Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
39 λεπτά πριν, koulkos είπε

Για αρχή, χρήσιμο θα ήταν να καταλαβαίνεις την ουσία των όσων λέει ο άλλος. Αν κάνεις τον χαζό,οκ, είσαι πονηρός, αλλιώς....καταλαβαίνεις νομίζω. Δεν είπε κανείς πως αύριο θα κόβουν το επίδομα σε όσους δεν πάνε στα χωράφια. Κάθε χρόνο σε όλες σχεδόν τις περιφέρειες, φέρνουν μετακλητούς εργάτες γης από τρίτες χώρες. Διαφωνεί κανείς με αυτό το γεγονός; Επίσημα στοιχεία δεν μπόρεσα να βρω αλλά σε μία αναζήτηση διάβασα για περίπου 5000 άτομα. Τον Φεβρουάριο του 2019 οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στον ΟΑΕΔ ήταν 949.385 σύμφωνα με το δελτίο τύπου του τελευταίου. Είναι παράλογο λοιπόν να συνδέσεις αυτά τα δύο μεταξύ τους; Δεν χρειάζεται νομίζω να εξηγήσω σε κάποιον τα οφέλη στην οικονομία της χώρας μας αντί να ωφελείται η οικονομία της Αλβανίας π.χ.

Και για να μη το δούμε μόνο επιφανειακά, ο άνεργος 18-45 που μπορεί σωματικά να αντέξει αυτή τη δουλειά, με το ισχύον σύστημα, αν αρνηθεί την εν λόγω εργασία, θα συνεχίσει να επιδοτείται. Μόλις τελειώσει η επιδότηση, μένει εγγεγραμμένος και μαζεύει μήνες. Παράλληλα παίρνει ΚΕΑ και κάποια ειδικά επιδόματα. Περίπου 30-40 έχει ο ΟΑΕΔ. Κάθε 2 χρόνια κάνει αίτηση για τα 8μηνα των δήμων και δουλεύει εκεί. Μετά από 3-4 οκτάμηνα, βγαίνει προκήρυξη για μόνιμους και ο άνθρωπος του παραδείγματος μας, κάνει αίτηση, μόνο που έχει μαζέψει 24-32 μήνες ειδικής εμπειρίας και έχει δεν ξέρω και εγώ πόσους μήνες ανεργίας. Μόρια με λίγα λόγια. Και ερωτώ, γιατί αυτός να πάρει τη θέση από κάποιον άλλον καλύτερο, εργατικότερο και στην τελική από οποιοδήποτε άλλον; Επειδή μάζευε μόρια; Επειδή δεν πήγαινε σε δουλειές για να μην χαθούν οι μήνες ανεργίας; Γιατί να πληρώνουμε από τους φόρους μας ένα τέτοιο σύστημα λοιπόν και να μην το αλλάξουμε; Για να μην πιάσουμε και την παράμετρο της ομηρίας των δήμων στο σύστημα αυτό που δεν μπορούν να καλύψουν πάγιες ανάγκες για να κάνουν τα χατίρια στις εκάστοτε ηγεσίες. 

Ο άνεργος με skills θα βρει δουλειά. Δεν θα βρει σε ένα μήνα, δεν θα βρει σε 5, θα βρει σε ένα χρόνο. Υποτίθεται το σύστημα σου παρέχει επιδότηση για να σε βοηθήσει στη δύσκολη περίοδο που είσαι άνεργος, ενώ εσύ παράλληλα αναζητείς εργασία. Και στην τελική, προσωπικά, δεν δέχομαι, ακόμη και σήμερα, σε δύσκολη οικονομικά περίοδο, πως άτομο που ψάχνει να εργαστεί δεν βρίσκει. Ξανατονίζω, ιδιαίτερα για τα άτομα 18-45, ούτε άτομα κοντά στη σύνταξη, ούτε άτομα με άλλου είδους προβλήματα, ούτε τεμπέληδες που περιμένουν να τους πάρουν για διευθυντή. 

Μου αρέσει η αισιοδοξία σου, ειδικά στο κομμάτι που λες ότι "ο άνεργος με skills θα βρει δουλειά" (πού ακριβώς και πώς ανήκει ίσως σε άλλη κουβέντα).

Αλλά, στο παράδειγμα που δίνεις με τους εργάτες γης και που σύμφωνα με τα νούμερα που διαθέτεις θα μπορέσουν να επιφέρουν μια εποχική μείωση της ανεργίας της τάξης του 0,5% πώς θα μπορούσε να δουλέψει ώστε και τα ταμεία του κράτους να μην επιβαρύνονται και η ελληνική οικονομία να επωφεληθεί;

Θα είναι δηλαδή ο ανειδίκευτος άνεργος του ΟΑΕΔ στην Αθήνα και θα του 'πουνε ότι "ξέρεις, ο Τάκης ο Μενεξές έχει ροδάκινα στην Ημαθία και χρειάζεται εργάτες, πήγαινε". Αυτό προϋποθέτει ότι και ο Τάκης ο Μενεξές θα έχει επίσημα βγάλει αγγελία για εργάτες (που σημαίνει στάνταρ εισόδημα, ασφάλεια και ό,τι άλλο προϋποθέτει η νομοθεσία αντί πχ να συνεχίσει να χρησιμοποιεί Πακιστανούς με ελάχιστο μεροκάματο) και ότι ο ανειδίκευτος άνεργος θα έχει τη δυνατότητα να φύγει από την Αθήνα και να ζήσει με κάποιο τρόπο προσωρινά στη Βέροια. Υπάρχουν δηλαδή πολύ μεγαλύτερες αντικειμενικές δυσκολίες από το ευχολόγιο "είναι γενικά καλό να πηγαίνουν οι άνεργοι στα χωράφια".

• Like 2
  • Απαντ. 272
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, bluesattack είπε

.Η ειναι απο κεινες τις αρλουμπες οτι οι εργοδοτες ζητανες καμαριερες και ατομα στα χωραφια και δεν πανε.

Χαίρομαι πάντως που τώρα γράφεις οτι ηταν αρλούμπες αυτά.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, pontez2 είπε

Χαίρομαι πάντως που τώρα γράφεις οτι ηταν αρλούμπες αυτά.

Ασε τις τρολιες για δηγμιουργια εντυπωσεων .Εχω γραψει παλιοτερακατι διαφορετικο ? Δειχτο

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, bluesattack είπε

Ασε τις τρολιες για δηγμιουργια εντυπωσεων .Εχω γραψει παλιοτερακατι διαφορετικο ? Δειχτο

Προς τιμήν σου το γράφω, μη παρεξηγιέσαι. Ότι άλλο θελεις σε πμ.

Δημοσ.

Σιγα μην στελνoυμε και pm 😂

Bεβαια δεν βλεπω να διαμαρτυρεται κανεις ανεργος η δικαιουχος κεα οποτε μπορει να συμφωνουν , οτι οποιος θελει δουλεια βρισκει , ξερω γω 😂

Δημοσ.
59 λεπτά πριν, bluesattack είπε

Kατσε και εσυ τοτε να παιρνεις 200 ευρω κεα για 3,4 χρονια για να μαζεψεις μορια .Γιατι τον παρουσιασες σαν βολεμενο που την αραζει και περιμενει... την μονιμοτητα

Προσπερναω την αστειοτητα οτι του βρισκουν δουλειες και αυτος δεν παει.Εκτος αν μπερδευεις τις προσληψεις με τα παραπεμπτικα του οαεδ.Η ειναι απο κεινες τις αρλουμπες οτι οι εργοδοτες ζητανες καμαριερες και ατομα στα χωραφια και δεν πανε.

Και καταληγουμε στο ζουμι.Δηλαδη ουτε λιγο ουτε πολυ ολοι οι ενεργοι της Ελλαδαςειναι αργοσχολοι.

Ειναι δηλαδη τεμπεληδες του Νοτου.Αυτο λες δηλαδη ? 

Συνεχίζεις να μη θες να καταλάβεις κατηγορώντας με πως γενικεύω ενώ το κάνεις εσύ. Αυτό που είπα είναι πως το σύστημα μπορεί να οδηγήσει σε στρεβλώσεις και πως επιδέχεται διόρθωσης. Ούτε όλοι είναι αργόσχολοι, ούτε όλοι τεμπέληδες. Ένα ποσοστό θα είναι, ακόμη και στατιστικά να το δεις. Προσπαθείς να χτυπήσεις λοιπόν αυτό το ποσοστό. Δηλαδή δεν εχεις δει τεμπέληδες στον κύκλο σου, τον οικογενειακό, τον φιλικό ή τον επαγγελματικό. Ούτε καν τους έχεις ακουστά. 

58 λεπτά πριν, Speculoos είπε

Μου αρέσει η αισιοδοξία σου, ειδικά στο κομμάτι που λες ότι "ο άνεργος με skills θα βρει δουλειά" (πού ακριβώς και πώς ανήκει ίσως σε άλλη κουβέντα).

Αλλά, στο παράδειγμα που δίνεις με τους εργάτες γης και που σύμφωνα με τα νούμερα που διαθέτεις θα μπορέσουν να επιφέρουν μια εποχική μείωση της ανεργίας της τάξης του 0,5% πώς θα μπορούσε να δουλέψει ώστε και τα ταμεία του κράτους να μην επιβαρύνονται και η ελληνική οικονομία να επωφεληθεί;

Θα είναι δηλαδή ο ανειδίκευτος άνεργος του ΟΑΕΔ στην Αθήνα και θα του 'πουνε ότι "ξέρεις, ο Τάκης ο Μενεξές έχει ροδάκινα στην Ημαθία και χρειάζεται εργάτες, πήγαινε". Αυτό προϋποθέτει ότι και ο Τάκης ο Μενεξές θα έχει επίσημα βγάλει αγγελία για εργάτες (που σημαίνει στάνταρ εισόδημα, ασφάλεια και ό,τι άλλο προϋποθέτει η νομοθεσία αντί πχ να συνεχίσει να χρησιμοποιεί Πακιστανούς με ελάχιστο μεροκάματο) και ότι ο ανειδίκευτος άνεργος θα έχει τη δυνατότητα να φύγει από την Αθήνα και να ζήσει με κάποιο τρόπο προσωρινά στη Βέροια. Υπάρχουν δηλαδή πολύ μεγαλύτερες αντικειμενικές δυσκολίες από το ευχολόγιο "είναι γενικά καλό να πηγαίνουν οι άνεργοι στα χωράφια".

Τον άνεργο με skills τον ανέφερε άλλος φίλος πιο πάνω (ότι γύρισε από το εξωτερικό και θα τον στείλουμε στα χωράφια φάση) και τον συμπεριέλαβα στο post για να πω πως αυτοί οι άνθρωποι συνήθως θα βρεθούν στην ανεργία για μερικούς μήνες (αν όντως έχουν τα skills, το πως το ορίζει ο καθένας δεν το ξέρω). Επίσης ανέφερα στο πρώτο post μου πως μιλώ ξεκάθαρα για εργασία στο νομό-δήμο που ανήκει ο καθένας, όχι να στείλεις τον άλλον από την Αθήνα στη Βέροια. Για την αγγελία που λες, πόσο πιο ξεκάθαρα μπορώ να το πω; Κάθε 2-4 χρόνια, δεν θυμάμαι, ορίζεται ένα ποσοστό ανά περιφέρεια για μετακλητούς εργάτες γης. Κάνω λοιπόν εγώ μια αίτηση και λέω πως θα φέρω τον τάδε Αιγύπτιο για να δουλέψει στα χωράφια που έχω στη Χαλκιδική. Εσύ σαν ΟΑΕΔ μου λες, βάστα λίγο, ψάχνεις ποιοι 18-45 έχουν 12 μήνες ανεργίας, ποιοι μένουν στη Χαλκιδική και τους καλείς να εργαστούν εκεί. Κάνεις το κονέ με λίγα λόγια, όλα νόμιμα, όλα ωραία. Το δύσκολο στη σκέψη δεν μπορώ να καταλάβω. Έχεις την προσφορά, έχεις και τη ζήτηση. Τα παντρεύεις. Γιατί είμαι σίγουρος πως αν διαβάζαμε τώρα πως αυτό για το οποίο το συζητάμε το κάνει ο Καναδάς πχ (που μπορεί και να το κάνει), όλοι θα λέγαμε, πω, κοίτα κράτος, που να τα κάνουν οι δικοί μας αυτά.

Και επιτέλους ρε μάγκες. Πηγαίνετε το ένα βήμα παρακάτω γιατί νομίζω ότι μερικοί ούτε τι παίζει τριγύρω γνωρίζετε, ούτε βρεθήκατε σε κάποια παρέα με αλβανούς πχ που έχουν πρόβλημα με χαρτιά για να ακούσετε τι γίνεται. Μόνο θεωρία. Κάνω εδώ και 12 χρόνια φορ. δηλώσεις και είμαι τυχερός που έχω ακόμη τα μαλλιά μου με αυτά που έχω κατά καιρούς ακούσει και δει. Για 500ρικα στα σύνορα για να πάνε το τρίμηνο παραμονής πιο πίσω, για 2k ανά μούφα αίτηση για εργάτη γης. Υπάρχουν ολόκληρα κυκλώματα με απίστευτο μαύρο χρήμα που ζουν από αυτό ακριβώς. Όλα αυτά λοιπόν τα χτυπάς άμεσα με κάτι απλό. Ούτε θα νικηθεί η ανεργία για 5000 άτομα που θα βρουν δουλειά, ούτε θα λυθεί το οικονομικό πρόβλημα της χώρας. Θέτεις όμως πλαίσια για να περιοριστεί όλο το γαϊτανάκι γύρω από αυτό, το οποίο και αν το δεις ακόμη πιο μακριά οδηγεί σε άλλες παρατυπίες. Τρώτε κόλλημα με το αν ο κάθε Μπάμπης θα παει να δουλέψει στα χωράφια του Τάκη. 

• Thanks 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, AristidisZ είπε

Ποια ακριβώς έχεις στο μυαλό σου ως κλειστά επαγγέλματα, και για πες μας, πως επηρεάζουν εν γένει την οικονομία 

Μεγάλη κουβέντα. Ας πάρω παράδειγμα αυτό που προσπάθησα και δεν ως χειριστής forklift στο λιμάνι Θεσσαλονίκης. Και υπάρχουν κι άλλα. Το πώς επηρεάζουν την οικονομία είναι ακριβώς το ίδιο με τα υπόλοιπα επαγγέλματα, περισσότερες επιλογές, περισσότερες θέσεις, φτηνότερες και ποιοτικότερες υπηρεσίες κτλ

Πάρε πχ την Uber, ο τρόπος εφαρμογής της στην Ελλάδα ήταν μεν για ξύλο αλλά μπήκε και το χεράκι των γνωστών αγνώστων για να μην πάει παραπέρα. 

Δημοσ.
49 λεπτά πριν, ikaruga24 είπε

Πάρε πχ την Uber, ο τρόπος εφαρμογής της στην Ελλάδα ήταν μεν για ξύλο αλλά μπήκε και το χεράκι των γνωστών αγνώστων για να μην πάει παραπέρα. 

Η uber σε έναν κλάδο που είναι υπερκορεσμένος, θα ήταν καταστροφή προς τον κλάδο.

Αυτό που ήταν καλό, αλλά δεν το έχουν χειριστεί σωστά κατά την άποψή μου(θα έπρεπε να πέσει περισσότερο μαστίγιο ώστε να εξαλειφθούν οι μη επαγγελματίες –οδηγοί και πελάτες), είναι το beat.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, pontez2 είπε

Η uber σε έναν κλάδο που είναι υπερκορεσμένος, θα ήταν καταστροφή προς τον κλάδο.

Αυτό που ήταν καλό, αλλά δεν το έχουν χειριστεί σωστά κατά την άποψή μου(θα έπρεπε να πέσει περισσότερο μαστίγιο ώστε να εξαλειφθούν οι μη επαγγελματίες –οδηγοί και πελάτες), είναι το beat.

Εμένα πάντως το μόνο κλειστό επάγγελμα που μου έρχεται και νομίζω ότι έχει ψωμί, είναι οι συμβολαιογράφοι

Τώρα αν νομίζουν κάποιοι ότι π.χ. το πρόβλημα της Ελλάδας θα λυνόταν αν τα φαρμακεία γινόντουσαν όσα τα τυροπιτάδικα, και τριπλασιαζόνουσαν τα ταξί νομίζω απλά βαυκαλίζονται... 

Το πολύ πολύ να ανέβαινε η ποιότητα των υπηρεσιών, το οποίο φυσικά από τη μία είναι θετικό, από την άλλη σε οικονομικό επίπεδο δε βοηθάει κάπου 

Δημοσ.
6 ώρες πριν, ikaruga24 είπε

Μεγάλη κουβέντα. Ας πάρω παράδειγμα αυτό που προσπάθησα και δεν ως χειριστής forklift στο λιμάνι Θεσσαλονίκης. Και υπάρχουν κι άλλα. Το πώς επηρεάζουν την οικονομία είναι ακριβώς το ίδιο με τα υπόλοιπα επαγγέλματα, περισσότερες επιλογές, περισσότερες θέσεις, φτηνότερες και ποιοτικότερες υπηρεσίες κτλ

Τι συνέβη με το forklift?

Δημοσ.
7 ώρες πριν, ikaruga24 είπε

Δεν νομίζω ότι είναι κλειστό το επάγγελμα των χειριστών forklift,τι πρόβλημα είχες?

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, moure είπε

Δεν νομίζω ότι είναι κλειστό το επάγγελμα των χειριστών forklift,τι πρόβλημα είχες?

Δεν είχε μέσο, τι άλλο ; 😛 

Δημοσ.

Ξέρω πολλούς που είναι άνεργοι χρόνια , έχουν άλλους από πίσω να τους συντηρούν.. άμα είχαν πραγματική ανάγκη για λεφτά θα δούλευαν.. ξέρω και άλλους που δεν έμειναν ποτέ χωρίς δουλειά και άντε ένα μήνα να έμειναν στην εύρεση εργασίας ... Όποιος θέλει να βρει δουλειά θα ψάξει και θα βρει. Δουλεύω από πολύ μικρή ηλικία  έχοντας αλλάξει πολλές δουλειές   όσες φορές δεν ήθελα να δουλέψω ήταν επιλογή μου καθαρά απλά ήθελα να αραξω.. δεν μου πήρε ποτέ πάνω από 2 με 3 εβδομάδες  το πολύ για να βρω δουλεία.. και είμαι επιλεκτικός όχι σε φάση να γίνω διευθυντής αλλά να πληρώνομαι σωστά και στην ώρα μου.

Γι'αυτό δεν δέχομαι ότι είμαι χρόνια άνεργος και  δεν βρίσκω.

Δέχομαι το έχω κάποιον από πίσω να με συντηρεί .

Ξέρω ανθρώπους που πήγαιναν να μοιράζουν φυλλάδια σαν δεύτερη δουλειά για να συμπληρώσουν το εισόδημα....

Και άλλους να λένε α μα που να πάω α μου βρωμάει το ένα α μου βρωμάει το άλλο.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, moure είπε

Νομιζω θες αρκετες ωρες πανω στο μηχανημα για να βγαλεις αδεια. Ακουγεται λιγο παραλογο, αλλα να πω την αληθεια δεν ξερω πως ακριβως λειτουργει. Φανταζομαι πρεπει καποιος εργοδοτης να θελησει να σε εκπαιδευσει και να σου γραψει τις ωρες.

Δημοσ.

Υπάρχουν προγράμματα ασφαλούς χρήσης των περονοφόρων που οδηγούν σε έκδοση πιστοποιητικών και αδειών χειριστή. 

Ανοίχτε βρε παιδιά το επάγγελμα, καταργήστε την άδεια.. τι είναι να χειρίζεσαι ένα μη πακτωμένο μηχάνημα που μεταφέρει και σηκώνει τόνους σε 5, 6, 7 δε ξέρω και γω πόσα μέτρα ύψος..

Άλλο επάγγελμα που πρέπει να ανοίξουμε? 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...