Προς το περιεχόμενο

Η Apple τοποθετεί τεράστια διαφημιστική πινακίδα κοντά στο χώρο που θα διεξαχθεί η CES

voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

7 λεπτά πριν, Jimmy08 είπε

Όπως σε ενημέρωσαν πιο πάνω και η apple είχε σαν επιλογή το 2 step από το 2013-2014 ανάλογα το region. 

Εσύ παρόλα αυτά επιμένεις ότι έπρεπε να σε προστατέψει η apple επειδή εσύ ψαρωσες με ένα email και έδωσες αυτούσια τα στοιχεία σύνδεσης του λογαριασμού σου. Ο παραλογισμός σε όλο του το μεγαλείο. 

Και συνεχίζεις να είσαι εκτός αρχικού θέματος. 

Κάνε μου quote από ποιον και πότε αναφέρθηκε και επισήμανε μου και τα region γιατί αν ίσχυε δεν νομίζω να μη το είχε στην Αμερική.

Εμενα όχι αλλά σίγουρα ναι αυτούς που την χρυσοπληρωσαν όταν πληρώνεις για ασφάλεια πληρώνεις για ασφάλεια οτιδήποτε άλλο ακούγεται είναι επιεικως αστείο 

Εκτός κι αν εσύ πληρώνεις antivirus να το έχεις για βιτρίνα κι όχι για να σε προστατεύει 24/7  σε περίπτωση που κι από λάθος σου ανοίξεις κάτι που δεν πρεπει,οπότε απορώ πραγματικά ποιος είναι εκτός θέματος και παραλογιζεται αγαπητό μου fanboy..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 124
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 ώρες πριν, Meraklis56 είπε

Υπήρχε κάποιο bug στο σύστημα της Apple; Όχι

Αν οι χρήστες είχαν πιο πολύπλοκο και μοναδικό κωδικό, θα γινόταν το fappening? Οχι

Υπηρχαν 2 ουσιαστικα κενα ασφαλειας που η apple διορθωσε  μερικες μερες μετα το fappening:

α) Η τρυπα ασφαλειας στα icloud accounts που επιτρέπε σε scripts να δοκιμάζουν απειρα passwords με bruteforce χωρίς να κλειδώνει ο λογαριασμός στις x προσπάθειες.

Apple patches 'Find My iPhone' exploit

Αναφορά σε κείμενο

The code exploited a vulnerability with the Find My iPhone sign in page that allowed hackers to flood the site with password attempts without being locked out. By employing bruteforcing techniques, hackers could use this to guess the password used to protect the account.
...
Apple has now patched the exploit, and attempts to gain bruteforce access to accounts are met with a lockout.

β) To two step verification δεν προστατευε τα icloud data/backups, οποτε μπορουσαν οι hackers να αποκτησουν προσβαση σε ολα α δεδομενα σου στο icloud, παρολο που ηταν ενεργοποιημενο το two step verification.

screen-shot-2014-09-02-at-3-20-56-pm.png

----------------------------------------------------------

17 ώρες πριν, kifinas είπε

Ενημερωτικά, two step verification έχει η Apple από το 2013 ή το 2014 (ανάλογα την χώρα)...

Το οποιο ομως οταν εγινε το fappening δεν προστατευε τα icloud data/backups.

--------------------------------------

Και τα 2 παραπανω κενα ασφαλειας, διορθωθηκαν απο την apple μερικες μερες μετα το fappening.

Επεξ/σία από haHa
  • Like 3
  • Thanks 1

1 ώρα πριν, Saggitaro είπε

Κάνε μου quote από ποιον και πότε αναφέρθηκε και επισήμανε μου και τα region γιατί αν ίσχυε δεν νομίζω να μη το είχε στην Αμερική.

Εμενα όχι αλλά σίγουρα ναι αυτούς που την χρυσοπληρωσαν όταν πληρώνεις για ασφάλεια πληρώνεις για ασφάλεια οτιδήποτε άλλο ακούγεται είναι επιεικως αστείο 

Εκτός κι αν εσύ πληρώνεις antivirus να το έχεις για βιτρίνα κι όχι για να σε προστατεύει 24/7  σε περίπτωση που κι από λάθος σου ανοίξεις κάτι που δεν πρεπει,οπότε απορώ πραγματικά ποιος είναι εκτός θέματος και παραλογιζεται αγαπητό μου fanboy..

Ότι να ναι συγκρίσεις και ότι να ναι απαιτήσεις. 

Αν εσύ μου δώσεις τα στοιχεία του e-banking σου, μετά θα κατηγορήσεις την τράπεζα που δε σε προστάτεψε. Πάντα μεταφέρουμε την ευθύνη μακριά από τον εαυτό μας. 

Είσαι εκτός θέματος γιατί είναι διαφορετικό το νόημα του νήματος. Λογικό να είσαι μπερδεμένος, όταν καλά καλά δε μπορείς να αναγνωρίσεις ποιος ευθύνεται σε περιπτώσεις pishing. Δεν πειράζει, συμβαίνει. προσπάθησε περισσότερο την επόμενη φορά. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
37 λεπτά πριν, Jimmy08 είπε

Ότι να ναι συγκρίσεις και ότι να ναι απαιτήσεις. 

Αν εσύ μου δώσεις τα στοιχεία του e-banking σου, μετά θα κατηγορήσεις την τράπεζα που δε σε προστάτεψε. Πάντα μεταφέρουμε την ευθύνη μακριά από τον εαυτό μας. 

Είσαι εκτός θέματος γιατί είναι διαφορετικό το νόημα του νήματος. Λογικό να είσαι μπερδεμένος, όταν καλά καλά δε μπορείς να αναγνωρίσεις ποιος ευθύνεται σε περιπτώσεις pishing. Δεν πειράζει, συμβαίνει. προσπάθησε περισσότερο την επόμενη φορά. 

Έδωσε κάνεις τα στοιχεία του εθελοντικά; Όχι! 

Θα έδινε κάνεις συγκατάθεση να δημοσιευτούν προσωπικά δεδομένα του; Όχι!

Εξαπατήθηκαν μέσω της μεθόδου του phising; Ναι!

Είναι εύκολο να αντιληφθείς το phising; Όχι! Ειδικά αν δεν είσαι πεπειραμένος χρήστης είναι αρκετά δύσκολο γι'αυτό αρκετές εταιρείες έχουν αναλάβει αυτό το ρόλο.

Επίσης δεν μιλάς στο φόρουμ για να υπάρχει νημα και θέμα απλά σχολιάζεις σε ένα άρθρο,και ακόμα περιμένω τα quotes αφού τα είδες εκτός κι αν το κλικ στην παράθεση σου μοιάζει σκάψιμο.

Οπότε κοίτα να ξεκαθαρίσεις κάποια πράγματα φιλαράκι για να μη γίνεσαι ρεζίλι.

Για οποιαδήποτε άλλη απορία απάντησε ο φίλος παραπάνω.

Επεξ/σία από Saggitaro
  • Like 1

3 ώρες πριν, Saggitaro είπε

Είσαι εκτός τόπου και χρόνου; Για οτι και να μιλάω ποιο ακριβώς το θεμα σου φίλε μου;

Εσυ γράφεις για μένα χωρίς να έχεις διαβάσει τα προηγούμενα και πως ξεκίνησε το θέμα fapening πιστέυεις λοιπόν οτι είσαι σε θέση να κάνεις υποδείξεις περι θέματος;

Τα iphone είναι εκ των πραγμάτων μέτριες συσκευές σε σύγκριση με ναυαρχίδες Android,οποτε σχόλια του τύπου "τα iPhone δεν είναι "μέτριες συσκευές" όσες φορές και να το πεις ή να το γράψεις" δεν ισχύουν φίλε μου τη γνωμη μου τη διαμορφωνω εγω κι οχι οι αλλοι ουτε θα αναιρεθεί πεισματικά με τέτοιου ύφους λόγο,αν λοιπόν μια ίντσα το χρόνο μερικα megapixel στην κάμερα και μια εφαρμογή κάθε χρόνο το θεωρείς εξέλιξη που κάνει καλή μια συσκευή είναι δικό σου θέμα.

ΑΦου λοιπόν οπως κατάλαβα σαν γνώστης googlareis συχνά θα ξέρεις οτι η ιδιωτικότητα προστατέυεται απο την ασφάλεια και τις δικλίδες της κι οχι το αντίθετο όπως και οτι το Phising είναι πρωτίστως θέμα browser και δευτερέυοντως θέμα παρόχου email οπότε εν έτει 2019 είναι απλά αστείο να μην μπορεί ο safari μιας εταιρείας που διαφημίζει τις "premium" υπηρεσίες ασφαλείας της να μη  παρέχει μια τέτοια απλή προστασία που παρέχει και η πιο απλή εφαρμογή στο διαδίκτυο.

Να σου πω κάτι... Τελικά τα iPhone είναι "εκ των πραγμάτων" μέτριες συσκευές ή είναι "η γνώμη σου"; Καταλαβαίνεις το παράδοξο στην πρόταση που έχεις συντάξει;
Βέβαια εσύ δεν χρησιμοποιείς Apple συσκευές, καθώς θα ήξερες πως σε κάθε major OS update και σε κάθε νέα συσκευή που κάνεις login σπρώχνει full το 2FA εδώ και χρόνια και δε θα έκανες ατυχείς συγκρίσεις με την "πιο απλή εφαρμογή στο διαδίκτυο." Η "γνώμη σου" λοιπόν έχει το ίδιο βάρος με την δική μου γνώμη για μια ναυαρχίδα Android που δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ: ελάχιστο. Δεν σου αρέσει το iPhone? Δε γουστάρεις Apple? Μπράβο σου, δικαίωμά σου. Μην περιμένεις όμως να γράφεις ανακρίβειες και να μην σου απαντά κανείς.

Θα συμφωνήσω με το ότι και οι browsers πρέπει να σε προστατεύουν από phishing. Μάθε λοιπόν πως και ο Chrome και ο Safari (και μάλλον κι άλλοι browsers) την ίδια λίστα με blocked sites/domains χρησιμοποιούν (αυτή της Google.) Το πρώτο φιλτράρισμα βέβαια εννοείται πως πρέπει να γίνεται στο inbox, είτε είναι του email είτε του facebook/instagram etc. -- δεν μπαίνει μόνος του κάποιος σε phishing sites. To gmail π.χ. δεν έχει τυχαία τεράστια labels για πιθανά phishing emails που έρχονται.

Θα συμφωνήσω πως η ασφάλεια των συσκευών και των υπηρεσιών μιας εταιρίας διασφαλίζουν και την ιδιωτικότητα των χρηστών. Διαστρεβλώνεις όμως το νόημα της διαφήμισης αυτής, το οποίο το γράψαμε κι εγώ κι άλλοι ποιο είναι: τι κάνει τα δεδομένα που μαζεύει η συσκευή η ίδια η Apple η οποία έχει πρόσβαση σε αυτά τα δεδομένα. Και περί ασφάλειας, θα σου θυμίσω την περίπτωση FBI που για 1+ χρόνο προσπαθούσε να ξεκλειδώσει ένα iPhone 5C και απαιτούσε από την Apple να κυκλοφορήσει ένα "τρύπιο" iOS version για να το καταφέρει - έφαγε πόρτα και κατέληξε σε extreme τεχνικές για να "χακάρει" εν τέλει ένα παλιό version του iOS (με όποια vulnerabilities είχε.)  Με αυτό το παράδειγμα θα καταλήξω κιόλας πως 100% security δεν υπάρχει αν ο κακός της υπόθεσης έχει physical access - και να μην μπορεί σήμερα να χακάρει την (οποιαδήποτε) συσκευή, ίσως να μπορεί σε 6 μήνες ας πούμε, που τα vulnerabilities της συσκευής έχουν γίνει γνωστά και (προφανώς) δεν έχουν patchαριστεί με κάποιο update.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, Jimmy08 είπε

Όπως σε ενημέρωσαν πιο πάνω και η apple είχε σαν επιλογή το 2 step από το 2013-2014 ανάλογα το region. 

To 2 step verification που ειχε η apple το 2014 οταν εγινε το fappening δεν προστατευε τα icloud backups, οποτε οποιος εβρισκε τον κωδικο του icloud μεσω bruteforce(λογω κενου ασφαλειας της apple που δεν απετρεπε bruteforce προσπαθειες/επιθεσεις),
μπορουσε να δει ολα τα δεδομενα σου στο icloud(photos κλπ) γιατι λογω δευτερου κενου ασφαλειας/κακου σχεδιασμου, το 2 step verification δεν προστατευε τα icloud backups.

The naked truth about iCloud safety

Αναφορά σε κείμενο

Apple recommended that all users enable two-step verification “to protect against this type of attack,” but the truth about iCloud’s two-step security is a little more complicated than Apple’s letting on, and turning it on probably wouldn’t have prevented the celebrities’ pics from getting hacked in the first place.

So an attacker could download my entire Photo Stream and iCloud won’t double-check that it’s really me?

Nope. This is one of the biggest flaws in Apple’s incomplete two-factor authentication. iCloud backups are not protected, so all an attacker has to do is get your Apple ID, hack your password and then siphon all your data completely undetected using the same forensic tools as the police.

Apple’s Two Factor Authentication Doesn’t Protect iCloud Backups Or Photo Streams

Αναφορά σε κείμενο

However, Apple’s two-factor solution is actually incomplete. It does not cover many other iCloud services, including backups.

Επεξ/σία από haHa

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, SeaLion είπε

Να σου πω κάτι... Τελικά τα iPhone είναι "εκ των πραγμάτων" μέτριες συσκευές ή είναι "η γνώμη σου"; Καταλαβαίνεις το παράδοξο στην πρόταση που έχεις συντάξει;
Βέβαια εσύ δεν χρησιμοποιείς Apple συσκευές, καθώς θα ήξερες πως σε κάθε major OS update και σε κάθε νέα συσκευή που κάνεις login σπρώχνει full το 2FA εδώ και χρόνια και δε θα έκανες ατυχείς συγκρίσεις με την "πιο απλή εφαρμογή στο διαδίκτυο." Η "γνώμη σου" λοιπόν έχει το ίδιο βάρος με την δική μου γνώμη για μια ναυαρχίδα Android που δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ: ελάχιστο. Δεν σου αρέσει το iPhone? Δε γουστάρεις Apple? Μπράβο σου, δικαίωμά σου. Μην περιμένεις όμως να γράφεις ανακρίβειες και να μην σου απαντά κανείς.

Θα συμφωνήσω με το ότι και οι browsers πρέπει να σε προστατεύουν από phishing. Μάθε λοιπόν πως και ο Chrome και ο Safari (και μάλλον κι άλλοι browsers) την ίδια λίστα με blocked sites/domains χρησιμοποιούν (αυτή της Google.) Το πρώτο φιλτράρισμα βέβαια εννοείται πως πρέπει να γίνεται στο inbox, είτε είναι του email είτε του facebook/instagram etc. -- δεν μπαίνει μόνος του κάποιος σε phishing sites. To gmail π.χ. δεν έχει τυχαία τεράστια labels για πιθανά phishing emails που έρχονται.

Θα συμφωνήσω πως η ασφάλεια των συσκευών και των υπηρεσιών μιας εταιρίας διασφαλίζουν και την ιδιωτικότητα των χρηστών. Διαστρεβλώνεις όμως το νόημα της διαφήμισης αυτής, το οποίο το γράψαμε κι εγώ κι άλλοι ποιο είναι: τι κάνει τα δεδομένα που μαζεύει η συσκευή η ίδια η Apple η οποία έχει πρόσβαση σε αυτά τα δεδομένα. Και περί ασφάλειας, θα σου θυμίσω την περίπτωση FBI που για 1+ χρόνο προσπαθούσε να ξεκλειδώσει ένα iPhone 5C και απαιτούσε από την Apple να κυκλοφορήσει ένα "τρύπιο" iOS version για να το καταφέρει - έφαγε πόρτα και κατέληξε σε extreme τεχνικές για να "χακάρει" εν τέλει ένα παλιό version του iOS (με όποια vulnerabilities είχε.)  Με αυτό το παράδειγμα θα καταλήξω κιόλας πως 100% security δεν υπάρχει αν ο κακός της υπόθεσης έχει physical access - και να μην μπορεί σήμερα να χακάρει την (οποιαδήποτε) συσκευή, ίσως να μπορεί σε 6 μήνες ας πούμε, που τα vulnerabilities της συσκευής έχουν γίνει γνωστά και (προφανώς) δεν έχουν patchαριστεί με κάποιο update.

Χρησιμοποιούσα κάποτε και δε μου άρεσε καθόλου και σιχαινομουν όταν κάθε φορά έπρεπε και για το πιο απλό πράγμα να περνάω συνεχώς τον κωδικό του icloud.

Η προσωπική μου γνώμη είναι δική μου δε σε καλώ να την ασπαστείς αλλά απαιτώ να μη την προσβάλλεις η να προσπαθήσεις να την μειώσεις κι αυτό είναι το μυστικό για έναν επιτυχημένο διάλογο 

Τώρα αν το FBI προσπάθησε να χακαρει και δε του έδινε τα κλειδιά η Apple επέτρεψε μου να το θεωρήσω νουβέλα επιστημονικής φαντασίας,δε μιλάμε για το αστυνομικό τμήμα των αγώνων Αναργύρων αλλά για το FBI.

Τώρα όσον αφορά τις ανακρίβειες που μπορεί να νιώσει και κάποιος ευθιξία να απαντήσει ας μου τις πει εξηγώντας μου τις ουσιαστικές διαφορές του iphone γενιά προς γενιά.

Επίσης μια παρένθεση για να λυθεί κάθε απορία και παρεξήγηση,εγώ έκανα απλά μια ερώτηση και από ερωτήσεις άλλων μεταφέρθηκε αλλού το θεμα,αν παρακολουθήσεις το θέμα από την αρχή θα το διαπιστώσεις κι εσύ και ο καθείς άλλος που θα το δει.

Επεξ/σία από Saggitaro

5 λεπτά πριν, CheOnWeb είπε

Το "εκ των πραγμάτων" όμως δεν συνάδει...

Βάσει υποκειμενισμου συνάδει μια χαρά.

Εδώ υπάρχουν άτομα που μιλανε αντικειμενικά.

5 λεπτά πριν, Saggitaro είπε

Χρησιμοποιούσα κάποτε και δε μου άρεσε καθόλου και σιχαινομουν όταν κάθε φορά έπρεπε και για το πιο απλό πράγμα να περνάω συνεχώς τον κωδικό του icloud.

Η προσωπική μου γνώμη είναι δική μου δε σε καλώ να την ασπαστείς αλλά απαιτώ να μη την προσβάλλεις η να προσπαθήσεις να την μειώσεις κι αυτό είναι το μυστικό για έναν επιτυχημένο διάλογο 

Τώρα αν το FBI προσπάθησε να χακαρει και δε του έδινε τα κλειδιά η Apple επέτρεψε μου να το θεωρήσω νουβέλα επιστημονικής φαντασίας,δε μιλάμε για το αστυνομικό τμήμα των αγώνων Αναργύρων αλλά για το FBI.

Τώρα όσον αφορά τις ανακρίβειες που μπορεί να νιώσει και κάποιος ευθιξία να απαντήσει ας μου τις πει εξηγώντας μου τις ουσιαστικές διαφορές του iphone γενιά προς γενιά.

Η γνώμη του καθενός είναι σεβαστή. Όταν παρουσιάζεται ως fact, σηκώνει αντίλογο όμως, τι να κάνουμε. Έγραψες ανακρίβειες (πως δεν έχει 2FA/2SV εν έτει 2019, πως δεν προστατεύει τους χρήστες από phishing etc.) Η διασφάλιση της ασφάλειας του χρήστη είναι μια ατελείωτη διαδικασία για όλες τις εταιρίες και γνώμη μου κι εμένα είναι πως η Apple τα πάει σχετικά καλά. Δεν θα προσπαθήσω να σε πείσω (πόσο μάλλον όταν είσαι ήδη τόσο αρνητικός) γράφοντας σεντόνια εδώ για το τι κάνει η Apple γιατί, ε, δεν με πληρώνουν κιόλας! Το να αναφέρεται, όχι μόνο από εσένα, συνεχώς ένα συγκεκριμένο περιστατικό πριν 5 χρόνια, κάνει πιο weak το όποιο argument, όταν π.χ. το Google+ είχε breach που επηρρέασε 500.000 users πριν λίγους μήνες.

Τώρα, αν γράψω εγώ κάπου "το Xiaomi Mi 8 είναι εκ των πραγμάτων μέτρια συσκευή" επειδή έχω... προσωπικά θέματα -- sorry, δε θα περίμενα να με πάρει κάποιος στα σοβαρά.

Και εγώ εαν με την αποτυχημένη πολιτική μου,  με  μοναδικό σκοπό την εκμετάλλευση των πελατών μου και  έχοντας απώλειες μερικών δις όπως αυτοί,θα έβαζα μια τέτοια πινακίδα..

26 minutes ago, Saggitaro said:

Βάσει υποκειμενισμου συνάδει μια χαρά.

Εδώ υπάρχουν άτομα που μιλανε αντικειμενικά.

Το "εκ των πραγμάτων" τότε, είναι λάθος έκφραση, παραπέμπει σε κάτι αντικειμενικό.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τελος, φυσικα και η apple μαζευει πληροφοριες για τους καταναλωτες , δημιουργωντας προφιλ για να πουλησει διαφημισεις σε ενδιαφερομενους ωστε να κανουν πιο στοχευμενη διαφημιση.
Το κανει βεβαια σε πολυ, πολυ μικροτερο βαθμο απο αλλες εταιρειες(πχ facebook, google, microsoft ), αλλα αυτο δεν αναιρει το γεγονος οτι και η apple μαζευει προσωπικα δεδομενα για να πουλησει καλυτερες, πιο στοχευμενες διαφημισεις.

Επεξ/σία από haHa

22 ώρες πριν, Istros είπε

Δηλαδή δεν υποκλέπτουν δεδομένα από συσκευές iPhone?όλα μένουν στην συσκευή όπως διαφημίζουν?

Η είδηση δεν είναι η διαφημιστική πινακίδα αλλά το γεγονός ότι η apple προσπαθεί να ψαρέψει πελάτες με παραμύθια γιατί και από συσκευές iPhone έχουν κλέψει πολλές φορές τα δεδομένα των χρηστων.

Αν σου δώσω και γω τους κωδικούς μου από Gmail νομίζεις ότι θα μπορέσεις να μπεις και να κατεβάσεις τα αρχεία μου?Αν θα μπεις από άλλη συσκευή στον λογαριασμό  μου θα ενημερωθώ  αμεσα.Σαφώς και φταει η apple που δεν υπήρχε δικλείδα ασφαλείας.

Υπήρχε δικλείδα ασφαλείας το to step verification . Είναι πως δεν είναι υποχρεωτικό οπότε δεν το ενεργοποιούν όλοι ειδικά αυτοί που δεν ξέρουν ασχολούνται καν

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, dimitrisdim14 είπε

Υπήρχε δικλείδα ασφαλείας το to step verification . Είναι πως δεν είναι υποχρεωτικό οπότε δεν το ενεργοποιούν όλοι ειδικά αυτοί που δεν ξέρουν ασχολούνται καν

Για πολλοστη φορα:

το 2014 δεν υπηρχε 2 step verification που να προστατευε τα icloud backups ωστε να αποτραπει η διαρροη δεδομενων. Μην ακους τις ανακριβειες που γραφουν διαφοροι fans για προφανεις λογους..

Αυτο το κενο ασφαλειας/κακος σχεδιασμος, διορθωθηκε απο την apple μερικες μερες μετα το fappening.

Επεξ/σία από haHa
  • Like 1
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...