Gkoukouz Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2019 Καλησπέρα. Πρόσφατα αγόρασα τις ράμ PATRIOT PV48G300C6K VIPER 4 SERIES 8GB (2X4GB) DDR4 3000MHZ με την προϋπόθεση να αγοράσω την μητρική asrock b450 m pro4 με την οποία βλέπω ότι οι μνήμες είναι συμβατές και τρέχουν λίγο κάτω από τα 3000..έχω αποφασίσει να διαθέσω κάτι παραπάνω γύρω 120 με 130 ευρώ για μητρική αλλά σε list έψαξα και βρήκα μόνο στη μητρική του τίτλου να είναι συμβατές οι ράμ που έχω. θα ήθελα επειδή δεν βγάζω άκρη με το support list να μου δώσετε τα φώτα σας. Το σύστημα θα δούλευεi με έναν ryzen 5 2600.
leros2004 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2019 Άσε την gigabyte κατά μέρους, σε αυτά τα χρήματα παίρνεις αυτή: https://www.skroutz.gr/s/15570073/MSI-B450-Tomahawk.html και ας μην έχει στο qvl τις μνήμες που αγόρασες... Όλες οι εταιρίες δοκιμάζουν κάποιες μνήμες τυπικά, δεν μπορούν να καλύψουν με δοκιμές όλα τα μοντέλα που κυκλοφορούν στην αγορά. Οι viper που πήρες θα δουλέψουν μια χαρά στην msi που σου έβαλα. Αντίστοιχη με την Msi Που έβαλα είναι και αυτή αλλά ποιο minimal σε εμφάνιση: https://www.skroutz.gr/s/15565265/MSI-B450-A-Pro.html 2
Gkoukouz Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2019 Ζαχαρώνω την tomahawk εδώ και πολλές μέρες και έψαχνα να βρω αν είναι συμβατές. Σε ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση σου. Θα ήθελα να μου πεις αν ξέρεις, σε τι χρονισμό θα τρέχουν με την tomahawk, αν θα καταφέρω εύκολα από bios να τις τρέχω σε 3000 ή θα χρειάζεται να ασχοληθώ αρκετά για να φτάσουν τόσο;
leros2004 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2019 1 λεπτό πριν, Gkoukouz είπε Ζαχαρώνω την tomahawk εδώ και πολλές μέρες και έψαχνα να βρω αν είναι συμβατές. Σε ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση σου. Θα ήθελα να μου πεις αν ξέρεις, σε τι χρονισμό θα τρέχουν με την tomahawk, αν θα καταφέρω εύκολα από bios να τις τρέχω σε 3000 ή θα χρειάζεται να ασχοληθώ αρκετά για να φτάσουν τόσο; 5 λεπτά με το ζόρι να χρειαστείς... Θα μπεις bios και θα ενεργοποιήσεις το έτοιμο profile με το οποίο έρχονται οι μνήμες. Χρόνο θα χρειαστείς αν θέλεις να ψαχτείς για το κάτι παραπάνω (πχ 3200mhz). Γενικά η σειρά 4xx είναι ποιο εύκολη με τις μνήμες...
Gkoukouz Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Σε ρωτάω γιατί με τις ίδιες μνήμες σε asrock b450m pro4 παρόλο που ενεργοποιουσα το xmp(αν το λέω σωστά) μου έβγαζε μπλε οθόνη και αναγκάστηκα να μην ασχοληθώ κ να αφήσω να τρέχουν σε χαμηλότερη συχνότητα. Ελπίζω να μην έχω τέτοιο θέμα Επεξ/σία 6 Ιανουαρίου 2019 από Gkoukouz
kostas7837aek Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2019 Η Tomahawk είναι η καλύτερη μητρική του Β450. Αν κατάλαβα καλά το σύστημα το έχεις ήδη, απλά θέλεις να αλλάξεις μητρική για να πιάσεις παραπάνω mhz στις ram;
leros2004 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Gkoukouz είπε Σε ρωτάω γιατί με τις ίδιες μνήμες σε asrock b450m pro4 παρόλο που ενεργοποιουσα το xmp(αν το λέω σωστά) μου έβγαζε μπλε οθόνη και αναγκάστηκα να μην ασχοληθώ κ να αφήσω να τρέχουν σε χαμηλότερη συχνότητα. Ελπίζω να μην έχω τέτοιο θέμα Ε άμα έχεις μητρική γιατί να πάρεις άλλη? ΄Έχεις την asrock ? έχεις βάλει το τελευταίο bios ? https://www.asrock.com/MB/AMD/B450M Pro4/index.asp#BIOS Επεξ/σία 6 Ιανουαρίου 2019 από leros2004
Gkoukouz Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Καλημέρα. Έφτιαξα το σύστημα σε ένα φίλο μου κ παλευαμε με το χρονισμό των ράμ. Απ ότι είδα στο site τρέχουν με την ασροκ στα 2933 παρόλο π είναι 3000 αυτες.όταν ενεργοποιουσα το xmp πήγαιναν αυτόματα στο 3000 κ πέταγε μπλε οθόνη. Mε αποτέλεσμα να τις τρέχω default πάλι. Και ενώ είχα κάνει το τελευταίο bios update. Πήρα τις ράμ με τον προϋπόθεση να αγοράσω και εγώ την ασροκ αλλά θα πάω για την msi. Επεξ/σία 6 Ιανουαρίου 2019 από Gkoukouz
talos_2002 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Μάλλον στην Asrock τα έχουν κάνει σαλάτα με τους χρονισμούς των ram. Δες την συζήτηση των godslayerxp με τον akoinonitos. Αξίζει το διάβασμα και θα σε βοηθήσει πάρα πολύ με την Asrock. https://www.insomnia.gr/forums/topic/689456-amd-επεξεργαστές-am4-socket-τεχνικα-μιλωντας-part-3/?page=89 Δυστυχώς, η συζήτηση είναι λίγο μπλεγμένη με άλλα μηνύματα, καθώς είναι μέσα σε συζήτηση που δεν αφορά τις ram στους Ryzen (μπηχτή, ξέρουν οι του εκεί νήματος ). +1 από εμένα για MSI Tomahawk ή το ασχημόπαπο (MSI B450-A Pro). Και όπως είπαν και οι προηγούμενοι, βάζουμε το νεότερο BIOS στους Ryzen επειδή πάντοτε δίνει κάτι παραπάνω. Επεξ/σία 6 Ιανουαρίου 2019 από talos_2002 Διόρθωση συνδέσμου. 1
kostas7837aek Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2019 Κάποτε κάποποι λέγαμε "Take it easy" με τις ASRock, αλλά μας κράζανε και μας έλεγαν παιδιά της μαμάς ASUS. Σε θέμα AMD πολλά θέματα με τις RAM.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα