Electronics Wizardy Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σας μετά το τελευταίο update των windows 10, διακρίνω ότι όταν χρησιμοποιώ τον chrome οι σελίδες φορτώνουν παρα πολύ αργά με αποτέλεσμα να έχω κολληματα και κρασαρίσματα. υπάρχει τρόπος να διορθωθεί το πρόβλημα αυτό;. Σημείωση προτού γίνει το τελευταίο update των windows 10 δεν είχα κανένα απολύτως πρόβλημα.Το συγκεκριμένο πρόβλημα το κάνει μόνο με τον chrome, με τον edge δεν συναντώ κανένα απολυτος πρόβλημα. Η έκοδοση που έχω εινε η 17134.472 των Windows 10 PRO Επεξ/σία 5 Ιανουαρίου 2019 από Electronics Wizardy
imvrios Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2019 Το να σου προκαλεί πρόβλημα το ίδιο το λειτουργικό είναι μικρές οι πιθανότητες. Τι άλλες αλλαγές έκανες πρόσφατα σε: 1. Λογισμικό ασφαλείας 2. Ρυθμίσεις browser 3. browser extensions; Επίσης, το σερφάρισμα με τον Chrome είναι μόνιμα αργό ή συμβαίνει κάποιες στιγμές; Αν συμβαίνει μόνο ορισμένες φορές, συμβαίνει πάντοτε όταν επισκέπτεσαι τις ίδιες σελίδες; Άνοιξε ένα incognito window και δοκίμασε να σερφάρεις σε incognito mode για κάμποση ώρα. Υπάρχουν κολλήματα; Αυτό θα σου δώσει μία ένδειξη αν το θέμα σου σχετίζεται με κάποιο extension ή όχι. Ύστερα, αμ το θέμα σου παραμένει, πριν προτείνω απεγκατάσταση και επανεγκατάσταση του browser (αφού έχεις σώσει ρυθμίσεις), ξεκίνα τον Task Manager και πήγαινε στην καρτέλα Details. Την επόμενη φορά και ενώ ο Chrome έχει κολλήσει, κάνε δεξί click στη διεργασία του --> Analyze wait chain. Σημείωσε τι σου δείχνει εκεί (αν σου δείχνει κάτι χρήσιμο). Να είσαι γρήγορος και να το δεις μόλις παρουσιαστεί το κόλλημα. Παράλληλα ή ως επόμενο test άνοιξε τον task Manager του ίδιου του Chrome, παρατήρησε utilization οσο το σερφάρισμα είναι ομαλό, άστον ανοιχτό και σύγκρινε αν υπάρχει κάποια διαφορά (σε CPU η σε memory usage) όταν αρχίσουν τα κολλήματα.
Electronics Wizardy Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) τον chrome τον εκανα επανεγκατασταση και απεγκατάσταση και εχω τα ιδια προβλήματα με το σερφαρισμα εινε παρα πολύ αργο σε ολες τις σελιδες. το σερφαρισμα εινε μονιμα αργο όταν δεν ειχα κανει το update στη εκδοση 17134.472 των Windows 10 PRO~;όλα δουλεύανε μια χαρα ακομα και σε περιβαλον incognito εχω τα ιδια προβλήματα περα από αυτό ότι το ,σερφαρισμα των σελιδων εινε παρα πολύ αργο μου λεει και ένα μυνημα the site cant be reached , πολλα προβλήματα το τελευταίο update στην 17134.72 και γενικως δεν εχω κανει καμια αλλαγη και ποτε δεν εκανα σε Λογισμικό ασφαλείας Ρυθμίσεις browser browser extensions; περα από αυτό στη σελιδα analyse chain την ωρα που φορτωνει τις σελιδες δεν μου εμφανιζει καποιο μυνημα παρα μονο ότι ο chrome δουλέυει κανονικα και νορμαλ οποτε που οφείλονται όλα αυτά τα προβληματα; Επεξ/σία 5 Ιανουαρίου 2019 από Electronics Wizardy
imvrios Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2019 1. Στον task manager του ίδιου του Chrome είδες; 2. Αν έχεις την 32 bit έκδοση του Chrome, εγκατάστησε την 64 bit εκδοση. Υπάρχει βελτίωση; 3. Κατέβασε και εγκατάστησε ή έστω τρέξε σε portable mode κάποιον άλλον Chromium base browser, όπως ο Vivaldi ή ο Opera; Έχεις το ίδιο θέμα; Γενικά, δεν επιβεβαιώνω το πρόβλημα σου. windows 1 pro, το τελευταίο build έχω και ο Chrome πετάει. Δε σου αποκλείω να είναι κάτι στο λειτουργικό αλλά όχι ότι φταίει αυτό από μόνο. Αν δημιουργείται κάποιο θέμα θα είναι λόγω κάποιου είδους conflict με κάποια άλλη εφαρμογή. Τι να πω, ρίξε μία ματία στον event viewer των Windows. Έχει κάποια χρήσιμη εγγραφή; ΄Έπειτα, απενεργοποίησε προσωρινά (για τη μικρότερη χρονική διάρκεια που σου επιτρέπει) το λογισμικό ασφαλείας που έχεις και δοκίμασε να σερφάρεις σε γνωστές/ ασφαλείς σελίδες. Είναι καλύτερα; ΥΓ. το this site can't be reached υποδηλώνει δικτυακό θέμα πάντως.
Electronics Wizardy Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) όταν δεν ειχα κανει το update στη εκδοση 17134.472 των Windows 10 PRO~;όλα δουλεύανε μια χαρα αυτό πως το εξηγεις; εβαλα και την 64 εκδοση τα ιδια κανει περα από αυτο στον υπολογιστη μου δεν εχω αλλα προγράμματα. μονο τα windows 10 γιατι σημερα εκανα φορματ και αυτή την στιγμη εχω μονο τα Windows 10 PRO~ Επεξ/σία 5 Ιανουαρίου 2019 από Electronics Wizardy
imvrios Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2019 Έχεις κολλήσει με το λειτουργικό. Όπως σου είπα, τίποτε δεν αποκλείεται αλλά ακολούθησε τα βήματα βασικού troubleshooting που σου προτείνω για να αρχίζεις να βγάζεις μία άκρη. Διαφορετικά, αν θες να συνεχίσεις να βλέπεις μόνο το λειτουργικό: 1. Ψάξε να δεις να υπάρχουν άλλες αναφορές για το ίδιο ζήτημα και ποιες ενέργειες έχουν κάνει που μπορεί να λύνει το θέμα. Αν υπάρχει bug θα το έχουν διαπιστώσει ήδη κάποιοι άλλοι. 2. Κάνε και μία ερώτηση εδώ: https://productforums.google.com/forum/#!forum/chrome Τσάμπα είναι. 3. ή προχώρα ριζικά, κάνε downgrade τα Windows στο προηγούμενο build και δες αν το πρόβλημα σου αποκαθίσταται. Προσωπικά θα μπορέσω να σου απαντήσω ξανά μόνο αν κάνεις troubleshooting και μας δώσεις κάποια δεδομένα. Αλλιώς μόνο υποθέσεις θα κάνουμε και αυτό δεν οδηγεί πουθενά.
Electronics Wizardy Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) πρωτον εβαλα και την 64 εκδοση και τα ιδια πραγματα κανει χωρις καμια βελτιωση, χρησιμοποιησα Chromium base browser, όπως ο Vivaldi ή ο Opera και τα ιδια προβλήματα εχω απενεργοποιησα προσωρινα τον windows defender και παλι εχω τα ιδια προβλήματα επισης στο task manager του ίδιου του Chrome δεν μου δειχνει τιποτα όταν κολαει η όταν οι σελιδες του φορτωνουν αργα εκεινη την στιγμη εχεις καπια ιδεα γιατι γινονται όλα αυτά τα θεματα.;περα από αυτό επειδή εκανα format σημερα και μονο τα windows 10 εχω και δεν εχω αλλα προγραμματα τα βήματα βασικού troubleshοοting τα εκανα όπως μου ειπες μου ειπες να σου δωσω δεδομενα και πληροφοριες και σου τα εχω δωσει πιο πανω.οπως ανεφερα.κατι άλλο δεν μπορω να σου πω. το μονο πραγμα που μενει εινε downgrade τα Windows στο προηγούμενο build , γιατι όμως στο νέο build εχω τετοια προβληματα;; ΄΄ Επεξ/σία 5 Ιανουαρίου 2019 από Electronics Wizardy
imvrios Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2019 Έχουμε και λέμε: έχεις πρόβλημα με όλους τους Chromium based browser. Δηλαδή σα προγράμματα ξεκινάνε κανονικά / γρήγορα και ανταποκρίνονται γρήγορα στις ενέργειες σου αλλά το ίδιο το σερφάρισμα είναι αργό; Ειδικά και με όσα έγραψες προηγουμένως θα έλεγα ότι είναι δικτυακό ζήτημα αλλά λες ότι με τον Edge οι ταχύτητες είναι κανονικές. Είναι σίγουρο το τελευταίο; Και δεν έχουμε και θέμα με εφαρμογές γιατί έκανες format. Δε ξέρω πράγματι τι να σου πω. Τρία πράγματα: 1. Πρόσθετε ως εξαιρέσεις στον windows defender το folder εγκατάστασης του Chrome και το folder που έχει το Chrome profile σου. 2. Αντικατάστησε τον Windows Defender με κάποιο free antivirus. Εγκατάστησε π.χ. το Bitdefender free ή το Kaspersky free. 3. Αν τα 1 και δύο δε βοηθήσουν, ρώτα στο support forum του Chrome του σου ανέφερα παραπάνω. 4. Downgrade.
Electronics Wizardy Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) όταν ανοιγω όλους τους Chromium based browser (chrome ,Vivaldi ή ο Opera )και παω να φορτωσο καποιες σελιδες ανταποκρίνονται αργα με συνεπεια να κολανε .η να δυσκολεύονται να εμφανιστουνε. αλλα με τον Edge δεν εχω κανενα προβλημα. εχω την εκδοση 1803 αυτή η εκδοση εινε η καινουργια; Επεξ/σία 5 Ιανουαρίου 2019 από Electronics Wizardy
imvrios Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2019 Ναι, δε διαφωνούμε σε αυτό αλλά μάλλον δε κατάλαβες τι έγραψα. Το browsing είναι αργό, αυτό είναι το δεδομένο μας. Αλλά ο Chrome σαν εφαρμογή ανοίγει χωρίς καθυστέρηση. Αν πατήσεις να ανοίξεις μία καρτέλα ή ένα νέο παράθυρο, αν περιηγηθείς στα settings, ολα αυτά γίνονται γρήγορα, σωστά; Κάνε αυτά που σου είπα σχετικά με τον Defender ή άλλο antivirus. Το νόημα είναι ότι σε ανεξάρτητες δοκιμές ο Defender επηρεάζει την απόδοση του Η/Υ περισσότερο από third party security solutions. Από αυτή την άποψη μάλιστα είναι μία από τις χειρότερες επιλογές γιατί προστασία προσφέρει πολύ ικανοποιητικά. Ως απόδοση εννοούμε άνοιγμα αρχείων ή εφαρμογών, web surfing κλπ Αν αυτά δε βοηθήσουν, η δική μου συνεισφορά τελειώνει εδώ. Ελπίζω κάποιος να σε βοηθήσει με κάποια άλλη ιδέα.
Electronics Wizardy Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) για να κανω uninstall τον Windows Defender από που τον κανω; Επεξ/σία 5 Ιανουαρίου 2019 από Electronics Wizardy
imvrios Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2019 Απλώς εγκατάστησε ένα άλλο antivirus. Επειδή αυτό που ρώτησες θέλει γράψιμο, δες εδώ: https://www.howtogeek.com/howto/15788/how-to-uninstall-disable-and-remove-windows-defender.-also-how-turn-it-off/ Βασικά μη δεις, δεν υπάρχει λόγος. Εγκατάστησε κάτι άλλο και ο Windows Defender θα απενεργοποιηθεί αυτόματα.
Electronics Wizardy Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) όταν ανοιγω μια καρτέλα ή ένα νέο παράθυρο, όλα αυτά φορτώνονται γρηγορα αλλα το πρόβλημα όταν παω σε μια διευθυση για παράδειγμα www.insomnia.gr εκει για να φορτωσει η διευθυνση θα φορτωσει παρα πολύ αργα με αποτελέσμα να κολανε οι διευθυνσεις η και ακομα ο ιδιος ο chrome να παγωνει. αυτό εινε το πρόβλημα μου. θελω να πω οι καρτέλες ή παραθυρα , όλα αυτά φορτώνονται γρηγορα σε ολους τους browser ακομα και στα settings όλα γινονται παρα πολύ γρηγορα αλλα το πρόβλημα εινε όταν παω σε μια διευθυνση για παράδειγμα www.insomnia.gr η www.black.gr κτλ εκει για να φορτωσει η διευθυνση θα φορτωσει παρα πολύ αργα με αποτελέσμα να κολαει η να μην μπορει να φορτωθεί η ακομα και ο chrome η οπιοςδηποτε άλλος browser να κολαει ο μοναδικος που δουλευει αψογα εινε μονο ο edge Επεξ/σία 5 Ιανουαρίου 2019 από Electronics Wizardy
micos000 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2019 4 ώρες πριν, Electronics Wizardy είπε εχω την εκδοση 1803 αυτή η εκδοση εινε η καινουργια; Η τελευταία έκδοση των 10 είναι η 1809. Αυτή είναι και η έκδοση που κατεβάζεις από το site της ms. Δεν έχει όμως τόση σημασία αυτό, κι εγώ έχω την 1803 και δουλεύει μια χαρά. Οπότε πες μας και το hardware (cpu, vga, motherboard, ram). Είπες επίσης ότι τα 10 είναι φρέσκο φορμάτ. Drivers έβαλες, ιδίως για την κάρτα γραφικών; Στη διαχείριση συσκευών έχεις τίποτα ερωτηματικά ή θαυμαστικά; Στη διαχείριση εργασιών πως είναι η χρήση του επεξεργαστή;
Electronics Wizardy Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) πριν βαλω την εκδοση 1803 δεν ειχα κανενα προβλημα όλα δουλεύανε κομπλε ναι τους εβαλα τους driver, στο device manager δεν εχω ουτε ερωτηματικα αλλα ουτε θαυμαστικα Στη διαχείριση εργασιών ο επεξεργαστης εινε στο 2% επεξεργαστη 3770κ, μητρικη Asus Sabertooth Z77 ,16 Giga Ram, MSI VGA GeForce GT 710 1GB Μόλις τώρα, micos000 είπε Επεξ/σία 6 Ιανουαρίου 2019 από Electronics Wizardy
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα