seneka21 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2019 Προς το παρόν χρησιμοποιώ το modem/router της Cosmote Speedport w724v με firmware 09071602.00.015A (εικ. 1). Θα ήθελα να χρησιμποιήσω εναλλακτικά το WRT54GL v1.1 που τρέχει το DD-WRT v24-sp2 mini (SVN Revision 13064) (εικ. 2). Απ' ότι διάβασα, προκειμένου να διατηρήσω το VoIP στο Speedport, η μόνη λύση είναι το PPPoE pass through με ρύθμιση του WRT54GL ώστε να κάνει και αυτό PPPoE login (διάβασα επίσης ότι η Cosmote επιτρέπει έως και 4 PPPoE login. Ισχύει?). Τα ερωτήματα μου είναι: Έχει πρόβλημα το εν λόγω WRT5GL να συνδεθεί με PPPoE με την Cosmote? Αν μπορεί να συνδεθεί ποιες οι ρυθμίσεις στο κάθε μηχάνημα? Οι σχετικές ρυθμίσεις-ανεπιτυχείς δοκιμές που έκανα έως τώρα, μετά το σχετικό διάβασμα, φαίνονται στις εικόνες 3-5. Κάπου είδα ότι για να παίξει τέτοια υλοποιήση πρέπει να απενεργοποιηθεί το TR069. Θέλω να υπενθυμίσω ότι στο Speedport w724v αυτό δεν μπορεί να απενεργοποιηθεί. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
jkoukos Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2019 Αφήνεις το Speedport να δουλεύει σαν να ήταν μόνο του με μόνη διαφορά τα παρακάτω: Επιβεβαιώνεις ότι είναι ενεργή η επιλογή PPPoE Passthrough, κάτι που ισχύει όπως φαίνεται στην εικόνα. Στα στοιχεία σύνδεσης αλλάζεις τα ατομικά δικάσου και βάζεις τα γενικά (username:o[email protected] και password:otenet). Τα δικά σου θα τα βάλεις στο DD-WRT. Στο DD-WRT δεν χρειάζεται καμία ρύθμιση σχετική με το VLAN, που βλέπω ότι το έχεις ενεργό. Αλλά και οι άλλες επιλογές, δεν ξέρω αν χρειάζονται. Σε OpenWrt που έχω εγώ, είναι απλά τα πράγματα. Επιλέγοντας μόνο PPPoE και βάζοντας τα στοιχεία σύνδεσης, κάνει την κλήση και την σύνδεση αυτόματα.
AonDuine Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2019 4 ώρες πριν, jkoukos είπε Αφήνεις το Speedport να δουλεύει σαν να ήταν μόνο του με μόνη διαφορά τα παρακάτω: Επιβεβαιώνεις ότι είναι ενεργή η επιλογή PPPoE Passthrough, κάτι που ισχύει όπως φαίνεται στην εικόνα. Στα στοιχεία σύνδεσης αλλάζεις τα ατομικά δικάσου και βάζεις τα γενικά (username:o[email protected] και password:otenet). Τα δικά σου θα τα βάλεις στο DD-WRT. Στο DD-WRT δεν χρειάζεται καμία ρύθμιση σχετική με το VLAN, που βλέπω ότι το έχεις ενεργό. Αλλά και οι άλλες επιλογές, δεν ξέρω αν χρειάζονται. Σε OpenWrt που έχω εγώ, είναι απλά τα πράγματα. Επιλέγοντας μόνο PPPoE και βάζοντας τα στοιχεία σύνδεσης, κάνει την κλήση και την σύνδεση αυτόματα. Νομίζω ότι και στο w724 τους κωδικούς της γραμμής του βάζει , όχι τα γενικα. Τουλάχιστον 'ετσι δουλέυει σε μένα το plus μα το tp-link .
jkoukos Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2019 Και σε μένα σε δοκιμές δούλευε μια χαρά με τα δικά μου στοιχεία με 3 μάλιστα ταυτόχρονες συνδέσεις. Όμως ενδέχεται (και δεν είναι σπάνιο φαινόμενο) να πάρεις δημόσια ΙΡ αλλά πίσω από SGNAT. Στην περίπτωση αυτή βάζουμε τα generic credentials στην συσκευή του ΟΤΕ, ώστε αυτή να πάρει ΙΡ πίσω από ΝΑΤ και η δικιά μας κανονική δημόσια. Εξάλλου είναι κάτι που το προτείνει και ο ΟΤΕ.
seneka21 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 Ευχαριστώ πάρα πολύ για το χρόνο σας και τις συμβουλές. Με το προσωπικό μου User και ID της Cosmote δυστυχώς δεν κατάφερα να κάνω Login με το DD-WRT Πρόσπάθησα να εφαρμόσω την οδηγία του jkoukos αλλά το Speedport (είναι το w724v) δεν κρατάει τα generic credentials. Αν και κάνω Save κανονικά με Username [email protected] και Password otenet, μετά από κάποια αναμονή και επανασύνδεση σαν Username βλέπω πάλι το δικό μου(?????) Καμιά ιδέα? Ευχαριστώ
john cuba Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Υπαρχει και η επιλογη του changeme account απο Οτε οταν υπαρχει και static ip βεβαια οπου ειναι ξεκαθαρα με 2 κλησεις ppoe .Το μπροστα του Οτε παιρνει δυναμικα μια IP που δεν μας ενδιαφερει κ ο εξοπλισμος μας πισω παιρνει κανονικα την static για καλυτερη διαχειριση.Πλεονεκτηματα:Κλειδωνουν τα settings στου Οτε ακομα με reboot δεν τα χανει και επισης δεν ασχολουμαστε καθολου εμεις τα κανουν ολα απομακρυσμενα..Τελευταια το εχω κανει και με βολευει πιο πολυ..Η αληθεια ειναι οτι δεν υπαρχει μεγαλη διαφορα μεταξυ των 2 απλα κ εγω ειχα θεμα με το save των generic credentials Επεξ/σία 9 Ιανουαρίου 2019 από john cuba
seneka21 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Στις 9/1/2019 στις 11:26 ΜΜ, john cuba είπε Υπαρχει και η επιλογη του changeme account απο Οτε οταν υπαρχει και static ip βεβαια οπου ειναι ξεκαθαρα με 2 κλησεις ppoe .Το μπροστα του Οτε παιρνει δυναμικα μια IP που δεν μας ενδιαφερει κ ο εξοπλισμος μας πισω παιρνει κανονικα την static για καλυτερη διαχειριση.Πλεονεκτηματα:Κλειδωνουν τα settings στου Οτε ακομα με reboot δεν τα χανει και επισης δεν ασχολουμαστε καθολου εμεις τα κανουν ολα απομακρυσμενα..Τελευταια το εχω κανει και με βολευει πιο πολυ..Η αληθεια ειναι οτι δεν υπαρχει μεγαλη διαφορα μεταξυ των 2 απλα κ εγω ειχα θεμα με το save των generic credentials Φίλε john cuba κατ' αρχάς να σε ευχαριστήσω για την πρόταση σου με την στατική IP. Επειδή όμως δεν πρόκειται για επαγγελματική χρήση δε θα ήθελα να επιβαρυνθώ με το επιπλέον κόστος. Απ ότι έχω διαβάσει στο forum η στατική IP συνεπάγεται ένα κόστος 70-80 ευρώ το χρόνο και ίσως και αλλαγή προγράμματος από Home σε Business. Ευχαριστώ και πάλι. Οποιαδήποτε εναλλακτική λύση ευπρόσδεκτη. Επεξ/σία 11 Ιανουαρίου 2019 από seneka21
filipN Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2019 - Επαναφέρεις το Speedport στις προκαθορισμένες ρυθμίσεις (default). - Το συνδέεις ώστε να αποκτήσεις πρόσβαση στο διαδίκτυο και να ενεργοποιηθεί η τηλεφωνία. - Ελέγχεις αν είναι ενεργοποιημένο το PPPoE Passthrough (που μάλλον θα είναι). Το αποσυνδέεις από τον υπολογιστή (όχι από το ρεύμα και το διαδίκτυο). - Συνδέεις στον υπολογιστή το WRT54GL και επαναφέρεις τις προκαθορισμένες ρυθμίσεις (default). - Μετά χρειάζεται να ρυθμιστεί από το web interface του (πριν συνδεθεί με το Speedport) ο τύπος σύνδεσης του στο internet (PPPoE), και να μπουν το user name και το password του παρόχου DSL. Στη λειτουργία VLAN να είναι τσεκαρισμένο το Disable. - Συνδέεις μια οποιαδήποτε θύρα Lan του Speedport με την Wan του WRT54GL και φυσιολογικά το δεύτερο θα συνδεθεί στο διαδίκτυο. Αν υπάρξει πρόβλημα, θα οφείλεται κατά 99% στις ρυθμίσεις του WRT54GL.
seneka21 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 6 ώρες πριν, filipN είπε - Επαναφέρεις το Speedport στις προκαθορισμένες ρυθμίσεις (default). - Το συνδέεις ώστε να αποκτήσεις πρόσβαση στο διαδίκτυο και να ενεργοποιηθεί η τηλεφωνία. - Ελέγχεις αν είναι ενεργοποιημένο το PPPoE Passthrough (που μάλλον θα είναι). Το αποσυνδέεις από τον υπολογιστή (όχι από το ρεύμα και το διαδίκτυο). - Συνδέεις στον υπολογιστή το WRT54GL και επαναφέρεις τις προκαθορισμένες ρυθμίσεις (default). - Μετά χρειάζεται να ρυθμιστεί από το web interface του (πριν συνδεθεί με το Speedport) ο τύπος σύνδεσης του στο internet (PPPoE), και να μπουν το user name και το password του παρόχου DSL. Στη λειτουργία VLAN να είναι τσεκαρισμένο το Disable. - Συνδέεις μια οποιαδήποτε θύρα Lan του Speedport με την Wan του WRT54GL και φυσιολογικά το δεύτερο θα συνδεθεί στο διαδίκτυο. Αν υπάρξει πρόβλημα, θα οφείλεται κατά 99% στις ρυθμίσεις του WRT54GL. Θέλω να ευχαριστήσω για ακόμη μια φορά τα μέλη του forum για την διάθεση για βοήθεια. Δυστυχώς η και τελευταία προτεινόμενη λύση δεν δούλεψε. Άρα το πρόβλημα είναι μάλλον στο WRT. Οι ρυθμίσεις φαίνονται στην εικόνα. Αν κάποιος εντοπίσει κάτι λάθος στα settings παρακαλώ ας με ενημερώσει. Ευχαριστώ για ακόμα μια φορά.
jkoukos Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 Οι ρυθμίσεις που έχεις είναι σωστές. Έκανες επανεκκίνηση τον router; Αν ναι τι σου δείχνει στο log; Αν πάλι έχει θέμα, θα του έκανα reset, ρύθμιση από την αρχή και με κλειστό το QoS (αν τυχόν το έχεις ενεργό) και επανεκκίνηση. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο. Φυσικά έχεις ενεργή την επιλογή PPPoE Passthrough στο Speedport και συνδέεις με καλώδιο δικτύου μία LAN αυτού (εκτός την Νο4) με την WAN του router.
john cuba Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 Στα interfaces τι σου δειχνει;;Στο wan interface δεν παιρνεις καθολου public ip;;
seneka21 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 Τελικά δούλεψε!! Έκανα ξανά τη διαδικασία που πρότεινε ο filipN και συνδέθηκε. Η μόνη διαφορά ήταν στο ότι μετά το reset που έκανα στο Speedport δεν το "ακούμπησα" καθόλου. Δεν άλλαξα καν τα default credentials για το WiFi και το Web interface ούτε συνδέθηκαν για να ελέγξω αν το PPPoE Passthrough ήταν τσεκαρισμένο. Τεσπα τέλος καλό όλα καλά. Ευχαριστώ θερμά τους jkoukos, Aon Duine, john cuba και filipN για το χρόνο και το ενδιαφέρον τους.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα