techkid Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2019 κάθε πόσα χρόνια πρέπει να την αλλάζουμε ΠΡΙΝ εξαντληθεί εντελώς και δεν φορτίζει;; δυστυχώς αν έχει εξαντληθεί και δεν φορτίζει και γίνει διακοπή ρεύματος τότε το UPS δεν θα λειτουργήσει και όλες οι συσκευές που τροφοδοτεί θα σβήσουν. οπότε καλό θα είναι να αλλάζουμε την μπαταρία προληπτικά, κάθε πότε όμως; 2 χρόνια; 3 χρόνια; μιλάω για μπαταρίες 12V/7.2, για UPS περίπου 380watt - 0.65 KVA. ==== να ρωτήσω και κάτι άλλο αν αντικαταστήσω την μπαταρία 12V/7.2Ah με μπαταρία 12V/9Ah θα υπάρχει πρόβλημα στο κύκλωμα που την φορτίζει;; λέτε να υπάρχει πρόβλημα;
Salvation81 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2019 Οταν θα χρειαστει αλλαγη θα το καταλαβεις, δεν θα κραταει σχεδον καθολου οταν θα πεφτει το ρευμα.
alkis13 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2019 Δεν θα υπαρχει θεμα, αλλα δεν ξερω αν μπορει να τροφοδοτήσει μετά αυτά τα 9ah. Δηλαδη αν φανουν χρησιμα σε σχεση με τα 7,2Ah. Εμενα καθε 18 μηνες θελει αλλαγη. 1
techkid Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Salvation81 είπε Οταν θα χρειαστει αλλαγη θα το καταλαβεις, δεν θα κραταει σχεδον καθολου οταν θα πεφτει το ρευμα. το θέμα είναι να μην μείνω χωρίς UPS γιατί για κάποιους λόγους θα δημιουργηθεί πρόβλημα αν κλείσει το PC 36 λεπτά πριν, alkis13 είπε Δεν θα υπαρχει θεμα, αλλα δεν ξερω αν μπορει να τροφοδοτήσει μετά αυτά τα 9ah. Δηλαδη αν φανουν χρησιμα σε σχεση με τα 7,2Ah. Εμενα καθε 18 μηνες θελει αλλαγη. νομίζω κάθε 2 χρόνια θα είναι καλό να αλλάζω την μπαταρία προληπτικά λογικά με 9Ah θα διαρκέσει περισσότερο όταν πέσει το ρεύμα, αλλά οι μπαταρίες με 9Ah είναι λίγο πιο μεγάλες στο ύψος, 5mm για την ακρίβεια Επεξ/σία 5 Ιανουαρίου 2019 από techkid
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Εγώ τις αλλάζω κάθε τρια χρόνια. Εξαρτάται και από την ποιότητα της μπαταρίας. Οι πολύ φθηνές μπορεί να μην βγάζουν καν διετία. Επεξ/σία 5 Ιανουαρίου 2019 από Επισκέπτης
techkid Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) @elorant απ' ότι ξέρω οι μπαταρίες 12V/7.2Ah κοστίζουν περίπου 20 ευρώ, αυτές θεωρούνται καλές;; ή υπάρχουν και πιο ακριβές που ενδεχομένως να είναι καλύτερες ποιοτικά; Επεξ/σία 5 Ιανουαρίου 2019 από techkid
Salvation81 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2019 2 ώρες πριν, elorant είπε Εγώ τις αλλάζω κάθε τρια χρόνια. Εξαρτάται και από την ποιότητα της μπαταρίας. Οι πολύ φθηνές μπορεί να μην βγάζουν καν διετία. Εχω UPS 4 χρονια που δουλευει απταιστα ακομα με την μαμα μπαταρια. Με λιγα λογια ολα ειναι σχετικα, γιαυτο ειπα να την αλλαξει οταν δεν θα κραταει καθολου. 2 ώρες πριν, techkid είπε το θέμα είναι να μην μείνω χωρίς UPS γιατί για κάποιους λόγους θα δημιουργηθεί πρόβλημα αν κλείσει το PC νομίζω κάθε 2 χρόνια θα είναι καλό να αλλάζω την μπαταρία προληπτικά λογικά με 9Ah θα διαρκέσει περισσότερο όταν πέσει το ρεύμα, αλλά οι μπαταρίες με 9Ah είναι λίγο πιο μεγάλες στο ύψος, 5mm για την ακρίβεια Μπορεις να παρεις μια μπαταρια και να την εχεις εκει, η αλλαγη ειναι θεμα 5-10 λεπτων.
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2019 1 ώρα πριν, techkid είπε @elorant απ' ότι ξέρω οι μπαταρίες 12V/7.2Ah κοστίζουν περίπου 20 ευρώ, αυτές θεωρούνται καλές;; ή υπάρχουν και πιο ακριβές που ενδεχομένως να είναι καλύτερες ποιοτικά; Προσωπικά αγοράζω CSB. Τις βρίσκεις εδώ: https://www.batteries.gr/gr/mpataries-molyvdoy/marka/mpataria-csb.html Και ναι, στα 7,2Ah έχουν περίπου 20 ευρώ.
papars Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2019 Οι καλές μπορεί να κρατήσουν και 4 χρόνια. Εξαρτάται από την ποιότητα του ups και τη χρήση τους. Γενικά αν βρεις 9Ah είναι καλύτερα. Πρόσεξε μόνο το φις να είναι το σωστό. Στα καλά ups βάζουν το T2 ή F2 που είναι πιο πλατύ για περισσότερα A. https://www.batterystuff.com/kb/articles/battery-articles/terminal-type-f1-f2-tabs.html
thunderstorm Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2019 Στα APC που έχω υπαρχει στην εφαρμογή ένας έλεγχος της μπαταρίας. Δεν ξέρω πόσο αξιόπιστος είναι αλλά εγώ με αυτόν αλλάζω μπαταρίες. Όλες μου κρατάνε 3+ χρονια νομίζω
techkid Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2019 θα την αλλάζω κάθε 2.5 χρόνια για σιγουριά, ευχαριστώ όλους τους Κυρίους του Φόρουμ που με τίμησαν με τις συμβουλές τους.
The_Judas Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2019 Αναλόγως με την ποιότητα της μπαταρίας. Οι πιο φθηνές ξαφνικά χαλάνε μια μέρα απροειδοποίητα. Μου έχει τύχει σε 1.5-2 χρόνια να σφυράει το ups. Οταν το άνοιξα η μπαταρία είχε φουσκώσει. Εχω όμωε ένα APC που κλείνει τα 4 χρόνια χωρίς πρόβλημα.
techkid Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2019 για όλους αυτούς τους λόγους που αναφέρθηκαν παραπάνω, σκέφτηκα να κάνω το εξής τέστ κάθε 3 μήνες. θα συνδέω μόνο 2 λάμπες 100Watt η κάθε μία, σύνολο 200watt και θα βγάζω το UPS από την πρίζα, σαν να έγινε blackout. και θα μετράω πόσα λεπτά αντέχει, πχ το έκανα με το δικό μου με καινούργια μπαταρία και άντεξε 7 λεπτά μετά από ένα χρόνο σίγουρα θα αντέξει λιγότερο γιατί η μπαταρία θα έχει χάσει ισχύ, όταν ο χρόνος πέσει κάτω από 3 λεπτά θα αλλάξω μπαταρία,
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα