Προς το περιεχόμενο

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ SSD

master_mariner

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα και καλή χρονιά σε όλους! Έχω έναν ssd Kingston A400 120 GB στον οποίο έχω μόνο το λειτουργικό Windows 10 64bit... μήνες τώρα μου δουλεύει άψογα σε ένα λάπτοπ HP Pavillion 15 σειρά... πήρα τον ίδιο ssd και τον σύνδεσα σε ένα σύστημα Intel E8500, mb Gigabyte GA-P43-ES3G, 7 GB RAM και μου βγάζει μήνυμα "DISK BOOT FAILURE......". Έχω δοκιμάσει τα πάντα έχω βάλει σε προτεραιότητα τον ssd μέσα στο ΒΙΟS αλλά τίποτα... με τον υπάρχον hdd που έχει Windows 7 το σύστημα bootarei και δουλεύει κανονικά... επίσης τον ssd τον εμφανίζει κανονικά και στο BIOS και στα Windows όταν bootarw με τον σκληρό... έχετε να προτείνετε κάποια λύση? Αλλά δεν bootarei το OS μέσω του συγκεκριμένου δίσκου...Δεν νομίζω να μην είναι συμβατός ο ssd... . Μήπως να αφήσω τον δίσκο πάνω και να δοκιμάσω να βάλω Windows 10 από την αρχή? Μήπως το σύστημα αυτό δουλεύει μόνο με Windows 7? Tα φώτα σας παρακαλώ και ευχαριστώ εκ των προτέρων

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οταν λες "πηρα" ενοεις πηρε τον ssd απο το λαπτοπ και το εβαλες στο pc η οτι "αγορασες" εναν ιδιο και τον εβαλες στο pc?

Εαν μετεφερες τον ssd απο to laptop στο pc και δεν παιζει δες τις ρυθμισεις στις sata.Μπορει να εχεις αφησει το pc σε IDE mode ενω το λαπτοπ ειναι AHCI (η και το αναποδο)

Πήρα τον ίδιο δίσκο και τον έβαλα στο μηχάνημα. Τελικά να παίξω με τα modes ή να αφήσω τον δίσκο πάνω και να εγκαταστήσω καινούρια windows? Το bios βλέπει κανονικά τον δίσκο τον εμφανίζει εκεί που θέτουμε την προτεραιότητα για το boot... Απλά δεν bootarei το λειτουργικό.

Καλησπέρα παιδιά. Άλλαξα το mode αλλά συνεχίζει να μην τον διαβάζει ενώ όταν τον έβαλα πίσω στο λάπτοπ τον διάβασε κανονικά. Ούτε μου αφήνει να του περάσω καινούρια windows την ώρα που τον έχω συνδέσει στον πύργο. Πάει και κολλάει στο verifying DMI pool data......

Έλεγξε τα δύο καλώδια που πηγαίνουν ssd αν είναι καλά κουμπωμένα. Κάνε ένα γενικό τεστ να είναι τα καλώδια καλά κουμπωμένα και στη συσκευές και πάνω στην μητρική.

Μια θέσεις άλλαξα στο καλώδιο Σάτα. Τέλος πάντων δεν δέχεται σσδ η συγκεκριμένη μητρική γράφει μήνυμα compatible only with hard disk or CD/DVD Rom..... Για να μην την πατήσει και κάποιος άλλος που να έχει την ίδια μητρική... Μπήκα στο σάιτ να δω αν αλλάζει κάτι με BIOS update αλλά η τελευταία έκδοση είναι το 2010 και μέχρι τότε δεν έχει κάτι σχετικό. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, master_mariner είπε

Μια θέσεις άλλαξα στο καλώδιο Σάτα. Τέλος πάντων δεν δέχεται σσδ η συγκεκριμένη μητρική γράφει μήνυμα compatible only with hard disk or CD/DVD Rom..... Για να μην την πατήσει και κάποιος άλλος που να έχει την ίδια μητρική... Μπήκα στο σάιτ να δω αν αλλάζει κάτι με BIOS update αλλά η τελευταία έκδοση είναι το 2010 και μέχρι τότε δεν έχει κάτι σχετικό. 

Δεν παίζει με την ΚΑΜΜΙΑ αυτό που λες αφενώς.
Αφετέρου στην αρχή γράφεις ότι ο SSD εμφανίζεται κανονικά και στο BIOS και στα win όταν μπουτάρεις από τον παλιό σκληρό άρα το μπόρντ τον αναγνωρίζει κανονικότατα.

Άρα κάνεις κάποιο λάθος.
Σου είπαμε ότι πρέπει να κάνεις νέα καθαρή εγκατάσταση στον SSD για να λειτουργήσει κανονικά.

Επεξ/σία από dpolal

Έγραψα ότι δεν με αφήνει να κάνω καινούρια εγκατάσταση. Κολλάει στο Verifying DMI Pool Data... 15 φορές το έχω ανοιγοκλείσει και το έχω προσπαθήσει.... στο τέλος κακό θα κάνω παρά καλό. Δεν υπάρχει κάτι που δεν έχω δοκιμάσει.

6 λεπτά πριν, master_mariner είπε

Έγραψα ότι δεν με αφήνει να κάνω καινούρια εγκατάσταση. Κολλάει στο Verifying DMI Pool Data... 15 φορές το έχω ανοιγοκλείσει και το έχω προσπαθήσει.... στο τέλος κακό θα κάνω παρά καλό. Δεν υπάρχει κάτι που δεν έχω δοκιμάσει.

Πώς ακριβώς προσπαθείς να κάνεις εγκατάσταση ;

Μέσω του boot menu... εχω δοκιμάσει και με usb και με dvd.... τεσπα δεν πειράζει πήρα 3 γιγα ραμ από πισι που μου καηκε προσφατα και τις εγκατεστησα και παει πολυ καλυτερα. 

4 ώρες πριν, master_mariner είπε

Μέσω του boot menu... εχω δοκιμάσει και με usb και με dvd.... τεσπα δεν πειράζει πήρα 3 γιγα ραμ από πισι που μου καηκε προσφατα και τις εγκατεστησα και παει πολυ καλυτερα. 

Όπως σωστά ειπώθηκε Αφού το bios βλέπει τον ssd τότε αυτός είναι οκ. Αλλού έχεις θέμα. Ίσως το τροφοδοτικό, ίσως κάποιο καλώδιο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...