Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σε ενα νεο λαπτοπ που πηρα προσφατα θελω να χρησιμοποιησω κατι universal φορτιστες που χω γιατι ειναι ακριβος αυτος που εχει.

Δε με νοιαζει που θα φορτιζει πιο αργα η αν η καταναλωση ειναι ιση με τη φορτιση και δε φορτιζει. Το μονο που θελω ειναι να μη κανω ζημια

135W ο stock (19.5/6.7) 70w o universal (19.5/3.4)

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Προσωπικά είμαι της άποψης μην το κάνεις αυτό. Το σκεπτικό μου είναι το εξής. Οκ, πες δουλεύει απροβλημάτιστα με τον 65ρη, όλα κομπλέ όταν είναι χαλαρά το σύστημα και στο ζόρισμα απλά ξεφορτίζεται η μπαταρία για να καλύψει την ισχύ που υπολείπεται, όταν γίνεται αυτό (και μπορεί και πιο πριν) ο φορτιστής αυτός με τα λιγότερα Watt θα δουλεύει στο 100%. Στο 100% όμως δεν ξέρεις τι θερμοκρασίες θα ανεβάζει μέσα, δεν ξέρεις πόσο μπορεί να αντέξει να δουλεύει έτσι, δεν είναι κατασκευασμένος για μόνιμη 100% λειτουργία. Τέλος πάντων, 100% μια μέρα 100% δεύτερη κτλπ, μια μέρα κάτι μέσα θα χαλάσει, ανάλογα το τι θα χαλάσει μπορεί να σου στείλει μέσα στο λάπτοπ οτι θέλει απο τάση, και κρίνοντας απο τον φορτιστή δεν είναι και φθηνό λάπτοπ.... Δικό σου το λάπτοπ και δικό σου το ρίσκο αλλά έχε στα υπόψιν οτι οι μητρικές είναι πιο ακριβές απο τους φορτιστές 😛

Πέραν αυτού, γιατί δεν πας να φτιάξεις τον παλιό; Αν είναι ακριβός μπορεί να σε συμφέρει επισκευή.

Απο ebay κοίταξες; Κάτι για xps βλέπω γύρω στο 35ρι είναι, λογική τιμή για τέτοιο φορτιστή (γνήσιο πάντα).

• Like 2
Δημοσ.

Βγάζεις την μπαταρία (ώστε να μην τραβά ενεργεια) και δε ζορίζεις καθολου τον υπολογιστη (cpu/gpu/περιφερειακά), δηλαδή τερμα οι βαριές σελίδες, τερμα βιντεο, χαμηλή φωτεινότητα, ελαχιστα animations, καθολου παιχνιδια, δηλαδη το δουλευεις στο πολύ χαλαρο. Αν εσενα σε εξυπηρετεί, εσυ ξέρεις

Αυτό για να μπορει να δουλεψει χωρις να σβήνει, κολλάει, υπολειτουργεί που στη χειροτερη απλά θα σου σκισει τα windows και στη χειροτερη δεν ξερεις τι μπορει να καει απο προβληματικη ροή ενεργειας. Φαντασου ενα αμαξι 2 τόνων που παιρνει μηχανή 1800 κυβικών και του βάζεις μηχανή 800cc. Πέρα οτι θα πηγαίνεις σαν την κότα, απο κάποιο αποτομο ντουπ-ντουπ δεν ξερεις τι μπορει να κάει (πχ πολλαπλασιαστής).

Επισης παραβλέπεις κάτι σημαντικο, οτι μπορεις να παρεις μασχάλη και τον Universal φορτιστη. To οτι ειναι φτιαγμένοι για 70W δεν σημαινει μονο οτι μπορουν να δώσουν μεχρι 70W αλλά σημαίνει οτι μπορουν να "ζοριστουν" μεχρι τα 70W. Αν εσυ του ζητήσεις 100-110W μπορει απλά να καει.

Στο προηγουμενο παραδειγμα με το αμαξι, αμα ζορίσεις πολύ την 800αρα μηχανή (π.χ. απο λάθος ή άγνοια) μπορει να την κάψεις ή να την κολλήσεις. 

Αρα δεν ειναι φρονιμο αυτο που σκεφτεσαι εκτός αν είναι πολύ καλα ελεγχομενο. Το να βάλεις μεγαλυτερο τροφοδοτικό από το ζητουμενο, ειναι λετουργικό, απροβληματιστο, απλά overkill (δηλαδη αλογα ακριβο). Το να βάλεις ομως πολύ μικροτερο τροφοδοτικό απο το ζητουμενο, απλά γυρευεις ταλαιπωρία και πιθανους μπελάδες

• Like 1
Δημοσ.

Δεν μας λες και το μοντέλο να δούμε; Φαντάζομαι είναι κάποιο με dedicated κάρτα γραφικών, που αν ισχύει και έχει και onboard graphics και το γυρίσεις σε εξοικονόμηση ενέργειας, μπορεί και να την σκαπουλάρεις. Αν είναι όμως κάποιο Dell ή κάποιο άλλο που τσεκάρει τον φορτιστή, το πιο πιθανό είναι να ρίξει και την ταχύτητα του επεξεργαστή.

Δημοσ.

Dell 9570

Δεν εχει χαλασει ο παλιος τωρα το πηρα το λαπτοπακι απλα δε θελω να δωσω λεφτα για αλλους. Και εχω στο γραφειο ενα universal να με περιμενει. 

Για ποιο λογο να βγαλω τη μπαταρια και να χω τον φορτιστη σα τροφοδοτικο; οπως ειπα θελω απλα να παρεχει ρευμα στη μπαταρια να μην αποφορτιζεται.

Τωρα τα 130 βατ που δινει ο μαμα ειναι για ακραιες καταστασεις. Θα πρεπει να τραιξεις κανα παιχνιδι fullhd με ολα ουλτρα για να στρεσσαρεις τον i7 και τη 1050ti

Γραφειο που απλα ανοιγω κανα εξελακι συν μαιλ και firefox αντε να κυμαινεται στα 40

Δημοσ.

Ωραία. Άνοιξε το με τον Universal, αλλά σχεδόν σίγουρα θα βγάλει μήνυμα ότι δεν μπορεί να αναγνωρίσει το τροφοδοτικό.

Δημοσ.

Δε βγαζει μυνημα οτι δεν αναγνωριζεται κατι λεει οτι δεν αποδιδει στην ισχυ που θελει αλλα σε αφηνει να συνεχισεις. Το θυμαμαι και απο ενα παλιο dell xps που ειχα μοντελο 11, το οποιο το εβγαζε οταν δεν κουμπωνε καλα ο φορτιστης.

Προς το παρον δε δοκιμαζω κατι μεχρι να σιγουρευτω οτι ειναι ασφαλες, αλλα ακομα δεν εχω καταλαβει πως λειτουργει ο συνδυασμος φορτιστη-μπαταριας.

Πιστευα πως λειτουργει τραβωντας αποκλειστικα ρευμα απο την μπαταρια και πως ο φορτιστης στελνει πισω στην μπαταρια. Τωρα διαβαζωντας το παρακατω, καταλαβαινω πως μαλλον την ισχυ την παιρνει αποκλειστικα απο το φορτιστη, και οτι ρευμα περισσευει (αν περισσευει) φορτιζει την μπαταρια (αν θελει φορτιση).  Οποτε αν ο φορτιστης δινει λιγοτερο απο οτι τραβαει το συστημα τοτε ζηταει απο τη μπαταρια.

https://www.pcworld.com/article/3099765/laptop-accessories/dell-power-companion-review-charge-your-laptop-on-the-go.html

Οποτε για να ξεκαθαρισω την δικη μου παραονηση.

Εστω οτι κανεις καταναλωση 75W και εχεις φορτιστη 65W. Αν καταλαβαινω καλα δινει παραλληλα 65W ο φορτιστης και 10W η μπαταρια? Εγω πριν νομιζα πως τα δινει ολα η μπαταρια και ο φορτιστης απλα ταιζε συνεχως με οσα μπορει να της δωσει (65W)

Δημοσ.
19 ώρες πριν, therock είπε

Σε ενα νεο λαπτοπ που πηρα προσφατα θελω να χρησιμοποιησω κατι universal φορτιστες που χω γιατι ειναι ακριβος αυτος που εχει.

Δε με νοιαζει που θα φορτιζει πιο αργα η αν η καταναλωση ειναι ιση με τη φορτιση και δε φορτιζει. Το μονο που θελω ειναι να μη κανω ζημια

135W ο stock (19.5/6.7) 70w o universal (19.5/3.4)

Μηπως να χρησιμοποιείς και ένα άλλο λάπτοπ για να μην χαλάσει αυτό που μάλλον θα είναι και ακριβό;;;;

Δημοσ.
3 ώρες πριν, therock είπε

Δε βγαζει μυνημα οτι δεν αναγνωριζεται κατι λεει οτι δεν αποδιδει στην ισχυ που θελει αλλα σε αφηνει να συνεχισεις. Το θυμαμαι και απο ενα παλιο dell xps που ειχα μοντελο 11, το οποιο το εβγαζε οταν δεν κουμπωνε καλα ο φορτιστης.

Προς το παρον δε δοκιμαζω κατι μεχρι να σιγουρευτω οτι ειναι ασφαλες, αλλα ακομα δεν εχω καταλαβει πως λειτουργει ο συνδυασμος φορτιστη-μπαταριας.

Πιστευα πως λειτουργει τραβωντας αποκλειστικα ρευμα απο την μπαταρια και πως ο φορτιστης στελνει πισω στην μπαταρια. Τωρα διαβαζωντας το παρακατω, καταλαβαινω πως μαλλον την ισχυ την παιρνει αποκλειστικα απο το φορτιστη, και οτι ρευμα περισσευει (αν περισσευει) φορτιζει την μπαταρια (αν θελει φορτιση).  Οποτε αν ο φορτιστης δινει λιγοτερο απο οτι τραβαει το συστημα τοτε ζηταει απο τη μπαταρια.

https://www.pcworld.com/article/3099765/laptop-accessories/dell-power-companion-review-charge-your-laptop-on-the-go.html

Οποτε για να ξεκαθαρισω την δικη μου παραονηση.

Εστω οτι κανεις καταναλωση 75W και εχεις φορτιστη 65W. Αν καταλαβαινω καλα δινει παραλληλα 65W ο φορτιστης και 10W η μπαταρια? Εγω πριν νομιζα πως τα δινει ολα η μπαταρια και ο φορτιστης απλα ταιζε συνεχως με οσα μπορει να της δωσει (65W)

H μπαταρία ενεργοποιείται σαν παροχέας ενεργειας οταν η μητρική ανιχνεύει οτι δεν εχει τάση/ροή ρευματος απο την εισοδο τροφοδοτικου. Για την ακρίβεια ελέγχει ένα κατωφλι τάσης (το οποιο διαφέρει ανα κατασκευαστή και μοντέλο) και αν πεσει κάτω απο αυτό "γυρνά" την εισοδο απο την μπαταρία.

Δηλαδη δεν ειναι 5 "κιλά" απο το ενα και 2 κιλα απο το αλλο. Τα 7 κιλα τα ζητά είτε απο το ένα ή απο το αλλο. Απο εκει και πέρα αν το τροφοδοτικό μπορεί να δώσει 10 "κιλά" τοτε τα πλεοναζοντα 3 πάνε για τη φορτιση της μπαταρίας (αν τα χρειάζεται και αν τα ζητά).

• Like 1
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, isay είπε

H μπαταρία ενεργοποιείται σαν παροχέας ενεργειας οταν η μητρική ανιχνεύει οτι δεν εχει τάση/ροή ρευματος απο την εισοδο τροφοδοτικου. Για την ακρίβεια ελέγχει ένα κατωφλι τάσης (το οποιο διαφέρει ανα κατασκευαστή και μοντέλο) και αν πεσει κάτω απο αυτό "γυρνά" την εισοδο απο την μπαταρία.

Δηλαδη δεν ειναι 5 "κιλά" απο το ενα και 2 κιλα απο το αλλο. Τα 7 κιλα τα ζητά είτε απο το ένα ή απο το αλλο. Απο εκει και πέρα αν το τροφοδοτικό μπορεί να δώσει 10 "κιλά" τοτε τα πλεοναζοντα 3 πάνε για τη φορτιση της μπαταρίας (αν τα χρειάζεται και αν τα ζητά).

Ναι κατανοητο. Απλα..

Α- τα 7 κιλα τα ζηταει πρωτα απο το φορτιστη. Ενω εγω νομιζα το αναποδο (οτι τα παιρνε απο τη μπαταρια)

Β-Στο σεναριο ομως που ο φορτιστη δεν εχει να δωσει τοτε παιρνει και απο τα 2. Αν ο φορτιστης σηκωνει μεχρι 5 κιλα τοτε ζηταει και απο τη μπαταρια για να μην υπολειτουργησει.

Οποτε με αυτο το τροπο αποφορτιζεται.

Γ- Εγω μιλαω για το σεναριο που δε με νοιαζει να αποφορτιζεται ελαφρως και εστω οτι το τροφοδοτικο μπορει να δουλεψει στο 100% του να σηκωνει τα 5 κιλα βαρος και για τα υπολοιπα να συμπληρωνει η μπαταρια, αν περα απο αυτο κρυβεται καποιος αλλος κινδυνος. Περα απο το να σκασει το τροφοδοτικο και να στειλει πισω ξαφνικο ρευμα. Που μου φαινεται πανσπανιο

Επισης για να ξερουμε και ονομαστικα για ποιο μιλαμε προκειται για το quva qpro 4in1

Δημοσ.

Μια χαρά θα είναι, απλά δεν θα φορτίζει τόσο γρήγορα την μπαταρία. Το pc δεν θα ζητά πάντα το 100% της ισχύος του. Βέβαια από την άλλη, και ξέροντας τι τσιγγουνιές κάνουν οι κατασκευαστές, για να έχουν βάλει σχεδόν 2πλασιας ισχύος μέσα, κάτι θα ξέρουν. Μήπως παραειναι μικρός ο universal, για να σε καλύψει; Έχε υπόψη ότι το σερφάρισμα που λέμε, δεν είναι απλή χρήση, αν δεις τι cpu και ram καταναλώνει ο chrome και ο firefox θα καταλάβεις! Αλλά αφού δεν έχει χαλάσει, δεν κατάλαβα γιατί δεν χρησιμοποιείς απλά τον δικό του.

Επίσης την μπαταρία την βγάζεις για να αυξήσεις την διάρκεια ζωής της!

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, mechpanos είπε

...

Αλλά αφού δεν έχει χαλάσει, δεν κατάλαβα γιατί δεν χρησιμοποιείς απλά τον δικό του.

Ρωταω συγκεκριμενα το ερωτημα με σκοπο να αποδεχτειτε οτι υπαρχει λογος γιατι Ετσι και μπω σε λεπτομερειες θα γραψω πολλα και θα σας κουρασω, και ποιος διαβαζει τωρα, αλλα αφου υπαρχει η απορια ιδου..

Γενικοτερα περα απο ενα σταθερο υπολ. που εχω αποκλειστικα σαν gaming pc, το λαπτοπ μου ειναι πολυεργαλειο το οποιο λειτουργει σε διαφορους χωρους γιατι κινουμαι διαρκως. Σπιτι, γραφειο, εξοχικο, δουλεια, σε αλλο σπιτι κτλ. Για αυτο το λογο, ειχα πριν τον μαμισιο φορτιστη να με περιμενει στο σπιτι που βρισκομαι το περισσοτερο καιρο, εναν universal στο γραφειο, εναν αλλο universal που εχω κατω απο τη σελα στο μηχανακι, και εναν επισημο slim travel charger που ναι βολικος και παιρνω μαζι μου. Τον οποιο σε χωρους που βρισκομαι 2-3 φορες τη βδομαδα εχω απλα το 3Pin Power cable να με περιμενει και τον κουμπωνω.

Τωρα που αναγκαστικα να αναβαθμισω και να παρω τον νεο, δε μπορω να κανω παλι αυτη τη δουλεια και να γεμισω με αλλους 4 φορτιστες.. Θα κουβαλαω παντου προς το παρον μαζι μου τον εναν που ειχε το κουτι αναγκαστικα.

Απλα συγκεκριμενα για το γραφειο και μονο, που βρισκομαι τις περισσοτερες μερες θελει απαραιτητα εναν φορτιστη και ιδανικα να ναι αυτος που εχω να μη πληρωσω σε αυτη τη φαση ουτε εναν εξτρα. Γιατι? Επειδη καθε μερα που παω βγαζω λαπτοπ απο τη τσαντα βγαζω ασυρματο ποντικι, ανοιγω, κουμπωνω usb, hdmi, 2 οθονη με vga, ρευμα, και αυτη η ακολουθια ειναι σπαστικη να τη κανεις καθε μερα. Τουλαχιστον με τον Universal φορτιστη που ειναι και usb hub, ειχα ελαχιστοποιησει τις κινησεις. Εχω το φορτιστη να με περιμενει και με μια κινηση κουμπωνω περιφερειακα και ρευμα. Ασε που αν φερνω αυτον που εχω τωρα ως μοναδικο μπορει καμμια μερα να τον ξεχασω (οπως παθαινα παλιοτερα)

Σε επρηξα? Καλα να παθεις, ρωταγες

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, therock είπε

Ναι κατανοητο. Απλα..

Α- τα 7 κιλα τα ζηταει πρωτα απο το φορτιστη. Ενω εγω νομιζα το αναποδο (οτι τα παιρνε απο τη μπαταρια)

Β-Στο σεναριο ομως που ο φορτιστη δεν εχει να δωσει τοτε παιρνει και απο τα 2. Αν ο φορτιστης σηκωνει μεχρι 5 κιλα τοτε ζηταει και απο τη μπαταρια για να μην υπολειτουργησει.

Οποτε με αυτο το τροπο αποφορτιζεται.

Γ- Εγω μιλαω για το σεναριο που δε με νοιαζει να αποφορτιζεται ελαφρως και εστω οτι το τροφοδοτικο μπορει να δουλεψει στο 100% του να σηκωνει τα 5 κιλα βαρος και για τα υπολοιπα να συμπληρωνει η μπαταρια, αν περα απο αυτο κρυβεται καποιος αλλος κινδυνος. Περα απο το να σκασει το τροφοδοτικο και να στειλει πισω ξαφνικο ρευμα. Που μου φαινεται πανσπανιο

Επισης για να ξερουμε και ονομαστικα για ποιο μιλαμε προκειται για το quva qpro 4in1

Αρχίζει να με κουράζει οι ιδιες ερωτήσεις σε ήδη απαντημενες. 

Το τροφοδοτικό δίνει για να λειτουργεί ο υπολογιστης και οτι περισσευει να φορτίζει τη μπαταρία. Αν ο υπολογιστης καταλάβει οτι το τροφοδοτικό δεν δίνει ενεργεια, τη ζητά απο την μπαταρία. Μολις ανιχνευσει οτι το τροφοδοτικό δουλευει πάλι, σταματα να ρουφα απο την μπαταρία, γυρνα και ρουφα απο το τροφοδοτικό και οτι περισσευει το αφηνει να παει στην μπαταρια να φορτιστει. Αν δεν περισσευει τιποτα απο το τροφοδοτικό (δηλαδη το ρουφα ολο ο υπολογιστης) η μπαταρία δεν θα φορτίζει, μεχρι να κλεισεις τον υπολογιστη (που πλεον θα εχεις περισσεια). ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΙΓΜΑ.

Οπως σου εγραψα πολύ νωρίτερα, αν εσύ μπορεις να εισαι σιγουρος οτι η ζητουμενη (απο τον υπολογιστη) καταναλωση θα ειναι κάτω απο την προσφερόμενη (απο το τροφοδοτικό) παροχή, τότε θα κάνεις τη δουλειά σου, έστω και με υποχωρήσεις. Αν όμως δεν εισαι σιγουρος οτι μπορεις να το ελέγχεις, άλλο τοσο σιγουρος να εισαι οτι δεν ξέρεις τι μπορει να καει (τροφοδοτικό ή μητρική ή μερος της μητρικής).

Ενας καλος μπακαλιστικος τροπος ειναι να βρεις ενα μετρητη καταναλωσης και να το βαλεις πριν το τροφοδοτικό. Μέτρα τη μεγιστη καταναλωση δοκιμαζοντας διαφορα σενάρια χρησης και προσθέτοντας ένα 10-15% απο απώλειες ενεργειας λόγω AC->DC. Αν λοιπον εισαι συνεχώς κάτω απο τα 40-50 watt, μια χαρα θα κανεις τη δουλεια σου και με το 70αρι. 

• Like 1
Δημοσ.

Οκ το πιασα. Και αν εισαι στο οριο θα γινονται συνεχως εναλλαγες; Πχ αν η χρηση που κανεις ειναι 60-70-80 θα παει back and forth σε μπαταρια και φορτιστη

Εν παση περιπτωση ηδη σκεφτηκα αυτο που προτεινεις και απο το πρωι ψαχνω να βρω αν γινεται καπως μεσω software να δεις καταναλωση γιατι ο μετρητης καταναλωσης που εχω δε δουλευει και δε μπορω με φυσικο τροπο να κανω τις μετρησεις

Δημοσ.

σε dell καλύτερα πάρε γνήσιο φορτιστή. σε 3 διαφορετικά dell είχα πρόβλημα με συμβατό φορτιστή και μπαταρίες. οσο για φορτιστή με λιγότερα amp στην καλύτερη θα κάψεις τον φορτιστή.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...