netter Δημοσ. 5 Μαρτίου 2004 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2004 Hello insomniacs.... Θέλω να σας κάνω μια απλή ερωτησούλα. Είναι δυνατόν να φτιάξω bootable cd me DOS.Είναι δυνατον να γίνει αυτό μέσω NERO αν δεν έχω floppy drive sto computer(einai notebok)... Πως??? Έχω κοιτάξει παλαιότερα posts αλλα δεν έβγαλα άκρη. Any help would be appreciated...
madsc Δημοσ. 5 Μαρτίου 2004 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2004 Ίσως αν κάνεις κάποιο emulate floppy και να φορτώσεις image (υποθετικά μιλάω σε αυτό, ιδέες ρίχνω) Αλλά σίγουρα μπορείς να κατεβάσεις ή να αντιγράψεις ένα. Το καλύτερο αυτή τη στιγμή σχεδόν κατά γενική ομολογία είναι το Hiren's Boot CD. sc
r3b Δημοσ. 5 Μαρτίου 2004 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2004 prepei na kini8eis ws exis: 1/ ftiaxe mia disketa Bootable 2/ travixe to image tis disketas (1.44M) 3/ ftiaxe bootable CD me afto to Image file kai data ta upoloipa pou 8es na exeis sto CD. kata 99% den 8axeis problem. (den to exw kanei, opws to les, alla den xwlenei pou8ena i fasi) kali tyxi.
tar Δημοσ. 5 Μαρτίου 2004 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2004 isos pio eykolo!! ap to bios alazeis to first boot dev se cdrom vazeis ena cd win me kai eisai ok
IKARIWTHS Δημοσ. 5 Μαρτίου 2004 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2004 paidia breite to hirens boot cd,apla oti kalytero yparxei
GothicCrusader Δημοσ. 5 Μαρτίου 2004 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2004 Hello insomniacs.... Θέλω να σας κάνω μια απλή ερωτησούλα. Είναι δυνατόν να φτιάξω bootable cd me DOS.Είναι δυνατον να γίνει αυτό μέσω NERO αν δεν έχω floppy drive sto computer(einai notebok)... Πως??? Έχω κοιτάξει παλαιότερα posts αλλα δεν έβγαλα άκρη. Any help would be appreciated... Λοιπόν' date=' με δεδομένο ότι δεν έχεις floppy drive τα πράγματα είναι λίγο δύσκολα και φυσικά η λύση εξαρτάται από το επίπεδο των γνώσεών σου. Υπάρχει μια ουσιαστική διαφορά στο el torito standard (που είναι το πρώτυπο που πρέπει να ακολουθούν όλα τα bootable cds) η οποία θα σου κάνει την ζωή δύσκολη: Έστω ότι φτιάχνεις ένα boot-able DOS cd. Η μία περίπτωση είναι όταν ξεκινάς με το cd να βλέπεις τα data ως drive C: (bootable cdrom-hard disk emulation) οπότε ο δίσκος σου πάει στο D: και όλα τα υπόλοιπα γράμματα θα μετατοπίζονται. Θετικό: δεν έχεις περιορισμό χωρητικότητας, αρνητικό: δεν μπορείς να κάνεις setup operating system από εκεί γιατί ο δίσκος σου αλλάζει γράμμα. Άρα δεν θα μπορείς να χρησιμοποιήσεις το boot-cd σου για να κάνεις εγκατάσταση π.χ. win98. Η άλλη περίπτωση είναι να βλέπεις τα data στο drive A: αλλά περιορίζεσαι στην χωρητικότητα 2.88 (bootable cdrom - floppy emulation) . Φυσικά τα config.sys autoexec.bat μπορεί να χρειαστεί να διαφέρουν. Ας πούμε ότι θες bootable-cdrom με harddisk emulation (πολύπλοκο αλλά εύκολα updates): α) κάνεις ένα FAT-16 partition στον δίσκο σου με χωρητικότητα μικρότερη των 640 ΜΒ, το κάνεις format /s από DOS και φτιάχνεις όλα τα αρχεία ακριβώς όπως θες εσύ. Μπορεί να μην μπορεί να ξεκινήσει το σύστημα από το συγκεκριμένο partition (αν π.χ. είναι expanded partition) αλλά δεν έχει σημασία. Εσύ απλώς φτιάχνεις τα αρχεία όπως θες εσύ (autoexec, config etc). β) πας στον νέρωνα που έκαψε την ρώμη και: nero->boot cd->[tag boot']->source of boot image data=boot able logical drive->διαλέγεις το drive letter του partition σου και καθάρισες. Ας πούμε ότι θες bootable-cdrom με floppy ή harddisk emulation (ευκολότερο - αλλά περισσότερα προγράμματα): α) κατεβάζεις το UltraISO (ή winiso, easyboot και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο). Προτείνω ultraiso πάντως, το οποίο κάνει παπάδες. Δημιουργείς ένα image είτε floppy (size max 2.88MB) είτε hdd (size max 650MB) και ρίξε μέσα όσα αρχεία θες και φτιάξε την δομή (subdirs κλπ) ακριβώς όπως την θες. Αποθηκεύεις ως ima ή img. Οδηγίες δεν σου δίνω μιας και το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι τυφλοσούρτης. β) πας στον νέρωνα που έκαψε την ρώμη και: nero->boot cd->[tag boot]->source of boot image data=image file->browse->διαλέγεις το image που έκανες create με το ultraiso. Επιλέγεις enable expert settings, kind of emulation και διαλέγεις είτε harddisk emulation είτε floppy emulation ανάλογα με το Image που έκανες create. Αν όλα αυτά σου φαίνονται κινέζικα τότε: α) πας στο google και ψάχνεις για "el torito" ή ξαναδιαβάζεις κατά γράμμα αυτό που σου έχει γράψει ο IKARIWTHS του οποίου η λύση είναι και η ευκολότερη
Infrared Δημοσ. 5 Μαρτίου 2004 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2004 Πήγαινε στη παρακάτω διεύθυνση και θα βρείς τις πληροφορίες που θές http://www.tech-hints.com/w98.html
netter Δημοσ. 5 Μαρτίου 2004 Μέλος Δημοσ. 5 Μαρτίου 2004 Thank you all very much!!! Special thanks of course to GothicCrusader που μπήκε στον κόπο να τα γράψει όλα αυτά....Ξεκινώ λοιπόν με πολύ διάβασμα...και αν δεν τα καταφέρω...υπάρχει και το hiren's boot cd από ότι κατάλαβα.... Thanks again!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.