Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά έχω το εξής πρόβλημα. Στο σπίτι οι 3 από τις 4 πρίζες κεραίας που έχω δε δουλεύουν καθόλου. Το είπα στον ιδιοκτήτη ο οποίος μένει από πάνω μου και είναι και ο μοναδικός που έχει πρόσβαση στην ταράτσα, και έφερε λέει τεχνικο, ο οποίος άλλαξε ενισχυτή από ότι μου λέει ο ιδιοκτήτης. Εγώ συνεχίζω να μην έχω στις πρίζες σήμα, εκτός από μια πρίζα η οποία λόγω θέσης δε με βολεύει να βάλω εκεί την τηλεόραση μου. Έλεγξα όσο μπορούσα τις πρίζες μια μια μήπως έχει φύγει κανένα καλώδιο. Δεν λείπει τπτ. Το μοναδικό που πρόσεξα είναι ότι σε κάποιες πάει ένα καλώδιο, σε άλλες δύο. Πριν φέρω τεχνικό, μπορώ να δω κάτι άλλο? 

Δημοσ.

αφου εφερε τεχνικο ο πονηρος γιατι δεν ειδε και τις δικες σου πριζες και αφου εβαλε ενισχυτη γιατι τον εβαλε?

μηπως ειχε θεμα και αυτος....?

ΛΙγο περιεργο το ολο θεμα του σκρουτζο-ιδιοκτητη

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, sakisvele είπε

αφου εφερε τεχνικο ο πονηρος γιατι δεν ειδε και τις δικες σου πριζες και αφου εβαλε ενισχυτη γιατι τον εβαλε?

μηπως ειχε θεμα και αυτος....?

ΛΙγο περιεργο το ολο θεμα του σκρουτζο-ιδιοκτητη

Άστο είναι περίπτωση, αλλά τι να κάνουμε που με τα airbnb δε βρίσκουμε σπίτια. Στο θέμα μας όμως, εγώ τι κάνω? 

Δημοσ.

Φίλε μου είναι κλασσικά πρόβλημα μια κεραία πολλές πρίζες στις οποίες σε κάποιες δεν είναι σωστά συνδεόμενες και σταματάει το κυκλώμα..... ισως Κάποιος άλλαξε κάποια και δεν έβαλε σωστή πρίζα ... φαντάσου είναι κάπως σαν τους διακόπτες αλε ρετουρ φαίνονται ίδιοι αλλά δεν είναι.....

Δημοσ.
39 λεπτά πριν, Lakou είπε

Φίλε μου είναι κλασσικά πρόβλημα μια κεραία πολλές πρίζες στις οποίες σε κάποιες δεν είναι σωστά συνδεόμενες και σταματάει το κυκλώμα..... ισως Κάποιος άλλαξε κάποια και δεν έβαλε σωστή πρίζα ... φαντάσου είναι κάπως σαν τους διακόπτες αλε ρετουρ φαίνονται ίδιοι αλλά δεν είναι.....

Είναι κάτι στο διαμέρισμα μου? Γτ όπως είπα σε μια έχω κανονικά. Αν είναι να ανοίξω πάλι πρίζες και να τα βάλω ανάποδα μια μια πρίζα μέχρι να δω τι μου φταίει. 

Δημοσ.

Φίλε μου όσο και να προσπαθήσεις αν δεν έρθει κάποιος σχετικός με κεραίες θα έχεις πάντα απωλειες και χαλια σήμα.... στο λέω γιατί και εγω προσπάθησα  αλλά ήρθε ένα παλικαράκι και με το που άλλαξε μια μπριζα όλα έστρωσαν. Κρίμα είναι να παιδεύεσαι 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οι πρίζες της δορυφορικής εγκατάστασης χωρίζονται σε δύο τύπους όσο αναφορά την μεταφορά του σήματος: Στις πρίζες διελεύσεως και τις τερματικές. Η πρίζα διελεύσεως στην πραγματικότητα είναι ένα εξάρτημα δειγματοληψίας. Δηλαδή, από τον κεντρικό αγωγό (coaxial) του ομοαξονικού καλωδίου παίρνει μέρος του σήματος και το δίνει στην έξοδό της, μειώνοντας ανάλογα το σήμα που αφήνει στον κεντρικό αγωγό. Χαρακτηρίζεται από δύο παραμέτρους: α) την απώλεια δειγματοληψίας (εξόδου) και β) την απώλεια διέλευσης. Όσο μεγαλύτερη απώλεια εξόδου έχουμε τόσο μικρότερη θα είναι η απώλεια διέλευσης και αντίστροφα δηλαδή όσο περισσότερο σήμα εξόδου πάρουμε από μία πρίζα, τόσο λιγότερο θα αφήσουμε στη γραμμή. Για να γίνει σωστή επιλογή μιας πρίζας διελεύσεως θα πρέπει να γνωρίζουμε την ισχύ του σήματος στο καλώδιο. Με δεδομένο ότι θα πρέπει να έχουμε ελάχιστη ισχύ σήματος 65 db, (μια τηλεόραση αντιδρά σωστά από τα 52 db) και μέγιστο 85 db για να μην υπάρξει πρόβλημα «μπουκώματος» τοποθετούμε την ανάλογη πρίζα, για την απαραίτητη στάθμη εξόδου. Οι πρίζες διελεύσεως (αφού συνδέονται σε σειρά και τερματίζονται με μια τερματική πρίζα) στις δορυφορικές εγκαταστάσεις χρησιμοποιούνται στα δίκτυα με αναδιάταξη IF όπου εκεί δίνεται η δυνατότητα στους δέκτες να συντονιστούν με ορισμένους αναμεταδότες. Υπάρχουν πρίζες με δύο εξόδους (TV/Sat) που διαχωρίζουν τις συχνότητες (που έρχεται σε ένα ομοαξονικό καλώδιο) για την επίγεια και την δορυφορική λήψη και με τρεις εξόδους (TV/Radio/Sat) που διαχωρίζουν επίσης και τις ραδιοφωνικές συχνότητες, χωνευτές ή και εξωτερικές. Στις δορυφορικές εγκαταστάσεις όπου κάθε δέκτης θα πρέπει να είναι ικανός να συντονιστεί με όλους τους δορυφορικούς αναμεταδότες που μπορεί να κάνει λήψη η κεραία που έχει τοποθετηθεί, χρησιμοποιούνται πρίζες τερματικές που συνδέονται με την συνδεσμολογία αστέρα. Εκτός από τις τερματικές πρίζες που διαχωρίζουν τις συχνότητες σε δορυφορικά και επίγεια σήματα, υπάρχουν και τερματικές πρίζες TV/Sat που δέχονται δύο ανεξάρτητα καλώδια που μεταφέρουν χωριστά τις δορυφορικές συχνότητες και τις τηλεοπτικές (επίγειες).                edit: H πηγή είναι από εδώ http://www.satspot.gr/satellite-reception/satellite-accessories/77-satellite-tv-socket

Επεξ/σία από adsl2+
Δημοσ.

γενικα οι περισσοτερες εγκαταστασεις εχουν θεματα οταν ειναι πολλες πριζες

πιστευω οτι η πρωτη πριζα θα εχει σημα...το θεμα ειναι να την εντοπισεις....σιγουρα ειναι μια απο αυτες που ειναι διπλο το καλωδιο...αυτη που ειναι μονο ειναι η τελευταια

εχω παρατηρησει οτι κατα την εγκατασταση οι ηλεκτρολογοι ψιλοτραβανε τα καλωδια οταν κολλανε λιγο με αποτελεσμα να σπανε εσωτερικα

με ενα πολυμετρο απο βγαλεις ολες τις πριζες ,μπορεις να το τσεκαρεις αν υπαρχει τετοιο θεμα σε καθε κομματι ξεχωριστα

Δημοσ.

Οι μπρίζες με τα δύο καλώδια είναι διελεύσεως και η τελευταία με το μονό καλώδιο είναι τερματική.

Όλες είναι σε σειρά.

Οσο πλησιάζεις προς την τερματική το σήμα μειώνεται. (λογικά στην μπρίζα που έχεις τώρα σήμα θα έρχονται 2 καλώδια)

Αν δεν βρεις άκρη με τον ιδιοκτήτη και θες να κάνεις την δουλειά σου μπορείς να πάρεις έναν ενισχυτή γραμμής ( Τeleves η κανέναν καλό ιταλικό) με 15€ . Καλό θα είναι να έχει 2 εξόδους.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...