερα μπορεί τα βασικά. Που οκ σήμερα δύσκολα να τα έχεις όλα.

Επεξ/σία από christopher0016
  • Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν είχα ποτέ μίζερη ψυχολογία όσο αφορά την εργασία πιστεύω παίζει μεγάλο ρόλο η ψυχολογία . 

Η αγορά είναι πολύ μεγάλη εάν μένεις στα 5 μαγαζιά γύρω από την περιοχή σου καηκες. Η σε αυτά που ακούς γύρω σου . 

Υπάρχουν όλων τον ειδών επαγγέλματα άνθρωποι εκεί έξω  από τον αμόρφωτο επιχειρηματία που είχε μυαλό τσαγανο και κατάφερε να πετύχει . Από τον τύπο που μαζεύει κέρματα με ανιχνευτή μετάλλων στης παραλίες(ειχα γνωστό που έβγαζε μεροκάματο έτσι)  ,  από τον τύπο που πουλάει  νερά το καλοκαίρι  στα φανάρια μέχρι τον ταμεία του γειτονικού σούπερ μάρκετ. Από τόν μεγαλοδικηγόρο μέχρι τον υπάλληλο του βασικού μισθού. Το θέμα είναι που θες να είσαι που θες να φτάσεις  τι πιστεύεις τι κυνηγάς τι κάνεις εσύ ο ίδιος γι'αυτό.   

Ποτέ δεν ασπάστηκα την κοινή γνώμη , ποτέ δεν συμφώνησα με τους πολλούς πάντα πίστευα στον εαυτό μου .  Σε αυτά που βλέπω που αντιλαμβάνομαι  όχι σε  αυτά που λένε οι υπόλοιποι.

εντάξει δεν έχω καταφέρει να γίνω επιχειρηματίας που να βγάζω τα πολλά , η να έχω κότερα και βίλες 

αλλά να μπορώ να ζω αξιοπρεπείς , να μπορώ να είμαι υπερήφανος και ευχαριστημένος που   μπορώ να έχω τα βασικά που άλλοι  πχ άστεγοι δεν μπορούν να τα έχουν. Να νιώθω παραγωγικός. 

Στην θέση σου θα έψαχνα να βρω δουλειά με περισσότερα λεφτά ένα μήνα εάν έψαχνες καθημερινά στέλνοντας βιογραφικά η πόρτα πόρτα σίγουρα θα έβρισκες εργασία ,8ωρη με 600 ευρώ ++καθαρά.  Λέω κάτι παράλογο;;;

Καταλαβαίνω ότι εάν είσαι 50 ετών και σε διώξουν από την δουλειά σου θα είναι δύσκολο μετά να βρεις δουλειά. Δύσκολο όχι ακατόρθωτο  εάν πας με την ψυχολογία ότι είναι ακατόρθωτο τότε ναι θα είναι ακατόρθωτο . 

Επεξ/σία από christopher0016
  • Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Επισκέπτης
Δημοσ.

@Curi0us Καταλαβαίνω τον πόνο σου αλλά έτσι όπως είναι τα πράγματα για τις γυναίκες είναι ακόμη πιο δύσκολο. Να σου φέρω το παράδειγμα της γυναίκας μου όμως. Δεν έχουμε κάπου να αφήσουμε το παιδί και επειδή έχει αυξημένες απαιτήσεις δεν μπορεί να πάει για δουλειά. Για αυτό επιλέξαμε να δουλεύω εγώ σχεδόν μέρα νύχτα έτσι ώστε να μην έχει ανάγκη τη δουλειά. 

Παρόλα αυτά η δουλειά δεν είναι μόνο θέμα επιβίωσης αλλά και ψυχικής υγείας αποφάσισε τα τελευταία δύο χρόνια να δουλεύει έστω 4ωρη για να βγαίνει και λίγο από το σπίτι. Της ήταν φοβερά εύκολο να βρει δουλειά σε αλυσίδα καλλυντικών πέρυσι και φέτος είναι στην κοινωφελή. 

Μου κάνει εντύπωση που δεν έχεις κάνει κάποιο άνοιγμα στην αισθητική. Νομίζω δε θα κορεστεί ποτέ. Έχει και σχολές φθηνές. ΟΚ έχει το σπαστικό του πρωί απόγευμα και δε μπορούσε να μείνει η γυναίκα μου αλλά ήταν ξετρελαμενη. Με τα δωράκια τους, τα τεστερακια τους το χαβαλέ. Ήταν πολύ ευτυχισμένη. 

Όλα αυτά βέβαια αν δεν έχεις συνδυασμό γκαντεμιάς που το καθιστά δύσκολο να εργαστείς,  εκεί θέλεις ξεμάτιασμα και ευχέλαιο!

Και κάτι τελευταίο,  δεν πιστεύω πως μπορείς να βρεις δουλειά με χίλια ευρώ κατευθείαν, αλλά μέχρι τώρα με τον κύκλο που έκανε η γυναίκα μου της έχουν κάνει 3-4 σοβαρές προτάσεις από τα 450 στα 750-800. Τις αρνήθηκε όλες λόγο του παιδιού. 

Δημοσ.

Να και lifecoach  συμβουλες επαγγελματικης αποκαταστασης

Στο επομενο τονο θα ασχοληθουμε  με το feng shui. Διωξτε την κακη ενεργεια και αποκτηστε την δουλεια των ονειρων σας.😂

Επισκέπτης
Δημοσ.

@bluesattack δεν πας να πιεις κάνα καφέ,  είσαι που είσαι άεργος,  θα τελειώσει το επιδοματακι και δε θα έχεις ούτε ίντερνετ,  εδώ το θέμα είναι για αυτούς που θέλουν να δουλέψουν, όχι για αυτούς πού τους ταΐζουν. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δυστυχως για σενα εχω αδεια , παρακαλα να περασουν οι μερες γρηγορα  μπας και γραφετε τις σοφιες σας χωρις να σας παρω χαμπαρι 😂

Γραφτε και αλλα ομως γιατι θελω να γινω μεγαλοστελεχος .Πως γινεται ? Σηκωνεις τα μανικια, ριχνεσαι στην σκληρη δουλεια, πιανεις την ζωη απο τα μαλλια και παρακαλας ...να κοπουν τα επιδοματα, οι μισθοι και οι συνταξεις ? 😂

Επεξ/σία από bluesattack
Επισκέπτης
Δημοσ.

@bluesattack Εμείς φτάσαμε,  μετά από σκληρή δουλειά,  τώρα για εσένα δε ξέρω.  Μεγαλοστελεχος με επίδομα δεν παίζει.  Πρέπει να απαρνηθείς τον εαυτό σου. 

Τέλος πάντων αν θέλεις μπορείς να ξεκολλήσεις από το βούρκο. 

Δημοσ.
7 hours ago, christopher0016 said:

Όποιος θέλει να βρει δουλειά θα βρεί εάν έχει ανάγκη τα λεφτά θα πάει να σερβίρει καφέδες. Κάποια στιγμή άμα ψάχνει θα βρεί στο αντικείμενο που σπούδασε έτσι μια φίλη μου σέρβις 2 χρόνια μέχρι που βρήκε σε εταιρία με φωτοβολταϊκά  έχει τελειώσει οικονομικά. Τουλάχιστον δεν επιβάρυνε τους δικούς της μέχρι να βρει την δουλειά που ήθελε.

Έχω δουλέψει  door to door πωλήσεις της  χρυσές εποχές έβγαζα 100 ευρώ καθαρά σε 3 ώρες κάποτε... Μέχρι ντιλιβερυ. , όταν πήρα μηχανάκι σε 3 μέρες βρήκα ντιλιβερυ. Δεν άνοιξα καν εφημερίδα πήρα σβαρνα όλα τα μαγαζιά εστίασης.

Ταξί εχω δουλέψει 14 ώρες την ημέρα δεν ζήτησα ποτέ από τους δικούς μου Το θεωρώ ξεφτίλα.  Σε τηλεφωνικό κέντρο έχω δουλέψει σε πωλήσεις σε φυλλάδια οικοδομή  , πάντα έψαχνα και έβρισκα... Έχω ένα προτέρημα δεν είμαι τεμπέλης...είμαι αρκετά υπερήφανος  , και θέλω να έχω λεφτά στην τσέπη μου. Επιλέγω να βρίσκω δουλειές που θα  πληρώνομαι στην ώρα μου.

πόσοι άραγε νέοι πάνε να γίνουν ταξιτζήδες,;;; Μέχρι να βρούνε κάτι καλύτερο;;; Παπάρια  ελάχιστοι. Προτιμούν ένα χαρτζιλίκι από τους γονείς μέχρι να βρουν  την καλή δουλειά 

Όποιος θέλει ψάχνει βρίσκει , οποίος έχει ανάγκη και θέλει λεφτά πάει και χαμηλόμισθος μέχρι να βρει κάτι καλύτερο , οποίος έχει υποχρεώσεις πάει  μέχρι και στην λαχαναγορά να κουβαλάει καφάσια.  

Δουλειές υπάρχουν για όποιον θέλει να δουλέψει. Τώρα από εκεί και πέρα εάν έχει μάθει κάποιος στο χαρτζιλίκι από τους δικούς του, υποθέτω θα του είναι πολύ δύσκολο να βρει δουλειά.

Και τέλεια όλα δεν μπορούν να είναι , δύσκολα να βρεις να πληρώνεσαι σωστά όσο σου αξίζει , να έχεις όλα τα ένσημα που σου αναλογούν άδειες δώρα κτλπ.

Τουλάχιστον προσπαθείς να έχεις όσα πιο πολλά μπορείς . Ένας που δουλεύει χρόνια και έχει κινηθεί στην αγορά εργασίας ξέρει  να διεκδικεί όσο καλύτερα μπορεί τα βασικά. Που οκ σήμερα δύσκολα να τα έχεις όλα.

Ελπίζω όλες αυτές οι εμπειρίες να είναι πρόσφατες και όχι 10 και 15 χρόνια πριν. 

Δημοσ.
11 ώρες πριν, Curi0us είπε

Στα 40κάτι μου, οι περισσότεροι με θεωρούν μεγάλη για να με προσλάβουν. Όχι γιατί θεωρούν δε θα κάνω καλά τη δουλειά μου. Αλλά είναι ευκολότερο να έχουν την ψαρωμένη 23χρονη, με το μίνι, για να χαζεύουν το κ@λο της, που μπορεί να ανεχτεί και ένα "πατρικό/φιλικό" χάδι, που θα τους κάνει γλύκες για να κρατήσει τη θέση της. Για να μην αντικατασταθεί από μια άλλη 23χρονη, πιο πρόθυμη ή έστω μέχρι να ξεψαρώσει και να καταλάβει οτι δεν έχει υποχρέωση να δέχεται τέτοιες συμπεριφορές. Δε πιστεύω να πέσατε από τα σύννεφα, να ακούτε πρώτη φορά κάτι τέτοιο; Γιατί σχεδόν έτσι το έχω ακούσει σαν λόγο απόρριψης μου...λίγο πιο "όμορφα" ειπωμένο. Και για να προλάβω κάποιους...μια χαρά εμφανίσιμη είμαι. Απλά εδώ και χρόνια, "κόβω" το χέρι που θ απλωθεί στον κ@λο μου. Παλιότερα ήμουν κι εγώ ψαρωμένη. Φοβόμουν κι εγώ μη με πουν τεμπελα, αν έφευγα επειδή εντελώς τυχαία με "ακουμπούσε" συνέχεια το αφεντικό, περνώντας δίπλα/πίσω μου.

1) Περισσότερο θέμα με την ηλικία σου έχεις εσύ παρά οι εργοδότες.

2) Στα 40 σου, θες να μας πεις πως δεν έχεις αναπτύξει τα skills σου έστω και σε μικρό βαθμό, ώστε να θεωρείσαι καλύτερη πρόσληψη από μια ανειδείκευτη 23χρονη; Πως φταίει ο εργοδότης σε αυτό; Μήπως το εμφανισιακό κομμάτι είναι δικαιολογία για το γεγονός πως από τα 23 σου και μετά δεν έμαθες περισσότερα πράγματα στον κλάδο σου για να αξίζεις, αν όχι προαγωγής, τουλάχιστον να αμοίβεσαι περισσότερο από μια νεοεισερχόμενη στην αγορά εργασίας;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, giotis1982 είπε

@bluesattack Εμείς φτάσαμε,  μετά από σκληρή δουλειά,  τώρα για εσένα δε ξέρω. 

Μπραβο .Ριχτε  και αλλη σκληρη δουλεια για να  γινετε..μπαφετ και apple , αντι να κλαψουριζετε για τα επιδοματα.Γιατι τεμπελιασατε στην πορεια ? 😂

Επεξ/σία από bluesattack
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ήταν λογική η δουλειά τότε @Narayan. Όλα τα δανεικά γίναν μπουζούκια και διακοποδανεια. Αλλά αυτό ίσχυε για ΟΛΟΥΣ ΑΝΕΞΑΙΡΈΤΩΣ.  Οπότε δεν είναι σωστό να δείχνουμε το δάχτυλο και να χάνουμε το δάσος.  Το θέμα είναι να φτάσουμε όλοι σε μια κατάσταση καλύτερη. Και αυτό μπορεί να γίνει αν έστω και αργά  δώσουμε τα εφόδια και τις ευκαιρίες για να αλλάξει το κλίμα.  Δε μπορεί να γίνει όμως με όπλο το επίδομα. 

3 λεπτά πριν, bluesattack είπε

Μπραβο .Ριχτε  και αλλη σκληρη δουλεια για να  γινετε..μπαφετ και apple , αντι να κλαψουριζετε για τα επιδοματα.Γιατι τεμπελιασατε στην πορεια ? 😂

Ποιός σου είπε ότι τεμπελιασαμε; Και γιατί γελάς μόνος σου;  Εσύ μπορείς να αράξεις στα κυβικά σου, το αφορολόγητο και το επίδομα.  Αυτό που δεν έχω καταλάβει είναι το γιατί τσιμπας; Ντρέπεσαι για κάτι; Δε νιώθεις καλά με τον εαυτό σου; 

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...