Προς το περιεχόμενο

Η Apple τοποθετεί τεράστια διαφημιστική πινακίδα κοντά στο χώρο που θα διεξαχθεί η CES

voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

μπράβο στο ινσόμνια που θα βρεθεί στο λας βέγκας τυχεροί οσοι θα πάνε και καλά να περάσετε παιδιά να το χαρείτε ειναι φανταστικο event

Επεξ/σία από ethereum
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 124
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Snolly είπε

3/3 άσχετα με το θέμα posts. Δεν θέλω να ξέρω σε δυο ώρες τι θα γίνεται 

Επιμένω πως έχεις άγνοια για το θέμα. Τεχνικό hack δεν υπήρχε. Μαντέψαν τα passwords από τα celebrities. 

Φίλε μου επειδή σε βλέπω γνώστη θέλεις να μας εξηγήσεις τι εννοείς οτι "τεχνικό hack" δεν υπήρχε σε συσκευή καθαρά ηλεκτρονικού τύπου; δηλαδή πως μπορεί να βρήκαν τους κωδικούς σε γυάλα μέντιουμ;
Ήξερα για το hacking και το cracking αλλά τεχνική guessing με τηλεπαθητικές προεκτάσεις δεν έχω ξανακούσει,θα ήθελα πάντως τα φώτα σου γιατι ειλικρινά εχω μπερδευτεί.

Επεξ/σία από Saggitaro
  • Thanks 1

10 minutes ago, Saggitaro said:

Φίλε μου επειδή σε βλέπω γνώστη θέλεις να μας εξηγήσεις τι εννοείς οτι "τεχνικό hack" δεν υπήρχε σε συσκευή καθαρά ηλεκτρονικού τύπου; δηλαδή πως μπορεί να βρήκαν τους κωδικούς σε γυάλα μέντιουμ;
Ήξερα για το hacking και το cracking αλλά τεχνική guessing με τηλεπαθητικές προεκτάσεις δεν έχω ξανακούσει,θα ήθελα πάντως τα φώτα σου γιατι ειλικρινά εχω μπερδευτεί.

https://en.wikipedia.org/wiki/ICloud_leaks_of_celebrity_photos

The images were initially believed to have been obtained via a breach of Apple's cloud services suite iCloud,[1][2][3] or a security issue in the iCloud API which allowed them to make unlimited attempts at guessing victims' passwords.[4][5] However, access was later revealed to have been gained via spear phishing attacks.[6][7]

Το χουμε; Άκου εκεί "hacking και cracking αλλά τεχνική guessing με τηλεπαθητικές προεκτάσεις δεν έχω ξανακούσει"... Το ότι υπάρχουν λίστες με τα πιο δημοφιλή passwords, και μπορείς ανα πάσα στιγμή να "μαντέψεις" τον κωδικό οποιουδήποτε, δεν το σκέφτηκες; Μαγεία...

https://techcrunch.com/2016/03/15/prosecutors-find-that-fappening-celebrity-nudes-leak-was-not-apples-fault/

Ψάξε λίγο στο google πριν πετάξεις την ειρωνεία σου. 

• Like 2
  • Thanks 1

1 λεπτό πριν, Meraklis56 είπε

The images were initially believed to have been obtained via a breach of Apple's cloud services suite iCloud,[1][2][3] or a security issue in the iCloud API which allowed them to make unlimited attempts at guessing victims' passwords.[4][5] However, access was later revealed to have been gained via spear phishing attacks.[6][7]

Το χουμε; Άκου εκεί "hacking και cracking αλλά τεχνική guessing με τηλεπαθητικές προεκτάσεις δεν έχω ξανακούσει"... Το ότι υπάρχουν λίστες με τα πιο δημοφιλή passwords, και μπορείς ανα πάσα στιγμή να "μαντέψεις", δεν το σκέφτηκες; Μαγεία...

Γνωρίζω περι του θέματος αδερφέ,η απορία μου έγκειται στο που ακριβώς δεν υπάρχει τεχνικο hack? η για να είμαι πιο ακριβής το crack?

Αυτοί που το εκαναν σαφώς και δεν προσπαθούσαν χειροκίνητα να αποκτήσουν πρόσβαση στους εκάστοτε λογαριασμούς το έκαναν χρησιμοποιώντας κάποιο software εκμεταλλευόμενοι το κενό ασφαλείας που υπήρχε στο icloud,την απουσία δηλαδή κάποιου 2-step verification το οποίο δηλαδή σου άφηνε το περιθώριο να δοκιμάζεις κωδικούς,αρα πως δεν υπάρχει hack στην συγκεκριμένη περίπτωση;

Δεν ξέρω αλλά με αυτη τη λογική και ο Mittnick δεν χάκαρε ποτέ και τίποτα απλά μάντευε..

• Like 4

15 λεπτά πριν, Meraklis56 είπε

Το χουμε; Άκου εκεί "hacking και cracking αλλά τεχνική guessing με τηλεπαθητικές προεκτάσεις δεν έχω ξανακούσει"... Το ότι υπάρχουν λίστες με τα πιο δημοφιλή passwords, και μπορείς ανα πάσα στιγμή να "μαντέψεις" τον κωδικό οποιουδήποτε, δεν το σκέφτηκες; Μαγεία...

https://techcrunch.com/2016/03/15/prosecutors-find-that-fappening-celebrity-nudes-leak-was-not-apples-fault/

Ψάξε λίγο στο google πριν πετάξεις την ειρωνεία σου. 

jennifer-lawrence-gif-23.gif

10 λεπτά πριν, Saggitaro είπε

Γνωρίζω περι του θέματος αδερφέ,η απορία μου έγκειται στο που ακριβώς δεν υπάρχει τεχνικο hack? η για να είμαι πιο ακριβής το crack?

Αυτοί που το εκαναν σαφώς και δεν προσπαθούσαν χειροκίνητα να αποκτήσουν πρόσβαση στους εκάστοτε λογαριασμούς το έκαναν χρησιμοποιώντας κάποιο software εκμεταλλευόμενοι το κενό ασφαλείας που υπήρχε στο icloud,την απουσία δηλαδή κάποιου 2-step verification το οποίο δηλαδή σου άφηνε το περιθώριο να δοκιμάζεις κωδικούς,αρα πως δεν υπάρχει hack στην συγκεκριμένη περίπτωση; 

Δεν ξέρω αλλά με αυτη τη λογική και ο Mittnick δεν χάκαρε ποτέ και τίποτα απλά μάντευε.. 

το κενό ασφαλείας, εν προκειμένω, ήταν οι ίδιοι οι χρήστες, που ψάρωσαν με το phishing (χα!).

Εκτός αν δεν έγιναν τα πράγματα όπως βγήκε και είπε η Apple, και είναι χαζοί όλοι οι celebrities που εκτέθηκαν (apple έχουν, δε θα μου έκανε εντύπωση :devil:)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κι όλως τυχαίως αρκετοί celebrities είχαν password 123456 θέλετε να μας πείτε? αυτό παιδιά υποτιμά την νοημοσύνη σας...

ΥΓ: to the topic, αδιάφορη κίνηση. Καλά έκανε.

Επεξ/σία από NotAliki177

2 ώρες πριν, Snolly είπε

3/3 άσχετα με το θέμα posts. Δεν θέλω να ξέρω σε δυο ώρες τι θα γίνεται 

Επιμένω πως έχεις άγνοια για το θέμα. Τεχνικό hack δεν υπήρχε. Μαντέψαν τα passwords από τα celebrities. 

Το πρόβλημα ήταν ότι είχαν στη διάθεσή τους άπειρες προσπάθειες καθώς δεν είχε μεριμνήσει η Apple να το κλειδώνει μετά από X αποτυχημένες προσπάθειες, φυσικά και φταίει!

Τώρα κατά τα άλλα, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί είναι είδηση μια διαφημιστική πινακίδα

• Like 1

Μόλις τώρα, foniki_melitzana είπε

το κενό ασφαλείας, εν προκειμένω, ήταν οι ίδιοι οι χρήστες, που ψάρωσαν με το phishing (χα!).

Εκτός αν δεν έγιναν τα πράγματα όπως βγήκε και είπε η Apple, και είναι χαζοί όλοι οι celebrities που εκτέθηκαν (apple έχουν, δε θα μου έκανε εντύπωση :devil:)

Αν έπαιξε Phising εκεί ναι αλλάζει το πράγμα κι η αλήθεια είναι πως σε ευχαριστώ γιατί ομολογουμένως δε το είχα σκεφτεί αυτό το ενδεχόμενο.

Μεταξύ μας δεν εχω εμπιστοσύνη στην Apple γιατί δεν θα απομυθοποιούσε τόσο τον εαυτό της ωστε να παραδεχτεί οποιαδήποτε ενέργεια σε βαθμό hacking.

https://en.wikipedia.org/wiki/PRISM_(surveillance_program)

Αναφορά σε κείμενο

The documents identified several technology companies as participants in the PRISM program, including Microsoft in 2007, Yahoo! in 2008, Google in 2009, Facebook in 2009, Paltalk in 2009, YouTube in 2010, AOL in 2011, Skype in 2011 and Apple in 2012.

https://motherboard.vice.com/en_us/article/43d5e3/iphone-locationgate-2011-privacy

https://arstechnica.com/gadgets/2011/04/how-apple-tracks-your-location-without-your-consent-and-why-it-matters/

https://www.businessinsider.com/apple-responds-to-location-scandal-2011-4

Αναφορά σε κείμενο

Apple is collecting data from iPhones, but it is "anonymous and encrypted."

Apple says it was a "bug" that the data was being stored on the phone, and it will be fixed in a forthcoming software update.

https://www.businessinsider.com/apple-closes-iphone-contact-data-loophole-according-to-bloomberg-2018-6

Αναφορά σε κείμενο

Apple has quietly closed a loophole that allowed third-party apps to potentially gather an iPhone user's contacts and sell on the data, according to Bloomberg.

Bloomberg said the Apple rule change came into force last week and stops a practice that has been employed for years by developers in a bid to "juice growth and make money."

Apple now reportedly restricts the contact information app developers can take from users and they are no longer allowed to use data to build databases of information. Bloomberg said developers can ask for contacts, but must tell the iPhone user what they plan to do with it.

• Like 1

2 ώρες πριν, bugsbunnie είπε

Τι σου είναι η ζωή... Ανεβάζει τέτοιο μήνυμα η εταιρεία που την χακαραν, γνωστό ως "fappening",  με ότι πιο προσωπικό υπάρχει στο Marriot (εδώ γελάνε και οι πέτρες) η αλυσίδα ξενοδοχείων που τους έκλεψαν εκατομμύρια προσωπικά δεδομένα!

Η απόλυτη ξεφτίλα!!!

Στην ουσία δε χακάρε ...Χρησιμοποίησε phishing mails  καιμεκλεψε τους κωδικούς από διάσημες celebrity. Δεν υπήρξε δλδ κενό ασφαλείας ... υπήρξαν κενοί εγκέφαλοι celebrity που έπεσαν στην παγίδα και έστειλαν τους κωδικούς τους ...

Στο θέμα τώρα ... APPLE μεταξύ μας ... σοβαρέψου ...  

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η αλυσίδα Marriott φυσικά και είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για ότι έγινε.

2 χρόνια πριν εξαγόρασε την Starwood. Όταν μία εταιρία εξαγοράζει την άλλη, οφείλουν να ακολουθήσουν κάποιες διαδικασίες στο οικονομικό, νομικό και φυσικά στο κομμάτι του IT (στο οποίο συμπεριλαμβάνεται η ασφάλεια).

Προφανώς πετούσαν χαρταετό! Η ευθύνη πέφτει πρωτίστως στον CSO (αν έχουν τέτοιο) και κατά συνέπεια στον CEO της Marriott.

Και προφανώς έννοιες όπως Internal / External security Auditing, Pen Testing, SIEM / event based alerts, principle of least priviledge σε accounts, SOC / CSIRT, MultiFactor Authentication δεν τις εκλαμβάνουν σοβαρά. Το αποτέλεσμα ήταν κάποιος με κάποια credentials που προφανώς είχαν παραπάνω rights απ όσο θα έπρεπε να έχουν, να μπαίνει στη βάση δεδομένων από το μακρινό 2014 και να εξάγει δεδομένα πελατών. Στην Starwood υπαγόντουσαν και άλλες αλυσίδες ξενοδοχείων. Μετά το 2016 η Marriott εξαγόρασε την Starwood χωρίς προφανώς να κάνει έλεγχο στα συστήματα IT της τελευταίας. Έτσι η κλοπή δεδομένων συνεχίστηκε μέχρι πρότινος.

Το αποτέλεσμα ήταν ένα από τα μεγαλύτερα personal info data leaks όλων των εποχών αφού η βάση(εις) δεδομένων που εκλάπησαν είχαν partial encryption και οι πληροφορίες της βάσης ήταν στο μεγαλύτερο κομμάτι plain text. Επιπλέον δεν γράφουν καν τι encryption algorithm χρησιμοποιούσαν σε αυτά τα λίγα που είχαν κρυπτογραφήσει. 

Ε εκεί, σε αυτή την αλυσίδα ξενοδοχείων, η Apple αποφάσισε να ανεβάσει τη διαφήμιση που ανέβασε. Προφανώς μιλάμε για τη μέγιστη τρολιά!

p.s. Περιμένω να δω τι πρόστιμα θα φάει η Marriott. Στη Ευρώπη πληρώνεις ποσοστό των ακαθάριστων κερδών σου σαν penalty. Χώρια τις μηνύσεις των πελατών.

Επεξ/σία από Paladin-}LoA{-
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...