Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, BDH είπε

το να χλευάζεις κάτι χωρίς να γνωρίζεις το βάθος του ειναι αν μη τι άλλο εριστικό για την νοημοσύνη των άλλον που διαβάζουν το σχόλιο σου. Για να δέχθηκε επίθεση ένα ξενοδοχείο προφανώς και δεν το έκανε ένας πιτσιρικάς απ τη Σόφια... Ούτε άπλα θελαν να μάθουν το όνομα της όμορφης κοπέλας που έμενε στο δωμάτιο 321. Το ότι δεν καταλαβαίνεις τι κινδύνους έχει η διαρροή τέτοιας ποσότητας προσωπικόν δεδομένων ειναι τρομακτικό.!! 

Θα σου θέσω το εξής παραδειγμα 

Έχω όλα σου τα στοιχεια ώστε να φτιάξω έναν Βιονικό Κλώνο σου με το διαβατήριο σου και να ταξιδέψω παντού στον κόσμο κάνοντας το ΟΤΙΔΉΠΟΤΕ. η τεχνολογία της Τεχνίτης Νοημοσύνης και της ρομποτικής ειναι σχεδόν στην απαρχή της χρίσης της διεθνώς και η Κίνα πρωτοπορεί σε αυτές τις τεχνολογίες. επειδή ακριβώς θα σου φανεί τρελό ειναι και ο λόγος που τέτοια χτυπήματα και γενικά τέτοιες κίνησης ειναι τόσο φανερές καθώς η καλύτερη κάλυψη ειναι η πλήρης έκθεση. 

εάν λοιπόν δεν θεωρείς σημαντικό 1ον την παραβίαση των προσωπικόν δεδομένων σου χωρίς την άδεια σου οποία και αν ειναι αυτά είτε το τηλέφωνο σου είτε η ακριβής τοποθεσία διαμονής σου , 2ον την χρήση αυτών και άμεση εκμετάλλευση για οποιαδήποτε λόγο και 3ον την έκταση αυτής της απειλείς θεωρώ ότι σώφρον ειναι να ενημερωθείς λίγο πριν γελοιοποιείς κάτι τόσο σημαντικό 

Τα σύγχρονα διαβατήρια με βιομετρικά στοιχεία δεν φτιάχνονται τόσο εύκολα όσο νομίζεις.Εκτος και αν έχεις σκοπό να ταξιδέψεις Πακισταν,Ινδία,Σομαλια

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, lenovo2014 είπε

όχι ότι πουλάνε οι ίδιοι τα στοιχεία των ανθρώπων. πολύ σανο έχει πέσει 

εσύ νομίζεις ότι τα απέκτησαν οι χακερ? ότι σας λένε το πιστεύετε? 

Hard proof εχεις; Γιατι να αποκαλείς τους αλλους προβατα οταν δεν μπορεις να αποδειξεις αυτα που λες μαλλον εσενα κανει ηλιθιο.

Δημοσ.
45 λεπτά πριν, BDH είπε

Για να προλάβω τους "ρεαλιστές" σίγουρα η αποδοχή της πραγματικότητας και της κατάστασης δεν θα αλλάξει λέγοντας το αλλά σίγουρα δεν θα παραδώσω έτσι απλά την ελευθεριά που κάποιοι έδωσαν τη ζωή τους σε μικρότερη ηλικία από εμένα για να μπορώ να γράφω αυτό το μήνυμα χωρίς να με πυροβολήσουν,φυλακίσουν,σιωπήσουν... 

Η αποδοχή και η σιωπή ειναι πλήρης συναίνεση 

Σε λίγα χρονιά θα βρισκόμαστε κάτω από Κινεζική κατοχή και τότε καμιά υπερδύναμη δεν θα μπορεί να σώσει ούτε το ίδιο της το Κράτος. 

Δηλαδή αν κάποιος έχει τα στοιχεία σου σου στερεί την ελευθερία σου?Πως ακριβώς θα είμαστε κάτω από Κινεζική κατοχή?

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Istros είπε

Τα σύγχρονα διαβατήρια με βιομετρικά στοιχεία δεν φτιάχνονται τόσο εύκολα όσο νομίζεις.Εκτος και αν έχεις σκοπό να ταξιδέψεις Πακισταν,Ινδία,Σομαλια

συμφωνώ και φαντάζομαι για αυτό και γίνεται η μετάβαση σε αυτά απλά όπως όλα τα πράγματα στην τεχνολογία έχουν τρωτά σημεία που οι έχοντες γνώση δύναμη σκοπό και κάποια ιδεολογία μπορούν όλα να γίνουν 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
50 λεπτά πριν, lenovo2014 είπε

όχι ότι πουλάνε οι ίδιοι τα στοιχεία των ανθρώπων. πολύ σανο έχει πέσει 

εσύ νομίζεις ότι τα απέκτησαν οι χακερ? ότι σας λένε το πιστεύετε? 

Λέω τώρα εγώ...εκτός και αν έχεις πληροφορίες ότι ήταν κάποιος υπάλληλος η κανένας φαντομας η μυστική υπηρεσία

20 λεπτά πριν, BDH είπε

συμφωνώ και φαντάζομαι για αυτό και γίνεται η μετάβαση σε αυτά απλά όπως όλα τα πράγματα στην τεχνολογία έχουν τρωτά σημεία που οι έχοντες γνώση δύναμη σκοπό και κάποια ιδεολογία μπορούν όλα να γίνουν 

Το βιομετρικό διαβατήριο είναι ένα ηλεκτρονικό έγγραφο, το οποίο χρησιμοποιεί τα βιομετρικά χαρακτηριστικά προκειμένου να πιστοποιήσει την ταυτότητα των κατόχων του. Οι πληροφορίες αποθηκεύονται σε ένα μικροσκοπικό chip, όπως ακριβώς αποθηκεύονται διάφορες πληροφορίες στις έξυπνες κάρτες (smartcards). Το chip χρησιμοποιείται επίσης, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ακεραιότητα του διαβατηρίου καθώς και των βιομετρικών δεδομένων του.

Ο συνδυασμός αυτός των βιομετρικών χαρακτηριστικών έχει ως σκοπό να δημιουργήσει ένα επίπεδο ασφάλειας και προστασίας ενάντια στα πλαστά και ψευδή έγγραφα ταυτοποίησης.

O I.C.A.O. (International Civil Aviation Organisation) έχει ορίσει την αναγνώριση προσώπου ως το πρωτεύων βιομετρικό χαρακτηριστικό. Η αναγνώριση του δακτυλικού αποτυπώματος, έχει οριστεί ως εφεδρική και μη υποχρεωτική αναγνώριση.

Η αυξανόμενη απειλή της απάτης με χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων, απαιτεί την ενίσχυση των χαρακτηριστικών γνωρισμάτων ασφάλειας στα διαβατήρια.

Τα βιομετρικά διαβατήρια πέραν του νέου σχεδιασμού διαθέτουν και πρόσθετα χαρακτηριστικά γνωρίσματα ασφαλείας. Χαρακτηριστικά όπως σελίδες με περίπλοκα σχέδια/αναπαραστάσεις, υδατογραφήματα καθώς και το προαναφερόμενο chip.

Η χρήση βιομετρικών δεδομένων βοηθάει στην αντιμετώπιση της απάτης και μπορεί να προσδιορίσει την πλαστότητα ενός εγγράφου. Στην πράξη, η βιομετρική εξακρίβωση μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε σημεία ελέγχου (σύνορα) προκειμένου ελεγχθεί και εξακριβωθεί η εικόνα που εμφαίνεται επί του διαβατηρίου με αυτή που κρατείται στο αρχείο της Υπηρεσίας

Το ότι κάποιος που γνωρίζει όνομα, επίθετο, ημερομηνία γέννησης δεν σημαίνει οτι μπορει να αντιγράψει το διαβατήριο σου. Εννοειται ότι  δεν επικροτουμε το κενο ασφαλείας

Επεξ/σία από Istros
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, BorrowedTime είπε

Hard proof εχεις; Γιατι να αποκαλείς τους αλλους προβατα οταν δεν μπορεις να αποδειξεις αυτα που λες μαλλον εσενα κανει ηλιθιο.

αν χρειάζεσαι hard proof  τότε δυστυχώς δεν μπορώ να σε πείσω. Όταν θα έχω hard proof θα ειναι πλέον πολύ αργά για τέτοιου είδους συζητήσεις. και οποιος εχει απτα στοιχεια για κατι τετοιο πιστεύω θα ήταν ήδη η στο χώμα η στην καλύτερη σε κάποια φυλακή.

Ο καθένας πιστεύει ότι και όπου θέλει εγώ πιστεύω σε αυτό που βλέπω και όπου με οδηγεί η λογική μου  εάν η δική σου σου λέει άλλα τότε με γεια σου και χαρα σου δεν είμαι δικαστής ούτε θεός.

Πάντα φιλικά και δεν είπα κανέναν πρόβατο απλά βλέπω ότι κάποιοι πλανάτε πλάνην οικτρά 

8 λεπτά πριν, Istros είπε

Δηλαδή αν κάποιος έχει τα στοιχεία σου σου στερεί την ελευθερία σου?Πως ακριβώς θα είμαστε κάτω από Κινεζική κατοχή?

ρωτά της συσκευές του σπιτιού σου και τα ηλεκτρονικά μέρη του αυτοκίνητου σου πως

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1. Μάζεψε στοιχεία πελατών

2. Ανακοίνωσε διαρροή και πούλα τα

3. Πλήρωσε (ή και όχι) ένα πρόστιμο, μικρότερο του κέρδους σου

4. ... ???

5. Profit

Επεξ/σία από randomcat
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Mhlogiatros είπε

Δε γίνεται έτσι γιατί το χτύπημα στο brand  είναι τεράστιο .

Δεν ξέρω για ποιο brand λες - εγώ το ξέχασα ήδη.

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, BDH είπε

αν χρειάζεσαι hard proof  τότε δυστυχώς δεν μπορώ να σε πείσω. Όταν θα έχω hard proof θα ειναι πλέον πολύ αργά για τέτοιου είδους συζητήσεις. και οποιος εχει απτα στοιχεια για κατι τετοιο πιστεύω θα ήταν ήδη η στο χώμα η στην καλύτερη σε κάποια φυλακή.

Ο καθένας πιστεύει ότι και όπου θέλει εγώ πιστεύω σε αυτό που βλέπω και όπου με οδηγεί η λογική μου  εάν η δική σου σου λέει άλλα τότε με γεια σου και χαρα σου δεν είμαι δικαστής ούτε θεός.

Πάντα φιλικά και δεν είπα κανέναν πρόβατο απλά βλέπω ότι κάποιοι πλανάτε πλάνην οικτρά 

ρωτά της συσκευές του σπιτιού σου και τα ηλεκτρονικά μέρη του αυτοκίνητου σου πως

Μάλλον έχεις μανία καταδίωξης.Τα ηλεκτρικά τα αυτοκίνητα και η μηχανη μου είναι ευρωπαϊκά

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, Istros είπε

Μάλλον έχεις μανία καταδίωξης.Τα ηλεκτρικά τα αυτοκίνητα και η μηχανη μου είναι ευρωπαϊκά

χαχαχα είσαι σίγουρος ότι τα chip ειναι ευρωπαϊκά? , μιλούσα μελλοντικά και γενικά αλλά  εν πάση περίπτωση επειδή όντως καταντάω να φαίνομαι υπερβολικός έχεις δίκιο. 

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
Μόλις τώρα, BDH είπε

χαχαχα είσαι σίγουρος ότι τα chip ειναι ευρωπαϊκά? εν πάση περίπτωση επειδή όντως καταντάω να φαίνομαι υπερβολικός έχεις δίκιο. 

Έχω βάλει και συναγερμό με GPS.Ειμαι χρηστης υψηλού κινδύνου

• Like 1
Δημοσ.
50 λεπτά πριν, BDH είπε

που τα πουλάνε όμως ΟΕΟ?!

κάτσε θα πάρω ένα τηλέφωνο μετά θα μάθω 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, BDH είπε

Όλοι κάνετε χιούμορ με τέτοιου είδους ειδήσεις μη κατανοώντας την πραγματική απειλη πίσω από αυτές. Λυπάμαι που μερικοί πρέπει να πληρώνουμε την άγνοια των πολλών. Όταν λέτε ότι δεν σας νοιάζουν τα προσωπικά δεδομένα, τα Χακ και οι πολυδύναμες ιδιωτικές εταιρίες τεχνολογίας που απορροφούν όλων αυτό τον όγκο τον δεδομένων μας δεν αδιαφορείτε μόνο για εσάς αλλά και για τους υπολοίπους συνανθρώπους σας που δεν θέλουν να γίνουν ένα άβουλο πιόνι ναρκωμένο από κακόηθες μάρκετινγκ και VR ζωή. Για να προλάβω τους "ρεαλιστές" σίγουρα η αποδοχή της πραγματικότητας και της κατάστασης δεν θα αλλάξει λέγοντας το αλλά σίγουρα δεν θα παραδώσω έτσι απλά την ελευθεριά που κάποιοι έδωσαν τη ζωή τους σε μικρότερη ηλικία από εμένα για να μπορώ να γράφω αυτό το μήνυμα χωρίς να με πυροβολήσουν,φυλακίσουν,σιωπήσουν... 

Η αποδοχή και η σιωπή ειναι πλήρης συναίνεση 

Σε λίγα χρονιά θα βρισκόμαστε κάτω από Κινεζική κατοχή και τότε καμιά υπερδύναμη δεν θα μπορεί να σώσει ούτε το ίδιο της το Κράτος. 

Εντάξει μην φωνάζεις άλλο. Θα κάνω ένα τηλ. και να μείνουν τα δικά σου μυστικά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...