Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, maou28 είπε

αυτοί οι 2 επεξεργαστες έχουν socket 771 και η μητρική 775 ταιριάζουν;

Γι αυτό έγραψα ότιι θα τον πάρεις έτοιμο. Δηλ. τροποποιημένο για να ταιριάξει σε 775.

Δημοσ.

Το να βάλει ένας εντελώς αδαής 771 επεξεργαστή σε 775 μητρική δεν είναι κάτι που μπορεί εύκολα να το κάνει...από όσα 775 motherboard έκανα την αλλαγή ΜΟΝΟ σε κάποια asus δεν χρειάστηκε flashαρισμα το bios, ok αν του δίνει το μήνυμα στο post "this cpu needs bios update to unleash its full performance" τι θα κάνει f1 skip και μετά θα τον δουλεύει με λάθος συχνότητα και θα διαβάζει οτι να ναι θερμοκρασίες?

Και επίσης ΠΟΛΛΑ έτοιμα "xeon" από ebay που συμφέρει η αγορά τους δέν έχουν φάει αρκετά το pcb και δεν κάθεται στο socket 775 και θέλει κόψιμο στα πλαστικά εκεί ο αδαής τί ακριβώς να κάνει να δεί βίντεο στο youtube και μετά να ανοίγει θέμα στο insomnia στράβωσα 3 πινάκια μήπως αναλαμβάνει κανένας επισκευή?

Μιλάμε ότι υπάρχουν άτομα στο site που δίνουν συμβουλές ενώ οι ίδιοι αδειάζουν μισό σωληνάριο θερμοαγώγιμη στο ihs του επεξεργαστή.......

Νομίζεις επίσης ότι αδαής εύκολα μπορεί να φτιάξει το σωστό bios με τα microcodes και να το φλασάρει ο ίδιος?????Σε πολλά asrock της εποχής φλασάρονταί μόνο με floppy, se dos, ok το κάνεις και με φλασάκι Ο ΑΡΧΑΡΙΟΣ όμως πώς διάολο θα βγάλει άκρη????

Δημοσ.

Ε Μάστορα??????

Ξανά διάβασε τι έγραψα πιο πάνω και μην γράφεις αρλούμπες. Φαίνεται ότι ακόμα γράφει το πρωτοχρονιάτικο κρασί. Μπρούσκο ήταν ε?

• Like 1
Δημοσ.

Εγραψές "Τον L5430 ή τον E5450. Τον παίρνεις έτοιμο από εδώ στις αγγελίες από τον drove. Μπορεί να σου δώσει και το modded bios για να το περάσεις."

και σχολίασα "επίσης πώς δίνεις συμβουλή σε κάποιον που δηλώνει οτι δεν έχει γνώσεις να φλασάρει το Bios της μητρικής του έστω και αν το πάρει έτοιμο χωρίς να γνωρίζεις καν αν έχει την παραμικρή ιδέα πως γίνεται και με τον κύνδινο να brickάρει ένα καθόλα λειτουργικό mobo

Aυτό "Γι αυτό έγραψα ότιι θα τον πάρεις έτοιμο. Δηλ. τροποποιημένο για να ταιριάξει σε 775." προυποθέτει ότι εκτός από το sticker έχει φαγωμένο σωστά και το pcb toy επεξεργαστή αλλά ΑΝ προτείνεις και συγκεκριμένο χρήστη απο τις αγγελίες.....οκ

Πάντως πληροφοριακά οι τιμές που ζητούν οι περισσότεροι για xeon 771 είναι για γέλια σε σχέση με ebay....αλλά ας βγάλει και κανένας γνωστός χαρτζιλίκι.....

Υ.Γ, Τις ειρωνίες βάλτες στον πάτο σου ευγενικά πάντα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτή η ΧΕΟΝκατάσταση έχει συζητηθεί άπειρες φορές στο φόρουμ.

Αυτή η ΧΕΟΝκατάσταση έχει σώσει άπειρους χρήστες.

Αυτή η ΧΕΟΝκατάσταση υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια.

Και συνεχίζεις να γράφεις αρλούμπες περι pcd και τα σχετικά, πράγματα που ισχύουν για οποιονδήποτε μεταχειρισμένο επεξεργαστή.

Δεν έχω κανέναν γνωστό και πρότεινα συγκεκριμένο μέλος ο οποίος έχει προταθεί και από άλλους. Εκτός και αν όλοι εμείς που τον προτείνουμε είμαστε μια κλίκα και προωθούμε άλλα μέλη. Επομένως αυτό από μόνο του αποδεικνύει και την άγνοιά σου περί της ΧΕΟΝκατάστασης.

Επεξ/σία από BlueBlood7
  • Like 1
Δημοσ.

Για να δείς το πόσο παπάρας είσαι από xeon based μηχάνημα σου γράφω τώρα δες το validation

https://valid.x86.fr/jr6ngw

επίσης ο Χ5460 Ε0 αγοράστηκε από ebay έτοιμος μονταρισμένος προς 15€, πόσο κάνει στις αγγελίες στο insomnia?????

Eχω στήσει αρκετά μηχανήματα με αυτόν τον συνδιασμό θέλω να σε δω σε asrock μγτρική που φλασάρεται μόνο σε dos να δώσεις το αρχείο του modded bios σε αρχάριο και να βγάλει άκρη μόνος του.....

ΠΟΛΛΟΙ xeon έτοιμοι από ebay επειδή δεν ήταν φαγωμένο όσο πρέπει το pcb τους για να κάτσουν στο 775 ήθελαν ή λίγο ακόμα φάγωμα ή κόψιμο των πλαστικών στο socket (ιδανική δουλειά για αρχάριο και αυτή, συνέχισε να γράφεις χαζομάρες είναι απολαυστικό

Δημοσ.

Απ'ότι κατάλαβα οι XEON δεν ειναι για αρχάριους,,χρειάζονται κάποιες γνώσεις, και έτσι μπορούμε απλά να παίρνουμε επεξεργαστές ή ότι άλλο χρειαζόμαστε που απλά ταιριάζουν είτε με την μητρική είτε με οτιδήποτε άλλο,,χωρίς πατέντες,,κοψίματα ή ότι άλλο χρειάζεται (πάντα μιλάω για κάποιον που είναι αρχάριος),,τώρα αν κάποιον του αρέσει να σκαλίζει τότε είναι καθαρά επειδή του αρέσει και να αποκτήσει περισσότερες γνώσεις,,δεν χρειάζεται να υπάρχει αυτή η ένταση,,μία απλά συζήτηση κάνουμε

Δημοσ.

Από την μια λες ότι είναι ακριβοί εδώ από το φόρουμ, και από την άλλη εδώ στο φόρουμ είναι και καλά φαγωμενοι, έχουν δυο έτη εγγύησης, σου δίνει έτοιμο bios για να το βαλεις στην μητρική, και δωρεάν πάστα σε περίπτωση που δεν έχεις, όταν τον αλλάζεις.

Τι άλλο θες; Ας τον πληρώσω 10 ευρώ παραπάνω, για να τα έχω όλα αυτά. Και από support, αν ο φίλος δεν ξέρει, θα του πουμε εδώ, ή ο ίδιος ο Σπύρος. 

Αυτη η μητρική κάνει το update και από φλασάκι, τι κολλάς στις asrock;

Μόλις τώρα, maou28 είπε

Απ'ότι κατάλαβα οι XEON δεν ειναι για αρχάριους,,χρειάζονται κάποιες γνώσεις, και έτσι μπορούμε απλά να παίρνουμε επεξεργαστές ή ότι άλλο χρειαζόμαστε που απλά ταιριάζουν είτε με την μητρική είτε με οτιδήποτε άλλο,,χωρίς πατέντες,,κοψίματα ή ότι άλλο χρειάζεται (πάντα μιλάω για κάποιον που είναι αρχάριος),,τώρα αν κάποιον του αρέσει να σκαλίζει τότε είναι καθαρά επειδή του αρέσει και να αποκτήσει περισσότερες γνώσεις,,δεν χρειάζεται να υπάρχει αυτή η ένταση,,μία απλά συζήτηση κάνουμε

Μια χαρα και ένας αρχάριος που μπορεί να αλλάξει απλό επεξεργαστή, βάζει και Xeon. Αν δεν μπορεί να το κάνει, ας μην αλλάξει επεξεργαστή ετσι και αλλιώς.

• Like 2
Δημοσ.

Αντίστοιχη αναβάθμιση έκανα και εγώ απο e6600 σε xeon l5410 στο παλιό PC του πατρικού μου. Σε συνδιασμό με έναν Ssd έχει πάρει ξανά ζωή το μηχάνημα και όλοι το βλέπουν σαν καινούριο PC. Βέβαια έχει 6gb ram αλλά για browsing και ταινίες θα είσαι εντάξει και με 4. Ο drove που αναφέρθηκε νωρίτερα και από τον οποίο πήρα και εγώ τον επεξεργαστή, μου παρείχε support που δεν μπορείς να φανταστείς και μάλιστα χωρίς να είναι υποχρεωμένος έπειτα από δική μου χαζομάρα με τα BIOS. Άποψη μου προχώρα σε αναβάθμιση με κλειστά τα μάτια. Και εγώ το φοβόμουν στην αρχή, αλλά τελικά ήταν πολύ πιο εύκολο από όσο νόμιζα. Για ότι χρειαστέις εδώ είμαστε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, maou28 είπε

Μην διαβάζεις τις ανοησίες του φίλου.

Δεν σκαλίζεις τίποτε. Παίρνεις ΕΤΟΙΜΟ τον επεξεργαστή.  Θα είναι δηλ. σαν αυτόν που έχεις. Απλά βγάζεις αυτόν που έχεις και βάζεις τον ΧΕΟΝ.

Το μόνο που θα κάνεις εσύ είναι να περάσεις το modded bios που επίσης θα βρεις έτοιμο. Θα το κάνεις μέσα από το bios όπως περιγράφει το manual. Μερικές φορές αυτές οι παλιές μητρικές είναι λίγο δύστροπες και δεν πετυχαίνει αν τοποθετήσεις σε φλασάκι την έκδοση του bios που θέλεις να περάσεις. Τότε πάμε στην επόμενη και σίγουρη 100% λύση που είναι να χρησιμοποιήσεις floppy drive. Περνάς δηλ. το modded bios σε μια δισκέτα. Αν δεν έχεις floppy drive τότε πάνε σε ένα κατάστημα με service. Δεν θα σου πάρει πολλά.  Υπάρχουν βιντεάκια που δείχνουν αναλυτικότατα την διαδικασία για να την κάνεις μόνος σου. Όταν έρθει εκείνη η ώρα εδώ είμαστε και θα το δούμε βήμα-βήμα.

Μπορείς να βάλεις το modded bios και απευθείας στον δίσκο στο c:\ όπως δείχνει το παρακάτω βίντεο. Όπως βλέπεις η διαδικασία είναι απλή.

Επεξ/σία από BlueBlood7
Δημοσ.

εχω ακριβως την ιδια μητρικη με L5430,4gb ram και ssd εδω κ 3 χρονια στην ανηψια μου,

browsing,youtube και ταινιες αστερι το μηχανημα κ ειναι με καρτα amd r5 230....

φανταζομαι με καποια gt 1030/1050 θα κανει κ για ελαφρυ gaming

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...