Ntouris3 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σας! Μπορείτε να προτέινετε προιόντα soldering (soldering iron, σύρμα , μία αλοιφή που δεν θυμάμαι πως λέγεται) τα οποία να υπάρχουν σε ένα κατάστημα ; Ενώ έχω βρει υλικά στο skroutz , δεν έχω βρει ακόμη ενα κατάστημα που να τα έχει όλα μαζί, ώστε να αποφύγω τα πολλά μεταφορικά. Πρόκειται για τον πρώτο εξοπλισμό που σκοπεύω να αγοράσω για απλές χρήσεις σε ηλεκτονικές συσκευες (μητρικές κυρίως). Δεν είναι ανάγκη να είναι πρώτης ποιότητας υλικά, έτσι κι αλλιώς δεν θέλω να δώσω πάνω απο 50 ευρώ. Αν δεν είμαι σαφής με τα υλικά που θέλω ή αν υπάρχει και κάτι ακόμη που πρέπει να έχω σας παρακαλώ τονίστε το γιατί είμαι πρωτάρης και ακόμη μαθαίνω. ΥΓ : Αρχικά έψαχνα σε καταστήματα που έχουν το το συγκεκριμένο soldering iron γιατί είναι οικονομικό και έχει και καλές αξιολογήσεις. Επεξ/σία 6 Ιανουαρίου 2019 από Ntouris3
TechnoState Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2019 Από εξωτερικό αγοράζεις? (Στο ali απ ότι κοίταξα, έχει πολύ πλήρη κ οικονομικά κιτ) Τώρα από ποιότηταααα.... κοίτα αυτά που έχουν εκατοντάδες σχόλια κ αναρτημένες φωτογραφίες χρηστών..
Ntouris3 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2019 1 λεπτό πριν, TechnoState είπε Από εξωτερικό αγοράζεις? (Στο ali απ ότι κοίταξα, έχει πολύ πλήρη κ οικονομικά κιτ) Τώρα από ποιότηταααα.... κοίτα αυτά που έχουν εκατοντάδες σχόλια κ αναρτημένες φωτογραφίες χρηστών.. Δεν έχω κάνει ποτέ αγορά από το εξωτερικό και πάντα πληρώνω με αντικαταβολή. Λες να δω και εκεί;
TechnoState Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Ευκαιρία να αρχίσεις. Διάβασε πρώτα για το τι είναι κ πως λειτουργεί το paypal. Μετά, πριν την αγορά συνενοησου με τον πωλητή για τους τρόπους αποστολής κ το τελωνείο (αν η αγορά σου ξεπερνάει τα 21eur) ....not bad: Επεξ/σία 6 Ιανουαρίου 2019 από TechnoState 1
Ntouris3 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2019 5 λεπτά πριν, TechnoState είπε Ευκαιρία να αρχίσεις. Διάβασε πρώτα για το τι είναι κ πως λειτουργεί το paypal. Μετά, πριν την αγορά συνενοησου με τον πωλητή για τους τρόπους αποστολής κ το τελωνείο (αν η αγορά σου ξεπερνάει τα 21eur) ....not bad: Ναι φαίνεται πολύ καλό ! Αν δεν κάνω λάθος έχει και εργαλέια για desoldering έτσι;;; Με έψησες τώρα
TechnoState Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) ...ναι έχει κ αντλία-συριγγα για να τραβάει το λιωμένο καλάι. Τώρα καθαριστική πάστα η βόρακα παίρνεις κ απο συνοικιακά κατ/ματα (δεν περιέχεται). Βρίσκεις το ίδιο κιτ (χωρίς το πολύμετρο) κ άλλα επίσης, κάτω απο 20eur To καλό είναι ότι έχουν ρύθμιση θερμοκρασίας (δεν ξέρω βέβαια πόσο αξιόπιστα-ακριβειας είναι) Επεξ/σία 6 Ιανουαρίου 2019 από TechnoState
Ntouris3 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2019 Διάβασα λίγο για τις αγορές από το εξωτερικό. Λόγω του ότι είναι κάτω των 150 ευρώ, θα του βάλλουν μόνο ΦΠΑ στο τελωνείο , έτσι;
alkis13 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2019 1 ώρα πριν, TechnoState είπε Ευκαιρία να αρχίσεις. Διάβασε πρώτα για το τι είναι κ πως λειτουργεί το paypal. Μετά, πριν την αγορά συνενοησου με τον πωλητή για τους τρόπους αποστολής κ το τελωνείο (αν η αγορά σου ξεπερνάει τα 21eur) ....not bad: Έχω μόνο το κολλητήρι. Είναι πολύ καλό και ο ρυθμιστής θερμοκρασίας βολεύει πάρα πολύ. Υπάρχει και στο ebay μονο του με ~7€ 1
Ntouris3 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) @TechnoState @alkis13 Πώς σας φαίνεται αυτή η λίστα; Λέει ότι το καλάι περιέχει flux άρα μάλλον δεν θα χρειαστεί να αγοράσω Επεξ/σία 6 Ιανουαρίου 2019 από Ntouris3
TechnoState Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2019 @alkis13 θα το κοιτάξω κ εγώ (με ρυθμιστή θερμοκρασίας) γιατί το δικό μου είναι από αυτά με την fixed θερμοκρασία. @Ntouris3 πολύ ακριβή η λίστα σου εφόσον βρίσκεις ολόκληρα κιτ με κάτω απο 20 (ali, ebay, gb, bg, etc). Επικοινωνώντας με πολλούς πωλητές, αναλαμβάνουν να καλύψουν τυχόν έξοδα εκτελων. Οχι, κάτω απο 22 ευρώ (ποσό ατέλειας) δεν έχεις κάποια επιβάρυνση, προς το παρόν
Zergoulini Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2019 Καλησπερα φιλε μου και καλη χρονια. Το να κολισεις κατι ειναι ευκολο. Το να πας να ξεκολισεις (de-soldering) ειναι το δυσκολο κομματι. Υπαρχει μεγαλη περιπτωση να χαλασεις το socket σε περιπτωση που θες να βγαλεις πχ Mouse switches και να βαλεις αλλα. Σε αυτη τη περιπτωση εαν θελεις μπορω να σου προτεινω εναν desoldering station. https://www.skroutz.gr/s/1867363/OEM-ZD-915.html Ξερω η τιμη ειναι νταβανη αλλα αξιζει τα λεφτα του γιατι θα σε σωσει απο πολλες φορες ωστε να μην χαλανε οι τρυπουλες οταν θελεις να αφεραισεις κατι. 1
Ntouris3 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 1 ώρα πριν, Zergoulini είπε Καλησπερα φιλε μου και καλη χρονια. Το να κολισεις κατι ειναι ευκολο. Το να πας να ξεκολισεις (de-soldering) ειναι το δυσκολο κομματι. Υπαρχει μεγαλη περιπτωση να χαλασεις το socket σε περιπτωση που θες να βγαλεις πχ Mouse switches και να βαλεις αλλα. Σε αυτη τη περιπτωση εαν θελεις μπορω να σου προτεινω εναν desoldering station. https://www.skroutz.gr/s/1867363/OEM-ZD-915.html Ξερω η τιμη ειναι νταβανη αλλα αξιζει τα λεφτα του γιατι θα σε σωσει απο πολλες φορες ωστε να μην χαλανε οι τρυπουλες οταν θελεις να αφεραισεις κατι. Ακόμη και η αλλαγή ηλεκτρολυτικού πυκνωτή μπορεί να είναι δύσκολη;
alkis13 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 Αν δεν θέλεις τον πυκνωτή που θα ξεκολλήσεις μετα, του κοβεις ποδαρακια, και τα σπρωχνεις ενω το κολητήρι λίωνει τη κόληση, αν τον θέλει άθικτο, εκεί ο σταθμός θερμού αέρα χρειάζεται. Υπάρχει και πατέντα με θερμοπίστολο και εξάρτημα μπροστά αλλά α. ειναι πατέντα β. εχεις στανταρ θερμοκρασιες (πχ 350 κ 500C, η 350C ειναι καλη γ. το κυριότερο, δεν εχεις μεγάλη ακρίβεια. Αυτό εδώ θα κάνει για τα πάντα, είναι αρκετά δυνατό κολλητήρι. Στους 200-250C κολλάς, και στους ~350C ξεκολλάς, αλλά χωρίς να το αφήνεις πολύ ώρα, μόλις δηλαδή δεις ότι λιώνει, τραβάς με τρόμπα ή το εξάρτημα. Για ξεκόλλημα υπάρχουν αυτά Και αρκετά βίντεο για το πως τα χρησιμοποιείς Η πάστα θα βοηθήσει πολύ το ότι κάνεις και κυρίως να μην έχεις το κολλητήρι πάνω στη πλακέτα. Γιατί αν μαυρίσει η πλακέτα, κλαφτα. Θελεις 1-2 ώρες να δεις τι χρησιμεύει που και γιατί. Και κάτι τέτοιο αν θες να ζεστάνεις τα χέρια σου.
Ntouris3 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 13 ώρες πριν, alkis13 είπε Αν δεν θέλεις τον πυκνωτή που θα ξεκολλήσεις μετα, του κοβεις ποδαρακια, και τα σπρωχνεις ενω το κολητήρι λίωνει τη κόληση, αν τον θέλει άθικτο, εκεί ο σταθμός θερμού αέρα χρειάζεται. Υπάρχει και πατέντα με θερμοπίστολο και εξάρτημα μπροστά αλλά α. ειναι πατέντα β. εχεις στανταρ θερμοκρασιες (πχ 350 κ 500C, η 350C ειναι καλη γ. το κυριότερο, δεν εχεις μεγάλη ακρίβεια. Αυτό εδώ θα κάνει για τα πάντα, είναι αρκετά δυνατό κολλητήρι. Στους 200-250C κολλάς, και στους ~350C ξεκολλάς, αλλά χωρίς να το αφήνεις πολύ ώρα, μόλις δηλαδή δεις ότι λιώνει, τραβάς με τρόμπα ή το εξάρτημα. Για ξεκόλλημα υπάρχουν αυτά Και αρκετά βίντεο για το πως τα χρησιμοποιείς Η πάστα θα βοηθήσει πολύ το ότι κάνεις και κυρίως να μην έχεις το κολλητήρι πάνω στη πλακέτα. Γιατί αν μαυρίσει η πλακέτα, κλαφτα. Θελεις 1-2 ώρες να δεις τι χρησιμεύει που και γιατί. Και κάτι τέτοιο αν θες να ζεστάνεις τα χέρια σου. Ναι θα του τα κόψω τα πόδια , διαφορετικά η πλακέτα δεν τα χωράει να μπει στη θέση της. Έχω αναφέρει τον πυκνωτή που θέλω να αλλάξω σε ένα παλαιότερο θέμα που έκανα.
alkis13 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 Ο μπαμπάς του youtube είναι αυτός. Δύσκολα βρίσκεις κάποιον που να βγάζει τη δουλειά του έτσι προς τα έξω. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα