Stelios.loud Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2019 Καλησπέρα σε όλους. Πρόσφατα αγόρασα μια καινούργια κάρτα γραφικών: Gigabyte gtx1050ti OC 4GB low profile. Την πρώτη φορά που την εγκατέστησα το PC ξεκίνησε κανονικά, έβαλα τους τελευταίους drivers από το site της Gigabyte και ολα δούλευαν κανονικά μέχρι το πρώτο restart. Από τότε η κάρτα στέλνει σήμα στην οθόνη περίπου 1 στις 3 φορές (περίπου) κάθε φορά που τον ανοίγω. Πρέπει να πατήσω δηλαδή το κουμπί για restart περίπου 3 φορές για να δώσει η GPU σήμα στην οθόνη. Η πρώτη μου σκέψη ήταν μήπως φταίει το ρεύμα αλλά στα specs της κάρτας γράφει minimum watts από το τροφοδοτικό 300W και εμένα το τροφοδοτικό ειναι 400W. Επισης έχω δοκιμάσει διάφορες ρυθμίσεις στο bios αλλά πάλι τα ίδια. Να σημειώσω οτι το PC εχει και ενσωματωμένη κάρτα γραφικών (AMD RADEON VEGA 8), αλλα ακόμα και όταν την απενεργοποιώ πλήρως από το bios το πρόβλημα εξακολουθεί να υφίσταται. Δεν θεωρώ τον εαυτό μου expert στο hardware αλλα έχω μια σχετική εμπειρία από στήσιμο pc αλλα και στο software. Η κάρτα σίγουρα εχει συνδεθεί σωστά (pci e x16). Επισης όταν αλλάζω στην εσωτερική GPU το PC δουλεύει κανονικά. Έχει αντιμετωπίσει κάποιος από εσάς κάτι παρόμοιο; Δεν ειναι περίεργο που μια στις 3 φορές που ανοίγει το PC δουλεύουν ολα κανονικά σαν να μην υπάρχει κάποιο πρόβλημα; Να σημειώσω επισης οτι έχω δοκιμάσει και τους drivers από το site της NVIDIA αλλα και παλαιότερους drivers και δυστυχώς οποίους drivers και αν εγκαταστησω έχω το ίδιο πρόβλημα. Παραθέτω τα parts του υπολογιστή: Motherboard: MSI B350M GAMING PRO (MS-7A39) CPU: AMD RYZEN 3 2200G RAM: 4GB KINGSTON DDR4-2666 KHX2666C15D Τροφοδοτικό: CoolerMaster Elite V3 400W Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθεια σας.
atheatos Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2019 Οταν κανεις restart τα ανεμιστηρακια της καρτας δουλευουν στην αρχή?
Stelios.loud Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2019 Καλησπέρα, ναι δουλεύουν κανονικά. Όλο το pc ξεκινάει κανονικά, βλέπω ολα τα ανεμιστηράκια να δουλεύουν και ακούω και τον hdd που φορτώνει τα windows10. Αλλα η GPU δεν δίνει σήμα στην οθόνη.
nickk0kkav Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2019 Ακούγεται περίεργο , μήπως το καλώδιο που συνδέει την οθόνη, δε πατάει καλά στη κάρτα γραφικών ? Μήπως είναι πολύ τεντωμένο ? Όταν τελικά ανοίγει το PC δοκίμασες να ζορισεις τη κάρτα γραφικών (gaming, 3d mark, οτιδήποτε) ? Άμα τη ζορισεις κ δε καταλαβαίνει τίποτα, είσαι 100% σίγουρος ότι το τροφοδοτικό είναι οκ .
nikos1982 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2019 δεν αν στα bios εχεις ενεργοποιηση μονο την onboard gpu του επεξεργαστη.αν ειναι ετσι βαλε σαν πρωτη την pci-e και λογικα θα εισαι οκ.
Stelios.loud Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2019 Καλησπέρα, σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Εχω τσεκάρει ολα τα καλώδια και όταν ανοίγει κανονικά το pc έχω δοκιμάσει διάφορα απαιτητικά παιχνίδια τσεκάροντας τα FPS κ παίζουν ολα τέλεια (60 με 150 FPS ανάλογα το παιχνίδι). Επίσης έχω δοκιμάσει διάφορες ρυθμίσεις στο bios αλλά οτι κ αν δοκιμάσω δεν παίζει ρόλο. Ακόμα και με πλήρως απενεργοποιημένη την onboard κάρτα γραφικών (Vega 8 ) το pc εξακολουθεί να ανοίγει μόνο μια στις 3-4 φορές κανονικά (πατάω συνέχεια το κουμπί restart μέχρι να ανοίξει κανονικά!). Παίζει να ειναι χαλασμένη η GPU (1050Ti); Αλλα πως εξηγείται όταν ανοίγει να παίζει κανονικά τα πάντα; Επισης, έβαλα τα χαρακτηριστικά του pc στο PSU Calculator της CoolerMaster και μου βγάζει οτι χρειάζομαι minimum 230Watt (το PSU που έχω ειναι 400Watt). Πραγματικά δεν ξέρω τι άλλο να κάνω κ δεν έχω 2ο pc να δοκιμάσω την GPU για να σιγουρευτώ. Αν κάποιος εχει συναντήσει κάτι ανάλογο παρακαλώ ας απαντήσει. Δεν ξέρω τι άλλο θα μπορούσα να δοκιμάσω.
nickk0kkav Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 Μια που έμεινε μόνο να τσεκαρεις απίθανα πράγματα η κατάσταση μου θυμίζει όταν πριν χρόνια μια έπαιζε μια όχι ο σκληρός μου. Στη τύχη ανακάλυψα ότι ενώ είχα κουμπώσει καλά το καλωδιο sata, η υποδοχή sata δεν ήταν κουμπομενη στο σκληρό κ "έπαιζε". Έχω τις αμφιβολίες μου αν το ίδιο μπορει να γίνει κ σε gpu, αλλά έχεις ήδη δοκιμάσει τα πάντα
Μακιαβέλλι Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Δοκίμασες να δουλέψεις με τα on board γραφικά να δεις τι παίζει; Αν όχι ξεκινάς από αυτό. Αν δουλέψει κάνε ένα καθαρό install των windows και κούμπωσε την 1050 να δεις τι παίζει χωρίς drivers (restart, shutdown και κάνα παιχνίδι). Edit: αφαίρεσε τελείως την GPU από το pci για τις δοκιμές με τα on board Εφόσον πάντα ακούς τον ήχο των windows χλωμό να είναι ο δίσκος. Επεξ/σία 8 Ιανουαρίου 2019 από Μακιαβέλλι
thetiesthatbind Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 1) Κατέβασε από το Guru3D το πρόγραμμα DDU. 2) Κατέβασε ξεχωριστά τα drivers της κάρτας από το site της NVIDIA. 3) Κρατώντας πατημένο το shift πατά από την έναρξη Επανεκκίνηση. Θα σου βγάλει ένα μενού. 4) Πάτησε Αντιμετώπιση προβλημάτων 5) Επιλογές για προχωρημένους, θα σου βγάλει ένα μενού 6) Εκεί πατάς «Δείτε περισσότερες επιλογές» είναι κάτω κάτω. 7) Επιλέγεις Ρυθμίσεις εκκίνησης 8 ) Στο μενού που θα σου βγάλει πατάς επανεκκίνηση κάτω δεξιά θα στο γράφει 9) Όταν γίνει η επανεκκίνηση πατάς το 4 όταν σου βγάλει μια λίστα με επιλογές για να μπεις σε Safe boot. 10) Τρέξε το DDU. Επέλεξε GPU από το μενού δεξιά και αριστερά «Uninstall driver and reboot” (κάπως έτσι θα το λέει, είναι η πρώτη επιλογή από τις 3 αριστερά) 11) Εγκατέστησε τον driver που κατέβασες από το site της NVIDIA για την κάρτα σου. Λογικα θα σου λύσει το πρόβλημα και θα είσαι έτοιμος . 1
manos315 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 Δανείσου-βρες από κάπου καλό και επώνυμο PSU τουλάχιστον 600W και δες τι συμπεριφορά θα έχει το σύστημά σου. 400 είναι πολύ λίγα και άσε τα PSU calculator και ξερω γω να λενε. Εναλλακτικά δοκιμάζεις και την 1050 ti σε άλλο σύστημα να δεις αν κάνει και εκεί τα ίδια που δε νομίζω. 1
mindtrapper Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 Θέμα psu με 1050 ti που παίζει και με τα 200w των prebuild, θα τρελαθούμε τελείως; Επίσης οι drivers δεν έχουν σχέση με αυτό το θέμα. Γενικά όταν έχεις πρόβλημα πριν φορτώσει το λειτουργικό κοιτας: 1. Bios 2. Υποδοχές / καλώδια Οποτε ψάξε να δεις τι καινούργιο παίζει από bios για μητρική αλλά και κάρτα γραφικών και δοκίμασε διαφορετικό καλώδιο/output /input (όλους τους συνδιασμούς).. Αν τα κάνεις όλα αυτά βήμα βήμα τότε θα βρεις το πρόβλημα. Α, ρίξε και ένα καθάρισμα στην υποδοχή pcie και στις επαφές της κάρτας, έτσι για το καλό. 2
Sheogorath Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 11 ώρες πριν, manos315 είπε Δανείσου-βρες από κάπου καλό και επώνυμο PSU τουλάχιστον 600W και δες τι συμπεριφορά θα έχει το σύστημά σου. 400 είναι πολύ λίγα και άσε τα PSU calculator και ξερω γω να λενε. Εναλλακτικά δοκιμάζεις και την 1050 ti σε άλλο σύστημα να δεις αν κάνει και εκεί τα ίδια που δε νομίζω. Τι λέτε μωρε; Αν είχε GTX1080 τι θα χρειαζόταν, 1800+ Watt;
thetiesthatbind Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 6 λεπτά πριν, Sheogorath είπε Τι λέτε μωρε; Αν είχε GTX1080 τι θα χρειαζόταν, 1800+ Watt; Σίγουρα θέμα του driver είναι, δεν τίθεται θέμα. Μην τους απαντάς καν αυτούς!
Ronnie1985 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 Στις Sun Jan 06 2019 στις 5:26 ΜΜ, Stelios.loud είπε Καλησπέρα σε όλους. Πρόσφατα αγόρασα μια καινούργια κάρτα γραφικών: Gigabyte gtx1050ti OC 4GB low profile. Την πρώτη φορά που την εγκατέστησα το PC ξεκίνησε κανονικά, έβαλα τους τελευταίους drivers από το site της Gigabyte και ολα δούλευαν κανονικά μέχρι το πρώτο restart. Από τότε η κάρτα στέλνει σήμα στην οθόνη περίπου 1 στις 3 φορές (περίπου) κάθε φορά που τον ανοίγω. Πρέπει να πατήσω δηλαδή το κουμπί για restart περίπου 3 φορές για να δώσει η GPU σήμα στην οθόνη. Η πρώτη μου σκέψη ήταν μήπως φταίει το ρεύμα αλλά στα specs της κάρτας γράφει minimum watts από το τροφοδοτικό 300W και εμένα το τροφοδοτικό ειναι 400W. Επισης έχω δοκιμάσει διάφορες ρυθμίσεις στο bios αλλά πάλι τα ίδια. Να σημειώσω οτι το PC εχει και ενσωματωμένη κάρτα γραφικών (AMD RADEON VEGA 8), αλλα ακόμα και όταν την απενεργοποιώ πλήρως από το bios το πρόβλημα εξακολουθεί να υφίσταται. Δεν θεωρώ τον εαυτό μου expert στο hardware αλλα έχω μια σχετική εμπειρία από στήσιμο pc αλλα και στο software. Η κάρτα σίγουρα εχει συνδεθεί σωστά (pci e x16). Επισης όταν αλλάζω στην εσωτερική GPU το PC δουλεύει κανονικά. Έχει αντιμετωπίσει κάποιος από εσάς κάτι παρόμοιο; Δεν ειναι περίεργο που μια στις 3 φορές που ανοίγει το PC δουλεύουν ολα κανονικά σαν να μην υπάρχει κάποιο πρόβλημα; Να σημειώσω επισης οτι έχω δοκιμάσει και τους drivers από το site της NVIDIA αλλα και παλαιότερους drivers και δυστυχώς οποίους drivers και αν εγκαταστησω έχω το ίδιο πρόβλημα. Παραθέτω τα parts του υπολογιστή: Motherboard: MSI B350M GAMING PRO (MS-7A39) CPU: AMD RYZEN 3 2200G RAM: 4GB KINGSTON DDR4-2666 KHX2666C15D Τροφοδοτικό: CoolerMaster Elite V3 400W Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθεια σας. Φιλε μου, αν μπορεις βρες μια προχειρη δανεικη καρτα για 5 λεπτα οποιασδηποτε εταιριας κ οποιασδηποτε εποχης κ δοκιμασε τη σε καμια 10αρια ανοιγματα του υπολογιστη. Πιστευω ετσι θα βρεις λυση απαντηση στο ερωτημα που σε τυρανευει αυτες τις μερες. 2
Sheogorath Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 9 λεπτά πριν, thetiesthatbind είπε Σίγουρα θέμα του driver είναι, δεν τίθεται θέμα. Μην τους απαντάς καν αυτούς! Driver δύσκολα, καθώς δεν φορτώνει μέχρι το λειτουργικό. Αλλά να πω την αλήθεια, μόνο να χρησιμοποιεί κανένα adaptor σε VGA μου θυμίζει, αλλιώς χαλασμένη κάρτα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα